ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Συνείδηση καταγωγής και προοπτικής

του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.


Μιλώντας για την αναγκαιότητα της υποκατάστασης της «αριστερής» ρητορικής πάνω στα φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η πατριωτική άποψη, που συγκροτείται και αναπτύσσεται, να διολισθαίνει στην σημειολογία και την πρακτική αυτού που πρέπει να υποκαταστήσει. Ο πατριωτικός λόγος πρέπει να είναι διαυγής, εναργής και ρηξικέλευθος, αποστασιοποιημένος από όλα αυτά που μετάλλαξαν ορισμένες πραγματικά προοδευτικές ιδέες και αξίες σε καθεστωτικού τύπου απολυτότητες.

Δεν είναι δυνατόν λ.χ. να τίθεται προς συζήτηση, μέσα στο πλαίσιο ίσως της «προσέγγισης» των διαφόρων πατριωτικών τάσεων στη χώρα μας, το αν Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι. Και το πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερο, όταν διανοούμενοι του πατριωτικού χώρου ασπάζονται και αναπαράγουν φληναφήματα της Αριστεράς, ότι τον πολιτισμό τον παράγει ο τόπος και όχι ο άνθρωπος ή ότι η δύναμη του Ελληνισμού έγκειται στην αφομοιωτική ικανότητά του, που μπορεί να περικλείει ακόμη και τον εξελληνισμό των ... Μακεδόνων!

Το γένος των Ελλήνων, στο βαθμό που κράτησε μέσα από το πέρασμα δύσκολων εποχών και αιώνων σκλαβιάς την επίγνωση της διαφορετικότητάς του, το οφείλει στη βαθειά συναίσθηση της ελληνικότητάς του. Το ότι κάποιος γνώριζε πως ήταν Έλληνας (έστω κι αν κάποια στιγμή τον ετεροπροσδιόρισαν ως Ρωμιό ή Γραικό) προέκυπτε από το ότι γνώριζε πως κι ο γονιός του ήταν Έλληνας, όπως κι ο παππούς του κι ο προπάππος του. Ήταν αυτοί που του κληρονόμησαν την πίστη, την γλώσσα, τα έθιμα, την αγάπη για τον τόπο του. Εφόδια που τον οδήγησαν να προσφέρει μολύβι ακόμη και στους πολιορκημένους στην Ακρόπολη Τούρκους, ώστε αυτοί να μη καταστρέψουν το μνημείο για το προμηθευτούν από εκεί!

Όταν ο πατριωτικός λόγος παγιδεύεται σε εθνικά ατελέσφορες και ωραιοποιημένες προσεγγίσεις του τύπου «το να είσαι Έλληνας είναι επιλογή», τότε κάλλιστα μπορούμε να περιπλανηθούμε στα μονοπάτια της Αριστεράς, κινούμενοι μέσα στο θολό πεδίο του «νομιμοποιήστε τους όλους»! Θα συμφωνήσω πάντως στο ότι το να ΜΗΝ είσαι Έλληνας είναι επιλογή, υπό την έννοια ότι κάποιοι συνειδητά απαρνήθηκαν την ταυτότητά τους, είτε κάποτε για να σώσουν το τομάρι τους, είτε σήμερα υπακούοντας σε μία κοσμοπολίτικη θεώρηση των πραγμάτων.

Οι περιπτώσεις του εξελληνισμού μεμονωμένων προσώπων ή οικογενειών, απλά επιβεβαιώνουν ως εξαίρεση την παραπάνω θεώρηση των πραγμάτων. Κι αυτοί που γενικεύουν την εξαίρεση, είναι οι ίδιοι που κλείνουν τα μάτια μπροστά στον μαζικό αφελληνισμό ολόκληρων ελληνικών κοινοτήτων και πληθυσμιακών ομάδων, με πιο πρόσφατο και τραγικό τον και σήμερα συντελούμενο αφελληνισμό των Πομάκων της Θράκης μας, υπό καθεστώς μάλιστα -υποτίθεται- ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή!

Όσο γρηγορότερα απαλλαγεί ο πατριωτικός λόγος στη χώρα μας από αυτήν την εθελόδουλη επιλογή της σημειολογικής συνταυτίσεώς του με αυτόν της Αριστεράς, τόσο πιο αποτελεσματικά θα μετουσιωθεί σε λαϊκή συνείδηση καταγωγής και προοπτικής, σ’ αυτό δηλαδή που κάποιοι απαξιωτικά καλούν εθνικισμό. Ο δρόμος που οδηγεί προς την προοπτική αυτή είναι δύσβατος, αλλά τείνουμε ήδη προς το τέλος της πορείας μας. Ένα τέλος που από εμάς και μόνο πλέον εξαρτάται αν θα είναι αντάξιο αυτού που χρόνια ονειρευόμαστε.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 18ης Ιουνίου 2009 της εφημερίδας Στόχος.


Πηγη: Ελληνικες γραμμες

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕ.Ο.Σ. ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕ.Ο.Σ. ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ΤΗΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 21:00

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 17).


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.


ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΜΟΤΖΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΕ.Ο.Σ. ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ Ν.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κυβέρνηση καιροσκόπων

Μια απίστευτη (όσο και βρώμικη) παρτίδα πόκερ βρισκόταν χθες σε εξέλιξη, λίγο πριν την άφιξη του αγαπημένου της Νέας Τάξης υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων Α. Μιλοσόσκι στην Κέρκυρα, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ. Θα έρθει με το Learjet, που όμως «χάλασε», θα έρθει οδικώς, θα έρθει με αεροπλάνο των τοπικών αερογραμμών, που όμως φέρει τα προσβλητικά για εμάς διακριτικά, Macedonian Airlines... Διαρροές, μπρος-πίσω, σκέπουλα, αναγνώριση του εδάφους και μέτρηση αντιδράσεων, από μια κυβέρνηση καιροσκόπων, ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Τους «γαλάζιους» τους κοροϊδεύει ακόμα και ο Ανδρέας Λοβέρδος, πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ (ως υφυπουργός στο θέμα των Σκοπίων έχει τη φωλιά του λερωμένη με κάτι «ανθρωπιστικές επισκέψεις» από τα Σκόπια επί «πράσινων» κυβερνήσεων), ο οποίος δήλωσε: «Καμώματα ανεκδιήγητης κυβέρνησης: από εκεί όπου ο κ. πρωθυπουργός στις Βρυξέλες και η κυρία υπουργός Εξωτερικών στο Reuters, δήλωναν πως ό,τι έπραξαν σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων στην Κέρκυρα, είναι σύνηθες και φυσιολογικό και πως υπερβολικοί ήμασταν εμείς που ασκούσαμε κριτική, τώρα κάνουν διαρροές στα κανάλια και στον Τύπο, περί ψευτοπαληκαρισμών στους οποίους επιδόθηκαν κρυφίως (!!!), μήπως αλιεύσουν κάτι θετικό για αυτούς στην κοινή γνώμη. Έχουμε μια κυβέρνηση χωρίς άποψη, χωρίς στρατηγική, χωρίς τακτική και χωρίς συναίσθηση ευθύνης για την εξωτερική μας πολιτική».
Δυστυχώς, έτσι είναι... Έφτασαν μάλιστα οι της κυβέρνησης στο σημείο να καρατομήσουν μια ανώτερη υπάλληλο της ΥΠΑ, η οποία απλά εκτέλεσε εντολές, στην προσπάθειά τους να βρουν ένα εξιλαστήριο θύμα. Και για όσους τυχόν αναρωτηθούν γιατί μιλάμε γενικότερα για κυβέρνηση, τους υπενθυμίζουμε ότι την απόφαση της «θυγατέρας» κάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με σχετικές δηλώσεις του. Επίσης, ουδείς υπουργός ή βουλευτής της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε δημόσια ή έστω «μεγαλόφωνα», αλλά αρκέστηκαν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη, μιλώντας off the record με δημοσιογράφους. Ακόμα και οι εκλεγόμενοι στην Μακεδονία. Τόσο πολιτικό θάρρος...
Και μπορεί η Σύνοδος του ΟΑΣΕ να είναι άλλη μια υπόθεση που η κυβέρνηση κατάφερε με τους χειρισμούς της να μετατρέψει σε επικοινωνιακό μπούμερανγκ, όμως αυτό είναι το έλασσον. Το μείζον είναι αυτό που διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ: «Προσγείωση αεροσκάφους των Σκοπίων με χαρακτηριστικά "Δημοκρατία της Μακεδονίας", κινείται στα όρια της de jure αναγνώρισης». Ακριβώς. Η στάση της κυβέρνησης, ακυρώνει, δε, το βέτο που η ίδια άσκησε στο Βουκουρέστι, υπό την πίεση της κοινής γνώμης της χώρας μας και δημιουργεί ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο.
Όσο για τα περί μικροψυχίας που ανέφερε ο Μακεδόνας στην καταγωγή κατά τα άλλα πρωθυπουργός στην επίμαχη συνέντευξή του (κάτι έχει με τις συνεντεύξεις αυτός ο τύπος, θυμηθείτε τη ΔΕΘ...), του τα επιστρέφουμε. Ο πατριωτισμός σήμερα σε όλη την Ευρώπη, δεν λογίζεται μικροψυχία, όπως μπορεί να του ψιθυρίζει ο Λούλης στο αυτί. Είναι μεγάλο πολιτικό ρεύμα που διογκώνεται και αποκτά πλειοψηφικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Καραμανλής δικαιούται να ρίξει στα Τάρταρα την ανίκανη κυβέρνησή του, που έχει γίνει ο περίγελος της Ευρώπης, δεν δικαιούται να κάνει όμως το ίδιο με τη χώρα. Όπως και να έχει, η Ιστορία δεν θα τον συγχωρήσει για τα πεπραγμένα του.

Μία πρόταση για τους μουσουλμάνους μετανάστες

του Θωμά Τουσιάδη

Η μεγάλη πλειοψηφία των λαθρομεταναστών είναι μουσουλμάνοι οι οποίοι έρχονται από την Ασία ή την Αφρική. Και έρχονται εδώ για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Αυτήν όμως την καλύτερη ζωή εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούμε να τους την δώσουμε. Εμείς εδώ έχουμε 2 εκατομμύρια Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, εμείς εδώ έχουμε 600 χιλιάδες άνεργους και δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε, πώς να βοηθήσουμε και 2 εκατομμύρια ξένους; Έτσι συζητούμε την προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Γιατί όμως 2 εκατομμύρια μουσουλμάνοι να πάνε οπωσδήποτε στην χριστιανική Ευρώπη και στην χριστιανική, φτωχή Ελλάδα; Γιατί δεν συζητάνε την προώθηση τους στην τεράστια, στην πάμπλουτη και, το κυριότερο, στην μουσουλμανική Σαουδική Αραβία; Γιατί όχι στα πάμπλουτα μουσουλμανικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, κ.λπ.) Γιατί όχι στα πάμπλουτα Μπαχρέιν, Κατάρ, Ομάν που είναι και χώρες μουσουλμανικές; Γιατί όχι σε αυτά τα κράτη όπου η ανεργία είναι μηδέν και στα οποία υπάρχει ένας οργασμός έργων, κατασκευών δημόσιων και ιδιωτικών; Γιατί όχι και στην τεράστια μουσουλμανική Τουρκία; Γιατί όχι στην πετρελαιοπαραγωγό Λιβύη;

Φαντάζομαι ότι αυτές οι πλούσιες, έως πάμπλουτες, μουσουλμανικές χώρες θα θέλουν να στηρίξουν και να προστατέψουν τους ομόθρησκούς τους. Και βέβαια αναρωτιέμαι γιατί άραγε αυτοί που φεύγουν από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Ινδία ή το Μπαγκλαντές δεν πάνε να ζητήσουν άσυλο, δουλειά και μια αξιοπρεπή ζωή στην κοντινή τους, πλούσια και ομόθρησκη Σαουδική Αραβία και έρχονται στην μακρινή, φτωχή και χριστιανική Ελλάδα; Ή στην πιο μακρινή Ιταλία; Ή στην ακόμα πιο μακρινή Γαλλία; Δεν καταλαβαίνω γιατί φεύγουν από την Σομαλία, την Αιθιοπία ή το Σουδάν και κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα δύσκολου και επικίνδυνου ταξιδιού για να φτάσουν στην μικρή φτωχή και χριστιανική Ελλάδα, ενώ απέναντι τους στα 50 χιλιόμετρα, στην απέναντι ακτή της Ερυθράς θάλασσας, είναι η τεράστια πάμπλουτη και μουσουλμανική Σαουδική Αραβία. Γιατί άραγε φεύγουν από το Ιράκ και έρχονται στην Ελλάδα, ενώ το Ιράκ συνορεύει με την Σαουδική Αραβία; Δεν είναι πολύ περίεργο;

Ας δεχθούμε λοιπόν ότι πράγματι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση σε ορισμένες περιοχές τού κόσμου λόγω φτώχειας, λόγω πολέμων, λόγω ασθενειών ή για όποιους άλλους λόγους, που αναγκάζουν τους ανθρώπους να φεύγουν από τα σπίτια τους. Μήπως πρέπει να το δούμε και από αυτήν την άποψη το πρόβλημα και να αρχίσει η Ε.Ε. να πιέζει τις πλούσιες μουσουλμανικές χώρες, αλλά και τις ΗΠΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά την βοήθεια των, όπως λένε, φτωχών και κατατρεγμένων μουσουλμάνων; Και θα ήθελα να δω πώς θα αντιδράσουν αυτές οι μουσουλμανικές χώρες; Θα ήθελα να δω πόσο ανθρωπιστές είναι και πόσο νοιάζονται για τους αναξιοπαθούντες ομόθρησκούς τους. Και θα ήθελα να δω πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ, που κάθε χρόνο με κάτι περίεργες εκθέσεις κατηγορούν τους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους ότι κακομεταχειρίζονται του δυστυχισμένους μουσουλμάνους πρόσφυγες.

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ "ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ"

Κυκλοφόρησε το νέο περιοδικό της Νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ



Θα το βρείτε σήμερα Σάββατο μαζί με την εφημερίδα Α1

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009, στις 11:00 ο Πρόεδρος του
ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, θα συναντηθεί στα Γραφεία του
ΛΑ.Ο.Σ. (Καλλιρρόης 52) με αντιπροσωπεία εργαζομένων
στον "Ελεύθερο Τύπο".

Ο Ελληνοποιός Επαναστάτης



Χαρά σου, η μοίρα εσένα η ωραία, να πέσεις Θεού σημάδι εκδικητή,
στερνέ, πρώτα Απολλώνιε ιερέα
του ξαναγεννημού προφητευτή!

