ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 272 Π.Χ.

ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΥΡΡΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σε εκστρατεία του στην Πελοπόνησσο σκοτώνεται στο Άργος ο Βασιλιάς της Ηπείρου Πύρρος.
Ο Πύρρος της Ηπείρου, (318 - 272 π.Χ.) ήταν Βασιλιάς της Ηπείρου και μέλος του Βασιλικού οίκου των Μολοσσών, των Αιακιδών. Πατέρας του ήταν ο Ηπειρώτης Αιακίδης και μητέρα του, η Φθία απο την Θεσσαλία. Ο Αιακίδης εκδιώχτηκε απο τον θρόνο της Ηπείρου και ο ίδιος ο Πύρρος σώθηκε απο πιστούς υπηρέτες που τον παράδωσαν στην Ηπειρώτισσα Πριγκήπισσα Βέροια [1], σύζυγο του Ηγεμόνα των Ιλλυριών Ταυλάντιων, Γλαυκία[2]. Ο Πύρρος ήταν τότε μόλις 2 ετών. Ανατράφηκε στην αυλή του Γλαυκία μαζί με τα παιδιά του και παρόλο το γεγονός ότι ο Κάσσανδρος της Μακεδονίας πρόσφερε 200 τάλαντα τον Γλαυκία για να του παραδώσει τον Πύρρο, εκείνος λόγω της γυναίκας του αρνήθηκε.

Το 307 π.Χ. με την βοήθεια του Γλαυκία, ο Πύρρος επέστρεψε στην Ήπειρο και κατέλαβε τον θρόνο του πατέρα του. Πέντε χρόνια αργότερα, το 302 π.Χ. και ενώ ο νεαρός Πύρρος είχε μεταβεί στην Ιλλυρία να παραστεί στους γάμους του υιού του Γλαυκία και της θείας του Βέροιας, οι Μολοσσοί επαναστάτησαν. Ο Πύρρος έχασε τον θρόνο του και αναγκάστηκε για μια ακόμα φορά να φύγει απο την πατρίδα του. Στην συνέχεια κατέφυγε στον Δημήτριο τον Πολιορκητή. Πολέμησε μαζί του στην μάχη στην Ιψό (301 π.Χ). Αργότερα πήγε στην Αλεξάνδρεια όπου γνωρίστηκε με τον βασιλιά της Αιγύπτου Πτολεμαίο Σωτήρα, που του έδωσε για γυναίκα του την Αντιγόνη. Στην συνέχεια ο Πτολεμαίος εφοδίασε τον γαμπρό του με στρατό και χρήματα και στα 296 π.Χ. ο Πύρρος επέστρεψε στην Ήπειρο και ξαναπήρε τον Βασιλικό θρόνο.


Ηλίας Πολατίδης: Η λαθρομετανάστευση υποθηκεύει το μέλλον του Έθνους μας

300909-syn-polatidisΟ Ηλίας Πολατίδης, αποτελεί έναν από τους πλέον συνεπείς ιδεολογικά και πολιτικά εργάτες και εκπροσώπους των πατριωτών στη Βουλή. Οι μάχες που έδωσε τα τελευταία χρόνια, είναι αμέτρητες, ενώ η κοινοβουλευτική παρουσία του των δύο ετών, παρά τη σεμνότητα που τον διακρίνει, έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αντικείμενο επαίνων. Ο κ. Πολατίδης, τηρεί μια σθεναρή στάση υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων και παράλληλα, φροντίζει να δίνει τη μάχη για τη βελτίωση των υποδομών της ιδιαίτερης πατρίδας του, του νομού Σερρών. Όσο για το διακύβευμα των εκλογών, είναι σαφής: «Το πρόσχημα των εκλογών είναι και πάλι η άθλια κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας, αλλά φοβούμαι πως γίνεται και μία προσπάθεια να εξασφαλισθεί μία, ασφαλώς υποχωρητική και μειοδοτική, συναίνεση όλων των κομμάτων και στα εθνικά θέματα».

συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο

Κύριε Πολατίδη, σχεδόν δύο χρόνια στο Κοινοβούλιο. Πώς αποτιμάτε τόσο την δική σας όσο και την πορεία του ΛΑΟΣ;
Θα ξεκινήσω από την πορεία του κόμματος. Ο ΛΑΟΣ απετέλεσε αυτά τα δύο χρόνια τη μοναδική αλλά και ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι σε μία πραγματικά και πανθομολογουμένως τραγική έως εγκληματική διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ. Και αυτό διότι ο ΛΑΟΣ έχει ιδεολογία, κοσμοθεωρία θα έλεγα ευρύτερα, η οποία έχει στέρεες βάσεις. Είναι ο μόνος που προάσπισε και έδωσε μάχες (και ευτυχώς για τον τόπο πολλές τις κέρδισε) για τα εθνικά μας δίκαια αλλά και για τα δίκαια του απελπισμένου πλέον οικονομικά και εξαθλιωμένου από την άγρια εκμετάλλευση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου Έλληνα πολίτη. Έδωσε μάχες και ανάγκασε πλέον όλα τα άλλα κόμματα να παραδεχθούν ότι υπάρχει πρόβλημα λαθρομετανάστευσης στην χώρα μας το οποίο υποθηκεύει το βιολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό μέλλον του Έθνους μας. Στην αντίπερα πλευρά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίστηκαν στην εθνική μειοδοσία και στο ποιος θα ληστεύσει περισσότερο φορολογικά τον ελληνικό λαό, θα δώσει περισσότερα στο παρασιτικό κεφάλαιο και θα αφήσει περισσότερους Έλληνες (αγρότες, εμπόρους, επαγγελματίες, εργαζομένους κ.λπ.) ανέργους. Για το ΚΚΕ δεν συζητώ. Έχει μείνει σε μία άλλη εποχή και δεν έχει προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, ξεπέρασε κάθε όριο προσπάθειας διαλύσεως της εθνικής μας κοινωνίας, υποστηρίζοντας όλα τα προστάγματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης. Αυτές, λοιπόν, ήταν οι διαφορές του ΛΑΟΣ και η συνεισφορά του στο Κοινοβούλιο. Όσο για τη δική μου πορεία, θα έλεγα ότι κινήθηκα στα ανωτέρω πλαίσια προσπαθώντας να κάνω το καθήκον μου, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του ΛΑΟΣ, απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Η σθεναρή υπεράσπιση των ιδεών που προωθούν το εθνικό και κοινωνικό καλό αλλά και το ζεστό σφίξιμο του χεριού μου από το απλό κόσμο, είναι η ανταμοιβή μου.

Είσαστε και πάλι υποψήφιος βουλευτής στις Σέρρες. Γιατί να σας προτιμήσουν οι ψηφοφόροι; Ποια είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τον κόσμο στη Μακεδονία;
Δυστυχώς στο σημερινό κοινοβουλευτισμό, ο τύπος του πολιτικού που προτιμάται (ή μάλλον που έχουν μάθει κάποιοι αμερικανοτραφείς διαφημιστές στον κόσμο να προτιμά) είναι ο τύπος του πολιτικού που κάνει ρουσφέτια και ο τύπος του «ωραίου», πλουσίου και γκλαμουράτου τηλεανθρώπου. Εγώ δεν είμαι τίποτε από αυτά. Είχα την τιμή από τον σερραϊκό λαό να με βγάλει πρώτο σε σταυρούς στις Σέρρες το 2004 και να με εκλέξει πάλι πρώτο το 2007. Πιστεύω ότι ο συνεπής, γνήσιος και ουσιαστικός πολιτικός και πατριωτικός λόγος που έχω εκφέρει, είναι το μεγάλο μου πλεονέκτημα. Ως νεοεκλεγείς βουλευτής της περιφερείας μου έδωσα μάχες γι' αυτήν στην κατάρτιση νομοσχεδίων, πέτυχα τροποποιήσεις για τα συμφέροντά της, άσκησα οξύ κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα κακώς κείμενα του νομού και ήμουν ο πρώτος Σερραίος βουλευτής απ' όλα τα κόμματα σε ομιλίες στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου και στις Επιτροπές του. Θεωρώ ως την μεγαλύτερη επιτυχία μου για τα συμφέροντα του νομού ότι μέσω παρεμβάσεών μου στο ΥΠΕΧΩΔΕ και της κινητοποιήσεως όλης της κοινοβουλευτικής ομάδος και της ηγεσίας του ΛΑΟΣ (αφού προηγήθηκαν άκαρπες προσπάθειες για συνεννόηση με τους τοπικούς βουλευτές) ήρθη η αδικία που υπήρχε στο Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο για την κατάταξη της πόλεως των Σερρών. Από την κατηγορία των Λοιπών Αστικών Πόλων μεταφέρθηκε στους Δευτερεύοντες Αστικούς Πόλους, γεγονός που έχει τεράστια σημασία για τις υποδομές που θα υλοποιηθούν στο νομό τα επόμενα 15 χρόνια. Στις κρίσιμες επερχόμενες εκλογές ζητώ και πάλι να μου δώσουν τη δύν300909-polatidis-1αμη να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια.
Τώρα, όσον αφορά στα κύρια προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο στην Μακεδονία, νομίζω ότι αυτά είναι γνωστά. Εκτός από το φλέγον θέμα του ιερού ονόματος της Μακεδονίας που πονά και πληγώνει όλους τους Μακεδόνες και που είναι έτοιμα όλα, μα όλα, τα κόμματα να παραδώσουν στα Σκόπια, υπάρχει το θέμα της κατάρρευσης της οικονομίας της. Ο αγροτικός τομέας, ένας τομέας που έδινε ζωή στην Μακεδονία αλλά και σε όλη την Ελλάδα, πλέον δεν υπάρχει! Τα κατάφεραν οι φωστήρες κυβερνώντες μας με την οικονομική πολιτική των ανοικτών θυρών στα εισαγόμενα χειρίστης ποιότητας και ακριβότερης τελικά τιμής, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, αγροτικά προϊόντα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους κλάδους, θύματα και αυτοί της υποταγής της κυβέρνησης στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα της ΕΕ. Μεταποίηση και εμπόριο σχεδόν δεν υφίστανται στη Μακεδονία. Η ανεργία είναι από τις μεγαλύτερες των επί μέρους περιφερειών στην ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μέσο εισόδημα, οι νομοί της Μακεδονίας κατατάσσονται μεταξύ των φτωχότερων στη χώρα μας. Ο ΛΑΟΣ, όπως απέδειξε, θα παλέψει και πάλι για το ιερό όνομά της και για την οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη.

Η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι από τις πλέον «επικίνδυνες» με θέματα εκτός φυσικά της οικονομίας και εθνικά, σε κρίσιμο σταυροδρόμι, με εξελίξεις στο σκοπιανό, στο κυπριακό και άλλα. Πώς θα λειτουργήσετε σαν ΛΑΟΣ, για να αποτρέψετε αρνητικές εξελίξεις;
Έχετε απόλυτο δίκιο! Το πρόσχημα των εκλογών είναι και πάλι η άθλια κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας, αλλά φοβούμαι πως γίνεται και μία προσπάθεια να εξασφαλισθεί μία, ασφαλώς υποχωρητική και μειοδοτική, συναίνεση όλων των κομμάτων και στα εθνικά θέματα! Η αντεθνική και διεθνιστική τους τάση, στάση και προσήλωση είναι σαφής και δεδηλωμένη με τις εκάστοτε πολιτικές τους αποφάσεις, που ευτυχώς έχουν καταγραφεί και γι' αυτό ο λαός θα τα καταδικάσει. Ενδοτικότητα απέναντι στις ποικίλες προκλήσεις της Τουρκίας. Ουσιαστικό μοίρασμα του Αιγαίου.
Οι Τούρκοι πετούν πλέον ανενόχλητα έξω από την Αθήνα και αμφισβητούν ελληνικότατους εθνικούς χώρους (Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ίμια κ.λπ.). Έχουν πατήσει γερά και κυριολεκτικά αλωνίζουν με τους πράκτορές τους στην Θράκη και εμείς (Κωστάκης και Γιωργάκης δηλαδή) καταθέτουμε στεφάνια στο σφαγέα του Ελληνισμού, Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι ακόμη σαφές ότι προωθούν ένα νέο προδοτικό σχέδιο Ανάν για την Κύπρο (άλλωστε είχαν δεχθεί και το παλιό) και οριστικοποιούν το χάσιμο της μισής Μεγαλονήσου μας. Για το σκοπιανό δεν το συζητώ. Θέλουν να το τελειώσουν όπως-όπως. Θέλουν να το ξεφορτωθούν, γιατί σύμφωνα με τη διεθνιστική λογική τους, το θέμα είναι αναχρονιστικό! Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Η Βόρειος Ήπειρος συστηματικά αφελληνίζεται χρόνια τώρα με την ανοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σύντομα θα έχουμε σοβαρό ζήτημα με το λεγόμενο «τσάμικο» και αυτοί αντί να τρίξουν τα δόντια στην Αλβανία, θέλουν να τους βάλουν στην ΕΕ! Ως ΛΑΟΣ, ανέφερα παραπάνω τη μέχρι τώρα αταλάντευτη θέση μας στα εθνικά μας δίκαια, στις επιβουλές της εθνικής μας ανεξαρτησίας και κάναμε ουσιαστικές προτάσεις. Δεν μας άκουσαν. Υπόσχομαι ότι στο τέλος, με την βοήθεια του κάθε αγνού Έλληνα Πατριώτη, θα το κάνουν!

