ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Μίκης Μάντακας Παρών!

Ήταν στις 28 Φεβρουαρίου του 75, στην Ρώμη. Ο Μίκης Μάντακας, εθνικιστής φοιτητής και μέλος του ΜSΙ, δολοφονείται από ιταλούς ακροαριστερούς, σε μία περίοδο πολιτικά τεταμένη, όπου οι συμπλοκές ήταν καθημερινές, όταν οι εθνικιστές συγκρούονταν στο πεζοδρόμιο με το αριστερίστικο παρακράτος, με τους δημιουργούς της τρομοκρατίας της ιταλικής άκρας αριστεράς, με τα κατακάθια της LOTTA CONΤINUA και των Ερυθρών Ταξιαρχιών.
Για πρώτη φορά διάβασα για τον Μίκη, σε ένα έντυπο του εθνικιστικού χώρου, μαθητής ακόμα. Στη σκέψη μου κυριαρχούσε η θυσία του, για τις ιδέες του, για τις απόψεις του, για τις οποίες δεν δίστασε να συγκρουσθεί και στο πεζοδρόμιο. Τον είχα κατατάξει δίπλα στον Καραολή και στον Δημητρίου, στον Αυξεντίου και στον Παλληκαρίδη. Νέοι και αυτοί, με ιδανικά, σκοτώθηκαν αγωνιζόμενοι για αυτά που πίστευαν.
Ο Μίκης έχασε την ζωή του από τους ιδεολογικούς του αντιπάλους. Ήταν ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος, ένας νέος με όνειρα και ανησυχίες, όπως όλοι οι νέοι. Το έγκλημά του; Εθνικιστής, οργανωμένος πολιτικά στον μεγαλύτερο ιταλικό εθνικιστικό φορέα. Πίστευε και αυτός αυτό που έγραψε ο Ενζρα Πάουντ, ότι «αν δεν είσαι πρόθυμος να θυσιαστείς για τις ιδέες σου, ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου». Ο Μίκης, ήταν γραφτό, για αυτές τις ιδέες να θυσιαστεί...
Στην Ιταλία τα κόμματα και οι οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου τον τιμούν. Πορείες και εκδηλώσεις γίνονται στη μνήμη του. Η ιταλική εθνικιστική νεολαία τον έχει πρότυπό της. Στην πατρίδα μας όμως, αν εξαιρέσει κανείς μεμονωμένες προσπάθειες του ευρύτερου εθνικιστικού χώρου, ο Μίκης όχι μόνο δεν τιμήθηκε τουλάχιστον όσο θα έπρεπε, αλλά η θυσία του δεν έγινε ευρύτερα γνωστή. Η κυριαρχία της αριστεράς στα ΜΜΕ και την διανόηση, επέβαλε μία σιωπή όσον αφορά τον Μάντακα. Ετσι ενώ σχεδόν όλοι ξέρουν-και σωστά- ποιος ήταν ο Παναγούλης, ο Μανδηλαράς και ο Πέτρουλας, δεν ξέρουν ποιος και τι ήταν ο Μίκης Μάντακας,. Σε μία συζήτηση κάποτε σε μία παρέα, που αναφέρθηκε το όνομα του, όλοι ρώτησαν «ποιος είναι αυτός;» Εύλογο ερώτημα. Στην Ελλάδα του μέτριου και του μίζερου, στην καθημερινότητα του ισοπεδωτισμού και του καταναλωτισμού, η θυσία ενός ανθρώπου για τις ιδέες του, φαντάζει κάτι το περίεργο. Όταν εξήγησα ποιος ήταν ο Μίκης, όλοι, όπου και αν ανήκαν ιδεολογικά, φάνηκαν σκεφτικοί και προβληματισμένοι. Μεγαλωμένοι μέσα σε μία αριστερή προπαγάνδα, με πρότυπα και μορφές που πάντα από το 74 και μετά είναι οι ίδιες, η θυσία ενός νέου ανθρώπου, η άνανδρη δολοφονία του από αριστεριστές, προκάλεσε διάφορα συναισθήματα. Σε μία πατρίδα που οι προκηρύξεις των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη δημοσιεύονταν με εγκωμιαστικά σχόλια από «κάποιους», σε μία πατρίδα που η σημαία καίγεται σε διαδηλώσεις, έρχεται η υπόμνηση, η μάλλον η ενημέρωση της θυσίας του Μίκη Μάντακα. Ενός εθνικιστή. Και καταπέφτει αμέσως η εικόνα των κακών και των ρεβανσιστών που το κατεστημένο έχει φτιάξει για όλους εμάς. Και αναδεικνύονται νέοι ήρωες, νέα πρότυπα και νέες ημερομηνίες για νέες επετείους.
Φέτος στην εκδήλωση που διοργανώνεται στη Ρώμη, θα κυματίζει περήφανα η γαλανόλευκη. Μαζί με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, και αντιπροσωπεία από την Πατρίδα μας, όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο. Ελάχιστος φόρος τιμής, η εκδήλωση που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου, όπου μεταξύ άλλων θα μιλήσουν και συναγωνιστές του Μίκη.
Ο Μίκης Μάντακας, δολοφονήθηκε για τις Ιδέες του. Όπως έγραφε ο Μπραζιγιάκ λίγο πριν την εκτέλεσή του στο τέλος του πολέμου «τον ήλιο και τον θάνατο δεν μπορείς να τους κοιτάξεις κατάματα. Όμως προσπάθησα.»
Ο Μίκης τους κοίταξε κατάματα και τους δύο...


Τάσος Δημητρακόπουλος

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ

"ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΘ΄ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΟΥ..."