Με τα λόγια αυτά ο Παλαμάς αποχαιρέτησε τον Απρίλιο του 1910 τον μεγάλο Περικλή Γιαννόπουλο. Έχουμε ξαναγράψει πως μια εθνική αναγέννηση προϋποθέτει μια αναγέννηση του πνεύματος, η κοινωνική και εθνική επανάσταση γενάται μέσα από την πνευματική. Στις αρχές του 20ου αιώνα η Ελλάς ήταν ένα κρατίδιο - δούλος των ξένων συμφερόντων, άθλιοι και διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες κατασπάραζαν τη σάρκα του Ελληνισμού. Μιζέρια, κακομοιριά και ηττοπάθεια, αλλά και ξενομανία, δυτικόφερτος ξυπασμός και ξενόδουλος μεταπρατισμός, είχαν απλωθεί σε αυτό που λεγόταν «υψηλή κοινωνία». Σε τέτοια ατμόσφαιρα παρουσιάζεται ο Π. Γιαννόπουλος ως εγερτήριο ελληνικότητας, ως οξύτατος κατήγορος της νεοελληνικής παρακμής, να συνταράξει τις ψυχές αυτών που μπορούσαν να κατανοήσουν το μήνυμά του. Εισηγητής και θεμελιωτής μιας ολόκληρης βιοθεωρίας και κοσμοθεωρίας η οποία στόχευε στην αναγέννηση της έννοιας «Ελληνικότητα», ο Γιαννόπουλος στοχάζεται, κατακρίνει, προτείνει, καταδικάζει, μα και προειδοποιεί. Γράφει χαρακτηριστικά ο Γ. Ξενόπουλος «για τους ιδεολόγους του μέλλοντος κάθε φράση του Γιαννόπουλου είναι ικανή να γεννήσει ολόκληρο βιβλίο». Ο μάρτυρας αυτός της ελληνικότητας δεν ανήκε σε κοσμικές λέσχες και κλειστά «λόμπι», δεν ήταν αρτηρία της πολιτικής παρακμής, ούτε δούλος οικονομικών συμφερόντων. Ένας απλός καθημερινός άνθρωπος στην όψη και στο βίο, τον οποίον η Θεια Πρόνοια προίκισε με το βαθύ πνεύμα, με το κίνητρο του αγώνα, την συνείδηση της θυσίας του Εγώ για χάρη των πολλών. Πιστεύει ολοκληρωτικά σε μια εθνική αναγέννηση, ως μόνη οδό για την σωτηρία της ψυχής του Έλληνα, και αυτής της ίδιας της Πατρίδας. Μια πατρίδα όμως που για τον Γιαννόπουλο πρέπει να αποβάλει την φτήνια του μικροελλαδισμού, την ξενομανία, τον διεθνισμό, τον παλαιοκομματισμό, έτσι ώστε να ανυψωθεί πάλι ο Ελληνισμός στην οικουμενική του διάσταση. Γράφει και κηρύττει για την ανάγκη της ελληνοποίησης της ζωής σε όλες τις εκφάνσεις, και αυτό γιατί πιστεύει βαθύτατα στην αξία του Έλληνα, ο οποίος μπορεί λόγω των εκάστοτε συνθηκών και της ανάξιας ηγεσίας, να μην δύναται να εκδηλώσει τις αρετές της Φυλής, μέσα του όμως η φλόγα του Ελληνισμού παραμένει άσβεστη ασφυκτιώντας να βγει στην επιφάνεια και να αναζωογονήσει την οικουμένη. Ο Γιαννόπουλος είναι φανερό πως μέσα από το έργο του πιστεύει στην τραγική πορεία του Ελληνισμού. Μέσα από μια οδό αρχαίας τραγωδίας, ο Ελληνισμός πρέπει να περάσει από το στάδιο της συντριβής, έτσι ώστε να οδηγηθεί στην τελική κάθαρση. Γράφει: «Ξυπνήστε, Εγερθείτε. Και επαναστατήστε κατά του Εαυτού σας. Και αναβαπτισθείτε εις το θείον φως της Γής σας και εις τα Παραδείσια Ελληνικά νερά. Θα εξέλθετε ζωντανοί. Και θα εξέλθετε Έλληνες».
Ως αληθινός επαναστάτης, αυθεντικός εκφραστής του κινήματος της ελληνικής αναγεννήσεως, συγκρούεται με το πολιτικό-οικονομικό καταστημένο του αθηνοκεντρικού κράτους. Μετά τον πόλεμο του 1897 που συγκλόνισε τον Ελληνισμό, έρχεται η εποποιία του Μακεδονικού Αγώνα. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο «Νέον Πνεύμα». Με λόγο προφητικό, επαναστατικό και οξύτατα κατηγορητικό, μιλάει για πνευματική και ηθική επανάσταση του Ελληνισμού ενάντια στον ελλαδισμό. Φωτίζει και συγκλονίζει τις ψυχές κάνοντας λόγο για επανάσταση πνευματική, αισθητική, κοινωνική, πολιτική, καλλιτεχνική και προσωπική. Κατακεραυνώνει τον σάπιο κοινοβουλευτισμό και τους διεφθαρμένους εκφραστές του. «Ντροπή σας να συζητάτε με τον Σκυλόφραγκο αν η Μακεδονική σας Γη είναι δική σας Γη». Και αλλού για τη Βουλή: «Τσουλικό λημέρι προς διαρπαγήν Γης, Ζωής, Τιμής και περιουσίας του Ελληνισμού».
Ακραίος; Απόλυτος; Κάπως έτσι θα τον χαρακτήριζαν σήμερα οι διάφοροι όψιμοι, οι εκφραστές της σημερινής παρακμής, οι σύγχρονοι αντίστοιχοι αυτών που κατακεραύνωνε ο Γιαννόπουλος. Αυτός ο «δια την Ελλάδα σαλός» που γνώριζε πως ο αιώνιος και Θείος προορισμός του Έλληνα είναι ο εξανθρωπισμός της οικουμένης, αυτός ο μέγας ελληνοποιός επαναστάτης, ο αριστοκράτης του πνεύματος, ο ξεχωριστός, ο φυτευτής του σπόρου της Ελληνικής Αναγέννησης, ο πρωτοπόρος και μάρτυρας, που όπως όλοι οι πνευματικοί επαναστάτες δεν γίνεται αποδεκτός από την εποχή του, αλλά οι ιδέες τους χαράζουν την νέα εποχή. Το πνεύμα του ήταν αυτό που μίλησε στις ψυχές Όσων Ζωντανών και η Ελλάς προχώρησε Εμπρός, στο Μακεδονικό Αγώνα, στους Βαλκανικούς πολέμους, στις μυθικές εσχατιές της Μικρασίας και στο κλέος του 1940. Πρόδρομος όλων των πνευματικών ανδρών, που συγκλονισμένοι από τον λόγο του, στάθηκαν άξιοι συνεχιστές του, αυτοί που «ελληνοποίησαν» ξανά την Ελλάδα, έστω και για λίγο.
Γι' αυτό σήμερα ο Περικλής Γιαννόπουλος είναι ξεχασμένος, γιατί ο λόγος του είναι επαναστατικός και επικίνδυνος για το κατεστημένο που λυμαίνεται την Ελλάδα. Ας αρχίσουμε να τον μελετούμε και να τον αποκωδικοποιούμε. Θα είναι μια μεγάλη νίκη των Ιδεών μας, ένας προσωπικός αναβαπτισμός στην έννοια της Ελληνικότητας.

Ευάγγελος Χ. Χανιώτης

Απόβαση δεκάδων λαθρομεταναστών στο Αγαθονήσι!

Το νόμο στα χέρια τους είναι αποφασισμένοι να πάρουν οι κάτοικοι στο ακριτικό Αγαθονήσι, που δηλώνουν αγανακτισμένοι από την αθρόα «εισβολή» λαθρομεταναστών στο νησί τους, ενώ παράλληλα προειδοποιούν πως στο εξής δεν πρόκειται να φιλοξενήσουν ούτε έναν παράνομο μετανάστη.

Σύμφωνα με όσα είπε στην «Espresso» ο πρόεδρος της κοινότητας Αγαθονησίου Βαγγέλης Κόττορος, η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς εδώ και περίπου είκοσι μέρες οι λαθρομετανάστες είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζον θέμα στέγασης και σίτισής τους, αλλά και να παρατηρούνται αλλεπάλληλες διαρρήξεις σε σπίτια και ναούς.

Ο ίδιος μας λέει πως «δεν πρόκειται να ανεχτούμε ούτε λεπτό τη λεηλασία του τόπου μας. Οι κάτοικοι είναι πλέον έξω φρενών, αφού οι λαθρομετανάστες είναι πάρα πολλοί και δρουν ανεξέλεγκτα. Μπαίνουν μέσα στα σπίτια αυτών που μέχρι χθες τους έδιναν φαγητό και κλέβουν κουβέρτες και τρόφιμα. Κοιμούνται στις αυλές και στα χωράφια μας, ενώ πριν από λίγες μέρες δεν δίστασαν να μπουν ακόμη και στην ενορία του Αγίου Γεωργίου, όπου έσπασαν τα παγκάρια και έκαναν τη φυσική τους ανάγκη μέσα στο ιερό. Εμείς λέμε “τέρμα και ως εδώ”».

Χαρακτηριστικό της αγανάκτησης που διακατέχει τους Αγαθονησιώτες είναι και το περιστατικό που σημειώθηκε χθες το πρωί όταν περίπου σαράντα κάτοικοι απέκλεισαν το λιμάνι και δεν επέτρεψαν σε σκάφος του Λιμενικού να αποβιβάσει στο νησί είκοσι πέντε νέους λαθρομετανάστες.

Ο κ. Κόττορος μας λέει: «Επί δύο ολόκληρες ώρες δεν αφήναμε το σκάφος του Λιμενικού να προσεγγίσει, γιατί αν κατεβάζανε κι άλλους, τώρα θα είχαμε συνολικά 198 λαθρομετανάστες. Μάλιστα, δεχτήκαμε τηλέφωνα και πιέσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και το Λιμεναρχείο Πάτμου, αλλά ήμασταν αμετακίνητοιι. Τελικά, μετά από περίπου τρεις ώρες, ήρθε ένα ναυλωμένο ιδιωτικό σκάφος από Πάτμο που έκανε δύο δρομολόγια και τους πήρε όλους. Εμείς, πάντως, δεν πρόκειται να δεχτούμε ξανά κανέναν. Ας τους πάνε όπου θέλουν, εδώ πάντως δεν αντέχουμε άλλο».

Προκλητικές διαδηλώσεις Τσάμηδων

Βάσω Σκουλίκα

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες και με τις ισορροπίες να βρίσκονται στην κυριολεξία στην κόψη του ξυραφιού, ομάδες ακραίων και εθνικιστικών στοιχείων, προχωρούν σε νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας και της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Έτσι σήμερα προγραμματίζονται πορείες και άλλες εκδηλώσεις από Τσάμηδες που συγκεντρώθηκαν από ολόκληρη της Αλβανία, στην περιοχή της Κονίσπολης, όπου υπάρχει και το μνημείο της «Γενοκτονίας». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πορεία θα καταλήξει στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Οι εκδηλώσεις υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν αύριο, καθώς η 27η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ομόφωνα από την Αλβανική Βουλή ως «ημέρα γενοκτονίας Τσάμηδων» όμως η Αλβανική Κυβέρνηση, λόγω των εκλογών που διεξάγονται την Κυριακή, απαγόρευσε κάθε είδους συγκέντρωση.
Έτσι οι οργανώσεις που λειτουργούν στην γείτονα χώρα μετέφεραν τον «εορτασμό» και είναι έτοιμες να κάνουν μία δυναμική εμφάνιση λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Να σημειωθεί ότι η συνεργασία του Σαλί Μπερίσα με το κόμμα των Τσάμηδων ήταν αυτή που κατέστησε ανέφικτη την συμμετοχή στην συμμαχία και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα. Το ΚΕΑΔ κατέρχεται στις εκλογές συμμαχώντας με το Σοσιαλιστικό του Έντι Ράμα, στο οποίο επίσης δραστηριοποιούνται τσάμικα στοιχεία, αλλά όχι σε οργανωμένη μορφή.
Οι Τσάμηδες έχουν ιδρύσει στην Αλβανία τον "Σύνδεσμο της Τσαμουριάς" μιά 100μελή άτυπη βουλή που εκπροσωπεί τους φυγάδες. Ο Σύνδεσμος αυτός έγινε μέλος της "οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών" του ΟΗΕ το 1995, μια ενέργεια στην οποία δεν αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση. Στην Αλβανία οι Τσάμηδες έχουν ιδιαίτερη δυναμική μαζί με τους Κοσσοβάρους. Και αυτό γιατί από τους Αλβανούς θεωρούνται εκπρόσωποι των "σκλαβωμένων" πατρίδων (Κόσοβο - Τσαμουριά). Αξίζει να σημειωθεί στις 30 Ιουνίου 1994 η αλβανική βουλή καθιέρωσε ομόφωνα την 27 Ιουνίου ως ημέρα Γενοκτονίας.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Κτιριακή υποδομή 3ου Δημοτικού σχολείου στο Λαγονήσι Αττικής "

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής του 3ου Δημοτικού σχολείου στο Λαγονήσι Αττικής. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας την παρακάτω ερώτηση:
Το Λαγονήσι -που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Καλυβίων Θορικού- από μικρός παραθεριστικός οικισμός που ήταν τα τελευταία χρόνια, έχει μετατραπεί, με τη ραγδαία μετακίνηση του αστικού πληθυσμού, σε κέντρο μόνιμης κατοικίας.
Παρά το γεγονός ότι το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων είναι μελετημένο και κατασκευασμένο με δυνατότητα φιλοξενίας 200 περίπου παιδιών, σήμερα στεγάζονται 450 παιδιά, με προοπτική αύξησης για το ερχόμενο σχολικό έτος, με τις νέες εγγραφές, ο αριθμός να ανέλθει σε 500 παιδιά.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η Δημοτική αρχή προσανατολίζεται ή στην εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών (container) ή στην ανέγερση αίθουσας σε επέκταση του υφισταμένου κτιρίου σε βάρος του προαύλιου χώρου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ανταποκρίνονται τα υπάρχοντα κτίρια που στεγάζεται σήμερα το Δημοτικό σχολείο στο Λαγονήσι, στις απαιτούμενες προδιαγραφές; Αν όχι πότε διαπιστώθηκε αυτό και τι μέτρα έχουν ληφθεί;
2. Πότε πρόκειται να ανεγερθούν νέες σχολικές μονάδες, σε ποιες τοποθεσίες και πόσοι μαθητές θα στεγαστούν σε αυτές; Έχουν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις των εκτάσεων και αν όχι γιατί;
3. Είναι σύννομη η απόφαση της Δημοτικής αρχής για προσωρινή αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος με τοποθέτηση container στον προαύλιο χώρο;

Μια επέτειος που δεν πρέπει να ξεχάσουμε

Πριν ένα περίπου χρόνο, στο κέντρο της Αθήναςκαι σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, πραγματοποιήθηκαν από ομάδες "αντιεξουσιαστών" εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον τριών πατριωτικών βιβλιοπωλείων. Των εκδόσεων του Άδωνι Γεωργιάδη, του "Πελασγού" του Γιάννη Γιαννάκενα και της "Νέας Θέσις" του Γιάννη Σχοινά. Παρόλο που τότε εμείς, οι "του πατριωτικού χώρου" γράφαμε και ξαναγράφαμε και φωνάζαμε για τις «καταδρομικού» αυτού τύπου επιθέσεις, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία, έκαναν "την πάπια", θεωρώντας προφανώς όλα τα παραπάνω περιστατικά ως "μικροεπεισόδια".
Λίγους μήνες αργότερα ήλθαν τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, για να τους διαψεύσουν και να επαληθεύσουν τους "ακραίους".
Πέρα όμως από την γενικότερη πολιτική αποτίμηση σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης και της αστυνομίας, πέρα από την κριτική μας έναντι των ξεκάθαρα αριστεροκρατούμενων ΜΜΕ, που κυριολεκτικά "έπνιξαν" το θέμα, μην επιτρέποντας ουδεμία κριτική προς τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος, υπάρχει άλλη μια διάσταση: Η ανθρώπινη. Την οποία δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να ξεπεράσουμε έτσι απλά. Τα θύματα των επιθέσεων όχι απλά κινδύνευσαν τα ίδια, καθώς οι επιθέσεις έγιναν ώρες κατά τις οποίες λειτουργούσαν τα καταστήματά τους.
Η αγωνιστική διάσταση, την οποία ανέδειξαν οι ίδιοι οι εκδότες - στόχοι, είναι άξιοι θαυμασμού. Με το που δέχτηκαν την επίθεση σήκωσαν το κεφάλι και στάθηκαν στα πόδια τους, ξαναστήνοντας τα βιβλιοπωλεία τους.

Οι βάσεις της τρομοκρατίας
Κάποιοι στις "υπηρεσίες", ονομάζουν τέτοια φαινόμενα, μαζί με τις επιθέσεις με γκαζάκια, φαινόμενα "ελαφρής τρομοκρατίας". Αυτοί οι κάποιοι είναι τόσο εμποτισμένοι από την λογική του δημοσίου υπαλλήλου που δεν θα έπρεπε να έχουν καμιά σχέση με τις καρέκλες που κατέχουν. Είναι αυτοί όμως που έφτασαν σε αυτές, "σούρνοντας" και "γλείφοντας" πολιτικούς και υποσχόμενοι να τους κάνουν όλα τα χατήρια. Είναι αυτοί που μπήκαν ως "κλαδικάριοι" και αντιμετωπίζουν τις θέσεις τους ως πηγές εισοδήματος.
Γι' αυτό και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι φαινόμενα τρομοκρατίας, όπως αυτό της Τετάρτης, με την δολοφονία ενός αστυνομικού, συνδέονται άμεσα με τις επιθέσεις εναντίον των βιβλιοπωλείων. Γιατί κοινή τους βάση είναι η ιδεολογία της "αριστεράς" που αποδέχεται την βία εναντίον κάθε αντιπάλου της, όσο και αν ουρλιάζουν οι εκπρόσωποί της με "ουμανιστικά" συνθήματα. Οι οργανωμένες επιθέσεις εναντίον των βιβλιοπωλείων του πατριωτικού χώρου, δεν είναι τίποτε άλλα παρά ο προθάλαμος αυτών που σκοτώνουν. Δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε, είναι αυτονόητο.
Ειδικά στην Ελλάδα, όπου οι "νεαροί" των Εξαρχείων χαίρουν ασυλίας και προστασίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει το επόμενο βήμα και από το μπιτόνι, να περάσουμε στο όπλο.