300909-polatidis-2Ποιο θεωρείτε το σημαντικότερο επίτευγμα του ΛΑΟΣ στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο;
Ήταν πολλά και σε όλα τα επίπεδα, όπως προείπα. Θεωρώ όμως τρία πιο σημαντικά τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, θα έπρεπε να βάλουν σε σκέψεις τους «γκρινιάρηδες» του πατριωτικού χώρου.
α)Εάν δεν υπήρχε ο ΛΑΟΣ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, τα παιδιά μας θα διδάσκονταν τώρα τα γνωστά κατάπτυστα του ρεπουσείου βιβλίου.
β) Κινητοποιήθηκε και πάλι ο «υπνωτισμένος» από τους διεθνιστές πολιτικάντηδες πατριωτισμός των Ελλήνων για το σκοπιανό και αναγκάσθηκε ο πρωθυπουργός να ψελλίσει έστω και ένα «όχι» στους σκοπιανούς και στους Αμερικανούς πάτρωνές τους.
γ) Μετά τις ευρωεκλογές, απενοχοποιήθηκε η λέξη «λαθρομετανάστευση» και όλοι μιλούν πλέον για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων πάνω στο πρόβλημα. Δεν λέω ότι λύθηκαν τα προβλήματα. Λέω όμως ότι μέσω του ΛΑΟΣ ο κόσμος αφυπνίζεται, ενεργοποιείται και θα τους το αποδείξει στις εκλογές. Και ο ΛΑΟΣ με τη σειρά του θα το αποδείξει με την ενισχυμένη παρουσία του στη Βουλή και την επακόλουθη ενισχυμένη πολιτική πίεσή του στην επόμενη κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης κατάφερε και αυτή την προεκλογική περίοδο να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο κόμμα. Εσείς πού προβλέπετε να κινείται το ποσοστό του ΛΑΟΣ; Θα είστε τρίτο κόμμα;
Όσον αφορά στις προβλέψεις μου για τα ποσοστά μας, πιστεύω και ελπίζω ότι θα είναι αρκετά μεγαλύτερα αυτών του 2007. Τώρα, εάν είμαστε και τρίτο κόμμα, αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε σπάσει ακόμη ένα κατεστημένο στην πολιτική σκηνή της Πατρίδος μας. Το εύχομαι για το καλό όλων των Ελλήνων!

Σε μία περίοδο αποϊδεολογικοποίησης της πολιτικής, εσείς προσδιορίζεστε ιδεολογικά και γιατί;
Σας ευχαριστώ για την ερώτηση που μου κάνετε. Τη θεωρώ την πιο σημαντική απ' όλες, τόσο για το κόμμα μου όσο και για μένα προσωπικά. Πράγματι, σε μία εποχή άκρατου υλισμού και ευδαιμονισμού, σε μία εποχή αβάσταχτης ματαιοδοξίας, κενότητος και φρενήρους κυνηγητού του κέρδους, εμείς κρατάμε ορθά ιδεολογικά και πολιτικά λάβαρα. Πιστεύουμε ότι η οικουμένη πρέπει να εξανθρωπισθεί με μεγάλες και υψηλές αξίες και ιδεώδη. Και όπως έλεγε ο μεγάλος πατριώτης διανοούμενος και μαχητής Περικλής Γιαννόπουλος, προορισμός του Έλληνος, που γέννησε τις Ιδεολογίες, τα υψηλά Ιδανικά και την Φιλοσοφία, προσθέτω ταπεινά εγώ, είναι ο εξανθρωπισμός της οικουμένης!..
Ορθό το λάβαρο λοιπόν!

Η Βόρειος Ήπειρος στην δίνη των εξελίξεων

του Αθηνάς Κρεμμύδα
υποψήφιας βουλευτού Β’ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ.
υπεύθυνης του Τομέα Βορειοηπειρωτικού Αγώνα της ΝΕ.Ο.Σ.



Ενώ το Κοσσυφοπέδιο αποσχίστηκε κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου από την Σερβία, η Αλβανία αρνείται να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Κέρκυρας για την Βόρειο Ήπειρο.

Συνδέσεις

Η εγκαθίδρυση της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας» στην Αλβανία από τον δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σημάδεψε για 45 χρόνια τη ζωή και το μέλλον των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Εγκλωβισμένοι στην απέραντη φυλακή της Αλβανίας, αποκομμένοι από τον μητρικό κορμό και πλήρως απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, έχασαν τον προσανατολισμό τους και αφέθηκαν στην τύχη τους. Στα χρόνια αυτά ο αφελληνισμός κορυφώθηκε με τις διώξεις, τις εκτοπίσεις, τις φυλακές και τους θανάτους από το σύστημα. Θλιβερή κατάληξη η εξαθλίωση, ο φόβος και ο τρόμος που σημάδεψαν τους ανθρώπους. Ακολούθησε το 1990 η «μεγάλη φυγή» ή «μεγάλη έξοδος» των Βορειοηπειρωτών προς τη μητέρα πατρίδα και το άδειασμα των ελληνικών περιοχών από την ζωντανή παρουσία νέων ανθρώπων.

Η κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα των μειονοτήτων. Η Ελλάδα καλείται πλέον να παίξει ουσιαστικό ρόλο στα Βαλκάνια καθώς πρέπει να υπερασπιστεί αυτά που έχει και να διεκδικήσει εκείνα που της ανήκουν και δικαιούται. Οι αναταραχές στην Αλβανία και η διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας συνοδεύονται από έντονη εθνικιστική έκρηξη στα Βαλκάνια φέρνοντας αντιμέτωπη την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με δύο μεγάλα ζητήματα, το Βορειοηπειρωτικό και το θέμα των Σκοπίων.

Το 1993 για πρώτη φορά από τότε που ανέκυψε το πρόβλημα η Ελληνική Κυβέρνηση ξεκαθάρισε την πολιτική της στο θέμα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και το συνέδεσε με τις μελλοντικές εξελίξεις στον Βαλκανικό χώρο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, με αφορμή την απέλαση του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου έθεσε έξη όρους διαλόγου με την Αλβανική πλευρά. Οι όροι αυτοί αφορούν το περιουσιακό πρόβλημα, την εκπαίδευση, την θρησκευτική και πολιτική ελευθερία, το σπουδαιότερο όμως είναι η σύνδεση του Βορειοηπειρωτικού με τις εξελίξεις στο Κόσσοβο. Οι Αλβανοί του Κοσσόβου επιζητούν την απόσχισή τους από τη Σερβία ακολουθούμενη από την αλβανική μειονότητα των Σκοπίων και με την υποστήριξη πάντα της αλβανικής κυβέρνησης.

Στης 17 Φεβρουαρίου 2008 το Κόσσοβο ανακηρύσσει τη ανεξαρτησία του και οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου γιορτάζουν την επέτειο της Αυτονομίας του 1914! Οι επιβαλλόμενες ελληνικές δεσμεύσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν από την επίσημη στρουθοκαμηλική πολιτική της Ελλάδος που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Η εθνική παθητικότητα, η φοβία, η ηττοπάθεια και η αδιαφορία δεν μπορούν να χαράξουν τους αναγκαίους τομείς δράσης για την επιβίωση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Σήμερα επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η οικονομική, κοινωνική, θρησκευτική, πολιτιστική και πολιτική επιβίωση της ελληνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο. Αυτό προϋποθέτει την ενότητα των Βορειοηπειρωτών ως ένας ενιαίου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα πρωταγωνιστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της Αλβανίας, αλλά και της Ελλάδας, και θα ρυθμίζει τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και τις σχέσεις τους με τους Διεθνής και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Η νέα γενιά Βορειοηπειρωτών οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο τόσο στην προβολή του εθνικού θέματος, όσο και στην επίλυση του διεκδικώντας από το Αλβανικό κράτος και από τους διεθνείς οργανισμούς όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου όπως προβλέπονται από την σύμβαση-πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ευρώπη. Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων της Βαλκανικής όπως προέκυψε μετά το 1990 καταδεικνύει την αναγκαιότητα νέων προσανατολισμών της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής χαράσσοντας έτσι μια υπεύθυνη στρατηγική αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων διεκδικώντας ότι μας ανήκει.


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ




ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΧΤΕΣ Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ:

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΛΑ.Ο.Σ., ΖΗΤΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

Η ΝΕ.Ο.Σ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.


Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

480 Π.Χ. Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑ "ΞΥΛΙΝΑ ΤΕΙΧΗ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
..

"Ω παίδες Ελλήνων ίτε, ελευθερούτε πατρίδα, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών"


480 π.χ.: Κοντά στις 380 ελληνικές τριήρεις στέκονται απέναντι σε υπερδιπλάσια περσικά. Για τον Ελληνικό Στόλο, οι Αθηναίοι πρόσφεραν 200 τριήρεις, οι Κορίνθιοι 40, οι Αιγινήτες 30, οι Μεγαρείς 20, οι Λακεδαιμόνιοι 16, οι Σικυώνοι 15, οι Επιδαύριοι 10, οι Αμβρακιώτες 7, οι Ερετριείς 7, οι Τροιζήνιοι 5, οι Νάξιοι 4, οι Ερμίονες 3, οι Λευκάδιοι 3, οι Κείοι 2, οι Στυρείς 2, οι Κυθνίοι 1 και οι Κροτωνιάτες επίσης 1.

Γύρω στις δύο μετά τα μεσάνυχτα τα Περσικά πλοία προχωρούσαν κατά μήκος των ακτών της Αττικής. Οι Έλληνες πληροφορήθηκαν εγκαίρως τις κινήσεις του Περσικού στόλου από τον Αριστείδη, που ήλθε νύχτα από την Αίγινα. Έτσι οι Πέρσες έχασαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού όταν, σύμφωνα με την περιγραφή του Αισχύλου, άκουσαν ξαφνικά, με την ανατολή του ηλίου, τους ήχους της σάλπιγγας και τον Παιάνα να αντηχεί από όλα τα Ελληνικά πλοία: "Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε Ελευθερούτε πατρίδ' ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας,θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων, νύν υπέρ παντών ο αγών"

Ο Ελληνικός στόλος υπό τον Θεμιστοκλή καταναυμαχεί τελικώς τον Περσικό, σώζοντας τον πολιτισμό και ολόκληροτον γνωστό κόσμο απότους βαρβάρους. Οι Πέρσες έχασαν 200 πλοία και οι Έλληνες 40, η αναλογία όμως απωλειών σε άνδρες ήταν βαρύτερη για τους Πέρσες γιατί αυτοί, καθώς δεν ήξεραν να κολυμπούν, πνίγονταν μετά τη βύθιση των πλοίων τους.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Εκδήλωση στην Αθήνα για τους Βορειοηπειρώτες‏

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ. ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός διοργανώνει εκδήλωση για τους Βορειοηπειρώτες στο ξενοδοχείο «Olympic Royal» (Αθ.Διάκου 28, έναντι στηλών Ολυμπίου Διός). Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Συζητούν: Μπάμπης Καραθάνος (υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΛΑ.Ο.Σ.), Απόστολος Μπαμίχας (γενικός γραμματέας του ΛΑ.Ο.Σ.), Αθηνά Κρεμμύδα (υποψήφια βουλευτής Β’ Πειραιώς) και Γιάννης Παναγιωτακόπουλος (πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ.)

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Αναστάτωση στα Σκόπια για την ερώτηση Πλεύρη στην ευρωβουλή

260909-kligkorievitΈντονη ανησυχία έχει δημιουργηθεί στη σκοπιανή κυβέρνηση με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υπ. βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης στην Κομισιόν σχετικά με την υπόθεση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με την παράνομη φυλάκιση του Γκλιγκορίεβιτς από τη σκοπιανή κυβέρνηση, για την συνεχή του δίωξη και για τις απειλές κατά της ζωής του που δέχεται από το σκοπιανό κράτος και παρακράτος. Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ ζήτησε από την Κομισιόν να παρέμβει δραστικά επισημαίνοντας πως ο Γκλιγκορίεβιτς διώκεται από την αστυνομία των Σκοπίων εξαιτίας των επιστημονικών του ερευνών. Βάση των ερευνών του καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το σκοπιανό κρατίδιο καμία σχέση δεν έχει με την όνομα και την ιστορική διάσταση της Μακεδονίας, και σε καμία περίπτωση οι πολίτες του δεν είναι Μακεδόνες. Ο Θάνος Πλεύρης αξίωσε από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του φιλέλληνα αρχαιολόγου και όλων των άλλων ανθρώπων που έχουν διαφορετική αντίληψη σχετικά με το ζήτημα του ονόματος και της Ιστορίας του γειτονικού κράτους.
Η είδηση αυτή προκάλεσε αμηχανία και έντονη ανησυχία στα Σκόπια, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τέτοιες πράξεις εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά πως δημιουργείται μια νέα περίπτωση "Spaska Mitrova' που δημιουργεί ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.


25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1944 ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ... ΟΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ...