Παραμένω για 3η ημέρα κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, συνέπεια της ομαδικής προσαγωγής Συναγωνιστών μου, που εκτελέστηκε με διαταγή πολιτικών προϊσταμένων της Κατεχάκη, όμηρος στα χέρια του νομικού συστήματος που αποφυλάκισε με Υπουργική εντολή -για να την κοπανίσει- τον Χιλιανό επίδοξο δολοφόνο, που προφυλάκισε τον Ειδικό Φρουρό που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεσή του. Του ίδιου νομικού συστήματος που αποφυλακίζει με ευκολία ή δεν προφυλακίζει εγκληματίες και σκληρούς κακοποιούς που συλλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία.
....
Παραμένω για 3η ημέρα όμηρος του νομικού συστήματος, αρνούμενος την επί πληρωμή ατιμωτική αποφυλάκισή μου, για πρωτόδικες αποφάσεις που αφορούν δημοσιεύματα της εφημερίδας μας για ατιμωτικές πράξεις κρατικών υπαλλήλων και για δημοσιεύματα για τα οποία έχουμε ουσιαστικά δικαιωθεί στα αστικά δικαστήρια.
...
Παραμένω κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σήμερα και ίσως αλλού αύριο, αρνούμενος καθ' οιονδήποτε τρόπο να συμβάλω στην πληρωμή των μισθών της Αφρά Αλ Σαλέχ και κάθε άλλου επίδοξου νεοδυνάστη σαν και αυτούς που αποφασίζουν να επιβάλλουν Διοικητικά πρόστιμα σε Αστυνομικούς που φέρουν την Ελληνική Σημαία στα υπηρεσιακά τους ενδύματα.
...
Απο αυτή τη θέση καλώ Συμμαχητές, Συνεργάτες και φίλους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και να πλαισιώσουν κάθε δραστηριότητα του Κοινού Αγώνα, ξεκινώντας απο την εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας την Δευτέρα 1η Μαρτίου στο ξενοδοχείο Πρέζιντεντ στις 7 το απόγευμα.

Πάντα όρθιος και περήφανος Έλληνας
Σάββας Χατζηπαρασκευάς
Εκδότης εφημερίδας "Στόχος"

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε στα εθνικά μας θέματα!

Πρόσκληση να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου έλαβε ο πρωθυπουργός. Η πρόσκληση ερμηνεύεται μεν ως πολιτική στήριξη προς την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία, αλλά όχι χωρίς… επώδυνα ανταλλάγματα.

Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου για το Mega, η Ουάσινγκτον είχε «παγώσει» την πρόσκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς το Πεντάγωνο έκρινε πως η Ελλάδα είχε εξαπατήσει τις συμμαχικές δυνάμεις σχετικά με την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Πάντως, στην ατζέντα που έχει ετοιμαστεί από αμερικανικής πλευράς κορυφαία θέση καταλαμβάνουν το κλείσιμο του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και η άμεση έναρξη συζητήσεων με την Τουρκία για το Αιγαίο.

Για να δούμε τι θα πράξει ο Πρωθυπουργός που εβδομάδες τώρα προετοιμάζει την κοινή γνώμη για την επαπειλούμενη εθνική μας κυριαρχίας λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Αν δηλαδή οι διάφοροι διεθνείς οικονομικοί οίκοι – όλοι Αμερικανικών συμφερόντων - αρχίζουν να μιλάνε με κολακευτικά λόγια για την ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο ανεβαίνει, πόσο θα… υποχωρήσουν οι εθνικές «κόκκινες γραμμές» σε Σκοπιανό, Κυπριακό και Αιγαίο;

14 χρόνια τον πληρώνουμε χωρίς να το δικαιούται

Ο Αντώνης Λιάκος, καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι γνωστός ιερεύς του νεοταξικού τάγματος στην Ελλάδα. Τον συναντήσαμε το 2005 να υπογράφει ένα κείμενο μαζί με τον Δημητρά, τον αρχι-gay υπαρχηγό του, Βαλλιανάτο, τον Βοσκόπουλο του Ουρανίου Τόξου, τον Νίκο Δήμου, τον Ριχάρδο Σωμερίτη, τον αλβανό χαϊδεμένο του Λαμπρακιστάν Γκασμέντ Καπλάνι, τον Τρεμόπουλο, τον Τάκη Μίχα και άλλους αντίστοιχους «πολίτες του κόσμου». Στο κείμενο αυτό οι συνολικά 163 υπογράφοντες ζητούσαν από την Ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη και να λογοδοτήσουν οι Έλληνες εθελοντές που πολέμησαν στη Σρεμπρένιτσα.
Δύο χρόνια μετά, το 2007 τον είδαμε να συμπαρίσταται στην ομόσταυλή του, Ρεπούση. Είναι «κολλητός», τόσο με την Ρεπούση όσο και με τις κυρίες Δραγώνα και Φραγκιουδάκη, που φροντίζουν για την απεθνικοποίηση της ελληνικής παιδείας. Είχαμε γράψει μάλιστα τότε ότι ο κύριος καθηγητής αμφισβητεί ανοικτά την επιταγή του Συντάγματος που θέτει ως σκοπό της παιδείας την ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης: «αντί να ενισχύουν την εθνική ταυτότητα, πρέπει να δίνουν στους μαθητές τους τα εφόδια για να επιλέγουν οι ίδιοι την ταυτότητά τους», είχε πει το καλοκαίρι του 2007.
Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο που λίγος κόσμος γνωρίζει είναι ότι ο κ. Λιάκος δεν δικαιούται κανονικά να είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 4 Φεβρουαρίου, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Πολατίδης υπέβαλε στους Υπουργούς Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, και Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη ερώτηση σχετικά με την έκνομη παραμονή καθηγητού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με απόφαση του ΣΤΕ (3138/1996) έχει εδώ και 14 χρόνια ακυρωθεί η επιλογή του Λιάκου ως αναπληρωτού καθηγητού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μη συμμόρφωση της πρυτανείας του ιδρύματος διαπιστώθηκε μάλιστα ομοφώνως και σε συνεδρίαση του ΣΤΕ 22/11/1999.
Ο Ηλίας Πολατίδης εκφράζει μάλιστα την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο δικηγόρος του Λιάκου, Ν. Αλιβιζάτος είχε προβλέψει τότε ότι η απόφαση δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ!
Δικαιολογημένα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ερωτά τους υπουργούς εάν έχουν υπ' όψιν τους τα ανωτέρω και τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν, ώστε να εφαρμοσθεί η απόφαση των δικαστηρίων. Με ενδιαφέρον αναμένεται, επίσης απάντηση ως προς το πόσα χρήματα εισέπραξε ο εν λόγω καθηγητής σε μισθούς από το Πανεπιστήμιο τα τελευταία 14 έτη.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Συλλήψεις Ελλήνων στον Άγιο Παντελεήμονα