Tα βιβλία και οι Ιδέες δεν καίγονται

Άδωνις Γεωργιάδης: "Ένα χρόνο μετά, τίποτε δεν έχει αλλάξει. Το αντίθετο: έχει γίνει πιο εντόνο το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην κοινωνία. Ελπίζω ότι στην κυβέρνηση θα βάλουν μυαλό και θα αποφασίσουν επιτέλους να κυβερνήσουν."
Γιάννης Γιαννάκενας: "Τον Ιούνιο πέρυσι, "κουκουλοφόροι της Νέας Τάξης" επέδραμαν κατά των πατριωτικών βιβλιοπωλείων, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Είχα πει τότε ότι αρρωστημένα μυαλά ονειρεύονται νέα δεκεμβριανά και δυστυχώς επαληθεύτηκα τον Δεκέμβρη. Για εμάς τους Έλληνες, η πολιτική πηγάζει από τον Πολιτισμό μας και υπερασπίζεται τις διαχρονικές αξίες μας. Η κοινωνική αλληλεγγύη και η ελευθερία αποτελούν βασικούς άξονες ανάπτυξης και πρόοδου του έθνους.
Οι πρακτικές της πολιτικής και πνευματικής βίας, είναι ξένες προς τον Ελληνικό Πολιτισμό και πηγάζουν από το ταξικό μίσος με το οποίο ο μαρξισμός μπολιάζει την ανθρωπότητα.
Τα βιβλία και οι Ιδέες δεν καίγονται, τέτοιες ανελεύθερες ενέργειες σφυρηλατούν ακόμα περισσότερο την ΠΙΣΤΗ και την ΑΓΑΠΗ μας στην Πατρίδα. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω όλους εκείνους του συναγωνιστές που στάθηκαν στο πλευρό των πληγέντων εκδοτών. Η συμπαράστασή τους ήταν καθοριστική.
Γιάννης Σχοινάς: "Επρόκειτο για σχεδιασμένη ενέργεια, που αποσκοπούσε στο να φιμώσει τους σκεπτομένους ελληνικά, κλείνοντας τους εκδοτικούς οίκους. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας."

Το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο ραβίνος

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα εβραϊκά λόμπυ, παγκοσμίως, διαθέτουν τεράστια δύναμη και ότι όποιος θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική, καλό είναι να τα έχει καλά μαζί τους. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, γι' αυτό και φροντίζει να έχει καλές σχέσεις με την εβραϊκή κοινότητα.
Όμως αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 17ης Ιουνίου σε εκδήλωση για την μνήμη του Ολοκαυτώματος, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικού βερμπαλισμού και κυρίως ιστορικής αμετροέπειας. Τόσο υπερβολική υπήρξε η Ντόρα, που αναρωτιόμαστε αν είναι τόσο στριμωγμένη πολιτικά ή απλά οι σύμβουλοί της είναι για να φεύγουν.
Σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα της ομιλίας της μαζί με έναν πραγματικό αυθόρμητο σχολιασμό που μας ενέπνευσαν:

Κυρίες και κύριοι
Ζούμε σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Παγκοσμιοποιημένο, αλλά - ευτυχώς - όχι ομογενοποιημένο. Σε ένα περιβάλλον, η ύπαρξή του οποίου δεν θα μπορούσε να νοηθεί χωρίς τον σεβασμό του συνανθρώπου μας και της διαφορετικότητάς του. Αυτή την περίοδο είμαστε η χώρα που προεδρεύει του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Σε μια ήπειρο που βασανίστηκε πριν από κάποια χρόνια από το κήρυγμα μίσους που εξαπέλυσε ο ναζισμός, εξολοθρεύοντας στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έξι εκατομμύρια αθώα θύματα με μόνο κριτήριο τη θρησκεία τους.
Καλά ρε Ντόρα, έναν ιστορικό δεν έχετε στο ΥΠΕΞ, ώστε να σου πει ότι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν έγινε μόνο μεταξύ Γερμανών και Εβραίων, αλλά σκοτώθηκαν και εκατομμύρια Ρώσοι, Γιουγκοσλάβοι, Πολωνοί, Άγγλοι, Γάλλοι ακόμη και ... Έλληνες!

Η σημερινή εκδήλωση Μνήμης για τους Έλληνες Μάρτυρες του Ολοκαυτώματος έχει ως αφετηρία την αποδεδειγμένη ευαισθησία του Υπουργείου Εξωτερικών προς το Ολοκαύτωμα και τα θύματά του - κυρίως δε, τα θύματά του στην Ελλάδα... Συμπίπτει και με την έκδοση του Υπουργείου των Εξωτερικών με τίτλο «Έλληνες στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου». Μία έκδοση, η οποία έχει και αυτή τη δική της αφορμή: Μέσα στο τρέχον έτος αναμένονται τα εγκαίνια μιας μόνιμης ελληνικής έκθεσης στο Κρατικό Μουσείο Ολοκαυτώματος του Άουσβιτς, που επετεύχθη μετά την υπογραφή διμερούς ελληνοπολωνικής Συμφωνίας, τον Ιανουάριο του 2008. Πρόκειται αναμφίβολα για πρωτοβουλίες που ρίχνουν φως σε αυτή την πλευρά της ιστορίας και υπογραμμίζουν το διαρκές ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εξάλειψη των φαινομένων ρατσισμού.
Μα καλά, το μοναδικό Ολοκαύτωμα που αναγνωρίζει το ΥΠΕΞ, είναι αυτό των Εβραίων; Για τους Αρμενίους, τους Ποντίους, τους Μικρασιάτες, τίποτα. Ούτε ένα τόσο δα βιβλιαράκι, ούτε μια διεθνής εκθεσούλα. Όλα τα κονδύλια για τους Εβραίους πήγανε, τίποτε δεν περίσσεψε;

Τα συγκεκριμένα βήματα στα οποία προχωρεί η Ελληνική Πολιτεία - σας θυμίζω ότι προ πενταετίας καθιερώθηκε η 27η Ιανουαρίου με Νόμο που επικυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ως Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων - είναι ζήτημα συνείδησης και χρέους για όλους μας.
Για καθιέρωση ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων το 1922 ούτε λόγος να γίνεται. Άσε που μπορεί να χαλάσουμε και την ελληνοτουρκική φιλία και να στενοχωρηθεί και η Ρεπούση...

Σήμερα στην Ευρώπη, η άνοδος δυνάμεων που εμπνέονται από αντισημιτικό λόγο, ή μεμονωμένες φιγούρες στις κοινωνίες μας που υιοθετούν αυτές τις ακραίες απόψεις, πρέπει να μας απασχολούν και να μας κινητοποιούν. Τις φωνές αυτές δεν πρέπει να τις θεωρούμε περιθωριακές γραφικότητες, αλλά να τις καταδικάζουμε εν τη γενέσει τους.
Ψιτ, εσείς το 7,2 που ψηφίσατε ΛΑΟΣ, σε εσάς αναφέρεται η κυρία. Και εσύ ρε Γιώργο Καρατζαφέρη, τι τις θέλεις τις αναφορές στην οικοσκευή της Siemens; Γερμανικές αποζημιώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος είναι, τι νόμισες;

Πέρα όμως από την κατά περίπτωση αντιμετώπιση των φαινομένων που παρουσιάζονται, είναι ξεκάθαρο ότι η ουσιαστική εξάλειψη κάθε μορφής ρατσισμού από την κοινωνία γίνεται μόνον δια της Παιδείας. Η συμμετοχή της χώρας μας στον Διεθνή Οργανισμό ITF (Task Force for the Memory, Education and Remembrance of the Holocaust) είχε ως συνέπεια τον εμπλουτισμό των σχολικών εγχειριδίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος.
Ωχ! Βλέπω την Ρεπούση να επιστρέφει στα σχολεία διά της πλάγιας, της εβραϊκής οδού. Τρέμε αντισημίτη Κολοκοτρώνη, μαζί με τον Άιχμαν θα κριθείς και εσύ.

Σε αυτήν την άγνωστη μέχρι σήμερα πτυχή της εθνικής μας ιστορίας αναφέρεται ο τόμος που έχετε στα χέρια σας. Στην ίδια έκδοση, που συνοδεύεται από δεκάδες σύγχρονες φωτογραφίες αλλά και φωτογραφίες Αρχείου, όπως και 20λεπτο DVD, γίνεται για πρώτη φορά γνωστή η εξέγερση των 300 Ελλήνων, -μοναδική περίπτωση στα χρονικά των ναζιστικών στρατοπέδων-, που ανατίναξαν ένα από τα πέντε κρεματόρια του Μπίρκεναου. «Δι΄ ολίγα λεπτά ευρέθησαν ελεύθεροι», έγραψε ο διασωθείς Μαρσέλ Νατζαρή στο χρονικό του που αναφέρεται σε εκείνη την εξέγερση. Ανάμεσα στους εξεγερμένους συγκαταλέγονταν γενναίοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, Εβραίοι στο θρήσκευμα, που μόλις είχαν επιστρέψει από το αλβανικό μέτωπο για να συλληφθούν στη συνέχεια από τους Ναζί. Με τον ηρωισμό τους οδηγήθηκαν βεβαίως και οι ίδιοι στο θάνατο.
Καλά, μετά από αυτό, έτσι και ξανακούσω τον Λαζόπουλο να κοροϊδεύει τον Πρέκα θα ... πεθάνω. Η Ντόρα γράφει την ... δική της ιστορία. Ερώτηση: Η ισραηλίτικη κοινότητα της Ελλάδος, δεν κατήγγειλε ως μορφή ρατσισμού την μη είσοδο Εβραίων στην σχολή Ευελπίδων εκείνη την εποχή; Όλοι αυτοί που αναφέρει η Ντόρα τι ήταν;

Τόσο ο πολιτισμός της Ελλάδας των κλασικών χρόνων, όσο και ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, μαζί με τον Ιουδαϊκό, είναι οι δύο μεγάλοι πολιτισμοί της Μεσογείου στους οποίους βασίσθηκε ο ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και εν τέλει ο ευρωπαϊκός, ο «δυτικός» πολιτισμός.
Και εγώ ξέρω ένα άλλο με τον Τοτό. Όσο για τον Διαφωτισμό δεν είναι το πνευματικό κίνημα που δημιούργησε την Γαλλική Επανάσταση; Ξέρετε αυτή που στο όνομα της ... δημοκρατίας έστειλε στην γκιλλοτίνα 300.000 ανθρώπους σε δύο χρόνια...

... Από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ελληνόφωνοι Εβραίοι, εγκαταστάθηκαν τόσο στον ελληνικό ηπειρωτικό χώρο, όσο και στα νησιά του Αιγαίου, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του εγχώριου πολιτισμού, ερχόμενοι ακόμη πλησιέστερα ο ένας στον άλλο.
Τους Μακκαβαίους τους έχει διαβάσει η Ντόρα; Εκεί βρήκε στοιχεία για την «ελληνοεβραϊκή φιλία»; Α ρε καημένε Γρηγόριε και εσύ Κοσμά Αιτωλέ, φίλοι σας έσφαξαν.

Κυρίες και Κύριοι,
Ως Υπουργός των Εξωτερικών της χώρας που ασκεί την Προεδρία του ΟΑΣΕ για το 2009, θα μου επιτρέψετε να κάνω έκκληση σε όλα τα κράτη και τις κυβερνήσεις να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και κάθε μορφής διακρίσεων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της χώρας, παίρνει και διεθνείς πρωτοβουλίες. Για τον τερματισμό της σφαγής των Παλαιστινίων, τι έκανε η Ντόρα; Τους έστειλε φάρμακα να κλείσουν τις πληγές τους.

Μερικοί, ευτυχώς λίγοι, έφτασαν μέχρι και να αρνούνται το Ολοκαύτωμα. Να υποστηρίζουν ότι το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη.
Μήπως αναφέρεται στον Πλεύρη; Μα καλά αυτός δεν αθώωθηκε;

Επιτρέψτε μου να κλείσω με τα λόγια του Άμος Όζ: «Όλοι είμαστε υπέρ της ειρήνης. Αλλά μπορεί να έρθει η ώρα που θα χρειαστεί η Δημοκρατία να πολεμήσει. Αν δεν το είχε κάνει το 1940, ποια θα ήταν σήμερα η εικόνα της Ευρώπης;».
'Ελα ντε, αυτό αναρωτιόμαστε και εμείς. Πάντως οι Παλαιστίνιοι δεν θα σφάζονταν από το 1945 και μετά.

ο «Συμβιβασμένος» Πατριώτης

"ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ" ΚΑΛΟΥΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ

Έξω απο την ΓΑΔΑ σήμερα το απόγευμα συγκεντρώθηκαν οι Αστυνομικοί για να διαμαρτυρηθούν στην πολιτική και φυσική ηγεσία τους για τις συνεχόμενες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον ένστολων. Προκλητικοί οι προοδευτικάριοι που έστειλαν την βουλευτίνα τους Φιλίνη να κάνει... μαθήματα στους ίδιους ανθρώπους που με την πρώτη ευκαιρία βρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ! Παρών και ο Πρόεδρος της Νεολαίας ΛΑΟΣ, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος που καταχειροκροτήθηκε. Μετά τις ομιλίες αποφασίστηκε πορεία προς τη βουλή προκειμένου να συνεχιστεί η διαμαρτυρία και να παραδοθεί ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής. Με τους αστυνομικούς ένωσαν τις φωνές τους ο Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος.

Η Κύπρος σαν θήραμα οδηγείται στην παγίδα

Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που αφορούν το Κυπριακό, μπορεί κάποιος που δεν κατέχει το θέμα, να σχηματίσει την εντύπωση ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη διευθέτηση του προβλήματος. Ότι επιτέλους οι προσπάθειες των "δύο ηγετών" (έτσι εξισώνεται ο νόμιμος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον παράνομο εγκάθετο της Άγκυρας), θα αποφέρουν καρπούς. Με τα σημερινά δεδομένα, η διαπίστωση αυτή δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ίσως βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά σε λύση, απ' ότι φανταζόμαστε. Το μέγα ερώτημα όμως είναι..., τι είδους λύση;
Η κυβέρνηση θριαμβολογεί γιατί όπως ισχυρίζεται έβγαλε το Κυπριακό από το αδιέξοδο. Βρισκόμαστε στο απόγειο της κινητικότητας που επιδίωξαν ευθύς εξαρχής οι Άγγλοι δολοπλόκοι. Μετά την απομάκρυνση του Τάσσου Παπαδόπουλου, στο τιμόνι της Κ.Δ. βρίσκεται ένας δικής τους προτίμησης "πρόεδρος λύσης", ο οποίος υποτίθεται μπορεί να συνεννοηθεί καλύτερα από οποιονδήποτε με τον "σύντροφο Ταλάτ". Αν ακολουθήσουμε τη συλλογιστική αυτή, υπάρχει το κατάλληλο "μομέντουμ" και δεν σκοπεύουν να το αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο. Επιδιώκουν την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων (και της Τουρκίας), μέσω της "λύσης από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους" (που δεν είναι παρά ένα αγγλικής προέλευσης σύνθημα) που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρόκειται όμως απλώς για παραλλαγή του σχεδίου Ανάν, "εμπλουτισμένη" με τις απαράδεκτες υποχωρήσεις στις οποίες προέβη (μονομερώς και χωρίς να εξασφαλίσει οποιοδήποτε όφελος), ο κατά γενικήν ομολογία "ευέλικτος Χριστόφιας".
Η σκευωρία σε βάρος της Κύπρου οργανώνεται πιο προσεκτικά αυτή τη φορά. Καθώς θα οδεύουμε προς το τέλος του 2009 το σχέδιο θα μπει στην τελική του φάση, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", το νέο δημοψήφισμα τοποθετείται τον Ιανουάριο του 2010. Τα πάντα θα είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένα για να βολέψουν την Τουρκία η οποία για άλλη μια φορά δεν πρέπει να έχει κόστος για το Κυπριακό (ενώ η Κύπρος επιβάλλεται να συρθεί εκ νέου σε νέες υποχωρήσεις, συγκαλυμμένη επιδιαιτησία και νέο δημοψήφισμα). Έχοντας κι άλλα μέτωπα ανοικτά στα Ελληνοτουρκικά (και το Σκοπιανό), η Μητέρα Ελλάδα θα είναι πάλι "δεμένη πισθάγκωνα", έχοντας μειωμένες αντιστάσεις.
Υπάρχουν δηλαδή αυξημένες πιθανότητες, οι σημερινοί ηγέτες του Ελληνισμού να δεχθούν να υπογράψουν μία από κάθε άποψη καταστροφική λύση στο Κυπριακό, που νομοτελειακά θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση ολόκληρης της νήσου. Οι συνθήκες θα είναι τέτοιες που ο Δημήτρης Χριστόφιας θα μπορεί εύκολα να αιτιολογήσει την "ευελιξία" του, ισχυριζόμενος ίσως ότι... ήταν αδήριτη ανάγκη ο οδυνηρός συμβιβασμός (κάτι άλλωστε που διατυμπανίζει εκ των προτέρων). Υπάρχει δε το σοβαρό ενδεχόμενο να τον παρουσιάσει ως επίτευγμα (χωρίς να αποκλείεται ένα νέο "νενικήκαμεν", παρόμοιο με αυτό που εκστόμισε ο Καραμανλής το 1959).
Συμπερασματικά, εκτός από το γεγονός ότι λόγω της ανεπάρκειας των ηγετών του Ελληνισμού το Κυπριακό έχει μετατραπεί από θέμα εισβολής και κατοχής σε θέμα διακοινοτικής διαμάχης, οι εχθροί του Ελληνισμού έχουν πετύχει να παρουσιάζεται η σκευωρία που στοχεύει στον οριστικό εξανδραποδισμό του Κυπριακού Ελληνισμού, ως λύτρωση και ως η "μοναδική ευκαιρία" για "λύση". Επανέρχονται δριμύτεροι έχοντας ως στόχο το "τελείωμα" του Κυπριακού, επενδύοντας στα δύο μεγάλα κόμματα (ΔΗ.ΣΥ. και Α.Κ.Ε.Λ.) και στην ψευδαίσθηση της "επανένωσης" μέσω μιας ρατσιστικής (και διαχωριστικής) Διζωνικής Ομοσπονδίας που καλλιεργήθηκε στον λαό.
Αυτού του είδους η κινητικότητα, δεν πρέπει να ενθουσιάζει. Θυμίζει την κινητικότητα που παρατηρείται στην αγορά σε περιόδους ξεπουλημάτων (όπου η χαμηλή τιμή είναι αυτή που προσελκύει το ενδιαφέρον - και την "έξτρα" κινητικότητα). Είναι κινητικότητα που εμπερικλείει τεράστιους εθνικούς κινδύνους. Συμμερίζομαι απόλυτα την εκφρασθείσα άποψη ότι η Κύπρος οδηγείται σαν θήραμα σε μια παγίδα και δύσκολα θα βρεθεί οδός διαφυγής.

Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια - Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Οι τυχοδιώκτες του Δεκεμβρίου

του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
δικηγόρου
προέδρου του Δ.Σ. του Δικτύου 21

Ο λαός, αποδεδειγμένα, δεν συμπαθεί τους τυχοδιώκτες, δεν τους ψηφίζει, δεν τους εμπιστεύεται. Ο πάμπλουτος «νέος Λένιν» της Κουμουνδούρου κι ο ιμιτασιόν Τσε Γκεβάρα προστατευόμενος του, πτωχός γιος μεγαλοκατασκευαστή, επένδυσαν πάνω στα μαϊμού Δεκεμβριανά. Όλοι δε οι ταβλαδόροι του Κολωνακίου έσπρωχναν μπροστά τα πιτσιρίκια και το μάτι τους γυάλιζε μπροστά στην άναρχη βία των πάσης φύσεως χουλιγκάνων. Έτριβαν τα χέρια τους πιστεύοντας πως θα δρέψουν εκλογικούς καρπούς προβοκάροντας την αλητεία. Τελικά ψωνίσανε από σβέρκο και δύσθυμοι ετοιμάζονται να σκυλοφαγωθούν στο Φίλιον και τις λοιπές γιάφκες του σινιέ αριστερισμού.

Γιατί τελικά, μην έχετε αμφιβολία, ένα είδος αριστεριστών είναι, ξέρετε, από αυτούς που τις δεκαετίες του ’70 και ’80, επειδή δεν ήταν τίποτα, δεν ήταν της μόδας να γίνουν δεξιοί κι η πειθαρχία του ΚΚΕ τους στένευε στις μασχάλες, το παίζανε - και δη φανατικά - ευρωκομμουνιστές, μαοϊκοί, τρότσκες, αλβανόφιλοι και διάφορα άλλα ιαχωβίτικα.

Με έκπληξη όμως αντελήφθην μόλις σήμερα κι άλλη μια αιτία της παταγώδους ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε το βόδι του Μάνου, που τώρα λέγεται «Δράση»; Κατ’ αρχήν ουδεμία σχέση έχει με την ιστορική και δυναμική Ένωση Κυπρίων Φοιτητών «Δράσις» – Κίνημα Ενότητας Σωτηρίας. Τώρα λοιπόν η παρέα που ‘χε σήμα το βόδι, λέγεται «Δράση». Προφανώς πρόκειται για ευφημισμό. Διαβάζοντας εκ των υστέρων το ψηφοδέλτιο είδα λοιπόν ότι υποψήφιος ήταν και ο Διονύσιος Γουσέτης. Χτύπησα με δύναμη την παλάμη στο κούτελο μου και κοκκίνισα από ντροπή για την ελεεινή αντίληψη και την άθλια οξυδέρκεια μου, διότι δεν αντελήφθην ότι εδώ και λίγα χρόνια ο εν λόγω, καίτοι αρθρογραφεί στην «Αυγή», έχει φύγει από τον Συνασπισμό. Οι φάλαγγες της διανόησης έστριψαν δεξιά και πήγαν στον Μάνο, μαζί με τις απόψεις τους για την σφαγή στην Τριπολιτσά των δύσμοιρων Τούρκων, το πόσο ρατσιστές και σωβινιστές είμαστε και διάφορα άλλα που αναδημοσιεύει κι ο φίλος του ο Δημητράς. Φευ, τι να κάνουν μετά μόνος του ο Αλέξης κι ο κηδεμόνας του, αδέρφια; Κρίμα που δεν υπάρχει σταυρός στις ευρωεκλογές, γιατί θα τον ψήφιζα τον κύριο Γουσέτη αλλά αφού δεν τον είχε πρώτο ο Μάνος, θα ήταν χαμένη ψήφος. Τώρα όμως που το ‘μαθα, θα πάω κι εγώ να γραφτώ στην «Δράση», γιατί, αλήθεια σας λέω, όταν είδα τον Μαρκουλάκη, γνωστό για το πολιτικό του ανάστημα, κλονίστηκα. Τώρα όμως, έστω και μια βδομάδα μετά τις Ευρωεκλογές, που έμαθα και για τον Γουσέτη, είμαι έτοιμος και στρωμένος.

Το ΚΚΕ, το μόνο που ξέρει από πραγματικά Δεκεμβριανά, έχοντας 90 χρόνια Ιστορία πίσω του και καμένη την γούνα του από τυχοδιωκτισμούς, κράτησε υπεύθυνη στάση, κατήγγειλε τους προβοκάτορες κι ανταμείφθηκε από το εκλογικό σώμα με μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και συγκρατημένες απώλειες.

Το ΠΑΣΟΚ πανηγύρισε με μισό χαμόγελο ότι το ψήφισε το 1/3 των μισών εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, δηλαδή το 1/6 των πραγματικών, ενώ η Ν.Δ. ξεφύσηξε με ανακούφιση που η αποχή έγινε, δικαίως, θέμα μεγαλύτερο από την σε βάρος της διαφορά με το ΠΑΣΟΚ. Είναι βέβαια φανερό ότι πέραν του αβανταρίσματος από συγκεκριμένο συγκρότημα, οι ανεκδιήγητοι «οικολόγοι» δεν θα βλέπανε ούτε την ψήφο τους, αν η Ν.Δ. δεν τους καλόβλεπε ως μαξιλάρι που θα συγκρατούσε διαρροή ψήφων προς το ΠΑΣΟΚ. Αν άνοιγαν λίγο το στόμα τους οι εκπρόσωποι της, ο - κατά την ενθουσιώδη «Ραντικάλ» - ατατουρκιστής Τρεμόπουλος θα έμενε στα καθ’ ημάς ν’ ασχολείται με τα μπρόκολα και τις λιβελούλες. Οι περισσότεροι τους ψήφισαν χωρίς να τους ξέρουν. Η αβάντα της Ν.Δ. και συγκεκριμένων συμφερόντων αρχικά τους εκτόξευσε δημοσκοπικά με ύποπτο τρόπο.

Όταν ο καλός φίλος Παναγιώτης Λιάκος έφερε στη δημοσιότητα το περίφημο βίντεο του Τρεμόπουλου με τον Βοσκόπουλο, τον Οθωμανό Ονσούνογλου, τον Βοσκόπουλο του «Ουράνιου Τόξου» και έναν «ελληνόφωνο Σαλονικιό» να λένε τα ωραία τους και κυρίως ο Τρεμόπουλος, για τους κρητικούς χωροφύλακες και τους μωραΐτες γραφιάδες κ.λπ., στην παρουσίαση του «μακεδονικού» αναγνωστικού, άρχισε η κατρακύλα. Αν οι της Ν.Δ. έλεγαν κι αυτοί δυο κουβέντες και μάθαινε όλος ο κόσμος ποιοι και τι είναι, τότε η περίεργη παρεούλα θα κατέβαινε κάτω από το 3%, εις τόπον χλοερόν, εις τόπον αναψύξεως. Τώρα θα έχουμε σκηνές απείρου κάλλους στις Βρυξέλλες και εν Ελλάδι, χάρις στην κουτοπονηριά και την αβελτηρία κάποιων πρωτοκλασάτων μεγαλοκομματικών ηλιθίων, που σκέφτονται μικροκομματικά και μικρόνοα. Από το δείγμα γραφής του φρονώ βέβαια, ότι ο τύπος αυτός θα κάνει τα πάντα ώστε στις εθνικές και στις επόμενες ευρωεκλογές οι «οικολόγοι» να γίνουν μια γκροτέσκα ανάμνηση.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. σίγουρα κέρδισε πόντους. Παρά την επιλογή Τζαβέλα. Η πρόταξη των ζητημάτων ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης οδήγησε πολλούς ψήφους προς τα κει. Κυρίως όμως ήταν ένα χαστούκι στην κυβέρνηση, η οποία ξύπνησε, άφησε κατά μέρος τις ενοχές και ξεφεύγοντας από την ομηρία της ψευτοαριστερής πολιτικής ορθότητας μαζεύει τους λαθρομετανάστες, απελαύνει, θα απλουστεύσει κι επιταχύνει τις νομικές διαδικασίες και ήδη αναζητεί στρατόπεδα για να τους κρατήσει. Ήδη μέσα σε λίγες μέρες το κέντρο της Αθήνας άλλαξε άρδην εικόνα, θυμίζει πάλι ελληνική πόλη, πόλη με στοιχειώδη τάξη, ασφάλεια και καθαριότητα. Τόσο απλό ήταν.

Βέβαια ο λαϊκισμός και οι εφηβικές συνήθειες έχουν βαθιές ρίζες στο πολιτικό σύστημα. Εξαγγέλθηκε νέα μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες. Εν ολίγοις οι στρατεύσιμοι δεν θα προλαβαίνουν να κάνουν ούτε δύο πλήρεις κύκλους εκπαιδεύσεως. Τα περί επαγγελματικού στρατού είναι τρίχες, ενώ είναι πασίγνωστο ότι ο θεσμός των ΕΠΟΠ απέτυχε παταγωδώς, κυρίως ποιοτικά. Μόνο η άντληση ανθρώπινου δυναμικού από το σύνολο της στρατευόμενης νεολαίας μέσω της υποχρεωτικής θητείας παρέχει την απαραίτητη ποσότητα και ποιότητα. Αν έχεις και τον απαραίτητο χρόνο να τους εκπαιδεύσεις και να τους ενώσεις σ’ ένα σώμα με σκοπό και ηθικό, τότε φτιάχνεις Αποτροπή.

Ο χρόνος της θητείας πρέπει να είναι συνάρτηση των αμυντικών αναγκών της χώρας και μόνον αυτών. Αν απαιτείται θητεία 2 χρόνια, ας είναι 2 χρόνια. Οι μόνοι που πρέπει να ερωτώνται είναι οι επαγγελματίες στρατιωτικοί, οι Έλληνες Αξιωματικοί, ούτε οι χρεωκοπημένες κομματικές και φοιτητικές νεολαίες ούτε κανένας άλλος. Πρέπει να ερωτώνται μόνον οι εκπαιδευτές στην ειρήνη και ηγήτορες στον πόλεμο. Ο διακομματικός διαγκωνισμός για το ποιος θα προσφέρει μικρότερη θητεία βλάπτει σοβαρά τα Εθνικά Συμφέροντα και την Εθνική Ασφάλεια.

Κάποιος βέβαια πρέπει να ψιθυρίσει στην πολιτική τάξη, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία σχέση με την Γκομενοφυλακή στην οποία υπηρέτησαν αυτοί, πίνοντας καφέ ή στοιβαζόμενοι σε επιτελικά γραφεία, επιδιδόμενοι σε διαγωνισμούς κνησμού, ενώ στην προκάλυψη βαράγανε άλλοι τα νούμερα τους στην σκοπιά. Παρά τα ισχύοντα στην Γκομενοφυλακή, ο πραγματικός Στρατός ασχολείται με εκπαίδευση, βολές, πορείες, ασκήσεις και διάφορα άλλα αντρικά και εθνικώς και ατομικώς επωφελή πράγματα. Ας ρωτήσουν λοιπόν κάποιον που έχει υπηρετήσει στον πραγματικό Στρατό, κατά προτίμηση Αξιωματικό και θα μάθουν τι σημαίνει αποτροπή, ελάχιστη οροφή, ανάγκες εκπαίδευσης, πληρότητα μονάδων, πνεύμα μονάδος και πως δημιουργείται, γιατί κατά κανόνα οι Εθνικοί Στρατοί υπερτερούν των μισθοφορικών κ.λπ. Αν θέλουν, ας παίξουν με τίποτε άλλο. Δεν θα τους παρεξηγήσουμε. Αλίμονο.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ο Χρήστος Χαρίτος στην έκθεση βιβλίου στον Πειραιά

Οι εκδόσεις «Πελασγός» σας προσκαλούν την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στην έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι (περίπτερο 75), όπου ο Χρήστος Χαρίτος, πολιτευτής Α’ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ., θα υπογράφει το βιβλίο του «Ριζοσπαστική Δεξιά».

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ο χαρακτήρας του ελεύθερου έθνους στις μέρες μας είναι έννοια δυσδιάκριτη και δυσπρόσιτη για τους λαούς και τις ηγεσίες τους, αφού η ελευθερία δεν σχετίζεται μόνο με την εδαφική ανεξαρτησία, αλλά και με την αυτόνομη πολιτική βούληση, την αδέσμευτη καθημερινή δραστηριότητα των πολιτών και την ελευθερία της ανθρώπινης σκέψης. Το δε όψιμο ενδιαφέρον των κομμάτων της Καθεστηκυίας Τάξεως για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός πρέπει να αποδειχτεί στην πράξη με άμεσα έργα, αφού το διεθνές περιβάλλον λειτουργεί υπό την λογική των συγκοινωνούντων δοχείων που μας πιέζουν έντονα.

Η ενασχόληση της κυβέρνησης και των συστημικών κομμάτων με ένα εκ των κορυφαίων εθνικών και κοινωνικών προβλημάτων, την λαθρομετανάστευση, συντελείται καταφανώς υπό την δικαίως πιεστική απαίτηση του λαού μας για την πάταξη αυτού του επικίνδυνου φαινομένου. Φαινόμενο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία, την κοινωνική ευταξία, την Εθνοφυλετική ταυτότητα, την εργασιακή ειρήνη, την εθνική κυριαρχία. Η εσπευσμένη αντιμετώπιση του προβλήματος στην Πατρίδα μας οφείλεται πανθομολογούμενα στην ενίσχυση των εκλογικών ποσοστών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που ήρθε ως επιβράβευση ενός σταθερού και γνήσια φιλολαϊκού προγράμματος της Εθνικής Κοινωνικής Παράταξης.

Το φαινόμενο του ουσιαστικού εποικισμού με τις παράνομες μετακινήσεις πληθυσμών από τις υποβαθμισμένες και εμπόλεμες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας και η απόπειρα συγκρούσεων ανάμεσα στους γηγενείς χριστιανικούς πληθυσμούς και τους λάθρα εισερχόμενους ισλαμικούς εμφανίζεται σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Το δε δικαίωμα απόκρουσης των ιδιότυπων αυτών εισβολών από τους λαούς αμφισβητείται έντονα από τις καθεστωτικές δυνάμεις της Παγκοσμιοποίησης με συμπεριφορές ολοκληρωτικές που παραπέμπουν σε κατάλυση της δημοκρατικής τάξης και της λαϊκής κυριαρχίας. Στην Ολλανδία το κόμμα της Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς χαρακτηρίστηκε «ακροδεξιό» και λαϊκίστικο, απλώς και μόνον επειδή έδωσε φωνή στον λαό της Ολλανδίας. Υπενθυμίζουμε ότι το κόμμα αυτό υπερασπίζεται με έντονο τρόπο την χριστιανική φυσιογνωμία της Ευρώπης και τον πολιτισμό της απέναντι στον τραχύ χαρακτήρα του ισλαμισμού.