25 ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ
...
25 Σεπτεμβρίου 1944 : Καταδρομική ενέργεια Ιερολοχιτών στη Μύκονο. Τμήμα 25 Ιερολοχιτών, υπό τον Ταγματάρχη Π. Δημόπουλο, εκτελεί επιδρομή στο νησί της Μυκόνου, όπου ανατινάζει αποθήκες πυρομαχικών, σκοτώνει έξι Γερμανούς, τραυματίζει επτά, και στη συνέχεια αποχωρεί. Την επόμενη μέρα μια περίπολος που έχει παραμείνει στο νησί πληροφορεί τη διοίκηση ότι οι Γερμανοί το εγκατέλειψαν.

ο Ιερός Λόχος (πρόδρομος των ΛΟΚ) πρόσφερε στην Πατρίδα -πέραν των σαμποτάζ και των καταδρομικών ενέργειων τους το1942- υψίστης εθνικής σημασίας υπηρεσία, με τους υπέροχους αγώνες του και με τις θυσίες των αξιωματικών και των οπλιτών του και συντέλεσε μαζί με την εξαίρετη δράση του Πολεμικού μας Ναυτικού, στην απελευθέρωση της Δωδεκανήσου και την επιστροφή και ενσωμάτωσή της στη μητέρα Ελλάδα.


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Άνανδρη επίθεση των χρήσιμων-ηλιθίων σε μέλη της ΝΕΟΣ


Τον νεαρό φοιτητή της Θεολογικής, ο οποίος δέχθηκε άνανδρη επίθεση από είκοσι κρανοφόρους, ενώ μοίραζε φυλλάδια της Φ.Ο.Σ. εντός της σχολής του, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ερυθρό Σταυρό ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μπάμπης Καραθάνος.Ο κ. Καραθάνος, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του άτυχου φοιτητή και αφού μίλησε και με τον ίδιο για τις συνθήκες της επίθεσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Μετά από 35 χρόνια δημοκρατίας, εκεί ακριβώς που η ελληνική δημοκρατία αναγεννήθηκε, στα πανεπιστήμιά μας, ισχύει ένα ιδιάζον καθεστώς ανελευθερίας και τρομοκρατίας, το οποίο επιμελώς συγκαλύπτεται και προστατεύεται, τόσο από τους περισσοτέρους καθηγητές όσο και από την ίδια την κυβέρνηση.Ευτυχώς, ο νεαρός φοιτητής έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο, αν και του έχουν γίνει στο κεφάλι τουλάχιστον επτά ράμματα. Η επόμενη βουλή, πέραν από κάθε κομματικό και ιδεολογικό πρίσμα πρέπει να συζητήσει σοβαρά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο αποτελεί κατάλοιπο άλλων εποχών. Την ώρα που η ελευθερία και η δημοκρατία κυριαρχούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, το πανεπιστημιακό άσυλο εξυπηρετεί πλέον μόνον την ατιμωρησία και την βία των αριστερών ομάδων που έχουν μετατρέψει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε γιάφκες.Θα περίμενε κανείς ότι όλες οι παρατάξεις και τα κόμματα θα αποδοκιμάσουν το θλιβερό αυτό γεγονός, αλλά είμαι βέβαιος ότι πλην ΛΑ.Ο.Σ. όλοι οι υπόλοιποι σφυρίζουν αδιάφορα ή και χαιρέκακα.


Φυσικά τα άπλυτα σκουλήκια των οποίων η βρώμα της ψυχής τους ξεπερνάει αυτή του σώματος τους επιτέθηκαν 30 εναντίων 3 για να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα. Η αριστερά και τα κόμματα του συστήματος που κόπτονται για τα δικαιώματα των απανταχού τρανσέξουαλ, απλυταριών και λαθρομεταναστών από τις βίλες της Εκάλης αδιαφορούν απροκάλυπτα για την νεοταξική κόκκινη χούντα του Σόρος και τη βία που σπέρνουν οι ορδές των ζώων των Εξαρχείων. Ότι και να κάνετε η αποσταλινοποίηση άρχισε, βγάλτε εισιτήρια για άλλη χώρα.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Αλβανοί Ακαδημαϊκοί: ” H Εγκυκλοπαίδεια είναι Απόδειξη ενός Ανώριμου έθνους, Ανίκανου να βρει την Ταυτότητα του”

Ανοιχτό πόλεμο μεταξύ Αλβανών Ακαδημαικών και Σκοπιανών προκαλεί η ψευτο-μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια

Αυτού του είδους η Εγκυκλοπαίδεια είναι μια έκφραση βαθιάς απόγνωσης“. Αυτή είναι η περιγραφή που χρησιμοποίησε ο Ντρίταν Έγκρο, Αλβανός Ιστορικός, για να εξηγήσει τα κίνητρα πίσω απο την συγγραφή της λεγόμενης “Μακεδονικής” Εγκυκλοπαίδειας στα Σκόπια.

Ο Ιστορικός Φερίντ Ντίρκα αποδίδει το περιεχόμενο της Εγκυκλοπαίδειας σε μια επανέναρξη των Εθνικιστικών θέσεων της Σλαβικής Ιστοριογραφίας του 19ου αιώνα. Παράλληλα ο Ντίρκα επισημαίνει πως ουσιαστικά οι θέσεις των Σκοπιανών ακαδημαικών κύκλων αποτελούν “παραποίηση της Ιστορίας για πολιτικούς σκοπούς“ και θα επιδράσουν στην συνύπαρξη μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων που απαρτίζουν την ΠΓΔΜ.

Φωτιά αναμένεται να βάλει η δήλωση του Έγκρο για την ΠΓΔΜ: “είναι το λιγότερο σταθερό κράτος και το πιο ‘τεχνητό’ στα Βαλκάνια“.



Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Επίθεση εναντίον φοιτητών της ΦΟΣ το μεσημέρι

230909-fosΈνας τραυματίας φοιτητής, στον Ερυθρό Σταυρό, ήταν το αποτέλεσμα μιας ακόμη "δραστηριότητας" των γνωστών αγνώστων κουκουλοφόρων, που με βάση το πανεπιστημιακό άσυλο προχωρούν σε κάθε είδους αλητείες. Όλα ξεκίνησαν μετά το τέλος των εγγραφών, όπου τα μέλη της ΦΟΣ μοίραζαν φυλλάδια και μιλούσαν με φοιτητές στην Θεολογική Σχολή.
Αμέσως μετά και ενώ βρέθηκαν στο κυλικείο της Σχολής, δέχθηκαν επίθεση απο κρανοφόρους - κουκουλοφόρους. Ένας από τους φοιτητές της ΦΟΣ, με τραύματα τόσο στο κεφάλι, όσο και στα άκρα (από χτυπήματα που δέχθηκε από πτυσσόμενα γκλόπ) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Στο νοσοκομείο, εκτός από συναδέλφους του, βρέθηκαν και οι υπ. Βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης και Μπάμπης Καραθάνος.
Για το γεγονός Δελτίο Τύπου εξέδωσε και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός:
"Aγριες βιαιοπραγίες κατά της φοιτητικής οργάνωσης του ΛΑ.Ο.Σ."

Λίγες ώρες μετά το ντιμπέιτ, οι «γνωστοί άγνωστοι», ενθαρρυμένοι απ' ό,τι ακούστηκε σχετικά με τη δράση τους, επετέθησαν βαναύσως εναντίον φοιτητών που μοίραζαν φυλλάδια της φοιτητικής οργάνωσης του ΛΑ.Ο.Σ. (Φ.Ο.Σ.). Ένας εκ των φοιτητών, διακομίσθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με πολλαπλά τραύματα. Το άσυλο των εγκληματικών
πράξεων σε όλο του το μεγαλείο! Οι πρυτανικές αρχές, ανήμπορες, παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο και η κοινωνία έχει κάθε λόγο να περιμένει τα χειρότερα από την ασυδοσία που επικρατεί τόσο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όσο και στις γκετοποιημένες περιοχές, όπως των Εξαρχείων. Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεσμεύεται: Όπως επέμενε να φύγουν οι
λαθρομετανάστες από την Αθήνα, να απογκετοποιήσει και τα ανώτατα ιδρύματα, ώστε να επιστρέψουν σε αυτά η δημοκρατία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
"
Εμείς δεν έχουμε να συμπληρώσουμε τίποτε, παρά το ότι όσο καιρό θα επιτρέπεται στους κυρίους της ακροαριστεράς να χρησιμοποιούν ως ορμητήρια τους χώρους της Παιδείας, η κατάσταση αυτή θα συνεχίζεται. Και το αίμα των νέων παιδιών θα "λερώνει" τα χέρια των πολιτικών της αριστεράς που υπερασπίζονται το "άσυλο".


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ: Αθηνά Κρεμμύδα υπ. βουλευτής Β΄ Πειραιά

Η Αθηνά Κρεμμύδα γεννήθηκε στους Αγίους Σαράντα της Βορείου Ηπείρου το 1979 και σπούδασε στην Ελλάδα Φυσιοθεραπεία.
Ανέπτυξε πλούσια δράση στον Πατριωτικό Χώρο προωθώντας το Βορειοηπειρωτικό. Τα τελευταία 11 χρόνια διετέλεσε Γραμματέας στο Δ.Σ. της Εθνικής Νεολαίας Βορείου Ηπείρου (Ε.Ν.Β.Η.), όπου συμμετείχε και στις αντιπροσωπίες της στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.), όπως και μέλος της συντακτικής ομάδας του πατριωτικού περιοδικού «Απόρθητη Τροία». Επίσης, προβάλει το Βορειοηπειρωτικό στο εξωτερικό σε Διεθνή Συνέδρια και Φόρα, όπως σε προγράμματα της UNESCO και της Ε.Ε.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της Νεολαίας Ορθόδοξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.) και Υπεύθυνη του Τομέα Βορειοηπειρωτικού Αγώνος της ΝΕ.Ο.Σ. Είναι συμπαρουσιάστρια της εκπομπής «Βόρειος Ήπειρος.gr» στο ΡάδιοΆστυ και υπεύθυνη σύνταξης της ομώνυμης στήλης στο μηνιαίο περιοδικό της Νεολαίας «Απόδραση» όπου και αρθρογραφεί. Ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΛΑ.Ο.Σ στις τελευταίες ευρωεκλογές. Ομιλεί την Αγγλική και την Αλβανική.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Τηλ: 6937654275
Email: akremmyda@gmail.com
Ιστολόγιο: www.akremmyda.blogspot.com

Σαν σήμερα στις 23 Σεπτεμβρίου 1941 ιδρύθηκε ο ΕΔΕΣ - ΕΟΕΑ

23-9-1941 Ίδρυση του ΕΔΕΣ. Ο καθηγητής Κομνηνός Πυρομάγλου, με εντολές του εξόριστου στη Γαλλία Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, φτάνει στην κατεχόμενη Αθήνα και αρχίζει συνεννοήσεις με στρατιωτικές και πολιτικές προσωπικότητες για την ίδρυση του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου (ΕΔΕΣ).

Ο ΕΔΕΣ, με Αρχηγό το Στρατηγό Ναπολέοντα Ζέρβα και Υπαρχηγό τον Κομνηνό Πυρομάγλου, συγκρότησε στην περιοχή Ηπείρου τις Εθνικές Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών (ΕΟΕΑ), που είχαν πλήρη στρατιωτική οργάνωση και έδρασαν εναντίον των κατακτητών, σύμψωνα με τις κατευθύνσεις του Συμμαχικού Στρατηγείου της Μέσης Ανατολής και τις οδηγίες τής εξόριστης Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Με τη δράση του αυτή κατά των κατακτητών, ο ΕΔΕΣ διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην αποτίναξη του γερμανοϊταλικού ζυγού.


Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Η υποκρισία του ΚΚΕ για την Τυποεκδοτική

typoekdotikh_kkeΡεσιτάλ υποκρισίας του κκε και της κυρίας Παπαρήγα στο ντιμπέιτ, όταν είπε ότι η Τυποεκδοτική είναι ένα τυπογραφείο σαν όλα τα άλλα, που χρησιμοποιείται για να τυπώνεται ο Ριζοσπάστης και το… προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος.
Η κομματική προπαγάνδα και τα παπαγαλάκια τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε είναι ένα ακόμα τυπογραφείο. Παρατηρείστε τη φωτογραφία και πείτε μας τη γνώμη σας, αν αυτό είναι ένα… ακόμα τυπογραφείο ή αν πρόκειται για μια τεράστια μονάδα που με πολιτικά και κομματικά μέσα παίρνει όλες τις δουλειές. Αφήστε που όπως καταγγέλλουν οι τυπογράφοι έχουνε μαζέψει όλο το δημόσιο.