Η αστυνομία απαγόρευσε την συγκέντρωση των κατοίκων στην πλατεία Αμερικής
Νέα σταλινική επίθεση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Σπύρου Βούγια, κατά των αντιδρώντων στο νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Ο υπουργός Προστασίας του (αριστερού) Πολίτη, ο οποίος έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου, αλλά και την ψυχραιμία του, επιτίθεται κατά των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών, διατάσσοντας την προσαγωγή και σύλληψη πολιτών που δεν έχουν διαπράξει κανένα απολύτως αδίκημα! Αυτή τη φορά, θύματά του ανύποπτοι πολίτες του Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ «προληπτικά», λίγο πριν μεταβούν ειρηνικά στην Πλατεία Αμερικής, όπου υπήρχε προγραμματισμένη εκδήλωση κατά του νομοσχεδίου και ενώ δεν συνέτρεχε κανένας απολύτως λόγος. Φυσικά, Χρυσοχοΐδης εκμεταλλεύεται και το γεγονός της απεργίας στα ΜΜΕ, που δεν θα επιτρέψει να ακουστούν, σήμερα τουλάχιστον, φωνές διαμαρτυρίας...
Οι συγκεντρωμένοι στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν έχουν καταλάβει ακόμα γιατί προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Παρά τις αναφορές του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή, ο οποίος έλεγε ότι εκεί όλα ήταν απολύτως ήρεμα, διατάχθηκε από το «Κέντρο», όπως ο ίδιος εξήγησε στους έκπληκτους κατοίκους, να τους προσαγάγει στη ΓΑΔΑ, για... «εξακρίβωση στοιχείων». Δηλαδή φακέλωμα από την Υπηρεσία Προστασίας του Πολιτεύματος, καθώς κατά την κυβέρνηση και τον Χρυσοχοΐδη, όποιος αντιδρά στα νομοθετήματα του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί κίνδυνο για το πολίτευμα! Μιλήσαμε με έναν εκ ων προσαχθέντων πολιτών, τον Τάσο Χατζηπαράσχου, στελέχους της Επιτροπής Κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος μας δήλωσε μέσα από τη ΓΑΔΑ. «πολιτικός κρατούμενος».
Στην πλατεία Αμερικής στο μεταξύ, εμφανίστηκαν για «αντισυγκέντρωση» εκατοντάδες οπλισμένοι αριστεριστές τους οποίους ουδείς ενόχλησε... Εδώ, η συνεργασία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ με τους αριστεριστές και αντιεξουσιαστές, είναι παραπάνω από οφθαλμοφανής. Η πατρίδα μας, ζει ημέρες στην κυριολεξία ζοφερές! Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί και η μεγάλη ευθύνη όσων εκ της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ εκτελούν διαταγές, οι οποίες αντιβαίνουν στο Σύνταγμα και στους νόμους, καταστέλλοντας καθ' όλα νόμιμες συγκεντρώσεις πολιτών, που δεν διασαλεύουν τη δημόσια τάξη! Θα κριθούν τα δικαστήρια, μετά τις σχετικές μηνύσεις που θα υποβληθούν.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ καταργεί τις εθνικές επετείους

Νέα επίδειξη εθνομηδενισμού από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Στη ματαίωση των εκδηλώσεων της ομογένειας που οργανώνονται στις διπλωματικές μας αντιπροσωπείες για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, προχωρά το ΥΠΕΞ, «παγώνοντας» στην κυριολεξία τους πάντες! Σε σχετική εγκύκλιο που κυκλοφόρησε με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία» και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Έθνος», δίδεται η εντολή να μην πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου. Στην εγκύκλιο, η οποία φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ πρέσβη Αλέξανδρου Ζέπου, υπογραμμίζεται ότι η ακύρωση «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους συμβολισμού».
Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι άκρως αρνητικό για τη χώρα, χωρίς μάλιστα να υπάρχει απτό οικονομικό όφελος, καθώς το ποσό που θα εξοικονομηθεί, θα είναι ασήμαντο, ενώ δεν θα εξοικονομηθεί καν, καθώς θα διατεθεί αλλού. Είναι σαφές, ότι στόχος είναι μακροπρόθεσμα η κατάργηση της εθνικής επετείου. Όσο για τον συμβολισμό, αφήστε το καλύτερα... Η Ελλάδα, υπό την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχει καταστεί χώρα μειωμένης κυριαρχίας, με κυβέρνηση που εκτελεί εντολές τρίτων, αφελληνίζοντας τα πάντα.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

«O Δρόμος»: Ανθρωπιά ανάμεσα στα ερείπια

«Ο Δρόμος»: Μία βιβλική παραβολή για την Πίστη και την ανθρωπιά.

Το τοπίο δοκιμάζει την ηθική πατέρα και γιού.

Ένας πατέρας που θα έκανε σχεδόν τα πάντα για να προστατέψει τον γιο του.

Η Σαρλίζ Θερόν ως απεγνωσμένη μητέρα και σύζυγος στον «Δρόμο».

Η ανθρωπότητα έχει ξεπέσει στο επίπεδο του κανιβαλισμού.

«Το να περπατάς στον δρόμο με τον τελευταίο Θεό είναι κάτι επικίνδυνο».

«Δεν μπορείς να νοιάζεσαι πάντα για τους άλλους». «Κι όμως νοιάζομαι».

Ο Τζων Χίλκοατ επί το έργον.

Ρόμπερ Ντυβάλ, Βίγκο Μόρτενσεν, Σμιτ Μακ Φη και Τζων Χίλκοατ στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ του Τορόντο.

Η Σαρλίζ Θερόν λάμπει στην πρεμιέρα του «Δρόμου».

Ένα φλας μπακ στις καλύτερες μέρες.

«Μπαμπά είμαστε ακόμα καλοί; Και θα είμαστε για πάντα;»

Το βιβλίο «Ο Δρόμος» κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ και έγινε Νο1 μπεστ-σέλλερ.
Συνδέσεις

* «The Road» από την 2929 Entertainment

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 21ου αιώνα, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ «Δρόμος» του Κόρμαν Μακ Κάρθυ, μεταφέρεται στην οθόνη από τον Αυστραλό Τζων Χιλκόατ με τον Βίγκο Μόρτενσεν στον βασικό ρόλο και τους Ρόμπερτ Ντυβάλ και Σαρλίζ Θερόν σε μικρούς ρόλους. Πρόκειται για μια ιστορία επιβίωσης πατέρα και γιου, που προσπαθούν να διατηρήσουν την ανθρωπιά τους σε ένα άγριο κόσμο, μετά από μια μεγάλη καταστροφή που έδωσε τέλος στον πολιτισμό και τον πλανήτη.