Αλλά και στην Μ. Βρετανία το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα εξέλεξε για πρώτη φορά δύο ευρωβουλευτές με θέσεις ξεκάθαρες ενάντια στην παράνομη και την άλογη μετανάστευση. Γιατί πλέον το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν η μετανάστευση είναι νόμιμη ή παράνομη, αλλά και η θέσπιση ανώτατου ορίου μεταναστών που μπορούν να φιλοξενήσουν τα Έθνη και οι λαοί μας. Άνθρωποι βεβαίως που πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αξιοπρεπείς πλην ξένοι εργαζόμενοι κι όχι ως αντικαταστάτες των γηγενών πληθυσμών. Κι όμως, επειδή το συγκεκριμένο κόμμα δέχεται σαν μέλη του γνήσιους Βρετανούς και πολιτεύεται υπέρ μιας Βρετανίας που να ανήκει μόνο στους Βρετανούς, αντιμετωπίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη με σκαιότατους τραμπουκισμούς που μας θυμίζουν τους ενταύθα κανιβαλισμούς της Άκρας Αριστεράς και τις ύβρεις των δικών μας συστημικών κομμάτων.

Όμως η λαθρομετανάστευση δεν αρκεί για την αποδόμηση των Εθνών. Στην Σερβία που πλησιάζει η κρίσιμη ώρα της αξιολόγησής της για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου, δημιουργείται νέο πρόσχωμα με την προβολή από την Βοσνιακή τηλεόραση ενός βίντεο που δείχνει τον πρώην Σέρβο στρατηγό Μλάντιτς, που καταζητούν τα γεράκια της Νέας Τάξης, να βιώνει ήρεμες οικογενειακές στιγμές στην Πατρίδα του Σερβία. Οι Σέρβοι αναφέρονται στην σκοπιμότητα των βίντεο, λίγο πριν παρθεί απόφαση για το καθεστώς της βίζας στις βαλκανικές χώρες. Έχουν παρθεί άραγε μέτρα από τους ταγούς μας, όπως πρέπει, για την αποφυγή ανεπιθύμητων εισόδων ανθελλήνων πρακτόρων από τις χώρες σαν τα Σκόπια που αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία;

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν ένα νέο σκηνικό βίας και εκτοπίσεως ανθρωπίνων μαζών στήνεται. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε και υπογράφτηκε μια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράκ προκειμένου να εκτοπιστούν και να εξουδετερωθούν οι Κούρδοι αντάρτες του PKK που επιθυμούν την ίδρυση ενός ενιαίου Κουρδιστάν. Αλλά και στο Ιράν η επανεκλογή του Εθνικιστή Πρόεδρου Αχμαντινετζάντ ακολουθείται από μετεκλογικές έντονες αντιδράσεις των οπαδών του εκλεκτού υποψηφίου της Νεοταξικής Δύσεως Μουσαβί, με τον νόμιμο Πρόεδρο Αχμαντινετζάντ να εργάζεται για την ενότητα του Ιρανικού Έθνους. Ωστόσο η πιθανή, έστω και στιγμιαία, ανάφλεξη και σ’ αυτή την περιοχή μπορεί να μας φορτώσει με νέα εξτρεμιστικά στοιχεία που δύνανται να ενδυθούν τον μανδύα του «μετανάστη».

Η Πατριωτική Πίστη των Ελλήνων αναδεικνύει την σοβαρότητα των περιστάσεων. Η κινητικότητα του κ. Μανουσογιαννάκη για την διακομματική αντιμετώπιση του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης αποδεικνύει ότι ακούει με προσοχή τον Αρχηγό του ΛΑ. Ο. Σ Γ. Καρατζαφέρη. Με κάθε καλή πίστη, προς χάριν του Ελληνικού Έθνους, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η λαθρομετανάστευση και η καλλιέργεια των πολιτικών και κοινωνικών συγκρούσεων αποτελούν την Νεοταξική αντίδραση σε βάρος της δομής του Έθνους - Κράτους και συνιστούν την ασφαλέστερη δίοδο εκτροπής του Ευρωπαϊσμού των Εθνών και των Λαών με την τροφοδότηση ξένων δυστυχιών και στρατευμένων νοοτροπιών. Η λύση είναι απλή: Απέλαση στην λαθρομετανάστευση και τον ψευτοανθρωπισμό. Προτεραιότητα στον πολίτη και τις πολιτικές του Εθνικού Κράτους. Αυτό υπαγορεύει ο Εθνικοκοινωνισμός, αυτό ζητάει ο λαός, αυτό οφείλουμε να πράξουμε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnapopsis.blogspot.com

Η αριστερά αιματοκυλά και πάλι την Ελλάδα

Η θρασύδειλη αλητεία της άκρας αριστεράς, βγήκε από τα καταγώγιά της και ξανακτύπησε, βυθίζοντας στο πένθος ένα ακόμα σπίτι μεροκαματιάρη. Τρεις (όπως εικάζεται) «προοδευτικοί» και «επαναστάτες» οπλοφόροι, πλησίασαν ύπουλα και από πίσω χαράματα έναν ανύποπτο αστυνομικό, έναν εργαζόμενο των 1000 ευρώ και άδειασαν πάνω του τα πιστόλια τους ενώ αυτός καθόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και πριν προλάβει να αντιδράσει. «Ερυθρά» ανδραγαθία αλά Εξάρχεια. 24 σφαίρες...
Μιλάμε για μένος, πολύ μένος. Μετά, οι «εξεγερμένοι» πιστολάδες της Σέκτας επέστρεψαν για ύπνο στα σπίτια τους, που πολύ πιθανό να βρίσκονται κάπου στα βόρεια προάστια. Σημειωτέον: ο υπαρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας, ο οποίος ποτέ δεν γύρισε σπίτι του στο παιδί του και στη γυναίκα του, φυλούσε τη βασική μάρτυρα της υπόθεσης του ΕΛΑ, που εκδικάζεται. Κάποιοι ήθελαν να στείλουν το απειλητικό μήνυμά τους στους δικαστές...

Παρακρατικά παιχνίδια...
Οι μανιακοί και αιμοδιψείς δολοφόνοι της σέκτας, έπαιξαν το προβοκατόρικο παιχνίδι τους: ήθελαν να βγάλουν από την ατζέντα το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Το κατάφεραν μερικώς μόνο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι τόσο οξύ, που πλέον δεν καλύπτεται, δεν μπαίνει κάτω από το χαλί. Ο κόσμος θα συνεχίσει με την ψήφο του αλλά και με κινητοποιήσεις, να ζητά την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών, που συνιστούν θανάσιμη απειλή για το έθνος και την πατρίδα. Όμως και εδώ είναι το ενδιαφέρον, μόλις μαθεύτηκε το θλιβερό συμβάν, άρχισαν τα παπαγαλάκια του συστήματος τις ανούσιες και εκτός θέματος αναλύσεις της κακιάς ώρας στα μονοθεματικά δελτία, απ' όπου εκτοπίστηκαν όλες οι υπόλοιπες ειδήσεις. Για δες... Πόσος κόσμος «βολεύτηκε», πόσος κόσμος πήρε ανάσες, πόσος κόσμος κέρδισε χρόνο...

Οι «καρποί» του Δεκέμβρη
Τώρα πλέον, είναι φανερό σε όλους ότι η ελληνική κοινωνία δρέπει τους καρπούς των ταραχών του Δεκεμβρίου. Η «εξέγερση» που έτυχε της πολιτικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ (και τον οδήγησε στο 4% των ευρωεκλογών), έδωσε το σύνθημα για ένα νέο γύρο τρομοκρατίας, με θύματα αθώους πολίτες. Από την άλλη, η καθ' όλα ατυχής όσο και γελοία για υπουργό (επιφορτισμένο με τα καθήκοντα της δημόσιας τάξης) ατάκα περί «αμυνόμενης και προπηλακιζόμενης αστυνομίας» (θα μείνει στην ιστορία), που απεικόνισε τη δειλία της αμήχανης (τότε και τώρα) αλλά και ανίσχυρης «φιλελεύθερης» κυβέρνησης έναντι μιας πολύ βίαιης αν και ισχνής μειοψηφίας που όμως έπαιξε (και ακόμα παίζει) τα ρέστα της, ήταν το σύνθημα για τη γενικευμένη επίθεση της άκρας αριστεράς.
Η φρασεολογία των προκηρύξεων της σέκτας, αναδεικνύει τη σκοτεινή προσωπικότητα διαταραγμένων ατόμων, που δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ζωές για πλάκα, στην προσπάθειά τους να νοηματοδοτήσουν τις ρημαγμένες και ανέραστες ζωές τους παίζοντας το παιχνίδι της «επανάστασης» έναντι του συστήματος, το οποίο εν τέλει πιστά υπηρετούν.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά
Φυσικά, για τον αδικοχαμένο Νεκτάριο δεν θα διαδηλώσει κανείς, δεν θα πέσουν μολότοφ, δεν θα γραφούν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους, δεν θα σπάσουν βιτρίνες, δεν θα καούν αυτοκίνητα, δεν θα στηθούν οδοφράγματα με φλεγόμενους κάδους. Θα τον κλάψουν οι οικείοι του, οι συνάδελφοί του, οι φίλοι του και οι συγχωριανοί του στη Νάξο. Για την αριστερά, ο δολοφονημένος Νεκτάριος ήταν και είναι άλλος ένας «μπάτσος - γουρούνι - δολοφόνος», ένα στέλεχος των τρισκατάρατων «δυνάμεων καταστολής», μια από τις αντιαισθητικές γουρουνόφατσες που τα στελέχη των βίαιων οργανώσεων της καθ' όλα «προοδευτικής» εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, είχαν γεμίσει στη διάρκεια του περασμένου Δεκεμβρίου τους τοίχους της Αθήνας, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι επικολλούσαν την εικόνα της άσχημης ψυχής τους.

Καλό ταξίδι Νεκτάριε
Ο Νεκτάριος Σάββας, ο υπαρχιφύλακας που έπεσε επί του καθήκοντος, θα παραμείνει ζωντανός στη μνήμη μας, ως άλλο ένα θύμα της μισαλλοδοξίας των διαφόρων συνιστωσών της εξωκοινοβουλευτικής άκρας αριστεράς. Καλά θα κάνει η Πολιτεία να φροντίσει την οικογένειά του. Και κάτι άλλο: στη χώρα μας, ίσως τη μόνη πλέον στην Ευρώπη με πρόβλημα «ερυθρής τρομοκρατίας», καιρός είναι κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και ας πάψουν κάποιοι να αναμασούν στην TV το παραμύθι ότι η 17Ν εξαρθρώθηκε. Όπως φάνηκε καθαρά, αυτό δεν ισχύει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗ

«Ο ΛΑΟΣ σαφώς και μετατοπίζει το πολιτικό σκηνικό προς τα δεξιά. Αποενοχοποιεί με τη δράση του αξίες και ιδανικά, μετουσιώνει τη δεξιά θεώρηση των πραγμάτων σε πολιτική επιλογή και γκρεμίζει την ηγεμονία της αριστεράς στην απήχηση στην κοινωνία». Οι κουβέντες του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Γιάννη Κουριαννίδη, θαρραλέες και ξεκάθαρες. Επιτέλους, αναδεικνύονται σε αυτόν τον τόπο πολιτικοί άνδρες που δεν κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Κυρίες και κύριοι, ο Γιάννης Κουριαννίδης!

Πρώτες συμμετοχές στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι πρώτες αψιμαχίες εκεί με τον κ. Σαχίνη. Ποια ήταν η αφορμή;

Ο κ. Σαχίνης και οι εκφραστές ανάλογων αντιλήψεων και θέσεων έχουν μάθει χρόνια τώρα να έχουν απέναντί τους μία αδικαιολόγητα δειλή, φοβισμένη και αυτολογοκρινόμενη πατριωτική (μόνο κατ’ όνομα) παράταξη. Αυτή η εικόνα δεν υπάρχει πια. Ο κάθε κ. Σαχίνης θα πρέπει να μάθει να ακούει και να αντιμετωπίζει τις πατριωτικές θέσεις και απόψεις. Και φυσικά, να είναι έτοιμος, μετά από 60 χρόνια, επιτέλους να ηττηθεί σε επίπεδο και πολιτικής αντιπαράθεσης. Η πολιτιστική και πολιτική ηγεμονία της Αριστεράς τελειώνει. Όσον αφορά την αφορμή της αντιπαράθεσής μας, αυτή ήταν η επαναφορά εκ μέρους μου, του αιτήματος της Κυπριακής Εστίας Θεσσαλονίκης, προς την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε υποσχεθεί πριν πολλά χρόνια (επί θητείας ακόμη του κ. Κοσμόπουλου!) ότι θα δινόταν το όνομα του Στρατηγού Γρίβα – Διγενή σε δρόμο της πόλης μας. Αυτό ουδέποτε υλοποιήθηκε και θεώρησα σωστό να επαναφέρω την πρόταση, αφού δεν είναι δυνατόν να μη τιμάται η μεγάλη αυτή ιστορική προσωπικότητα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας.

Η Θεσσαλονίκη βλέπει να αλλοιώνεται καθημερινά η εθνολογική της σύνθεση. Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό βραχυπρόθεσμα στην πόλη;

Πολύ χειρότερες από αυτές των Αθηνών, αφού οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από όμορες χώρες, οι οποίες διεκδικούν ακόμη και επισήμως ελληνικά εδάφη και διατυπώνουν παράλογες αλυτρωτικές θέσεις και απόψεις. Καταλαβαίνετε ότι αυτό αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για την περιοχή μας. Φυσικά, όσον αφορά στις κοινωνικές επιπτώσεις της μετανάστευσης, αυτές είναι ήδη πολύ ορατές, με την έξαρση της εγκληματικότητας και την ποιοτική μεταβολή των χαρακτηριστικών της, αλλά και με την ανεργία που εδώ και καιρό δεν αγγίζει μόνο τον ανειδίκευτο εργάτη.

Το πατριωτικό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι ενιαίο. Πού οφείλεται αυτό και τι συνέπειες έχει;

Το πατριωτικό μέτωπο στην Ελλάδα συγκροτήθηκε και σφυρηλατήθηκε στις τάξεις του ΛΑΟΣ, εδώ και αρκετά χρόνια. Δυστυχώς, άνθρωποι με αξιόλογη πολιτική παρουσία και σοβαρό πατριωτικό λόγο, που επί σειρά ετών όμως στήριζαν στην πράξη μειοδοτικές πολιτικές, χωρίς ποτέ να τολμήσουν την υπέρβασή τους, εσχάτως αποφάσισαν να αρθρώσουν έναν πατριωτικό πολιτικό λόγο πέρα από τα κόμματα που μέχρι χθες στήριζαν με την ψήφο τους. Ή δεν αντιλήφθηκαν ότι ο λόγος αυτός εκφράζεται εδώ και χρόνια από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ ή άλλοι είναι οι σκοποί τους. Σε κάθε περίπτωση απαξιώνουν τη μακρόχρονη πολιτική παρουσία τους και πλήττουν την υστεροφημία τους.

Υπάρχει κίνδυνος να πέσει η Δημαρχία στα χέρια της αριστεράς; Και αν ναι, τι συνέπειες θα έχει κάτι τέτοιο;

Αυτό που φάνταζε αδύνατο και ακουγόταν μόνον ως ανέκδοτο πριν λίγο καιρό, ότι δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός, προβάλλει τώρα ως εφιαλτική προοπτική. Κι αυτό εξαιτίας της απίστευτης ανικανότητας της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή. Τίποτε λοιπόν, και πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε να αποκλείουμε και για το καθεστώς Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου πλέον η αλαζονεία περισσεύει και τα σκάνδαλα το πνίγουν τον τελευταίο καιρό. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, αφού η Αριστερά διψά για ανατροπή του σκηνικού που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Και δεν μιλώ μόνο για τα πρόσωπα, αλλά κυρίως για τις όποιες πατριωτικές πτυχές και δομές έχουν διαμορφωθεί όλα αυτά τά χρόνια χάρη σε μία πολυετή παρουσία δεξιάς διαχείρισης του Δήμου, που πάντως χάνουν την αίγλη τους εξαιτίας της καθεστωτικής συμπεριφοράς που χαρακτηρίζει τους αρμοδίους το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πάντως η παρουσία μας ως δημοτική πατριωτική παράταξη στον Δήμο Θεσσαλονίκης αποτελεί εγγύηση διαφύλαξης των όποιων αξιών, αλλά παράλληλα και δικλείδα εξυγίανσης του κλίματος, που θα αποτρέψει μία τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη. Αυτό όμως πρέπει να το επιθυμούν και οι διοικούντες σήμερα τον Δήμο...