Ρωτάνε οι τυπογράφοι:
Ποιο άλλο τυπογραφείο πανελλαδικά λειτουργεί όπως η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ ΤΟΥ ΚΚΕ;
Μας ανταγωνίζονται αθέμιτα
ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

«Φασίστες μην ξεχνάτε το Μελιγαλά»

200909-meligalasΑυτό το σύνθημα των αριστερών ακουγόταν επί σειρά ετών στα πανεπιστήμια και σε μαζικούς νεολαιίστικους χώρους. Σε συνελεύσεις, σε συγκεντρώσεις. Ένα σύνθημα φορτισμένο με ιδεολογικό μίσος.
Ίσως να ξενίσει πολλούς το γεγονός ότι ασχολείται κάποιος το έτος 2009, σε προεκλογική περίοδο με ένα ζήτημα ιστορικό μεν, το οποίο άραγε τι μπορεί να εισφέρει στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία; Δεν είναι μόνο ιστορική η προσέγγιση της θυσίας εκατοντάδων Ελλήνων στο Μελιγαλά. Η ιστορική προσέγγιση έχει γίνει ήδη.
Ανεξάρτητα από ιδεολογικές θέσεις, σκοπιμότητες ή απόψεις στο Μελιγαλά Μεσσηνίας οι άντρες του Άρη Βελουχιώτη κατέσφαξαν εκατοντάδες πατριώτες, μεταξύ αυτών πολλά ανήλικα παιδιά, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους. Ένα κλασσικό αριστερό φονικό μεγάλου μεγέθους, άνευ λόγου και αιτίας, αφού ακόμα και σήμερα οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί από αριστερούς που επιχείρησαν κάπως να το «σώσουν», δεν φαίνεται να έπεισαν κανένα. Με το να σκοτώνει μικρά παιδιά και γέρους, θεώρησε ποτέ κανείς ότι τιμωρήθηκαν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο οι δήθεν «κακοί», οι συνεργάτες των Γερμανών που είχαν ήδη αποχωρήσει; Μην γελιόμαστε. Στο Μελιγαλά φάνηκε το πιο απαίσιο και αποκρουστικό πρόσωπο της αριστεράς, μίας αριστεράς άθλιας, ανθελληνικής, αντιλαϊκής και αντιπατριωτικής. Βγήκε στην επιφάνεια ο κομπλεξισμός, το μίσος, η μιζέρια, που έκρυβαν μέσα τους οι διάφοροι συμμορίτες της εποχής.
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι σε κάθε εμφύλια διαμάχη αυτά συμβαίνουν. Ναι, αλλά όχι με το μίσος και την έκταση που συνέβησαν στο Μελιγαλά. Η αγριότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Και το ζητούμενο πάντα θα είναι γιατί τελικά αυτή η σφαγή έγινε; Ποια ήταν τα κέρδη των αντρών και γυναικών του Βελουχιώτη από αυτή την τραγωδία σε στρατιωτικό αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο; Ότι απλώς έβγαλαν προς τα έξω το τι πραγματικά νοιώθουν για την κοινωνία, έβγαλαν όλα τους τα συμπλέγματα. Και επιβεβαίωσαν την γνωστή ρήση ότι «όποιος κάνει ένα έγκλημα και μετανιώνει ειλικρινά είναι άνθρωπος. Όποιος κάνει ένα έγκλημα και δεν μετανιώνει ποτέ του είναι κομμουνιστής.»
Τα χρόνια πέρασαν, τα προβλήματα και οι καθημερινές ανησυχίες των ανθρώπων, δεν αφήνουν ίσως χώρο για αναλύσεις για τέτοια ζητήματα. Επειδή όμως ακριβώς θέλουμε να χαράξουμε νέες σελίδες στην ζωή και την κοινωνία, ταυτόχρονα θα πρέπει να μην διαγράφουμε την ιστορική μνήμη. Και ενώ η παράταξη που νίκησε το 1949, η λεγόμενη «δεξιά», έκανε τεράστιες ιδεολογικές και άλλες παραχωρήσεις, έσκυψε το κεφάλι και λησμόνησε, φτάνοντας στο σημείο να εγκαινιάζει ο Καραμανλής μουσείο στον Αη Στράτη, εκεί δηλαδή που ο θείος του έστελνε κόσμο, η αριστερά παραμένει αμετανόητη και χωρίς ίχνος μετανοιίας.
Όπως και στην περίπτωση της εξόντωσης του Ψαρρού και του 5/42, έτσι και στο Μελιγαλά, που είναι απείρως τραγικότερα αυτά που συνέβησαν, η αριστερά στην πατρίδα μας, ακόμα και σήμερα φαίνεται να έχει μία κρυφή ικανοποίηση για αυτό που συνέβη. Και βέβαια ποτέ μα ποτέ δεν προχώρησαν έστω και σε μία αυτοκριτική για το αν ότι έγινε έπρεπε να γίνει ή όχι. Να έλεγε κάποιος από το αριστερό κατεστημένο έστω μία απλή, ανθρώπινη και ζεστή λέξη, ένα «συγγνώμη». Θα ήταν πραγματικά μία στάση θαρραλέα και ειλικρινής. Και ενώ η «δεξιά», ολοένα και περισσότερο κάνει πίσω σε ιδεολογικά και άλλα ζητήματα, η αριστερά δογματική και αμετανόητη, δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα από όλα όσα έχουν συμβεί στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Είμαστε υπέρ της συμφιλίωσης. Είμαστε υπέρ του να πάμε όλοι ενωμένοι μπροστά. Δεν μπορούμε όμως να ανεχθούμε μία μονόπλευρη λήθη που δεν οδηγεί πουθενά. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τις υποβαθμίσεις των εορτών στο Μακρυγιάννη, στο Γράμμο- Βίτσι, στη Στιμάγκα, στο Φενεό και σε τόσους άλλους τόπους θυσίας όχι μόνο δεξιών, αλλά Ελλήνων πατριωτών που απλά δεν ήταν κομμουνιστές, την στιγμή που στο Γράμμο το ΚΚΕ ύψωσε-και από την πλευρά του πολύ καλά έκανε-μνημείο για τους νεκρούς του ΔΣΕ. Δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν θα ξεχάσουμε. Γιατί όποιος λαός ξεχνά, είναι και καταδικασμένος.
Στεκόμαστε με περισυλλογή και τιμούμε τους νεκρούς του Μελιγαλά. Δεν ξεχνούμε ποτέ όλους αυτούς τους απλούς Ελληνες πατριώτες, που όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο Μπραζιγιάκ κοίταξαν κατάματα και τον ήλιο και τον θάνατο...

Τάσος Δημητρακόπουλος

Υ.Γ: Οι εκλογές θα είναι η αιτία για να δούμε φέτος διάφορους «σκληρούς» βουλευτές και πολιτευτές να εμφανισθούν στο Μελιγαλά, εκεί που άλλοτε δεν περνάγανε καν. Έτσι είναι. Οι ψήφοι είναι ψήφοι...



Μία διαφορετική ματιά στο νέο μουσείο της Ακροπόλεως

του Γιώργου Πισσαλίδη


Το νέο μουσείο της Ακροπόλεως.

Σκηνή από τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακροπόλεως.

Οι Καρυάτιδες υπήρξαν οι χοηφόροι του τάφου του Κέκροπα.

Αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαϊκής περιόδου.

Οι μετώπες του Παρθενώνα και η αντανάκλαση της Ακροπόλεως στο τζάμι του μουσείου.

Ο διάσημος κρατήρας του Ευφρονίου εκτίθεται στο νέο μουσείο της Ακροπόλεως.

«Επιστρέψτε τα μάρμαρα τώρα!»

Μία από τις ζωοφόρες του Παρθενώνα.

Συνδέσεις

Το πιο αναμενόμενο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς υπήρξαν αναμφισβήτητα τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως στις αρχές του καλοκαιριού. Όμως θέλαμε να περάσει κάποιος χρόνος για να εκφράσουμε την άποψη μας. Και αυτό για να έχουμε μία πιο ήρεμη αντιμετώπιση του θέματος.

Ξεκινώντας πρέπει να πούμε ότι πολλά έχουν γραφτεί στον πατριωτικό χώρο για το νέο κτίριο. Πολλοί είναι εκείνοι που θα το ήθελαν σε νεοκλασικό στυλ για να ταιριάζει στον χώρο γύρω από την Ακρόπολη. Μπορεί και να έχουν δίκιο. Όμως το ουσιαστικό είναι ότι με το κτίσιμο του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως ολοκληρώθηκε το όνειρο δεκαετιών για ένα μεγάλο χώρο που να στεγάσει όλα τα αρχαία ευρήματα της περιοχής της Ακρόπολης που έμεναν χρόνια στις αποθήκες του Μουσείου μακριά από τα μάτια του κόσμου.

Ενώ όμως δεν συμφωνούμε με την σύγχρονη αρχιτεκτονική μέταλλου και γυαλιού που έχει χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να πούμε ότι για πρώτη φορά ο φυσικός φωτισμός, που περνάει διάχυτος μέσα στο μουσείο, αναδεικνύει τα αγάλματα σε όλο τους το μεγαλείο. Ενώ όπου υπήρχαν χαμένα, κλεμμένα και κατεστραμμένα πρωτότυπα, έχουν αντικατασταθεί στο μέτρο του δυνατού, από αντίγραφα. Έτσι έχουμε για πρώτη φορά μια πλήρη εικόνα πως αντιλαμβανόταν οι πρόγονοι μας την Θρησκεία και μια δημόσια ζωή έμπλεη αυτής με επίκεντρο τον χώρο γύρω από την Ακρόπολη. Γιατί αυτό ήταν ο χώρος γύρω από την Ακρόπολη: το θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο της αρχαίας πόλης των Αθηνών. Ενώ ο Παρθενώνας κτίσθηκε για να θυμίζει το έπος των Περσικών Πολέμων.

Η πρώτη αίθουσα του Μουσείου είναι αφιερωμένη στα ευρήματα των κλιτύων (πλαγιών) της Ακροπόλεως. Έχει μάλιστα και ανηφορική κλίση για να παραπέμπει στην ανάβαση στην Ακρόπολη, ενώ μέσα από το γυάλινο πάτωμα ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δει την αρχαιολογική ανασκαφή.

Στα σπήλαια και τα ιερά που υπήρχαν στις πλαγιές της Ακροπόλεως, ένα χώρο που χρονολογείται από το 3.000 π.Χ., οι αρχαίοι πρόγονοι μας λάτρευαν τους Θεούς, τους Ήρωες και τις Νύμφες. Ενώ στην νότια πλαγιά υπήρχαν τα σπουδαία ιερά του Διονυσίου Ελευθερέως (που απελευθερώνει από τον αέναο κύκλο των μετεμψυχώσεων), όπου γιορταζόταν τα Μεγάλα Διονύσια, καθώς και το ιερό του Ασκληπιού. Από εδώ προέρχονται οι αναθηματικοί οφθαλμοί, τάματα των πιστών στον Ασκληπιό για την θεραπεία τους. Ενώ από την λατρεία του Διονύσου προέρχεται το αρχαίο θέατρο με σημαντικότερους δραματουργούς τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή, τον Ευριπίδη και τον Αριστοφάνη.

Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε μπαίνοντας στην αίθουσα και το Μουσείο είναι τα αφιερώματα για την θυσία για τα εγκαίνια του σπιτιού. Πράγμα που δείχνει την σχέση της θρησκείας και της καθημερινής ζωής. Πράγμα που γίνεται πιο εμφανές από τα ιερά και τα εκθέματα από την οικία του Νεοπλατωνιστή φιλοσόφου Πρόκλου. Ο επισκέπτης μπορεί να δει τα αφιερώματα στους Θεούς ή στην Νύμφη, προστάτιδα του γάμου και των γαμήλιων τελετών, όπου αφιέρωναν τα αγγεία του γαμήλιου λουτρού, τις λουτροφόρους και τα αρωματοδοχεία, η τρύπα όπου έριχναν ένα αργυρό νόμισμα, αφιερωμένο Ήρα η την Εστία για να είναι ο γάμος καρπερός και τυχερός. Όλα αυτά δείχνουν την ευσέβεια των προγόνων μας και όχι την «εκμετάλλευση του ιερατείου», όπως λένε οι προοδευτικοί.

Το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς στον πρώτο όροφο είναι κανείς το αέτωμα του αρχικού Παρθενώνα ή Εκατομπέδου, ναού αφιερωμένου στην Αθήνα που κτίσθηκε το 556 π.Χ. με διαταγή του Πεισίστρατου. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην πολεμική φύση της Θεάς Αθηνάς, θυμίζοντας ότι για τους αρχαίους προγόνους μας το ηρωικό ήθος και η Θρησκεία πήγαιναν χέρι-χέρι. Εδώ πρέπει να πούμε ότι ο Ήρωας ήταν η πρώτη διαβάθμιση της ανόδου της Ψυχής ανάμεσα στην ανθρώπινη και την Θεϊκή Φύση και τις οποίες διαβαθμίσεις ο άνθρωπος μπορούσε και όφειλε να ανέβει. Στο έργο της θέωσης (της ανύψωσης της Ψυχής) τον ρόλο του βοηθού και συνεργού έπαιζαν οι Θεοί, που τα αγάλματα και οι απεικονίσεις τους στολίζουν κάθε γωνιά του Μουσείου. Η βασική θρησκευτική επιταγή της Αρχαίας Θρησκείας ήταν η με κάθε τρόπο προστασία του «όμαιμου, ομόγλωσσου, ομόδοξου και ομότροπου». Όπως αναφέρεται και στον 34ον Ορφικό Ύμνο, όπου ο ποιητής εξυμνεί τον Απόλλωνα ως εξής: «Πάντα πόλον κιρνάς κρίνεις βιοθρέμονα φύλα, αρμονίη κεράσας παγκόσμιον ανδράσι μοίρα». Δηλαδή: «Τον κάθε άξονα συνδυάζοντας, διαχωρίζεις τα βιοσυντήρητα φύλα (φυλές) ρυθμίζοντας εν αρμονία την μοίρα την παγκόσμια των ανθρώπων». Με άλλα λόγια η Θρησκεία των αρχαίων προγόνων μας είχε εθνική και φυλετική βάση.