O Μακ Κάρθυ είναι ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της «γοτθικής σχολής» του Αμερικάνικου Νότου (Ουίλλιαμ Φώκνερ, Φλάνερυ Ο’ Κόννερυ) του οποίου το «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» έχει μεταφερθεί στην οθόνη από τους αδελφούς Κοέν, μαζεύοντας Όσκαρ πριν από δύο χρόνια. Ο δε Τζων Χίλκοατ εμπνεύσθηκε την αριστουργηματική «Συμφωνία» (The Proposition) από το «Blood Meridien» του ΜακΚάρθυ.

Ο «Δρόμος» θεωρείται το βιβλίο που εκπροσωπεί καλύτερα την ταραγμένη δεκαετία μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Παρ’ όλο όμως που η ταινία τοποθετείται μετά την καταστροφή του κόσμου, δεν έχει σχέση με τα ανάλογα φιλμ του Χόλυγουντ. Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο, έχει αντιληφθεί ότι βρίθει από βιβλικές αναφορές. Κατά την διάρκεια συνέντευξης ο Τζων Χίλκοατ δήλωσε ότι «για τον Κόρμακ (Μακ Κάρθυ) ο «Δρόμος» είναι μια βιβλική παραβολή για τον αγώνα της Πίστης, όπως το Βιβλίο του Ιώβ». Το μόνο δε, που του ζήτησε από την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του, ήταν να διατηρήσει τις αναφορές στον Θεό. Και πράγματι ο θεατρικός συγγραφέας Τζο Πένχαλ έχει μεταφέρει εκπληκτικά επί οθόνης όχι μόνο την θρησκευτικότητα, αλλά και το γενικότερο πνεύμα του βιβλίου.

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ο πλανήτης έχει καταστραφεί από μια αιτία που η φύση της δεν ξεκαθαρίζεται. Οι κατοικίες έχουν εγκαταλειφθεί. Τα ζώα έχουν πεθάνει και η βλάστηση έχει καταστραφεί. Οι μέρες είναι «σαν την αρχή ενός παγερού γλαυκώματος που ‘σβηνε τον κόσμο λίγο-λίγο». Και το χειρότερο: οι άνθρωποι έχουν καταλήξει κανίβαλοι και χρησιμοποιούν τους πιο αδύνατους για γεύμα.

Σε αυτόν τον κόσμο, ένας πατέρας και ένας γιος προσπαθούν να επιβιώσουν σπρώχνοντας ένα καρότσι διασχίζοντας την Αμερική. Ταξιδεύουν προς τα νότια, όπου ελπίζουν πως θα βρουν περισσότερη ζέστη και φαγητό. Οι δυο τους αποκαλούνται απλώς «ο Άνδρας» και «το Παιδί», μιας και δεν υπάρχει χώρος για πολυτέλειες, όπως ονόματα και επίθετα. Ο μεν Άνδρας έχει μνήμες του κόσμου πριν από την Καταστροφή, όπως την γυναίκα του (Σαρλίζ Θερόν) να παίζει το οικογενειακό πιάνο, σύμβολο του πολιτισμού που δεν υπάρχει πια. Το δε «Παιδί» έχει γεννηθεί μετά την καταστροφή και δεν έχει γνωρίσει ούτε τις αξίες, ούτε τον τεχνολογικό «πολιτισμό» του προηγούμενου κόσμου. Ο «Άνδρας» έχει αφιερώσει την ζωή του στην σωτηρία του «Παιδιού» και κουβαλά πάντα ένα πιστόλι με δύο σφαίρες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν για να μην πέσουν θύματα των κανιβάλων ή για να υπερασπισθούν την ζωή τους. Από τα φλας μπακ καταλαβαίνουμε ότι η Γυναίκα αυτοκτόνησε μην αντέχοντας την ζωή σε ένα τέτοιο κόσμο. Αυτός ο φρικτός κόσμος περιγράφεται καλύτερα από την σκηνή όπου πατέρας και γιος μπαίνουν σε ένα σπίτι και ανακαλύπτουν ένα υπόγειο με μελλοντικά θύματα των κανιβάλων, που περιμένουν την σφαγή τους.

Παντού υπάρχουν διαλυμένα σπίτια, και κάθε ίχνος της τεχνολογίας πεταμένο στον δρόμο. Ένας πολιτισμός που εκπροσωπεί τον «σύγχρονο κόσμο», αλλά δεν καλυτέρεψε τον άνθρωπο. Μάλιστα ο Χίλκοατ χρησιμοποίησε κατεστραμμένα τοπία της Νέας Ορλεάνης μετά τον τυφώνα Κατρίνα για να δώσει στο περιβάλλον μια ξεχωριστή διάσταση, που το αναδεικνύει σε τρίτο πρωταγωνιστή που δοκιμάζει συνεχώς την ηθική πατέρα και γιου.

Αυτή η δοκιμασία είναι πολύ βασική στην ταινία. Μια ερώτηση φράση που συχνά κάνει το παιδί στον πατέρα είναι: «Είμαστε ακόμα οι καλοί; Και θα συνεχίσουμε να είμαστε;» Σε αυτήν την ερώτηση ο πατέρας απαντά θετικά, μιλώντας για την «φωτιά που είναι μέσα τους». Αυτή βέβαια η φράση παραπέμπει στην φωτιά των σπηλαίων. Συμβολίζει δε την ανθρωπιά τους, αλλά και τον αγώνα να διατηρήσουν την Πίστη τους.

Μπορεί ο πατέρας να προστατεύει το παιδί, όμως για τον ίδιο ο γιος του είναι Σωτήρας. Και ως άλλος Ιωσήφ μονολογεί: «Αν αυτός δεν είναι ο Λόγος του Θεού, ο Θεός δεν μίλησε ποτέ». Το ίδιο συμβαίνει και στην σκηνή με τον γέρο προφήτη Ελάι, δηλαδή Ηλία, που τον υποδύεται ο Ρόμπερτ Ντυβάλ: «Όταν τον είδα νόμισα ότι είχα πεθάνει και είδα έναν άγγελο». Όμως ο Ελάι ακούγεται απαισιόδοξος παρά άθεος, όταν δηλώνει: «Αν υπάρχει Θεός, τότε πρέπει να έχει γυρίσει την πλάτη στην ανθρωπότητα, εδώ και πολύ καιρό».