Πού οφείλεται το πολύ υψηλό ποσοστό του ΛΑΟΣ στις τελευταίες εκλογές; Βλέπετε δεξιά στροφή; Ή απλά, μια αντανακλαστική αντίδραση στα φαινόμενα των ημερών;

Το ποσοστό που λαμβάνει πλέον ο ΛΑΟΣ δεν είναι απλά μία ψήφος διαμαρτυρίας, όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν σε προσπάθεια απαξιώσεώς του. Η δυναμική του είναι σταθερά αναπτυσσόμενη και όσο κι αν προσπάθησαν να την συμπιέσουν οι δημοσκόποι προεκλογικά, αυτή αποτυπώθηκε για άλλη μια φορά στις ευρωεκλογές, όπου είμαστε οι μόνοι που πραγματικά δικαιούμαστε να υπερηφανευόμαστε για το αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι δικαιώνονται καθημερινώς οι θέσεις μας και ο κόσμος πιστεύει στις λύσεις που προτείνουμε. Ο ΛΑΟΣ σαφώς και μετατοπίζει το πολιτικό σκηνικό προς τα δεξιά. Αποενοχοποιεί με τη δράση του αξίες και ιδανικά, μετουσιώνει τη δεξιά θεώρηση των πραγμάτων σε πολιτική επιλογή και γκρεμίζει την ηγεμονία της αριστεράς στην απήχηση στην κοινωνία.

Ποια η γνώμη σας για τον Μιχάλη Τρεμόπουλο και τι μήνυμα στέλνει η ελληνική κοινωνία με την εκλογή του στην Ευρωβουλή; Μας τιμά αυτό;

Είναι ντροπή για την πατρίδα μας, αλλά και για το οικολογικό κίνημα της χώρας μας, να εκπροσωπούνται από έναν άνθρωπο όπως ο Τρεμόπουλος στο ευρωκοινοβούλιο. Οι απαράδεκτες εθνικές τοποθετήσεις του περί Μακεδονίας και η παρουσία του δίπλα σε δεδηλωμένους (λόγω και έργω) ανθέλληνες, θα μείνουν βαθειά χαραγμένες στη μνήμη μας. Δυστυχώς, οι ψηφοφόροι δεν πρόλαβαν να πληροφορηθούν για το ποιόν του συγκεκριμένου ανδρός, ώστε να αποτραπεί η εκλογή του και έστω και οριακά κατάφερε να εκλεγεί. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην επικοινωνιακή δημοσκοπική φούσκα που προηγήθηκε των ευρωεκλογών και στην εκμετάλλευση της δικαιολογημένης ευαισθησίας των πολιτών σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος.

Έχετε αναδειχθεί και από τις δράσεις που έχετε αναπτύξει στη Δυτική Θράκη. Υπάρχει κίνδυνος από τις υπονομευτικές δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής;

Η τουρκική απειλή στο χώρο της ελλαδικής Θράκης είναι υπαρκτή και υλοποιείται καθημερινώς με τη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου (αυτή τη «φωλιά εχιδνών», όπως την είχε ονομάσει κάποτε ως ΥΠΕΞ ο Θ. Πάγκαλος!). Δυστυχώς, ούτε ο κ. Πάγκαλος ούτε κάποιος άλλος από όσους κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να κλείσει αυτό το άντρο πρακτόρων στην καρδιά της πατρίδας μας. Πάντως, η όποια απειλή στη Θράκη μας, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δεν έχει να κάνει με εδαφικές διεκδικήσεις, τις οποίες προς το παρόν η Τουρκία αναπτύσσει στην περιοχή του Αιγαίου. Στη Θράκη, γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι ως μοχλός πιέσεως εκ μέρους της Τουρκίας, σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βεβαίως, έλλειμμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν υφίσταται στην περιοχή και οι όποιες διακρίσεις υπάρχουν, στην πράξη είναι μάλλον σε βάρος των χριστιανών κατοίκων της! Απλώς η Άγκυρα θέτει συνεχώς θέματα που κατατείνουν σε μία προσπάθεια διαμορφώσεως ενός καθεστώτος συγκυβερνήσεως στην περιοχή (εκλογή μουφτήδων, παρεμβάσεις σε θέματα εκπαιδεύσεως, εκλογή βακουφικών διαχειριστικών επιτροπών κ.λπ.). Δυστυχώς, η αβελτηρία της ελλαδικής πλευράς είναι χαρακτηριστική, και οδηγεί πάντοτε σε ολέθριες υποχωρήσεις και αποδοχή των παράλογων αιτιάσεων της προκλητικής γείτονος. Εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τα πράγματα σε λίγο θα είναι μη αναστρέψιμα θεσμικά και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ελληνική κυριαρχία στην περιοχή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Δεν είναι κινδυνολογία αυτό, είναι η προϊούσα πραγματικότητα σήμερα στη Θράκη μας.


Πηγη: Ελευθερη ωρα

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Μνημονεύετε Γιώργο Καρατζαφέρη

του Χρήστου Χαρίτου
μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.

«Μηδενική ανοχή στους λαθρομετανάστες από τον Γιώργο Παπανδρέου» έγραφαν «Τα Νέα» στις 12 Ιουνίου. «Η κ. Μπακογιάννη έδωσε το ΟΚ να απελαθούν οι πρώτοι Πακιστανοί λαθρομετανάστες» έγραψε «Η Χώρα» στις 11 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε στο Mega ότι «αν δεν πάρουμε μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης θα χυθεί αίμα»! Αν δεν ζούσαμε όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, θα νομίζαμε ότι μόλις σήμερα προέκυψε το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως και για αυτό το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να λάβει άμεσα μέτρα αντιμετωπίσεώς του. Τέτοια προνοητικότης!

Αν δεν κάνω όμως λάθος, έως τις 8 Ιουνίου 2009 ο κ. Παυλόπουλος δημοσίως «ευχαριστούσε τους μετανάστες που επέλεξαν την Ελλάδα», έλεγε ότι «θα γονιμοποιήσουν τον πολιτισμό μας» (!), διέθετε μέσω του υπουργείου του εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα «κατά του ρατσισμού». Ο δε κ. Παπανδρέου μιλούσε υπέρ των μαζικών πολιτογραφήσεων των εν Ελλάδι μεταναστών, λέγοντας ότι και ο ίδιος «υπήρξε μετανάστης στην ζωή του». Και όλοι μαζί συνηγορούσαν υπέρ της πολυπολιτισμικής Ελλάδος, διαλύοντας κάθε εθνική ομοιογένεια.

Για να επαναλάβω το ερώτημα του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega και «Το Βήμα», τι άλλαξε από τις 8 Ιουνίου και ανακάλυψαν όλοι ότι η Ελλάς υφίσταται τεράστιο πρόβλημα μεταναστών και ότι γκετοποιούνται δεκάδες συνοικίες των Αθηνών; Η απάντηση είναι οι ψήφοι και το ποσοστό του ΛΑ.Ο.Σ. Ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. έλαβε 370.000 ψήφους, 100.000 παραπάνω από τις βουλευτικές, βγήκε τρίτο κόμμα σε 22 νομούς της Ελλάδος, ενώ τα ποσοστά μας σε Άγιο Παντελεήμονα, Μεταξουργείο και Ομόνοια κυμαίνονται μεταξύ 13-20%. Αυτό τους πείραξε, ότι χάνουν ψήφους! Μην έχετε καμία αυταπάτη. Δεν ενδιαφέρονται για τα χάλια της Ελλάδος, της Αθήνας και του Πειραιώς από τους μετανάστες. Τους νοιάζει ότι το εκλογικό σώμα στρέφει την πλάτη σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και ψηφίζει το Πατριωτικό Κίνημα.

Μην πιστεύετε βεβαίως ότι ο κ. Καραμανλής ξύπνησε από τον λήθαργο της 6ετούς πρωθυπουργίας του και αποφάσισε να γίνει Σαρκοζί ή Μπερλουσκόνι. Τέτοια θαύματα δεν γίνονται. Διότι οι Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι έχουν ισχυρές δεξιές ιδεολογικές πεποιθήσεις, υπερασπίζονται μία εθνική πολιτική και κτυπούν ανελέητα τις αριστερές ιδεοληψίες. Η Ν.Δ. από την ίδρυσή της και ο κ. Καραμανλής έχουν απίστευτα φοβικά σύνδρομα έναντι της αριστεράς. Για αυτό μην περιμένουμε πολλά πράγματα, μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Έστω και έτσι όμως, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γιώργο Καρατζαφέρη που επέβαλε στον δημόσιο διάλογο το πρόβλημα της μεταναστεύσεως. Χωρίς τον Γ.Καρατζαφέρη και τον ΛΑ.Ο.Σ. η κυβέρνηση θα συνέχιζε τον μακάριο ύπνο της και το ΠΑΣΟΚ θα μιλούσε για τα αγαθά του πολυπολιτισμού. Σήμερα, όλοι αντιλαμβάνονται την μετανάστευση ως πρόβλημα, ότι προέχει η προστασία της εθνικής ομοιογένειας, ότι χωρίς εθνική συνοχή δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή. Να δείτε όταν τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ. γίνουν διψήφια, πόσες άλλες «ανακαλύψεις» θα γίνουν από το πολιτικό κατεστημένο. Η δύναμή μας εδράζεται στην ψήφο μας. Για αυτό και η ψήφος στον ΛΑ.Ο.Σ. είναι μία χρήσιμη ψήφος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Υ.Γ. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Βασίλη Κορκίδη και τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς για τις επισημάνσεις τους για τα προβλήματα που δημιουργεί η λαθρομετανάστευση στον Πειραιά. Δεν πρέπει να αφήσουμε την πόλη μας να γίνει Καλκούτα. Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι πλέον, ο κ. Φασούλας, ο κ. Μίχας, η περιφέρεια, τα επιμελητήρια. Το απόστημα της συνωμοσίας της σιωπής επιτέλους έσπασε.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της
20ης Ιουνίου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ"

Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης έκανε την
ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι ζήσαμε το όνειρο κοντά στο ζεύγος Βουδούρη,
όσοι συνδέσαμε με τον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ" οράματα και
αγωνίες, σήμερα - 25 χρόνια μετά - θλιβόμαστε με το
ξαφνικό μαντάτο του κλεισίματος της Εφημερίδας των
αγώνων.
Κάνω έκκληση στα ιστορικά στελέχη, τον Δ. Ρίζο, τον Γ.
Κύρτσο και οποιονδήποτε πονάει, για μια κοινή
συστράτευση για να μην χαθεί, να μην σβήσει και -πάνω
απ΄ όλα- να μην πέσει σε "ξένα χέρια" η εφημερίδα
μας».

Παρουσίασαν τους Μινωίτες ως… Εβραίους!

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Κρήτη η τοποθέτηση δύο αρχαιολόγων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, εκ των οποίων η μία διευθύντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, επ' ονόματι Μεταξία Τσιποπούλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αμφισβήτησαν την ελληνικότητα των Κρητών, εμφανίζοντάς τους ως... απογόνους των Εβραίων! Όλα αυτά τα πρωτοφανή και προκλητικά εκτυλίχθηκαν στην παρουσίαση της έκδοσης «Κρητών Επιχειρείν», όπου καταγράφεται διαχρονικά η σχέση των Κρητών με το εμπόριο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, όταν αντέδρασε το ακροατήριο, η Τσιποπούλου ζήτησε τη γνώμη για την καταγωγή των Μινωιτών, του επιμελητή της έκδοσης, αρχαιολόγου Κωστή Χριστάκη, ο οποίος ήταν στο πάνελ και δήλωσε ότι «είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους οι Μινωίτες ήταν σημιτικό φύλο», είπε με κατηγορηματικό τρόπο και ο δεύτερος ομιλητής.

Τους πληρώνουμε για να υπονομεύουν!
«Τέτοιες καινοφανείς απόψεις μπορούν να καταστούν επικίνδυνες, καθώς συνειρμικά μας παραπέμπουν στην πολύ παλιά σιωνιστική προπαγάνδα ότι δήθεν η αρχαία Κρήτη ήταν εβραϊκή. Επίσης ρίχνουν νερό στον μύλο των σκοτεινών εκείνων κύκλων που κατά καιρούς εμφανίζονται και ομιλούν για δήθεν ανεξαρτησία της Κρήτης από την Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το «Έθνος», ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαρρής και προσθέτει: «Λυπούμαι για τη δημοσιοποίηση τέτοιων θέσεων και απόψεων. Όταν μιλάμε για την Ιστορία θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, και ιδιαίτερα όταν κάποιος είναι ανώτερος κρατικός υπάλληλος».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Εικόνα εγκατάλειψης στην Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση τμημάτων της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Εσωτερικών την παρακάτω ερώτηση:
Όπως προκύπτει από μια σύντομη περιήγηση, η Λεωφόρος Βάρης Κορωπίου, μια από τις κεντρικότερες λεωφόρους που διασχίζουν την Αττική, έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο σκουπιδότοπο, όπου στα πρανή του δρόμου καθώς και σε ρέματα και δάση κατά την πορεία της , έχει συσσωρευτεί πλήθος σκουπιδιών, μπαζών από εκσκαφές, ακόμα και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα εκτός της αισθητικής, να ανακύπτουν θέματα υγείας για τους κατοίκους των περιοχών και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία για την περισυλλογή των σκουπιδιών και των μπαζών κατά μήκος της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου;
2. Τι μέτρα λαμβάνονται για την αποφυγή ρύπανσης των περιοχών που βρίσκονται στην πορεία της Λεωφόρου και με ποιον τρόπο θα διασφαλιστεί στο εξής η αποφυγή παρόμοιας εικόνας;

Ο Γιώργος Πισσαλίδης στο «Τηλεάστυ»

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 13:30 ο δημοσιογράφος Γεώργιος Πισσαλίδης είναι καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό «Τηλεάστυ» στην εκπομπή «Όσοι ζωντανοί» του Ιδρύματος Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» με την δημοσιογράφο Σοφία Παραδείση. Θέμα της εκπομπής «Οι καλύτερες δεξιές ταινίες της σεζόν 2008-2009».

Τώρα ή ποτέ!

του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.

Η Αριστερά στην Ελλάδα, αν και υπέστη συντριπτική ήττα στο πεδίο των στρατιωτικών μαχών πριν 60 χρόνια, ηγεμονεύει δυστυχώς αδιάκοπα στον χώρο της σκέψης και της τέχνης. Δεν είναι άμοιρες ευθυνών, φυσικά, οι κυβερνήσεις όλων αυτών των ετών, οι οποίες της εκχώρησαν αυτό το δικαίωμα, είτε από ιδεολογική συνάφεια, είτε από δειλία.

Η ηγεμονία της αυτή είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρει να επιβάλει σταδιακά μία φαινομενική απαξίωση των εθνικών ιδανικών και αξιών στην συνείδηση των πολιτών, αν και αυτά δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν τον πυλώνα των κριτηρίων και των επιλογών τής καθημερινότητάς τους. Φτάσαμε έτσι στο σχιζοφρενικού τύπου φαινόμενο, να ψηφίζονται κόμματα «προοδευτικά», από τα οποία όμως οι ψηφοφόροι απαιτούσαν «συντηρητικές» πρακτικές!

Παράλληλα, στον χώρο της Αριστεράς διαμορφώθηκε μία καθεστωτικού τύπου αντίδραση απέναντι σε φαινόμενα ακόμη και εσωτερικού αντιλόγου, πολύ δε περισσότερο απέναντι στον αντίλογο των αντιπάλων της. Αυτή η αντίδραση, παράλληλα με την εμμονή της στην προσκόλληση σε στερεότυπα του παρελθόντος και σε ιδεοληψίες καταδικασμένες από την ιστορία και την καθημερινότητα, είχε ως αποτέλεσμα να αποξενωθεί από την λαϊκή της βάση. Οι πολίτες βρίσκουν πλέον αποκούμπι σ’ αυτούς που αφουγκράζονται τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους.

Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους του ογκούμενου Πατριωτικού Κινήματος στην πατρίδα μας, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ., που αντιστέκεται στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση, στην καταλήστευση του λαϊκού μόχθου και στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των εθνικών μας συμφερόντων.

Αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο αποκλειστικά ελληνικό. Εκφράστηκε (ίσως και με μεγαλύτερο δυναμισμό) σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Και είναι λογικό. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν να υπερασπίσουν ιστορία και κοινωνικές κατακτήσεις αιώνων, που σήμερα διακυβεύονται. Και η Αριστερά είναι ανίκανη να το εγγυηθεί και πολύ περισσότερο να το πράξει. Οι περισσότερες «βαθυστόχαστες» αναλύσεις για τα αίτια της ήττας της, αποφεύγουν να προσεγγίσουν, έστω, αυτήν την πραγματικότητα. Κι αυτό είναι κάτι που την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από την εκλογική της βάση.