Στο αέτωμα του Εκατομπέδου έχουμε από την μία τον Ηρακλή, ημίθεο να παλεύει με τον Τρίτωνα συμβολίζοντας το ξεπέρασμα της χθόνιας φύσης του ανθρώπου. Αυτό το νόημα, της ανόδου της Ψυχής από το ανθρώπινο στο Θείο έχουν και οι δεκάδες αναπαραστάσεις με το μισό σώμα ανθρώπινο και το μισό ζωικό. Όμως όπως αναλύει ο κ. Μαρίνης, πρέπει να θεωρούμε τα πράγματα πάντα σε μία κλίμακα ανώτερη από αυτή που βλέπουμε. Δηλαδή όπου βλέπουμε ζώο πρέπει να θεωρούμε άνθρωπο και όπου ανθρώπινη φύση την θεϊκή. Πίσω στο αέτωμα έχουμε τον τρίσωμο δαίμονα (άλλη μία διαβάθμιση της Ψυχής προς την θέωση) να κρατά τα τρία στοιχεία της Φύσης: αέρα, φωτιά και νερό.

Στην διάρκεια των Περσικών Πολέμων (480 π.Χ.) η Ακρόπολη πυρπολήθηκε από τους Πέρσες εισβολείς. Αλλά οι Αθηναίοι κατάφεραν μέσα στην δίνη του πολέμου να κτίσουν τον ναό της Θεάς Αθηνάς με το λατρευτικό της άγαλμα. Στις διάφορες μετόπες απεικονιζόταν η συνέλευση των Θεών και στις άλλες η μάχη με τους Γίγαντες, πού ήθελαν να ανατρέψουν την Θεία Τάξη, ο πόλεμος με τις Αμαζόνες, τους Πέρσες και άλλους Έλληνες. Αυτό δεν είναι διαφήμιση της εξωτερικής πολιτικής όπως θέλησε ειρωνευτεί ο Πρόεδρος του Μουσείου Δημήτριος Παντερμαλής, αλλά θρησκευτική επιταγή για ένα ηρωικό ιδεώδες που οδηγεί στην θέωση της Ψυχής.

Το Ερεχθείο συμπεριελάμβανε τόσο την λατρεία της Αθηνάς, αλλά και του Ποσειδώνα και υπολείμματα αρχαιότερων λατρειών. Όσο για τις περίφημες Καρυάτιδες, που τα αγάλματα τους στήριζαν το νότιο προστέγασμα του Ερεχθείου, αυτές υπήρξαν οι χοηφόροι που απέδιδαν τιμές στον Κέκροπα και αποτελούσαν το υπέργειο μνημείο του τάφου του μυθικού βασιλιά των Αθηνών. Δηλαδή έχουμε ακόμα μία περίπτωση ηρωολατρείας.

Τέλος στις 92 μετώπες του Παρθενώνα που κτίστηκε επί εποχής Περικλή έχουμε τον πόλεμο Θεών και Γιγάντων, την Αμαζονομαχία, τον πόλεμο των Λαπίθων και των Κενταύρων και τους Περσικούς Πολέμους. Ενώ η ζωοφόρος που έφτιαξε ο Φειδίας αναπαριστά τα Παναθήναια, την μεγαλύτερη δημοτελή γιορτή των Αθηνών. Δηλαδή για μια ακόμη φορά έχουμε την συνύπαρξη ηρωικού ιδεώδους και θρησκευτικής πίστης.

Αυτή η ταύτιση ηρωικού ιδεώδους, θρησκείας και εθνοφυλετισμού που κυριαρχούσε στην αρχαία Ελλάδα είναι που γελοιοποιεί κάθε προσπάθεια αναβίωσης της αρχαίας Θρησκείας από πρώην αναρχικούς και αριστερούς που δηλώνουν «αντιμιλιταριστές» και «αντιρατσιστές», συμμετέχοντας σε φεστιβάλ μεταναστών στην χώρα μας. Και ας μην σκίζονται για την λογοκρισία στο φιλμάκι του Γαβρά, γιατί αν ζούσαν τότε, θα αποκαλούσαν την αρχαιοελληνική Θρησκεία, Θεοκρατία. Και αυτό γιατί, όπως και η Ορθοδοξία, επηρέαζε κάθε τομέα της ζωής του ανθρώπου και είχε συγκεκριμένο δόγμα. Αυτή είναι η τελική σκέψη μας μετά την επίσκεψη στο νέο μουσείο Ακροπόλεως.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 30ης Αυγούστου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

O ΣΦΑΚΙΑΝΟΣ ΚΑΟΥΔΗΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΟΡΕΣΤΙΩΝ


ΗΤΑΝ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1904

Το μικρό ανταρτικό σώμα του Ευθύμιου Καούδη επιτίθεται εναντίον κομιτατζήδων, υπό τους βοεβόδες Μήτρο Βλάχο και Κορσάκωφ, που βρίσκονταν στο χωριό Τρίγωνο των Κορεστίων, και τους προκαλεί σοβαρές απώλειες.Ο Ευθύμιος Καούδης, γεννήθηκε στα 1866 (για άλλους στα 1872), στο χωριό Καλλικράτης των Σφακίων της Κρήτης και πέθανε στα 1956 στη Θεσσαλονίκη.Στα 1903 (ίσως και στα 1900), έφυγε από το χωριό του, για την Αθήνα, γιατί φοβόταν τη σύλληψή του - ή την βεντέτα - γιατί σκότωσε τον Βουϊδά, αρχηγό ληστρικής συμμορίας της περιοχής των Σφακίων. Βγήκε στην υποδουλωμένη στους Τούρκους Μακεδονία, πέντε φορές, συνεργάστηκε με όλους τους επιφανείς οπλαρχηγούς (και ιδιαίτερα με το καπετάν Κώττα), αποκτώντας τεράστια πολεμική εμπειρία που συνδυαζόμενη και με τις φυσικές του ικανότητες, συνετέλεσαν ώστε να εξελιχθεί σε έναν από τους εμπειρότερους Έλληνες οπλαρχηγούς του Αγώνα και κυρίως να είναι κοντά στον ντόπιο πληθυσμό και τις ανησυχίες του, κάτι που εξηγεί και τις καλές του σχέσεις με τους κατοίκους των χωριών, όπως φαίνεται και από τα απομνημονεύματά του.


Οι φονιάδες της Σέχτα πρέπει να πληρώσουν-Συνέντευξη της χήρας του αδικοχαμένου αστυνομικού Νέκταριου Σάββα

Αγαπητοί φίλοι
σε συνέντευξή της σην εφημερίδα '' Εσπρέσσο'' η χήρα του αδικοχαμένου αστυνομικού Νέκταριου Σάββα ζήτα απο την πολιτεία,οχί μόνο την σύλληψη και την παραδείγματικη
τιμωρία των αδιστακτών ακροαριστερών δολοφόνων του συζύγου,αλλά και να πάψει
η σπίλωση της μνήμης του συζύγου της ,απο τους ανεγκεφαλούς αναρχοαριστερούς που
στην παρακρατική τους ιστοσελίδα indymedia, πρίν απο λίγες εβδομάδες εμφανιστηκέ
ενα εμετικό τραγούδι που μονό αρρωστημενοι εγκεφαλοί θα μπορούσαν να επινοησούν.
Πρεπεί ολοί μας να συμπαρασταθούμε στην ταλαιπώρημενη αυτή γυναίκαπου οι
ανεγκέφαλοι αναρχοαριστεροί προστατευόμενοι του ΣΥ.ΡΙΖΑ (που και σε αυτές τις
εκλογές πρέπει να πάρει ενα καλό μάθημα και για αυτό τον λόγο),του οποίου άυτού
κόμματος η νεολαία φιλοξενεί το παρακρατικό indymedia,αλλά να μην ξεχνάμε ποτέ
με αφορμή αυτό το περιστατικό,καμία οικογένεια που έχασαν συγγενείς τους στελέχη
των Ενοπλών Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,που έπεσαν ,εν ωρά
καθήκοντος για την δική μας ασφάλεια.

ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1944 - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ- Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΟΛΗ

Στις 21 Σεπτεμβρίου η 3η Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία κερδίζει μιά από τις ιστορικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εισέρχεται νικήτρια στην πόλη Ρίμινι της οποίας το όνομα την συνοδεύει. Την μάχη και την είσοδο της Ελληνικής Ταξιαρχίας στην πόλη περιγράφει ο Ταξίαρχος Ιωάννης Κρανίτης σε εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων Ελλήνων πολεμιστών στο Ελληνικό Στρατιωτικό κοιμητήριο του Ριτσιόνε στο Ρίμινι:

Η 3η Ελ­λη­νι­κή Ο­ρει­νή Τα­ξιαρ­χί­α συ­γκρο­τή­θη­κε στο Λί­βα­νο την 1η Ιου­λί­ου 1944 με Δκτή τον Συ­νταγ­μα­τάρ­χη Θρα­σύ­βου­λο Τσα­κα­λώ­το, έ­χο­ντας δύ­να­μη 3.377 αν­δρών, εκ των ο­ποί­ων 205 ή­ταν Αξ­κοί και 89 Αν­θστές. Την 11η Αυ­γού­στου 1944 α­φί­χθη με το Ολ­λαν­δι­κό υ­πε­ρω­κε­άνιο «Ρου­ίς» στον Τά­ρα­ντα της Ι­τα­λί­ας προ­ερ­χό­με­νη α­πό Χά­ι­φα ό­που και τέ­θηκε υ­πό τις δια­τα­γές του Νε­ο­ζη­λαν­δι­κού Σώ­μα­τος του Στρα­τη­γού Φρέ­ϋ­μπερ­γκ. Τη 19η Αυ­γού­στου 1944 η Τα­ξιαρ­χί­α άρ­χι­σε να με­τα­κι­νεί­ται α­πό Τα­ρά­ντα προς Βορ­ρά δια­νύ­ο­ντας 650 χλμ. Ε­ντός του Ι­τα­λι­κού ε­δά­φους και φθά­νο­ντας στο Σπο­λέ­το την 26η Αυ­γού­στου, ό­που και στρα­το­πέ­δευ­σε. Την 5η Σε­πτεμ­βρί­ου 1944 η Τα­ξιαρ­χί­α με­ταστάθ­μευ­σε στην πε­ριο­χή Σά­ντα Μα­ρί­α-Πιε­τρα­φί­τα ό­που και ε­τέ­θη υ­πό τις διατα­γές της 5ης Κα­να­δι­κής Τε­θω­ρα­κι­σμέ­νης Με­ραρ­χί­ας, ως ε­φε­δρεί­α αυ­τής.

Στις 9 Σε­πτεμ­βρί­ου 1944 αρ­χί­ζει η συμ­με­το­χή της Ελ­λη­νι­κής Τα­ξιαρ­χί­ας στις ε­πι­χει­ρή­σεις.
Τη νύ­χτα της 8ης προς 9η Σε­πτεμ­βρί­ου 1944 η Τα­ξιαρ­χί­α α­ντι­κα­τέ­στη­σε την ευ­ρι­σκό­με­νη στην πρώτη γραμ­μή 3η Κα­να­δι­κή Τα­ξιαρ­χί­α α­να­λαμβά­νο­ντας την α­μυ­ντι­κή α­πο­στο­λή της. Σταθ­μός Διοι­κή­σε­ως της Τα­ξιαρ­χί­ας ο­ρί­στη­κε η πε­ριο­χή του Ρι­τσιό­νε.
Τη νύ­χτα της 14ης προς 15η Σε­πτεμ­βρί­ου 1944 και ώ­ρα 02.00, άρ­χι­σε η γε­νι­κή ε­πί­θε­ση της Τα­ξιαρ­χί­ας με την υ­πο­στή­ρι­ξη του 3ου Συ­ντάγ­μα­τος Πε­δινού Πυ­ρο­βο­λι­κού και όλ­μων, δια τριών Ταγ­μά­των της, ε­πί τριών κα­τευ­θύν­σε­ων με: το 1ο Τάγ­μα Μο­ναλ­ντί­νι, με Δκτή τον Ταγ­μα­τάρ­χη Κα­ρα­βί­α Ιω­άν­νη, ,το 2ο Τάγ­μα Μο­νι­τσέ­λι, με Δκτή τον Ταγ­ματάρ­χη Τζα­νε­τή Σο­φο­κλή, το 3ο Τάγ­μα Μπα­τά­ρια, με Δκτή τον Ταγ­μα­τάρ­χη Λου­τε­ρά­κη Αν­δρέ­α, τα ο­ποί­α πα­ρά την πεί­σμο­να Γερ­μα­νική α­ντί­στα­ση κα­τέ­λα­βαν τους α­ντι­κει­με­νι­κούς σκο­πούς που εί­χαν κα­θο­ρι­στεί α­πό την 5η Κα­να­δι­κή Μεραρχί­α.