Και όμως ο Θεός υπάρχει. Σε μια κορυφαία σκηνή που δεν υπάρχει στο βιβλίο, πατέρας και γιος βρίσκουν καταφύγιο σε μια ερειπωμένη εκκλησία. Κουρνιάζουν δίπλα σε μια φωτιά που μοιάζει με θυσιαστήριο, κάτω από ένα φωτεινό Σταυρό. Ο Χίλκοατ τραβά ένα μακρινό πλάνο που περιλαμβάνει τον σταυρό και ένα πατέρα που θα θυσίαζε τα πάντα για να σώσει τον γιο του. Η φωτιά κουβαλιέται.

Σε όλη την ταινία είναι το Παιδί που διατηρεί την ανθρωπιά του Άνδρα, μαλακώνοντας τον, όταν εκείνος που είναι κλεισμένος μέσα στον εγωισμό και την σκληράδα της επιβίωσης, θεωρώντας όλους τους ανθρώπους πιθανούς κανίβαλους. Είναι εκείνο που νοιάζεται για τους άλλους και υπενθυμίζει ότι η επιβίωση δεν είναι τίποτα αν δεν υπάρχει ανθρωπιά, αν δεν εμπιστεύεται κανείς τον συνάνθρωπο. Και όταν στο τέλος κάνει το «άλμα Πίστης» (leap of faith), προχωρεί την Ανθρωπότητα από το «εγώ» στο «εμείς» και την έννοια της Κοινότητας, που τόσο την χρειάζεται.

Στον «Δρόμο» ο Βίγκο Μόρτενσεν δίνει μία συγκλονιστική ερμηνεία και ο Ρόμπερτ Ντυβάλ θυμίζει ότι είναι πάντα ένα από τους κορυφαίους ηθοποιούς της Αμερική. Τέλος, ο Νικ Κέηβ γράφει ένα σάουντρακ που επικεντρώνεται στον μοναχικό ήχο του πιάνου, δίνοντας ζωή στην άποψη που θέλει το οικογενειακό πιάνο ως σύμβολο πολιτισμού. Γενικά μια εκπληκτική ταινία χριστιανικού ανθρωπισμού και μία από τις συγκινητικότερες σχέσεις πατέρα-γιου που αποτυπώθηκαν ποτέ επί της οθόνης!

* Ο Γιώργος Πισσαλίδης έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και είναι κριτικός κινηματογράφου. Κείμενα του για τον κινηματογράφο έχουν δημοσιευθεί στο «Ποπ & Ροκ», την «Ελληνική Αγωγή» την «Τόλμη» (περιοδικό της Αρχιεπισκοπής), το «Τότε» και σε έντυπα του πατριωτικού χώρου.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 20ης Φεβρουαρίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

2010 ΈΤΟΣ ΜΑΝΤΑΚΑ…

Συμπληρώνονται φέτος 35 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του εθνικιστή, Έλληνα φοιτητή, Μίκη Μάντακα στην Ρώμη στις 28 Φεβρουαρίου του 1975.

Με αφορμή την επέτειο αυτή το περιοδικό «Patria» θα πραγματώσει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του γεγονότος στην Ελλάδα καθώς είναι τουλάχιστον απαράδεκτο στην χώρα καταγωγής του Μίκη, η θυσία του να μην είναι γνωστή πέρα από ένα περιορισμένος κύκλο ανθρώπων του «χώρου».


Αθήνα 3 Μαρτίου 2010

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διοργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση (στο ξενοδοχείο President), με θέμα την πολιτική δολοφονία του Μίκη Μάντακα και την αριστερή τρομοκρατία στην Ιταλία της εποχής εκείνης.

«Οι ιδέες δεν πεθαίνουν»,

Με το κεντρικό αυτό σύνθημα θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα, δράσεις που θα προβάλλουν το πραγματικό νόημα της υπόθεση Μάντακα.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Επίσκεψη Καρατζαφέρη στον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Τον Δημήτρη Παπαγεωργίου επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στις φυλακές Κορυδαλλού ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, συζήτησε για αρκετή ώρα με τον αρχισυντάκτη του «ΕΚ» και του μετέφερε την συμπαράσταση της όλης της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΛΑ.Ο.Σ. Τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να τον στηρίζει και να αγωνίζεται για την άμεση αποφυλάκισή του και του ευχήθηκε να επιστρέψει στην δράση του το συντομότερο δυνατόν.
Στα πλαίσια αυτής της επισκέψεως, ο κ. Καρατζαφέρης συνάντησε και τον προφυλακισμένο Ειδικό Φρουρό του Α.Τ. Ακροπόλεως, Αλέξανδρο Παπαπέτρου, ο οποίος κρατείται επειδή δήθεν χειροδίκησε άνευ λόγου εις βάρος του μαχαιροβγάλτη Χιλιανού Ναβάρο προ ενός περίπου μηνός.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ο Ezra Pound για την οικονομία

Σκοτώνει το παιδί στη μήτρα η τοκογλυφία
Του νέου το φλερτάρισμα το σταματά
Έφερε την παραλυσία στο κρεβάτι, ξαπλώνει
ανάμεσα στη νεαρή τη νύφη και τον άντρα της
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Φέρανε πόρνες για την Ελευσίνα
Πτώματα στήθηκαν στο δείπνο
κατ΄ εντολήν της τοκογλυφίας.