Γι’ αυτό και η πρόκληση για τα ευρωπαϊκά Πατριωτικά Κινήματα, πρωτίστως για την χώρα μας μάλιστα, προβάλλει πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά δελεαστική και πρόσφορη. Και δεν έχουν περιθώρια και δικαίωμα να αποτύχουν. Ίσως να μην υπάρξουν άλλες ευκαιρίες.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 18ης Ιουνίου 2009 της εφημερίδας Στόχος.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Ντόρα δώστα όλα!

Η υπουργός μας των Εξωτερικών, δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι θεωρεί υπηκόους της άπαντες τους διαβιούντες στην ελληνική επικράτεια. Επίσης, δίνει την εντύπωση ότι πιστεύει πως όλοι οι Έλληνες σκέπτονται σαν αυτήν. Φαίνεται επίσης να πιστεύει ότι δεν θα μας ενοχλήσει η εικόνα ενός αεροσκάφους με τα διακριτικά των Σκοπίων και την ευδιάκριτη λέξη «Makedonia» στην άτρακτό του, ελλιμενισμένο ανάμεσα στα αεροσκάφη των άλλων ηγετών των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ, στο διεθνή αερολιμένα της Κέρκυρας. Παρά την πάγια διαταγή προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, να μην επιτρέπεται ο ελλιμενισμός αεροσκαφών με τα παραπάνω διακριτικά.
Όλα, ακόμα και τα εθνικά μας συμφέροντα, στο βωμό των δημοσίων σχέσεων της πολύφερνης νύφης της «φιλελεύθερης» παράταξης. Που αδημονεί να δεχθεί όλους τους ξένους ηγέτες ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, στην Κέρκυρα. Πρέπει να είναι όλοι εκεί και δη οι εκλεκτοί των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Κάτι σημαντικό που διέφυγε από πολλούς: η ανακοίνωση της κατ' εξαίρεσης χορήγησης αδείας προσγείωσης στην Κέρκυρα στο αεροσκάφος του επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας, Αντόνιο Μιλοσόσκι, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ελληνικού ΥΠΕΞ, λίγη ώρα μετά από προγραμματισμένη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Η κ. Μπακογιάννη δεν κρύβει τις προθέσεις της. Η συνεχής ευθυγράμμισή της με τις επιταγές των Αμερικανών και του διεθνούς παράγοντα γενικότερα, είτε πρόκειται για τη συναίνεση και στήριξή της στο εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν, είτε πρόκειται για την αντιπυραυλική ασπίδα των Αμερικανών, είτε πρόκειται για την υπονόμευση των ελληνορωσικών και ελληνοκινεζικών σχέσεων και γενικότερα η απόλυτη ταύτισή της με τα αμερικανικά συμφέροντα, προκαλούν και στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον της. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στη συνάντησή της στην Κωνσταντινούπολη με τον τότε Τούρκο ΥΠΕΞ Αλί Μπαμπατσάν και εν μέσω στρατιωτικών προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο, δεν μπήκε καν στον κόπο να του θέσει το θέμα των συνεχών υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ζει στον κόσμο της και δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες απορούν με τη στάση της και αναρωτιούνται για πάρα πολλά πράγματα. Κυρίως, για το ποια είναι η κρυφή της ατζέντα και ποιες είναι στην πραγματικότητα οι πολιτικές της προτεραιότητες (εκτός από την άλωση της ηγεσίας της ΝΔ και το γιουρούσι στην εξουσία). Πάνω απ' όλα όμως, ο κόσμος απορεί για αυτό που εκλαμβάνεται ως παθητική στάση της Ντόρας Μπακογιάννη στις τουρκικές προκλήσεις. Για να μην ξεχάσουμε και το χάσμα που τη χώριζε από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, τον ηγέτη του ΟΧΙ...
Η νεοφιλελεύθερη και νεοταξική ατζέντα της Ντόρας, βγάζει μάτι από χιλιόμετρο, όπως και η απρόσκοπτη ταύτισή της με τους ισχυρούς. Οι τακτικές συνεργασίες με τον Αμερικανό πρέσβη και οι συνεχείς και προκλητικές αβάντες στην εβραϊκή κοινότητα, εν μέσω υπηρεσιακών τηλεγραφημάτων που όλως τυχαίως αργούν να φτάσουν στον προορισμό τους, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Ας μην αναρωτιούνται κάποιοι στα ΜΜΕ για τα υψηλά ποσοστά του ΛΑΟΣ...


Μετανάστευση και εγκληματικότητα στην Ελλάδα το 2008

του Γιάννη Κολοβού *

Στις 16/2 σε πολλά πρωτοσέλιδα εφημερίδων έγινε αναφορά στην αυξανόμενη εγκληματικότητα στην χώρα μας καθώς δόθηκαν στην δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία για το έτος 2008. Η παράμετρος η οποία «αγνοήθηκε» από τις σχετικές αναφορές είναι εκείνη της σημαντικής συμβολής των αλλοδαπών (κυρίως παράνομων ή εκ των υστέρων νομιμοποιημένων μεταναστών) στην βαριά εγκληματικότητα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, η συμμετοχή των αλλοδαπών στους συλληφθέντες δράστες κάποιων βαριών εγκλημάτων κατά το 2008 έχει ως εξής (1):

* για ανθρωποκτονίες αλλοδαποί ήταν το 42% των συλληφθέντων
* για βιασμούς αλλοδαποί ήταν το 43% των συλληφθέντων
* για κλοπές-διαρρήξεις αλλοδαποί ήταν το 45% των συλληφθέντων
* για ληστείες αλλοδαποί ήταν το 51% των συλληφθέντων και
* για κλοπές τροχοφόρων αλλοδαποί ήταν το 32% των συλληφθέντων

Αν λοιπόν δεχθούμε ότι οι αλλοδαποί είναι, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, το 7,3% του πληθυσμού καθίσταται εμφανές ότι η συμμετοχή τους στην βαριά εγκληματικότητα είναι υπερπολλαπλάσια του ποσοστού τους στον πληθυσμό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία με βάση τα εξιχνιασθέντα εγκλήματα. Όμως, για κάποια από τα προαναφερθέντα εγκλήματα τα ποσοστά εξιχνίασης είναι χαμηλά. Πιο συγκεκριμένα, ενώ για τις ανθρωποκτονίες κατά το 2008 το ποσοστό εξιχνίασης πλησιάζει το 80%, για τις κλοπές-διαρρήξεις είναι 17%, για τις ληστείες είναι 30% και για τις κλοπές τροχοφόρων είναι 43% (2). Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός εγκληματικών ενεργειών που δεν εξιχνιάζονται και άρα οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, ενώ υπάρχουν και τα εγκλήματα που, ενώ διαπράττονται, δεν καταγγέλλονται και άρα δεν διερευνώνται.

Η συμμετοχή των αλλοδαπών σε αυτήν την «μαύρη τρύπα» της εγκληματικότητας, η οποία περιλαμβάνει τόσο τα καταγγελθέντα, αλλά μη-εξιχνιασθέντα εγκλήματα όσο και τα μη-καταγγελθέντα εγκλήματα, εκτιμάται ότι είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) σημαντική. Όπως αναφέρει ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ιάκωβος Φαρσεδάκης, εξ’ αιτίας της παρουσίας στην χώρα μας εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων αλλοδαπών «χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι πουθενά, των ατόμων χωρίς ταυτότητα και άρα χωρίς τους άτυπους κοινωνικούς ελέγχους που ισχύουν για τους άλλους, η συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων που διαπράττονται από τους αλλοδαπούς παραμένουν ανεξιχνίαστα και η αριθμητική τους συμμετοχή στο έγκλημα μικρή» (3).

Βεβαίως, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να «αγνοήσουν» την ωμή πραγματικότητα των στοιχείων, αλλά και την ίδια την κοινή λογική, και να ισχυρισθούν ότι, η αυξημένη συμμετοχή των αλλοδαπών στην βαριά εγκληματικότητα δεν είναι αποτέλεσμα της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής που εφάρμοσε η χώρα μας, αλλά οφείλεται σε οικονομικούς, κοινωνικούς και δημογραφικούς παράγοντες. Κατά τους θιασώτες αυτής της άποψης, η αυξημένη συμμετοχή των αλλοδαπών στην βαριά εγκληματικότητα δεν οφείλεται στην ουσιαστική απώλεια του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της χώρας μας (σχεδόν 150.000 αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο ή παραμονή στην χώρα μας το 2008 (2) – ο υψηλότερος αριθμός από το 2001), ούτε οφείλεται στο ότι νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων, χωρίς ουσιαστική επιλογή και με διάτρητες διαδικασίες, εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί, αλλά οφείλεται στους εξής τρεις λόγους:

* στην εστίαση της προσοχής της αστυνομίας στους αλλοδαπούς
* στο νεαρόν της ηλικίας των αλλοδαπών
* στην κακή οικονομική τους κατάσταση

Κατ’ αρχάς και τα τρία αυτά επιχειρήματα εκφέρονται ως θεωρίες, χωρίς να συνοδεύονται από τα αντίστοιχα στοιχεία και ανάλυση. Όσοι τα εκφράζουν, συνήθως «υποθέτουν» ότι αυτή η «θεωρία» «εξηγεί επαρκώς» την αυξημένη συμμετοχή των μεταναστών στην βαριά εγκληματικότητα. Επιπλέον, και οι τρεις «εξηγήσεις» ουσιαστικά δεν αμφισβητούν το ότι οι αλλοδαποί έχουν δυσανάλογα μεγάλη συμβολή στην βαριά εγκληματικότητα, αλλά επικεντρώνονται στο «γιατί» υπάρχει αυτή η συμβολή.

Το πρώτο επιχείρημα δεν αντέχει σε αυστηρό έλεγχο καθώς θα ήταν παράλογο η αστυνομία να εστίαζε τις ήδη περιορισμένες δυνάμεις της σε μία ομάδα ανθρώπων αν αυτή δεν συμμετείχε στην εγκληματικότητα σε δυσανάλογα υψηλά – σε σχέση με τον πληθυσμό της – ποσοστά. Αν αυτό το επιχείρημα γινόταν δεκτό θα ισοδυναμούσε με την παραδοχή ότι η αστυνομία «ξοδεύει» τις δυνάμεις εστιάζοντας (προφανώς λόγω «ρατσισμού») στους αλλοδαπούς, ενώ αν τις εστίαζε αλλού θα ήταν πιο αποτελεσματική στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Το δεύτερο επιχείρημα επίσης δεν στέκει καθώς η συμμετοχή των αλλοδαπών στις προαναφερθείσες κατηγορίες βαριάς εγκληματικότητας είναι τόσο υψηλή που δεν επαρκεί η ηλικιακή σύνθεσή τους για να αιτιολογήσει την σημαντική υπερεκπροσώπησή τους (4).

Τέλος, το ίδιο ισχύει και για το επιχείρημα περί «φτώχειας» των αλλοδαπών. Μάλιστα, το συγκεκριμένο επιχείρημα είναι πολλαπλά προβληματικό:

* δεν υπάρχουν στοιχεία για την σχετική οικονομική κατάσταση των συλληφθέντων και άρα το επιχείρημα είναι καθαρά θεωρητικό
* ακόμα και αν δεχθούμε ότι όλοι οι μετανάστες στην χώρα βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και πάλι το ποσοστό τους σε σχέση με το ποσοστό των φτωχών Ελλήνων δεν αρκεί για να εξηγήσει πλήρως την αυξημένη συμμετοχή τους στην βαριά εγκληματικότητα
* ακόμα και αν δεχθούμε ότι αυτό το επιχείρημα περί «φτώχειας» έχει κάποια βάση για τα εγκλήματα κατά της περιουσίας, οι θιασώτες του θα υποστήριζαν ότι επαρκεί για να αιτιολογήσει και άλλα βαριά εγκλήματα όπως είναι η ανθρωποκτονία και ο βιασμός;
* ακόμα και αν δεχθούμε ότι οι αλλοδαποί έχουν δυσανάλογα μεγάλη συμμετοχή στην βαριά εγκληματικότητα λόγω «φτώχειας», αυτό και πάλι δεν σημαίνει ότι η μεταναστευτική πολιτική της χώρας είναι προβληματική καθώς επιτρέπει την είσοδο και εγκατάσταση στην Ελλάδα μεγάλου αριθμού φτωχών αλλοδαπών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Το «σύμπτωμα» (υψηλή συμμετοχή στην βαριά εγκληματικότητα) είναι εμφανές και καταδεικνύει την «ασθένεια» (κακή μεταναστευτική πολιτική) για όσους θέλουν να δουν κατάματα την πραγματικότητα. Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αντώνης Μαγγανάς «η αύξηση αυτού του ποσοστού εγκληματικότητας [κατά της περιουσίας] οφείλεται και στο γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας και δεν ξέρουμε από πού προέρχονται. Είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και μπορούν πολύ εύκολα να είναι επιρρεπείς σε μία πρόκληση και να τελέσουν ένα αδίκημα. Η χώρα μας εισπράττει τους καρπούς μιας ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής» (5). Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και το «Έθνος της Κυριακής» το οποίο σε εκδοτικό του σημείωμα υπογραμμίζει ότι «η σκληρή εγκληματικότητα έχει βασικούς εκφραστές της ξένους οικονομικούς πρόσφυγες, καθόσον τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εισόδου ξένων προσφύγων στη χώρα έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά» (6). Από κοντά και το «Βήμα» το οποίο, επίσης σε εκδοτικό του σημείωμα, επισημαίνει: «Τα επίσημα στοιχεία βεβαιώνουν ότι το 80% της βαριάς εγκληματικότητας είναι προϊόν της δράσης μεταναστών. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Χωρίς καμία διάθεση δαιμονοποίησης η πολιτεία οφείλει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και στη συγκεκριμένη ζώνη, ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των πολιτών, Ελλήνων και ξένων» (7).

Παραπομπές
1) Κάθε ενδιαφερόμενος αναγνώστης παραπέμπεται στα στατιστικά που παρατίθενται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.
2) Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, Κλάδος Ασφάλειας και Τάξης, Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας «Εγκληματικότητα έτους 2008: Ανταπόκριση-Αποτελεσματικότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών», Φεβρουάριος 2009.
3) Καραϊσκάκη Τ. «Πιό επαγγελματίες οι κακοποιοί», Καθημερινή 22/11/1998.
4) Μία πληθυσμιακή αναγωγή αλλοδαπών και Ελλήνων κάτω των 40 ετών αρκεί για να καταδείξει του λόγου το αληθές (για τα σχετικά στοιχεία δες Δρεττάκης Μανόλης «Αναλογισθήκαμε την Ελλάδα χωρίς μετανάστες;», Ελευθεροτυπία 27/11/2003).
5) Μαγγανάς Αντώνης «Αν δεν ληφθούν μέτρα, το έγκλημα θα εκτοξευθεί ακόμα περισσότερο», Έθνος 16/2/2009.
6) «Η κοινωνία έρμαιο των εγκληματιών», Έθνος της Κυριακής [Γνώμη] 15/3/2009.
7) «Το πρόβλημα», Το Βήμα [Εκδοτικό Σημείωμα] 4/4/2009.

* Ο Γιάννης Κολοβός είναι επικοινωνιολόγος. Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Το τέλος μίας ουτοπίας: η κατάρρευση των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στην Δυτική Ευρώπη» κυκλοφόρησε το 2008 από τις Εκδόσεις Πελασγός.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος 39 (Μάιος 2009) του μηνιαίου περιοδικού Ρεσάλτο.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

1.000.000 ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΝΤΟΡΑ!!! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!



1.000.000 ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΝΤΟΡΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ,

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ,

ΠΟΥ ΚΟΜΙΖΕΙ Ο ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ!!!

1.000.000 ΚΛΙΚ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ!!!

ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΟΧΙ!

ΨΗΦΙΣΤΕ TO ΤΩΡΑ

ΕΔΩ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ

Η ΝΤΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΑΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΟΜΙΖΕΙ Ο ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ!