Στις 21 Σε­πτεμ­βρί­ου 1944 το 2ο Τάγ­μα (Δκτής Τχης Τζα­νε­τής Σο­φο­κλής) με το πρώ­το φως την 06.45 ώ­ρα έ­φθα­σε ε­πί του πο­τα­μού Α­ού­ζα και ε­ξουδε­τέ­ρω­σε το­πι­κές νη­σί­δες α­ντί­στα­σης που εί­χαν α­φή­σει οι Γερ­μα­νοί προς παρα­πλά­νη­ση των συμ­μά­χων και ε­πι­βρά­δυν­ση της προ­ε­λά­σε­ώς τους. Α­πό τη θέ­ση αυ­τή το Τάγ­μα α­νέ­φε­ρε την κα­τά­στα­ση στην Τα­ξιαρ­χί­α και ο Δκτής της Τα­ξιαρ­χί­ας Σχης Τσα­κα­λώ­τος διέ­ταξε α­μέ­σως το 3ο Τάγ­μα (Δκτής Τχης Λου­τε­ρά­κης Αν­δρέ­ας) να προ­ω­θη­θεί τα­χέ­ως προς το κέ­ντρο της πό­λης. Έ­τσι, το 3ο Τάγ­μα προ­ω­θή­θη­κε προς το κέ­ντρο της πό­λης και κα­τέλα­βε το δυ­τι­κό τμή­μα αυ­τής.

Την 07.45 ώ­ρα ο Δή­μαρ­χος της πό­λης πα­ρέ­δω­σε το Ρί­μι­νι στο 3ο Τάγ­μα με ε­πί­ση­μο πρω­τό­κολ­λο που συ­ντά­χθη­κε στην Ελ­λη­νι­κή, Ι­τα­λι­κή και Αγ­γλι­κή γλώσ­σα. Aπό την 09.00 ώ­ρα της 21ης Σε­πτεμ­βρί­ου 1944 η Ελ­λη­νι­κή ση­μαί­α κυ­μα­τί­ζει στο Δη­μαρ­χεί­ο, και ο­λό­κλη­ρη η πό­λη του Ρίμι­νι βρί­σκε­ται στα χέ­ρια της 3ης Ελ­λη­νι­κής Ο­ρει­νής Τα­ξιαρ­χί­ας. Την ί­δια η­μέ­ρα, και πε­ρί ώ­ρα 18.00 στην πλα­τεί­α της πό­λε­ως Ρί­μι­νι έ­γι­νε ε­πίση­μη τε­λε­τή, με την πα­ρου­σί­α α­ντι­προ­σω­πειών των Μο­νά­δων της 3ης Ελ­λη­νι­κής Ο­ρει­νής Τα­ξιαρ­χί­ας, των Κα­να­δι­κών και Νε­ο­ζη­λαν­δι­κών Μο­νά­δων, για να α­πο­δο­θούν τι­μές στην πο­λε­μι­κή ση­μαί­α του 2ου Τάγ­μα­τος που πρώ­το ει­σήλ­θε στο «Ρίμι­νι».
Η Θυσία η Ελληνική Νίκη και το αίμα των πολεμιστών μας, θα παραμένουν στην ιστορία να στοιχειώνουν με την παρουσία τους, αυτούς που σήμερα έχουν το θράσσος να αυτοαποκαλούνται "σύμμαχοι"


Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Κοινή προεκλογική εκδήλωση Πλεύρη - Γεωργιάδη στην Αθήνα

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., και ο Θάνος Πλεύρης, υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., διοργανώνουν κοινή προεκλογική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52-54, Ομόνοια) στον ημιόροφο.


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Κύρια σημεία της Ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ στην Λάρισα

Κατά την σημερινή ομιλία του στην Λάρισα, ενώπιον
ενθουσιώδους ακροατηρίου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ.
Καρατζαφέρης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

«Ακόμη και με την πιο αυστηρή σύγκριση, τα ψηφοδέλτιά
μας, δείχνουν την ποιότητα των υποψηφίων μας. Την ίδια
ώρα, που για εμάς ήταν πονοκέφαλος η επιλογή ανάμεσα σε
μια πλειάδα υποψηφίων, για τον κ. Καραμανλή πονοκέφαλος
ήταν να ψάχνει να βρει ικανό αριθμό υποψηφίων να
στελεχώσει τα ψηφοδέλτιά του. Γι' αυτό και όσους διώξαμε
εμείς, λόγω δημοκρατικής και κοινωνικής ανεπάρκειας, τους
πήρε ο κ. Καραμανλής. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι ενώ
εμείς ανεβαίνουμε, αυτοί κατεβαίνουν.»
«Ο κ. Καραμανλής προφανώς είναι αγχωμένος. Μας
κατηγορεί ως ακραίους, ενώ ο έγκυρος Τύπος και η
καθημερινή πραγματικότητα μας δίνουν πρωτιές παντού.
Βέβαιο ο Αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., είναι κάθε μέρα στη Βουλή
και δεν κάθεται στο Καστρί ή την Ραφήνα.»
«Η ΝΔ παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Το θέμα που
προκύπτει, μετά τις εκλογές, είναι ποιος θα κάνει καλύτερη
αντιπολίτευση. Εμείς, που είμαστε άμεμπτοι και κουβαλάμε
την εμπειρία μας από τη δεκαετία του 1980 με την TV PRESS,
που κάναμε αποκαλύψεις για τον Κοσκωτά, τον
Κουτσόγιωργα και μια σειρά σκανδάλων ή η ΝΔ, που
κουβαλάει τόσα σκάνδαλα στην πλάτη; Εμείς είμαστε το
κόμμα, που το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποδυναμώσει, γιατί ξέρει
ότι θα υποφέρει από την έντονη και πιεστική κριτική μας.»
«Οι Εθνικοί κίνδυνοι μεγιστοποιούνται μέσα στη χρονιά.
Η Ελλάδα θα πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της. Ποιοι θα
μπορέσουν να το κάνουν; Ο κ. Παπανδρέου; Ή η κα.
Μπακογιάννη που με την φιλοαμερικανική πολιτική της στο
θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας, που σήμερα πήρε άλλη
τροπή, απομάκρυνε τον Πούτιν ίσα ίσα για να εκτεθούμε;»
«Τα αμείλικτα Εθνικά ερωτήματα παραμένουν εκτός
ντιμπέιτ. Μετά από δικιά μας πίεση, μαθαίνω πως
δέχθηκαν το δικαίωμα κάθε πολιτικός αρχηγός να
μπορεί να υποβάλλει ερώτημα σε άλλο πολιτικό
αρχηγό».
«Οι δυο επίδοξοι Πρωθυπουργοί, και ο απερχόμενος και
ο ενδεχόμενος, παρουσιάζουν μερικά κοινά γνωρίσματα. Δεν
έχουν πληρώσει ποτέ ενοίκιο στη ζωή τους. Δεν έχουν
νοιώσει ποτέ την αγωνία, για μια επιταγή ή ένα γραμμάτιο
που κοντεύει να λήξει και δεν έχουν πληρώσει ποτέ για ΙΚΑ ή
άλλες εισφορές. Σε αντίθεση εμείς, χτίσαμε ότι έχουμε, μόνοι
μας, με πόνο και αγωνία. Σήμερα είμαστε νοικοκυραίοι και
δεν χρωστάμε πουθενά.»
«Αν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ευελπιστούν να φτιάξουν τα
οικονομικά της Ελλάδας, ας φτιάξουν πρώτα τα οικονομικά
των κομμάτων τους, μιας και ήδη έχουν πάρει
προκαταβολικά τις κομματικές επιδοτήσεις για το 2013 και
2016 αντίστοιχα. Εμείς, αν και είμαστε το φτωχότερο κόμμα,
μπορέσαμε και δώσαμε 1 εκατ. Ευρώ στο Ταμείο κατά της
Φτώχειας και αύριο πηγαίνοντας στη Χαλκίδα, θα
παραδώσουμε επιταγή πολλών χιλιάδων Ευρώ, σαν βοήθεια
στο πλημμυροπαθές Βασιλικό. Δεν θα κάνουμε προεκλογικά
σποτ, θα δώσουμε αυτά τα χρήματα για να ανεγερθεί στην
Αθήνα ο πρώτος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου,
αντίγραφο αντίστοιχου αγάλματος που βρίσκεται στην
Αλεξάνδρεια και πρέπει να ντρέπονται οι μέχρι σήμερα
Δήμαρχοι Αθηναίων, που δεν έχουν προβεί σε ανάλογη
ενέργεια.»
«Ενώ λοιπόν εμείς δείχνουμε την ευαισθησία μας σε
πολλά θέματα, η ευαισθησία του κ. Καραμανλή περιορίζεται
μόνο στον Σουφλιά και την Ντόρα. Το χειρότερο πράγμα για
έναν ηγέτη, είναι να χτυπάει τον αδύνατο και να υποτάσσεται
στον ισχυρό. Αυτή δεν είναι τίμια πολιτική και ως γνωστόν, ο
Θεός δεν επιβραβεύει το άδικο.»
«Τα δυο χρόνια πρωθυπουργίας που απέμεναν, δεν
έπρεπε να αφεθούν τόσο εύκολα. Όταν ο κ. Καραμανλής
εξέπεμψε SOS για την οικονομία, εμείς ήμασταν οι μόνοι που
ανταποκριθήκαμε, χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα ή
αξιώματα, παρά μόνο αλλαγή πολιτικής, κάτι που
επιθυμούσε και η βάση της ΝΔ. Όμως ο κ. Καραμανλής,
προτίμησε να «σπρώξει» τον κ. Παπανδρέου προς την
εξουσία. Δεν ήταν ο ΛΑ.Ο.Σ., που κατέβασε το ποσοστό της
ΝΔ, αλλά η πολιτική και οι επιλογές Καραμανλή.»
«Σε αυτές τις εκλογές επιδιώκουμε το 15, το μαγικό
αριθμό εδρών, που θα μας επιτρέψει να κάνουμε ονομαστική
ψηφοφορία για το κάθε τι. Και αυτή θα είναι η υποχρέωση
και η ευθύνη που θα αναλάβει ο ΛΑ.Ο.Σ.. Τον πλήρη και
ανελέητο έλεγχο του ΠΑΣΟΚ».

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Πιέζουν για... περισσότερη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στα βρετανικά σχολεία!


170909-hedpΦαίνεται ότι όσο περισσότερο απογυμνώνεται βάρβαρος και επιθετικός χαρακτήρας του ισραηλινού κράτους, οι διάφορες "αντιρατσιστικές" και "δικαιωματικές" οργανώσεις, προσπαθούν να επιβάλλουν το "προαιώνιο" αμάρτημα του "αντισημιτισμού" στους Ευρωπαίους. Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο η δημοτικότητα του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, διολισθαίνει όλο και περισσότερο, δημιουργώντας προβληματισμούς στις κυβερνήσεις των κρατών που στέλνουν στρατό και ξοδεύουν χρήματα, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ στην μέση Ανατολή. Μία από αυτές είναι και η Μεγάλη Βρετανία.
Έτσι, διάφορες "οργανώσεις" πιέζουν ώστε στα μαθήματα ιστορίας στα βρετανικά σχολεία, να υπάρχουν περισσότερες ώρες διδασκαλίας σχετικά με το "Ολοκαύτωμα". Ο μέσος όρος των έξι ωρών, τις οποίες αφιερώνουν τα σχολεία, θεωρείται πολύ λίγος από το "Holocaust Education Development Program"(HEDP), που είναι κομμάτι του "Ινστιτούτου Εκπαίδευσης" του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. "Ήταν ίσως το πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία του 20ου αιώνα. Έχει διαμορφώσει τον κόσμο και έχει ακόμη πολύ μεγάλη επιρροή. Είναι ένα βασικό κομμάτι της ιστορικής εκπαίδευσης κάθε παιδιού. Θέλουμε τα σχολεία να βρουν καλύτερους τρόπους να το εντάξουν στο πρόγραμμα τους", δήλωσε ο Paul Salmons, εκπρόσωπος του HEDP.
Αυτό που προφανώς θέλουν όμως να πετύχουν, είναι η καλλιέργεια της "συλλογικής ενοχής" στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς, και η άποψη ότι "οι Ισραηλινοί, δικαιούνται να κάνουν το οτιδήποτε" καθώς έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος". Είναι άλλωστε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των Ισραηλινών πολιτικών, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές όταν έρχονται σε σύγκρουση με ηγέτες άλλων κρατών, χρησιμοποιούν το "Ολοκαύτωμα".



Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Τo ντοστογιεφσκικό «Χρήμα» του Μπρεσόν

του Γιώργου Πισσαλίδη


Η αφίσα του «Χρήματος» του Μπρεσόν.

Το χρήμα κατά τον Μπρεσόν, κάλπικο ή αληθινό, διαφθείρει.

Ο Υβόν μέσα στους τοίχους της φυλακής. «Αυτός που δεν έχει σκοτώσει είναι πιο επικίνδυνος από τον δολοφόνο».

Ο Υβόν και η Ελίζ στο δικαστήριο, μετά την άδικη καταδίκη για πλαστογραφία.