Ο «καταραμένος» ποιητής του 20ου αιώνος, ο μέγιστος Ezra Pound με το εκπληκτικό αυτό ποίημα USURA(σε μετάφραση Χ. Γούδη) μιλάει στον σύγχρονο άνθρωπο για την τοκογλυφία. Τον Pound τον γνωρίζουν οι περισσότεροι ως έναν μεγάλο ποιητή, ή ακόμη και ως «προδότη» ή ψυχοπαθή, όπως άλλωστε σκιαγράφησαν το προφίλ του οι μεταπολεμικοί τύραννοι της ανθρωπότητας.
Λίγοι γνωρίζουν πως ο Pound ήταν ένας βαθυστόχαστος φιλόσοφος, ο οποίος σύζευξε την κλασική σκέψη με τις σύγχρονες οικονομικές συνθήκες. Χωρίς αμφιβολία ο Pound διείδε μέσα από την απληστία του χρήματος την πνευματική, ηθική, σωματική και τελικά κοινωνική πτώση του σύγχρονου ανθρώπου. Στο βιβλίο του που πρόσφατα κυκλοφόρησε «Η Αμερική και οι αιτίες του Β' Παγκοσμίου πολέμου» (εκδ. Περίπλους, σε μετάφραση του Ι. Κωτούλα), αναλύει με μοναδικό τρόπο τον καταστρεπτικό ρόλο της διεθνούς κεφαλαιοκρατίας στην παγκόσμιο ιστορία. Ο Pound αναλύει πως ολόκληρη η καταστροφική πορεία του σύγχρονου ανθρώπου έχει ως μοναδική πηγή την διεθνή τοκογλυφία, το καπιταλιστικό πολιτικό-οικονομικό σύστημα.
Θέλοντας να φτάσει στο συμπέρασμα πως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ουσιαστικά ένας πόλεμος των τοκογλύφων εναντίον της παραγωγικής εργασίας, ο Pound ανατρέχει στις αρχές της αμερικανικής ιστορίας, στα χρόνια της δημιουργίας του αμερικανικού έθνους, της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ. Και αυτό γιατί όπως ο ίδιος γράφει, επηρεασμένος άλλωστε βαθύτατα από την μελέτη του Θουκυδίδη, «αν κατανοήσει κανείς την αιτία ή τις αιτίες ενός πολέμου, θα κατανοήσει την αιτία ή τις αιτίες και αρκετών άλλων, ίσως μάλιστα και όλων». Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Pound ουσιαστικά ανδρώθηκε στο Λονδίνο στα δεκαετία του 1910 μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον άκρατου μεταχριστιανικού φιλελευθερισμού και μιας άπληστης τραπεζικής οικονομίας της αγοράς. Οι συνθήκες αυτές σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις του Α' Παγκοσμίου πολέμου τον οδήγησαν στην ολική αποστροφή του πολιτικού και οικονομικού αυτού συστήματος.
Στην σκέψη του Pound η αμερικανική ιστορία και συγκεκριμένα ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας άλλα και ο Αμερικανικός Εμφύλιος ερμηνεύονται με έναν μοναδικό τρόπο έτσι ώστε καταδεικνύεται σαφές πως οι πόλεμοι προκαλούνται από τους διεθνείς τοκογλύφους με σκοπό την δημιουργία χρεών, την σπανιότητα των αγαθών, και την κερδοσκοπία των τοκογλύφων καπιταλιστών. Κατά την θέση του όλοι οι πόλεμοι είναι δυνατόν να ερμηνευθούν με όρους οικονομικών συμφερόντων. Γράφει για τον Β' Π.Π. «Αν θέλετε να ανακαλύψετε τα αίτια του σημερινού πολέμου ψάξτε να βρείτε ποιος απέκτησε τον έλεγχο του διεθνούς χρήματος και πως έγινε αυτό».
Ο Pound βαθύτατα επηρεασμένος από την εθνική και κοινωνική θεωρία του Κρατισμού, πίστευε ορθά πως το μείζον οικονομικό πρόβλημα σε μια κοινωνία είναι αυτό που έχει να κάνει με την διακίνηση του χρήματος, και κατ' επέκταση την ύπαρξη μονοπωλίων. Η οικονομική θεωρεία του αναπτύσσεται γύρω από το ότι μόνον το κράτος (ως οντότητα) πρέπει να εκδίδει και να διακινεί το χρήμα χωρίς την ύπαρξη μεσαζόντων, δηλαδή τραπεζιτών και τοκογλύφων. Έτσι εξασφαλίζεται η πάταξη των μονοπωλίων, και όπως λέγει «η εργασία δεν μπορεί να αποτελέσει μονοπώλιο».
Πιστεύοντας βαθύτατα στην έννοια του Κράτους ως οργανικής οντότητας, ο Pound φτάνει στο συμπέρασμα πως «οι οικονομικές συνθήκες μιας κοινωνίας εξαρτώνται από την βούληση των αρχόντων της». Έτσι λοιπόν αρνείται το καπιταλιστικό καθεστώς των τοκογλύφων, που κατά τον Pound είναι η δημοκρατία, αλλά και τον σύμμαχο όπως χαρακτηρίζει του φιλελευθερισμού, τον κομμουνισμό. Διότι και οι δυο κάνουν εμπόριο-εξαγωγή ανθρώπινου δυναμικού, ως διεθνιστικές θεωρίες. Τον φιλελευθερισμό και τον κομμουνισμό χαρακτηρίζει ως «τα δυο άκρα του ίδιου τέρατος».
Η βασική του σκέψη επικεντρώνεται στην θεωρία πως ολόκληρη η οικονομική ιστορία της ανθρωπότητας, και ειδικά οι μεγάλοι πόλεμοι της ιστορίας, είναι η σύγκρουση ανάμεσα στους εργάτες και τους τοκογλύφους, δηλαδή σ' αυτούς που πραγματοποιούν μια τίμια καθημερινή χειρονακτική ή πνευματική εργασία, και στα παράσιτα της διεθνούς τραπεζικής τοκογλυφίας. Ανάμεσα σε εκείνους που εργάζονται και στην καπιταλιστική αράχνη η οποία ζει από την κλοπή της εργασίας των ανθρώπων. Όλα αυτά ο Pound τα πίστευε διότι ως αληθινός σοσιαλιστής επιθυμούσε την οικονομική ευημερία όλων των ανθρώπων.
Χωρίς ίχνος υποκρισίας, χωρίς διάθεση φόβου, με μόνη ιδέα την πατρίδα και τον λαό, την κοινωνία και τον πολιτισμό, ο Pound μας προσφέρει μια εντυπωσιακή ευρύτητα αντίληψης για την πορεία της ιστορίας, και μια προκλητικά επικίνδυνη δυνατότητα ερμηνείας της σημερινής κατάστασης.