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ

ΚΑΝΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ

www.NOIAZOMAI.net

Παγκόσμια κίνηση για το Σκοπιανό από ΞΕΝΟΥΣ καθηγητές

Με μία εντυπωσιακότατη κίνηση 220 ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο και μέλη των πλέον φημισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού απέστειλαν προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) μακροσκελή επιστολή ζητώντας να εξασκήσει όλη της την επιρροή προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για να σταματήσει η παραχάραξη της ιστορίας. «Βοηθείστε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να καταλάβει πως δεν μπορεί να οικοδομεί μία εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας» αναφέρουν στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί. Ας σημειωθεί πως στην λίστα υπάρχουν ονόματα από καθηγητές των πανεπιστημίων του Πρίνστον, του Χάρβαρντ και την Οξφόρδης. Εκτός των ελληνικών ιδρυμάτων, οι επιφανείς ακαδημαϊκοί αντιπροσωπεύουν και πανεπιστήμια για παράδειγμα από την Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία, τον Καναδά το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και τις ΗΠΑ. Ας σημειωθεί δε πως οι υπογραφές δεν είναι μόνο Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής ακαδημαϊκών, αλλά πραγματικά έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί απαντάνε σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το θέμα και φυσικά καταλήγουν πως δεν είναι δυνατόν μία χώρα, με την βοήθεια των ίδιων των ΗΠΑ, να παραχαράζει ιστορικά δεδομένα με σκοπό να δημιουργήσει την δική της ταυτότητα. Έτσι καλούν την Ουάσιγκτον να διορθώσει τα «λάθη» της κυβέρνησης του Τ. Μπούς στο συγκεκριμένο θέμα. Για την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι σαφές λοιπόν πως ο «Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δεν ήταν Σλάβος, καθώς οι Σλάβοι και η γλώσσα τους κατέφθασαν στην περιοχή 1000 χρόνια αργότερα». Σημειώνουν δε και ζητούν η κυβέρνηση των ΗΠΑ «να βρει τους κατάλληλους τρόπους ώστε η κυβέρνηση των Σκοπίων να καταλάβει ότι δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η διεθνής κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει, όταν η ιστορία έχει αγνοηθεί, πόσο μάλλον όταν η ιστορία είναι κατασκευασμένη». Οι υπογραφές αυξάνονται καθημερινά καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα για το θέμα αυτό με όλες τις λεπτομέρειες και τη συνέχιση της συλλογής υπογραφών.
Παρακάτω είναι το link της ιστοσελίδας
http://macedonia-evidence.org/

Τα εγκαίνια ενός Μουσείου, μία διαφήμιση για διακοπές και ένας πρόεδρος

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, σε μία πατρίδα που τα προβλήματα της ολοένα και διογκώνονται, σε μία καθημερινότητα που αναδεικνύει το μέτριο και το ευτελές.
Σήμερα το απόγευμα, στις 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Mουσείου της Ακροπόλεως, που στεγάζει έναν μεγάλο πλούτο της αρχαιοελληνικής μας κληρονομιάς, και που φιλοδοξούμε, ή μάλλον ελπίζουμε, να φιλοξενήσει εκεί τα μάρμαρα του Παρθενώνα, αν και εφ΄ όσον οι Bρετανοί αποφασίσουν να μας τα δώσουν. Ένα Mουσείο που ανεξάρτητα του ότι σαν κτίριο προσβάλλει την αρχιτεκτονική και το ύφος της περιοχής, δεν παύει να είναι το Mουσείο ενός από τα βασικά σύμβολα της Πατρίδας μας: της Ακρόπολης.
Κοιτάζοντας κανείς στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε διάφορα άλλα κεντρικά σημεία, βλέπει μία διαφήμιση για καλοκαιρινές διακοπές. Βλέπει ακτές, βλέπει μνημεία, βλέπει μία δόση πολιτισμού, ξεγνοιασιάς και καλοκαιρινής χαλάρωσης, που όμως όλα αυτά φεύγουν αμέσως από το μυαλό, όταν συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για διακοπές στην... Τουρκία.
Με αφορμή τα εγκαίνια του Mουσείου της Ακροπόλεως, ανάμεσα στους δεκάδες ξένους ηγέτες που θα παραστούν, θα έρθει στην πατρίδα μας και ο Tούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.
Παράξενο στα αλήθεια το δέσιμο αυτών των τριών. Μετά από προσπάθειες δεκαετιών, παίρνει τελικά σάρκα και οστά ένα Mουσείο που τονίζει την αρχαία μας κληρονομιά, ειδικά όμως την Ακρόπολη, το σύμβολο της πόλεως των Αθηνών, και ενός από τα βασικά σύμβολα της πατρίδας μας. Την ίδια στιγμή, εμείς προβαίνουμε σε διαφημιστικές καταχωρήσεις, προκειμένου να προτρέψουμε τους συμπατριώτες μας να πάνε διακοπές στην γειτονική Τουρκία. Στην χώρα των προαιώνιων εχθρών μας, στην χώρα που μας κράτησε υπόδουλους, στην χώρα που ακόμα και τώρα κρατά σκλαβωμένες πατρίδες μας, από τα παράλια της Μικράς Ασίας μέχρι την Κύπρο μας. Στην Τουρκία του σφαγέα Κεμάλ, στην Τουρκία της εισβολής του ‘74, στην Τουρκία που δολοφονεί άνανδρα, παλικάρια σαν τον Ισαάκ και τον Σολωμού, που ρίχνει ελικόπτερα το Αιγαίο μας, που πατά ελληνικές βραχονησίδες και παραβιάζει τον καταγάλανο ουρανό μας. Έρχεται ο πρωθυπουργός της για να δώσει το παρόν για τα εγκαίνια του Μουσείου ενός μνημείου, το οποίο οι πρόγονοί του πάτησαν και ήθελαν να το διαλύσουν για να το κάνουν βόλια για να πολεμήσουν τους Έλληνες αρματολούς. Τους αρματολούς που η ψυχή τους ήταν τόσο λεβέντικη και ελληνική, που έδωσαν οι ίδιοι πυρομαχικά στους τούρκους μογγόλους, προκειμένου να μην χαλάσουν την Ακρόπολη, όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο οπλαρχηγός Γκούρας με τα παλικάρια του.
Είμαστε υπερήφανοι για την υπέροχη μας πολιτιστική κληρονομιά, για την οποία πολεμήσαμε ηρωικά. Είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας. Και δηλώνουμε πως οι τούρκοι, όσο και αν το θέλουν μερικοί, δεν έχουν σχέση με την Ευρώπη και ότι ήταν, είναι και θα είναι εχθροί της πατρίδας μας και του πολιτισμού μας.

Η Λορίνα Μακ Κένιτ στην Ελλάδα


του Γιώργου Πισσαλίδη


Αφού ακύρωσε τις προ δεκαημέρου συναυλίες της λόγω προβλημάτων της υγείας της μητέρας της, η Λορίνα Μακ Κένιτ έρχεται τελικά στην Ελλάδα για να μας γοητεύσει με την αιθέρια φωνή της και το ατμοσφαιρικό της κράμα από Κέλτικη παράδοση, world music και ατμοσφαιρική new age. Οι καινούργιες ημερομηνίες των συναυλιών της πιο διάσημης Κέλτισσας στον πλανήτη είναι στις 27, 28 και 29 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο Πάτρας, την Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Βράχων αντίστοιχα.

Η Λορίνα Μακ Κένιτ γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 1957 στο Μόρντεν του Καναδά από Ιρλανδό πατέρα και Σκοτσέζα μητέρα. Όταν ήταν νέα η Λορίνα Μακ Κένιτ ήθελε να γίνει κτηνίατρος, αλλά ανακάλυψε ότι η μουσική την είχε ήδη διαλέξει. Η Λορίνα ανέπτυξε ένα πάθος για την Κέλτικη μουσική, που εκπροσωπούσε και τις οικογενειακές της ρίζες. Έμαθε την Κέλτικη άρπα και άρχιζε να παίζει στους δρόμους για να μαζέψει λεπτά για εκδώσει το πρώτο της άλμπουμ.

Το 1981 η Μακ Κένιτ μετακόμισε στο Στάντφορντ του Οντάριο όπου έκτοτε ζει. Τα πρώτα τρία άλμπουμ της «Elemental» (1985), «To Drive the Cold Winter Away» (1987) και «Paralell Dreams» (1989) ήταν τρία καθαρά φολκ (παραδοσιακά) που ανεδείκνυαν την θεσπέσια ουράνια φωνή, αλλά και την ίδια ως συνθέτρια. Ενώ στηριζόταν στον ήχο της διάσημης κέλτικης άρπας της. Το δε «To Drive the Cold Winter Away» ήταν ένας χριστουγεννιάτικος δίσκος όπου η Μακ Κένιτ απέτεινε φόρο τιμής στις παιδικές αναμνήσεις των Χριστουγέννων και ηχογραφήθηκε σε διάσημα μοναστήρια και εκκλησίες της Ιρλανδίας και του Καναδά που είχαν την σωστή ατμόσφαιρα για την ηχογράφηση.


Από το πρώτο ήδη άλμπουμ της η Λορίνα Μακ Κένιτ άρχισε να ανιχνεύει μια παν-Κέλτικη κουλτούρα από την Σκωτία και Ιρλανδία των γονιών της μέχρι την Ισπανική Γαλικία. Επίσης χρησιμοποιεί εικόνες και αναφορές από την Κέλτικη προχριστιανική Μυθολογία που την συνδυάζει με μια σύγχρονη πνευματικότητα. Ενώ αρέσκεται στην μελοποίηση ποιημάτων από μεγάλους ποιητές. Έτσι μελοποίησε το «Νανούρισμα» του Μπλέηκ, την «Κυρία από Νανουρίσματος» του Άλφρεντ Τέννυσον, τα «Δύο Δένδρα» και το «Χαμένο Παιδί» του εθνικιστή βουλευτή και Νομπελίστα Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς, τον «Μονόλογο του Πρόσπερου» από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ και τέλος την «Σκοτεινή Νύχτα της Ψυχής» του Άγιου Ιωάννη του Σταυρού.

Ήταν όμως το «The Visit» του 1991 που έκανε την Λορίνα Μακ Κένιτ δημοφιλή στην χώρα μας και διάσημη σε όλο τον πλανήτη. Από αυτό το άλμπουμ και δώθε, η Λορίνα Μακ Κένιτ θα απέτεινε φόρο τιμής στις Κέλτικες ρίζες, τις οποίες παντρεύει με λαϊκές μουσικές από όλο τον κόσμο (world music) στις οποίες θα εντρυφούσε πριν βρουν την θέση τους στα άλμπουμ της. Το «All Night Soul», που άνοιγε το άλμπουμ, συνδύαζε την ιαπωνική παράδοση και μυθολογία με αναφορές με την κελτική προχριστιανική παράδοση. Το «Bonny Portmore» ήταν ένα παραδοσιακό Κέλτικο τραγούδι που θρηνούσε την αποψίλωση των δασών της Ιρλανδίας από τον βρετανικό στρατό. Ακουγόταν δε στην τηλεοπτική σειρά «Χάιλαντερ». Όμως το πιο διάσημο τραγούδι του άλμπουμ ήταν το «Tango to Evora» που τόσο λατρεύτηκε από το ελληνικό κοινό που διασκευάσθηκε από την Χάρι Αλεξίου ως «Το Ταγκό της Νεφέλης». Τέλος το «The Visit» κέρδισε το βραβείο «Juno» (τα καναδικά Γκράμμυ) στην κατηγορία «Roots / Traditional Music».

Την ίδια βράβευση κέρδισε τρία χρόνια αργότερα το «The Mask and the Mirror», το καλύτερο και το πιο εξωτικό άλμπουμ της Λορίνα Μακ Κένιτ. Από εδώ και πέρα η Μακ Κένιτ θα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην world music (παντρέματα με άλλες μουσικές του κόσμου) Όπως με τα περισσότερα άλμπουμ της Μακ Κένιτ ήταν εμπνευσμένο από τα ταξίδια της. Γράφει στην εισαγωγή του άλμπουμ: «Κοίταξα μπρος και πίσω από το παράθυρο της Ισπανίας του 15ου αιώνα μέσα από τα χρώματα του Ιουδαϊσμού, του Ισλάμ και του Χριστιανισμού και βυθίστηκα σε ένα γοητευτικό κόσμο ιστορίας, θρησκείας και γόνιμης αλληλεπίδρασης πολιτισμών. Ξεκινώντας από την οικεία δυτική ακτή της Ιρλανδίας και περνώντας ανάμεσα στους Γάλλους Τροβαδούρους, περνώντας τα Πυρηναία και μετά στην δυτική πλευρά στη (Κέλτικη ) Γαλικία και κατεβαίνοντας στην Ανδαλουσία και περνώντας από το Γιβραλτάρ στο Μαρόκο. Οι Σταυροφορίες, το προσκύνημα στο Σαντιάγκο, οι Καθαροί, οι Ναΐτες Ιππότες, οι Σούφι της Αιγύπτου, οι Χίλιες και Μια Νύκτες της Αραβίας, οι Κέλτικες απεικονίσεις των δένδρων. Τι ήταν ο Θεός; Τι είναι η θρησκεία; Και τι η πνευματικότητα; Τι αποκαλύφθηκε και τι κρύφθηκε; Ποιος ήταν ο καθρέπτης και ποια η μάσκα;»

Το άλμπουμ ξεκινά με το «The Mystic’s Dream» που δίνει τον τόνο όλου του άλμπουμ με τον αραβικό ρυθμό του, παρόλο που οι Κέλτικες επιρροές είναι ολοφάνερες και που παντρεύονται με έναν new age ήχο. Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε το 2001 στην ιστορική σειρά «Οι ομίχλες του Άβαλον» Παρόλο όμως τον new age ήχο, το άλμπουμ είναι πολύ ρυθμικό. Το αποκορύφωμα των κέλτικων και αραβικών προσμίξεων είναι το «The Bonny Swans» ένα από τα πιο διάσημα κομμάτια της. Όπως διάσημο είναι και το «Marrakesh Night Market» με επιρροές από Μαγκρέμπ που διασκευάσθηκε στα ελληνικά από την Καλλιόπη Βέτα.

To 1995 θα έβλεπε το δεύτερο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της, το «Α Winter Garden», και το 1997 θα κυκλοφορούσε το «The Secret of Books», ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της Εδώ η Μακ Κένιτ συνδυάζει επιρροές από την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή με μια ρυθμική και οργανοθετική προσέγγιση στην Κέλτικη παράδοση με ένα τρόπο που ουσιαστικά σε υπνωτίζει. Το «The Mummer’s Dance» φέρνει στον νου τις αρχαίες τελετουργίες της αναγέννησης της άνοιξης. Το τραγούδι ρεμιξαρίσθηκε από τους DNA (το συγκρότημα που συνεργάσθηκε και με την Σούζαν Βέγκα στο «Tom’s Dinner»), κάνοντας ακόμα πιο διάσημο το όνομα της Μακ Κένιτ. Στο άλμπουμ ξεχωρίζουν το αναγεννησιακό «Skellig» που απηχεί το κατανυκτικό αποχαιρετιστήριο τραγούδι ενός μοναχού. Το «Marco Polo» πιάνει με ακρίβεια την εκστατική φύση των μελωδιών των Σούφι, ενώ στο «Highwaymen» το βιολί και τα χορευτικά ντραμς συναγωνίζονται για κυριαρχία. Τέλος στο «Ride Across the Caucasus» κυριαρχούν οι ασιατικές επιρροές.

Η Μακ Κένιτ θα επέστρεφε μετά από δέκα χρόνια με το «The Ancient Muse» που συνέχιζε το πείραμα του «The Mask and the Mirror», βυθιζόμενη στις βυζαντινές, οθωμανικές και αραβικές μουσικές. Ενώ χρησιμοποιούσε μουσικούς από την Μεσόγειο και από όλο τον κόσμο, όπως ο Μανού Κατσέ και ο Χασάμ Ραμσή (κρουστά). Ειδικά από την Ελλάδα συμμετείχαν οι Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), ο Γιώργος Κοντογιάννης (μπουζούκι), ο Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα) και ο Χάιγκ Γιασιτζιάν (ούτι). Η Μακ Κένιτ έμοιαζε να βαδίζει ξανά στην πορεία των Σταυροφόρων από τη Κωνσταντινούπολη στην Ιερουσαλήμ ακολουθώντας τις διάφορες μουσικές της περιοχής. Όποιος έχει δει την ταινία «Το Βασίλειο των Ουρανών» μπορεί να καταλάβει το ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο του εξαιρετικού αυτού άλμπουμ.

Πέρυσι η Λορίνα Μακ Κένιτ ηχογράφησε ένα καινούργιο άλμπουμ, το «A Midwinter’s Dream» και με αυτό στις αποσκευές της φτάνει στην Ελλάδα για να μας γοητεύσει. Εμείς θα είμαστε εκεί.

* Ο Γιώργος Πισσαλίδης έχει υπάρξει μουσικός συντάκτης της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», περιοδικών, όπως «Ποπ & Ροκ» «Οζ» και «Jazz & Τζαζ», καθώς και «έθνικ» περιοδικών του εξωτερικού, όπως το «Folk Roots» (η βίβλος του είδους) και το «Global Rhythm». Είναι ο συγγραφέας του κεφαλαίου της ελληνικής μουσικής του διεθνούς έθνικ οδηγού «The Rough Guide to World Music» που η καινούργια έκδοση θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.