«Πού είναι τα λεφτά;» Το ουρλιαχτό του νέου Ρασκόλνικωφ.

Ρόμπερ Μπρεσόν: ο μεγάλος θεολόγος του σινεμά επί τω έργω.

Σε μία περίοδο που ο πολύς κόσμος συρρέει για να δει το ιδεολογικό και καλλιτεχνικό σκουπίδι του Ταραντίνο, εμείς αντιπροτείνουμε «Το Χρήμα» του Ρομπέρ Μπρεσόν, ένα αριστούργημα της ντοστογιεφσκικής Δεξιάς κατά τον Αλαίν ντε Μπενουά, για την κίβδηλη και φθοροποιό φύση του χρήματος. Μία ταινία που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών το 1983 και που προβάλλεται ξανά στους κινηματογράφους.

Γεννημένος το 1901, ο Γάλλος Ρομπέρ Μπρεσόν υπήρξε διάσημος για την πνευματικότητα και ασκητικότητα του κινηματογραφικού του στυλ. Οι ταινίες του όπως «Το Ημερολόγιο ενός Επαρχιακού Ιερέα», «Ένας καταδικασμένος σε θάνατο δραπέτευσε», «Στην τύχη ο Μπαλτάζαρ», «Ο Πορτοφολάς» και «Μουσέτ» διαπραγματεύονται τα θέματα της αμαρτίας, της μεταμέλειας, της λύτρωσης. Ενώ αποκαλύπτουν την σκοτεινή αλλά και πράα φύση της ανθρώπινης ψυχής. Επίσης το σινεμά του είναι υπερβατικό δείχνοντας και ξεπερνώντας τα όρια του υλικού κόσμου. Για παράδειγμα το «Ένας καταδικασμένος σε θάνατο δραπέτευσε» μιλά για την απόδραση από ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, αλλά μπορεί να διαβαστεί και ως πορεία προς την Σωτηρία.

Ο Μπρεσόν θεωρείται μάλιστα ο απόλυτος θεολόγος του κινηματογράφου, σε σημείο που ακόμα και αριστεροί κριτικοί, όπως ο Γκοντάρ στα «Καριέ ντε Σίνεμα» η ο δικός μας Ραφαηλίδης, δεν τολμούσαν να αναλύσουν το έργο του χωρίς αναφορά στον Καθολικισμό του που επηρέαζε την φόρμα και το περιεχόμενο του. Όμως ο Μπρεσόν δεν είναι στο ελάχιστο διδακτικός. Ενώ το πνευματικό και μινιμαλιστικό του στυλ επηρέασε τους πάντες: από την νουβέλ βαγκ στους αδελφούς Νταρντέν, και από τον Ταρκόφσκι στον Πωλ Σρέηντερ («Μισίμα») και τον Σκορτσέζε. Τέλος οι ταινίες του φιγουράρουν στην Κινηματογραφική Λίστα του Βατικανού και στο αφιέρωμα του περιοδικού Elements του Μπενουά για την δεξιά κουλτούρα, και συγκεκριμένα στην Χριστιανική Δεξιά.

Βασισμένο στο «Κίβδηλο Νόμισμα» του Τολστόι, η ταινία ξεκινάει με τον Ντεμπρότ, που μάταια ζητά από τους γονείς του παραπάνω χαρτζιλίκι για να ξεχρεώσει ένα χρέος του, θα βρει τον «σωτήρα» του στον φίλο του, Μαρτιάλ, που έχει φτιάξει ένα πλαστό νόμισμα των 500 φράγκων. Ο Μαρτιάλ θα τον πείσει να χρησιμοποιήσει αυτό το νόμισμα για να πληρώσει το χρέος του και θα περάσει το πλαστό 500φραγκο σε ένα φωτογραφείο, ξεγελώντας την γυναίκα του φωτογράφου. Όταν αργότερα επιστρέψει ο φωτογράφος θα καταλάβει την απάτη, αλλά αντί να καταγγείλει την πράξη, προτιμά να βγάλει το νόμισμα στην κυκλοφορία για να κρύψει το λάθος του. Έτσι αρχίζει ένας φαύλος κύκλος πλαστού χρήματος που περνάει από χέρι σε χέρι για να την πληρώσει ένας αθώος, ο Υβόν Ταρέζ, διανομέας υγρών καυσίμων.

Με την απόφαση του να κυκλοφορήσει το πλαστό νόμισμα στην αγορά, ο φωτογράφος αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Αυτή η άρνηση ευθύνης χαρακτηρίζει και την οικογένεια του Νταμπότ. Όταν η γυναίκα του φωτογράφου επισκεφθεί το σχολείο της περιοχής και καταλάβει ότι ο Νταμπότ είναι εκείνος που την ξεγέλασε, η μητέρα του θα τον συμβουλέψει να αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη και να μην πει τίποτα στον πατέρα του. Ενώ θα δώσει ένα δώσει ένα δώρο στην γυναίκα του φωτογράφου για να μην «λερωθεί» το όνομα του γιου της. Όμως το «Χρήμα» δεν είναι μια αντι-αστική ταινία. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Μπρεσόν είναι «μια ταινία για την πνευματική αδιαφορία, όπου οι άνθρωποι να νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους. Αυτό δεν είναι αποκλειστικά φαινόμενο των αστών, αλλά το βρίσκεις και σε άλλες τάξεις. Δεν πρόκειται για εν φύσει κακούς ανθρώπους, αλλά οι πράξεις τους έχουν ηθικά κακές συνέπειες».

Μια κακή συνέπεια είναι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το ένα μικρό ψέμα οδηγεί σε μεγαλύτερο κακό. Έτσι ο φωτογράφος επιβραβεύει τον υπάλληλο του, Λουσιέν για το ψέμα του σε βάρος του Υβόν για να μην μαθευτεί η ιστορία για το πλαστό χαρτονόμισμα. Με δεδομένη την ανομία, ο τελευταίος όταν απολύεται εξαιτίας μιας απάτης, λέει στο πρώην αφεντικό του: «Νόμιζα ότι σαν ανήθικοι άνθρωποι θα τα βρίσκαμε».

Από την άλλη, ο Υβόν δέχεται με χριστιανική καρτερία την φυλάκιση και στην ουσία δεν δέχεται ότι είναι ένοχος. Έχει όμως αρχίσει να αμφισβητεί αν η ρήση του Θεού «θα κερδίζεις το ψωμί σου με τον ιδρώτα του προσώπου σου», ισχύει στην σημερινή κοινωνία. Έτσι με την αποφυλάκιση του περνά τα όρια διαπράττοντας παρανομίες, που τον στέλνουν από φυλακή σε φυλακή. Με άλλα λόγια ο Υβόν έχει πέσει θύμα του χρήματος, του «ορατού θεού» όπως αποκαλείται στην ταινία. Αλλά και για αυτό ψεύτικου, δηλαδή διαβολικού. Με άλλα λόγια ο Υβόν έχει καταληφθεί από το χρήμα-διάβολο. Είναι ένας «δαιμονισμένος», τόσο με την χριστιανική, όσο και με την ντοστογιεφσκική έννοια.

Η καριέρα του Λουσιέν ως σύγχρονου Ρομπέρτ των Δασών τον κάνει να δηλώνει: «Θα γίνω καλός όταν γίνω πλούσιος». Ενώ στο δικαστήριο δηλώνει: «Δεν έχω ενοχές γιατί δεν σκότωσα κανένα». Αυτή η εγκληματική αλαζονεία φέρνει στον νου τον Μισέλ του «Πορτοφολα», ένα νιτσεϊκό κλέφτη που θυμίζει και αυτός ήρωα του Ντοστογιέφσκι.

Κάποια στιγμή ο Υβόν και ο Λουσιέν θα βρεθούν στην ίδια φυλακή και ο δεύτερος θα προσπαθήσει να επανορθώσει το λάθος του και θα προτείνει να δραπετεύσουν μαζί. Εκεί ακολουθεί η κάτωθι στιχομυθία:
- Θα προτιμούσα να σε σκοτώσω παρά να έρθω μαζί σου.
- Κανένας μας δεν είναι φονιάς, δεν έχουμε βάρος στην συνείδηση μας.
- Έχεις εμένα βάρος στην συνείδηση σου.
θυμίζοντας ότι μερικές αδικίες δεν επανορθώνονται.

Μπορεί ο Υβόν να δηλώνει ότι δεν μπορεί να πληγώσει κάποιον, αλλά η απόπειρα επίθεσης με μία κουτάλα στην φυλακή θα είναι το προοίμιο στον φόνο. Όμως όπως λέει και ένας φύλακας: «Αυτός που δεν έχει σκοτώσει, είναι πιο επικίνδυνος από ένα δολοφόνο». Πράγματι ο Υβόν θα διαπράξει δύο φονικά, σε ένα ξενοδοχείο και μια φάρμα με ένα τρόπο που θυμίζει Ρασκόλνικωφ. Είναι δηλαδή περήφανος για το έγκλημα του, ενώ σκοτώνει και το μόνο άτομο που τον λυπήθηκε και τον φίλεψε, μία ηλικιωμένη κυρία. Αυτή η κυρία είναι η προσωποποίηση της χριστιανικής καρτερικότητας, την οποία ο άθεος πλέον Υβόν ειρωνεύεται: «Περιμένετε κανένα θαύμα;» Ίσως το μόνο θαύμα που συμβαίνει είναι ότι ο Υβόν είναι το μόνο άτομο στην ταινία που αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του με ένα τρόπο που θυμίζει το τέλος του «Εγκλήματος και Τιμωρίας». Με άλλα λόγια, παρ’ όλο που το «Χρήμα» είναι βασισμένο χαλαρά σε διήγημα του Τολστόι, στην πραγματικότητα είναι περισσότερο εμπνευσμένο από τον Ντοστογιέφσκι. Για αυτό και ο Μπενουά τοποθετεί το «Χρήμα», αλλά και τον «Πορτοφολά», στην ντοστογιεφσκική Δεξιά.

Ως σκηνοθέτης, ο Ρομπέρ Μπρεσόν υπαινίσσεται τα δύο φονικά και με το μινιμαλιστικό του στυλ κάνει τα εγκλήματα πιο απεχθή στον θεατή. Αυτό βέβαια τον θέτει σε αντίθεση με σύγχρονους του σκηνοθέτες, όπως ο Σαμ Πέκινπα και πιο πρόσφατα, ο Ταραντίνο που έγιναν διάσημοι για την στυλιζαρισμένη τους βία. Αυτός είναι ο λόγος, που μαζί με το πνευματικό του στυλ, του χάρισε το βραβείο σκηνοθεσίας για το «Χρήμα» στο Φεστιβάλ Καννών του 1983. Βραβείο που μοιράστηκε με την «Νοσταλγία» του Ταρκόφσκι. Ο απόλυτος Καθολικός και ο απόλυτος Ορθόδοξος σκηνοθέτης μαζί!

Όμως γιουχαΐστηκε από το κοινό του Φεστιβάλ που θεώρησε την ταινία και τον ίδιο τον σκηνοθέτη ξεπερασμένα. Όχι μόνο για την άρνηση απεικόνισης της βίας, αλλά και γιατί θεωρούσε την κοινωνική αδικία, ηθικό και όχι πολιτικό πρόβλημα. Μόνο ο Φρανσουά Τρυφώ τον υπερασπίστηκε από τους συναδέλφους του. Όμως σήμερα θεωρείται από τις καλύτερες ταινίες του Μπρεσόν, ενώ ξέρουμε ότι έχει επηρεάσει την φιλμογραφία των αδελφών Νταρντέν («Ροζέττα», «Το Παιδί» και «Η Σιωπή της Λόρνα»), δύο αγαπημένων του Φεστιβάλ Καννών.

Αναζητήστε αυτήν την ριγμένη από το σύστημα διανομής ταινία, που είναι ένα πνευματικό αντίδοτο στην βλακεία και παρακμή του σημερινού κινηματογράφου.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 12ης Σεπτεμβρίου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος

Θεία λειτουργία το 2010 στην Αγία Σοφία;


Την απόφασή του να οργανώσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 θεία λειτουργία στο ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ο ελληνοαμερικανός Κρις Σπύρου, πρόεδρος της "Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας"...



... Ο Κρις Σπύρου, δημοσιοποίησε την επιστολή που έχει στείλει προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, όπου τον ενημερώνει για την θεία λειτουργία και τον καλεί να συμμετάσχει σε αυτό το "ιστορικό", όπως το χαρακτηρίζει, "παγκόσμιο προσκύνημα και προσευχή στην Αγία Σοφία μετά από 556 χρόνια"

"Πεποίθησή μας είναι, κύριε πρωθυπουργέ, ότι το παγκόσμιο προσκύνημα και η λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει το έναυσμα για μία παγκόσμια συνάντηση κορυφής για την ειρήνη και τη συνύπαρξη", τονίζει, ο κ. Σπύρου.

Την επιστολή του ο κ. Σπύρου την έχει κοινοποιήσει στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Υπουργών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάμουελ Μπόγκαρ και τους πρέσβεις της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα.


Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Κιλκίς (18/09/09)

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, θα επισκεφθεί 
το Κιλκίς την Παρασκευή 18/9/2009.
Το πρόγραμμά του, έχει ως εξής:

17:00 : Συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. (Κέντρο "Κήπος", επί
της οδού Ελ. Βενιζέλου)
18:00 : Προεκλογική ομιλία (Κέντρο "Κήπος", επί της οδού
Ελ. Βενιζέλου)

Αύριο, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στη Γ.Α.Δ.Α.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, αύριο,
17/09/09 και ώρα 10.30 π.μ., θα επισκεφθεί τη Γενική
Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), Λ. Αλεξάνδρας
173, Αθήνα.

Εγκλήματα πολέμου

Ευθύνες στο Ισραήλ για "εγκλήματα πολέμου" επιρρίπτει ανακοίνωση της επιτροπής του ΟΗΕ, σχετικά με την πρόσφατη Ισραηλινή επιδρομή στην Γάζα. Η ίδια έκθεση κατηγορεί το Ισραήλ για χρήση υπερβολικής βίας, στην επιχείρηση των τριών εβδομάδων που έλαβε χώρα τον περασμένο χειμώνα. Η έκθεση καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις από παλαιστινιακές ομάδες. Στις επιδρομές, πάνω από 1400 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν, ενώ το ίδιο το Ισραήλ κάνει λόγο για 1166. Από την άλλη πλευρά οι απώλειες των Ισραηλινών ήταν μόλις τρεΙς πολίτες και δέκα στρατιώτες.
Ειδικότερα, η έκθεση αναφέρει την εκτόξευση βομβών λευκού φωσφόρου κατά της UNRWA της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες και τους εκ προθέσεως βομβαρδισμούς των νοσοκομείων Al-Qods και Al-Wafa.
Σύμφωνα με την ίδια επιτροπή, το Ισραήλ πρέπει να δεχθεί τις ευθύνες, για τις πράξεις του κατά την διάρκεια του πολέμου, κάτι που αφήνει να υπονοηθεί ότι ίσως η υπόθεση καταλήξει στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
Από την πλευρά του, το Ισραήλ - όπως άλλωστε και η σύμμαχός του Τουρκία στο παρελθόν έχει κάνει, στην υπόθεση της Κύπρου - απέρριψε την έρευνα, και αρνήθηκε να συνεργαστεί με την επιτροπή, σχολιάζοντας ότι ήταν "μονομερής.
Η πλήρης έκθεση - που περιέχει πάνω από 188 συνεντεύξεις, πάνω από 10.000 σελίδες με έγγραφα και 1200 φωτογραφίες, θα παρουσιαστεί στον ΟΗΕ στο τέλος του μήνα. Παρόλα αυτά, οκτώ μήνες μετά την επιδρομή, η κατάσταση στην Γάζα παραμένει ίδια, λόγω του αυστηρό εμπάργκο των Ισραηλινών.


Οι συνδυασμοί του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού σε όλη την Ελλάδα

Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ
ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ
ΚΟΥΤΣΟΥΠΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΜΗΝΑ
ΚΥΖΟΥΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ
ΛΙΑΝΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ
ΝΤΟΛΑ ΕΛΕΝΗ-ΝΕΛΛΗ του ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΣΤΕΛΛΙΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΙΣΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΗΛΙΑ
ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΣΟΚΑΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΣΠΥΡΙΟΥΛΑ του ΑΝΔΡΕΑ
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΠΑΘΑΤΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΦΑΛΚΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Β' ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΗΛΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΒΕΤΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΚΟΥΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΗΛΙΑ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΝΣΥ) του ΙΩΑΝΝΗ
ΔΟΥΡΜΟΥΣΗΣ (ΜΕΤΑΞΑΣ) ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΣΑΒΒΑ
ΖΕΥΚΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΘΕΟΧΑΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΜΗΝΑ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΒΑΛΕΡΙΟΥ
ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΡΤΑΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΚΑΤΡΑΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΚΑΨΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΙΤΣΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΜΙΛΤΙΑΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΩΤΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΠΟΠΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΕΤΡΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΜΑΝΘΕΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΛΕΑΝΘΗ
ΜΙΤΣΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ του ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΣΕΛ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΝΤΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΧΑΡΙΛΑΟΥ
ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ (ΑΡΓΥΡΗΣ) του ΙΩΑΝΝΗ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΣΤΑΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΙΩΝ) του ΠΕΤΡΟΥ
ΤΡΟΧΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΚΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ
ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΓΚΟΥΒΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΝΔΡΕΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ
ΚΑΚΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΛΑΒΡΥΖΙΩΤΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΥΦΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΤΣΑΜΠΙΕΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΙΩΑΝΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΚΟΤΣΟΒΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΚΟΥΡΤΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΧΟΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΖΕΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΥΚΑΡΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΑΡΤΗΣ
ΓΕΡΑΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΜΑΝΙΑΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΩΜΑ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΙΑΝΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΓΡΙΟΥ ΑΓΡΑΜΠΕΛΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΑΝΡΕΑ
ΒΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΒΟΡΙΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΑΤΕΛΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΑΛΙΚΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΛΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΜΑΚΡΥΝΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΞΙΦΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΕΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΑΧΑΪΑΣ
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ-ΛΑΣΚΑΡΗ ΕΣΠΟΙΝΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΝΤΑΒΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΝΤΑΤΣΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΗΛΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΩ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΓΚΟΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΚΟΝΔΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΓΙΟΒΑΝΟΥΔΗ ΜΙΝΑ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΖΗΤΟΥΝΙΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΛΟΥΚΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΑΝΩΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΚΟΡΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΠΙΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΔΡΑΜΑΣ
ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΟΥΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΣΙΒΚΙΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΙΟΡΔΑΝΗ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΛΑΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ ΑΝΝΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΣΠΥΡΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΠΑΡΑΣΧΟΥ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΜΙΧΑΗΛ

ΕΒΡΟΥ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΚΑΠΑΕΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΟΔΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΟΖΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΜΟΡΑΛΗΣ ΖΗΣΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΕΣΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ (ΝΙΚΗ) του ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΑΡΑΜΠΟΥΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΟΥ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΡΑΚΟΣΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΤΡΙΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ ΕΛΕΝΗ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΓΙΑΤΡΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΚΟΚΚΑΚΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΗΛΕΙΑΣ
ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΔΥΛΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΤΑΘΑ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΣΟΥΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ

ΗΜΑΘΙΑΣ
ΒΑΦΕΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΗΛΙΑ
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΠΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΣΑΚΛΑΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΣΙΑΡΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΑΛΕΞΑΚΗ ΑΡΕΤΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ-ΓΚΙΡΗ ΜΑΙΡΗ του ΙΩΑΝΝΗ
ΕΓΓΛΕΖΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΖΩΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΜΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΑΡΚΑΤΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΜΠΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΦΡΟΥΔΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΟΣΙΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
ΚΟΥΣΙΑ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΪΔΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΕΡΜΑΛΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΑ (ΑΓΓΕΛΙΚΗ) του ΡΗΓΑ
ΔΗΛΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του ΗΛΙΑ
ΚΑΛΛΕΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΑΝΡΙΑΝΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΚΑΦΕΝΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΥΑ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΛΑΜΨΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ
ΜΗΤΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΝΥΣΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΣΧΟΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ
ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ-ΦΩΚΙΩΝΑ
ΤΣΑΜΗ ΘΩΜΑΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΦΙΝΤΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΑΒΒΑ

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΑΝΤΖΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΙΩΣΗΦ
ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΙΩΑΝΝΗ
ΜΑΜΑΛΟΥΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΑΤΑΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΜΙΖΕΛΗ ΖΩΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΜΠΟΥΛΙΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΑΚΟΣ-ΓΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΓΚΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΖΙΑΜΠΙΡΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΓΩ) του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΟΥΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ
ΤΖΙΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΤΖΙΟΒΑ ΑΓΛΑΪΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΣΑΜΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΚΑΒΑΛΑΣ
ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ
ΛΗΜΝΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΟΥΚΟΥΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΣΦΟΥΓΓΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΥΤΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ-ΝΤΕΝΙΣΗ ΜΥΡΙΑΜ (ΜΑΡΙΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΡΑΠΤΗΣ ΘΩΜΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του ΑΛΕΞΙΟΥ
ΣΤΡΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΟΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΛΟΥΚΑ
ΦΟΥΝΤΕΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΒΟΥΤΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΠΡΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΓΓΕΛΗ
ΛΑΒΡΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ
ΚΑΛΟΥΡΗ ΠΟΛΥΜΝΙΑ του ΑΝΡΕΑ
ΠΕΦΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

ΚΙΛΚΙΣ
ΖΗΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΝΕΣΤΗ
ΝΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΠΕΝΤΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΣΑΚΑΝΤΖΗ ΖΩΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΚΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΚΟΥΛΑ ΑΓΑΠΗ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΙΑΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ ΘΕΟΦΑΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΔΑΣΚΑΛΙΑΔΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΖΑΦΕΙΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΤΣΙΟΥΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΑΛΥΦΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΡΟΥΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΓΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΜΟΔΕΣΤΟΥ
ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΝΔΡΟΥΤΣΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΑΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ
ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗ ΚΑΣΣΙΑΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ

ΛΑΡΙΣΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ
ΑΞΙΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ
ΒΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ
ΓΚΟΥΡΝΕΛΗΣ ΘΩΜΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΛΕΟΝΤΑΡΗ ΡΟΥΜΠΙΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ
ΜΑΓΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΜΠΕΛΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΑΚΗ ΕΥΟΚΙΑ του ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ

ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΒΑΡΔΑΞΗ-ΝΤΟΥΚΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΛΥΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΙΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ του ΜΑΡΚΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΤΕΡΓΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΧΑΛΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΖΗΣΙΜΟΥ
ΣΑΚΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΙΑΜΑΝΤΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΤΣΟΠΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΑΡΑΚΥΚΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΡΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
ΡΕΝΕΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΣΟΥΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΧΑΡΙΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ

ΞΑΝΘΗΣ
ΒΟΥΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΖΕΜΠΕΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΘΥΒΟΥΛΟΥ
ΜΠΑΡΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΑΝΔΡΕΑ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ
ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

Α' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΔΑΛΑΜΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΩΣΤΑΡΟΓΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ του ΣΑΒΒΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ (ΖΑΚΟΣ) του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΧΑΡΙΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΓΚΟΥΣΕΤΗ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ
ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΑΘΗΝΑ του ΓΙΩΡΓΗ
ΜΠΟΥΓΑΣ ΤΡΥΦΩΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΟΧΑΝΕΣΙΑΝ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΤΟΓΙΑ-ΠΑΤΑΠΗ ΣΟΦΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΧΟΥΣΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ

ΠΕΛΛΑΣ
ΓΑΛΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΗΜΟΥ
ΚΟΡΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΒΙΚΤΩΡ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΣΙΤΙΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ
ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΟΥΣΣΕΑ
ΝΟΥΛΕΖΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΡΙΦΤΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΗΣ
ΚΙΤΣΟΠΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΙΝΟΥ ΑΝΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ του ΗΛΙΑ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΙΠΕΡΑΚΗ ΑΝΝΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΦΙΟΛΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΛΑ του ΜΑΡΙΟΥ

ΡΟΔΟΠΗΣ
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΓΙΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΟΥΚΛΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΠΑΡΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ

ΣΑΜΟΥ
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΝΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΕΛΛΟΥ ΑΡΕΤΗ του ΙΩΑΝΝΗ

ΣΕΡΡΩΝ
ΔΑΓΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΕΥΑ του ΘΩΜΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΤΣΟΥΛΚΑ ΑΡΤΕΜΙΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΟΥΤΗΛΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΙΩΑΝΝΗ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΣΒΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΟΚΑΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΑΝΔΡΕΑ

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
ΓΕΜΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΛΑΜΠΡΟΥ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΕΣΤΗ
ΚΟΥΤΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΡΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΔΗΜΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ
ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΠΑΓΥΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΚΑΡΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΜΠΙΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΕΧΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ

ΦΩΚΙΔΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΤΡΑΒΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΛΕΚΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΑΒΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΓΙΑΒΟΥΡΟΓΛΟΥ ΠΡΑΞΙΘΕΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΡΟΣΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΧΑΝΙΩΝ
ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ-ΜΑΝΤΖΑΓΡΙΩΤΑΚΗ ΣΟΦΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΡΑΣΙΑΝΑΚΗ-ΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΧΙΟΥ
ΔΡΙΤΣΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΚΑΚΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΣΑΜΩΝΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