Ευάγγελος Χ. Χανιώτης

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Εν μέσω κρίσης, το in.gr ανησυχεί για το… ρατσισμό

«Εξήντα πέντε χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς. Ανησυχείτε για την επανεμφάνιση του ρατσισμού στην Ευρώπη;» Αυτό είναι το ερώτημα στο νέο διαδικτυακό γκάλοπ του ενημερωτικού portal του ΔΟΛ, in.gr. Σε μια εποχή κρίσης, τα «προοδευτικά» μέσα μαζικής επικοινωνίας, στηρίζουν την προσπάθεια «κοινωνικής μηχανικής» και μετάλλαξης της κοινωνίας μας σε πολυεθνικό σπουπιδοτενεκέ, λανσάροντας την «αγωνία» τους για το... ρατσισμό! Ωσάν ο ρατσισμός, να απειλεί την υπόσταση της Γηραιά Ηπείρου! Πολιτική ορθότητα... Την ίδια ώρα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ δεν αντιλαμβάνονται μέσα στη ιδεολογική μισαλλοδοξία τους, το πιο βασικό: η απόπειρα μετατροπής των εθνικών κοινωνιών της Δύσης σε πολυπολιτισμικές, ναρκοθετεί την κοινωνική ειρήνη. Ενεργοποιεί τα «ξενοφοβικά» (όπως αυτοί τα αποκαλούν) αντανακλαστικά, «συντηρητικοποιεί» τις μάζες των γηγενών και λειτουργεί εις βάρος όσων μεταναστών έχουν καταφέρει να ενταχθούν. Ο άνευ δημοκρατικής νομιμοποίησης βίαιος μετασχηματισμός, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις. Όμως, για κάποιους, προέχουν τα «προστάγματα» των επιχειρηματιών, που θέλουν νέα φτηνά εργατικά χέρια και φυσικά, λιγότερες «αντιστάσεις». Το διεθνιστικό κεφάλαιο, σε συνεργασία με τη διεθνιστική αριστερά, προσπαθεί να «αντικαταστήσει» τους γηγενείς, συνειδητοποιημένους, πολιτικοποιημένους και «ακριβούς» πληθυσμούς της Ευρώπης, με νέους, πειθήνιους και πιο «παραγωγικούς» πληθυσμούς. Στο χέρι μας είναι να αποτύχουν...

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Η Δ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Σοχού κοντά στον λαό της Αϊτής.

Η Δ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Σοχού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά και Σοχού, συγκέντρωσε: φάρμακα, ρούχα, παπούτσια, και παιχνίδια για τον σεισμοπαθή λαό της Αϊτής. Τα συγκεντρωθέντα πράγματα παραδόθηκαν στον Πατέρα Κωνσταντίνο Παυλίδη.

ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ : "ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΕΪΝΑ


Συνέντευξη στον Αποστόλη Λέινα παραχώρησε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έχει προκαλέσει μεγάλη αντίδραση στον ελληνικό λαό.




ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ




Ερ: Παναγιότατε είδαμε ότι αντιδράσατε έντονα στο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για τους μετανάστες . Θα μας πείτε λίγα λόγια;

Απ: Μαζί με τα άλλα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας, η ελληνική κοινωνία, και που βλέπω ότι από μέρα σε μέρα γίνονται επιτακτικότερα και πιο ανησυχητικά, προσετέθη τελευταία και το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των προβλημάτων που αφορά τους μετανάστες. Όπως γνωρίζετε αυτό το νομοσχέδιο δημιούργησε μια μεγάλη αντίδραση από την ελληνική κοινωνία που έδωσε την ώθηση, ώστε πριν κατατεθεί να υπάρξουν και μερικές βελτιώσεις, οι οποίες ενδεχομένως και να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του στη Βουλή. Εγώ προσωπικά από τον άμβωνα της Θεσσαλονίκης κατά την Κυριακή και με δυο συνεντεύξεις, μία με τον κ. Πρετεντέρη και μία με τον κ. Χατζηνικολάου εξέθεσα τις απόψεις μου σαν ένας από τους ποιμένες τους πνευματικούς της εκκλησίας, αλλά και σαν Έλληνας πολίτης, διότι γνωρίζω παρά πολύ καλά το θέμα αυτό και διότι αφετέρου στην Αθήνα, η οποία μου είναι πάρα πολύ γνωστή, διότι εκεί εσπούδασα και έκανα παρά πολλά χρόνια, είδα επιτόπου την σκληρή πραγματικότητα, την οποία αντιμετωπίζει ο λαός και ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές.





ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 650.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ




Ερ : Η εκκλησία της Ελλάδος και ο ελληνικός λαός δεν έχει ερωτηθεί για αυτό το θέμα. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα;

Απ : Έθεσα το καίριο ερώτημα, γιατί η πολιτεία, όταν προετοιμάζει αυτό το νομοσχέδιο, δεν αποφασίζει να ρωτήσει και την εκκλησία της Ελλάδος, η οποία εκκλησία της Ελλάδος έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Αττική, όταν μας πληροφορούν ότι στην Αττική υπάρχουν 650.000 χιλιάδες μουσουλμάνοι. Και είναι δυνατόν αυτή η πραγματικότητα να αφήνει τους αρμοδίους αδιαφόρους; Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικοί ή φανατικοί οι Ελβετοί επί παραδείγματι που καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την περαιτέρω απαίτηση των μουσουλμάνων, για να κατασκευάσουν και άλλα τζαμιά στις πόλεις της Ελβετίας και δεν είναι κουτός ο Σαρκοζί και οι Γάλλοι, οι οποίοι σφυγμομετρούν να δουν ποιο είναι το φρόνημα του γαλλικού λαού με εθνική συνείδηση για την πατρίδα τους και ταυτόχρονα τους μετανάστες που ήσαν παράνομοι τους επιβίβασε σε αεροπλάνα και τους έστειλε στην πατρίδα τους.




ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙΣ




Ερ : Και τι θα γίνει στην πατρίδα μας Παναγιότατε, όταν κατακλύζεται πανταχόθεν συνεχώς από λαθρομετανάστες;

Απ : Επομένως εμείς θέλουμε αυτό το νομοσχέδιο που δεν έχει τελειώσει ακόμη να μπορέσει να έχει και άλλες τροπολογίες που να δυσκολέψουν τα πράγματα, για να μη γίνει στην πατρίδα μας αυτό το κακό που έχει γίνει και σε άλλες χώρες που τώρα το βλέπουν ότι είναι ίσως λίγο αργά, για να προσπαθήσουν να το διορθώσουν. Δεν θέλω εγώ να υποδείξω, αλλά δεν μπορούμε να φαντασθούμε την πρωτεύουσα, όπως είναι αυτή τη στιγμή πραγματικά, και που δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις σε περιοχές που είναι δίπλα από την Ομόνοια, και το μεσημέρι, αλλά από τις εννέα το βράδυ και μέχρι τις δώδεκα, και μία και δύο το πρωί να μην μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει ελεύθερα. Παράδειγμα ανέφερα την περίπτωση της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών που ήταν μία από τις πιο δυνατές συνοικίες των Αθηνών σε πληθυσμό αθηναϊκό και σήμερα οι περισσότεροι έχουν φύγει, οι δε μετανάστες έχουν αποθρασυνθεί και λένε στους κατοίκους , στους Έλληνες πολίτες : «να σηκωθείτε να φύγετε να πάτε στα Βόρεια προάστια, γιατί αυτά τα σπίτια είναι δικά μας». Ήρθαν άνθρωποι από την Αθήνα, ακόμη και σήμερα, που άκουσαν τις ομιλίες μου, για να τους βοηθήσω στο θέμα αυτό. Βέβαια δεν έχω τέτοιες δυνάμεις σε αρμοδιότητα, αλλά προσθέτω και εγώ τη φωνή μου, για να πω προσπαθήστε να διορθώστε το θέμα αυτό.





ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ;




Ερ : Αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει το λαό μας σε σοβαρότερα προβλήματα στο μέλλον;

Απ : Και για μην θεωρηθεί ότι είμαστε ή ρατσιστές ή απάνθρωποι, εγώ σας λέω ότι τριάντα χρόνια Μητροπολίτης στον Έβρο, δηλαδή ως Αλεξανδρουπόλεως και έξι χρόνια τώρα εδώ, είμαι από τους εκπροσώπους της εκκλησίας που είναι πάρα πολλοί και στην Αθήνα και εδώ και στον Πειραιά και σε άλλες πόλεις και υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν και ετάισαν και επότισαν και περιέθαλψαν τους μετανάστες και σήμερα τους βοηθούμε με δεκαπέντε συσσίτια στη Θεσσαλονίκη και πολλά άλλα που υπάρχουν στα κέντρα που προανέφερα. Δεν είμεθα εναντίον. Όπως επίσης είμαι υπέρ της απόψεως ότι τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ, που τελείωσαν το δημοτικό, όχι μόνο όμως το δημοτικό, αλλά που πρέπει να τελειώσουν και το Γυμνάσιο και το Λύκειο, για να ξέρουν πραγματικά την ελληνική γλώσσα και ίσως σπουδάσουν και στις ανώτατες σχολές, αυτοί να νομιμοποιηθούν και να πάρουν αυτό που το νομοσχέδιο και η πολιτεία τους χαρίζει. Αλλά με γενίκευση και με τέτοιο μεγάλο αριθμό μεταναστών, έχουμε ανοίξει ήδη την όρεξη τους από τα παράλια της Τουρκίας και έρχονται συνεχώς και από το ποτάμι του Έβρου, αλλά κυρίως και από τη θάλασσα και που είναι υποχρεωμένοι οι ναυτικοί μας του Ναυτικού να τους περιθάλψουν και να τους συμμαζέψουν και συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός και εγώ έθεσα το ερώτημα, αν όλοι αυτοί έρθουν και μείνουν εδώ, εμείς που θα πάμε; Πάμε για αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδος; Για δημιουργία προβλημάτων θρησκευτικών; Για δημιουργία αυτονομιστικών αύριο διεκδικήσεων; Ή πάμε ουσιαστικά να υπηρετήσουμε σχέδια, τα οποία δεν ξέρω, ηθελημένα ή αθέλητα αποβλέπουν στην αποδυνάμωση της Ελλάδος ως εθνότητος, αλλά και ως ορθοδόξου χριστιανικής χώρας;

Εορτασμός της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στην Αθήνα

Με πανηγυρική Δοξολογία και κατάθεση στεφάνου εορτάζεται την προσεχή Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 11:00 π.μ. η επέτειος των 96 ετών από την ανακήρυξη της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου 1914. Όπως είναι γνωστό, το Φεβρουάριο του 1914 οι Βορειοηπειρώτες, αρνούμενοι να υπαχθούν στο νεότευκτο αλβανικό κράτος, επαναστάτησαν, ανακήρυξαν στο Αργυρόκαστρο την Αυτόνομο Πολιτεία της Βορείου Ηπείρου και σχημάτισαν κυβέρνηση με Πρόεδρο τον Γεώργιο Ζωγράφο και μέλη τους Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, Κορυτσάς Γερμανό και Κονίτσης Σπυρίδωνα. Αποτέλεσμα του Αυτονομιακού Αγώνα ήταν το Πρωτόκολλο της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914),που υπογράφηκε από τις κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων, της Αλβανίας και της Βορείου Ηπείρου και παρείχε καθεστώς Αυτονομίας στου Νομούς Αργυροκάστρου και Κορυτσάς.
Είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη, ενθυμούμενοι τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Βορειοηπειρωτών του 1914, να τιμήσουμε όπως αξίζει τους ήρωες του 1914 και να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές των Ελλήνων τους μεγάλους αγώνες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για να παραμείνουν Έλληνες στις πατρογονικές μας εστίες. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου δεν μπορεί να συρρικνωθεί και να χαθεί σήμερα σε καιρό ειρήνης και δημοκρατίας. Πρέπει σύσσωμος ο Ελληνισμός να διατρανώσει με την παρουσία του στην σημαντική αυτή εκδήλωση μνήμης και τιμής την απόφαση μας να παραμείνουμε και να αναγεννηθούμε στις πατρογονικές μας εστίες με ελευθερία και ασφάλεια, διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμα της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας με εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και του πρωτοκόλλου της Κερκύρας του 1914, για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Η εκδήλωση, την οποία όπως κάθε χρόνο οργανώνει ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών, θα αρχίσει με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση και ώρα 11.30 π.μ. Την πανηγυρική ομιλία για την επέτειο, θα εκφωνήσει ο τομεάρχης της ΕΟΚΑ, καθηγητής Φυσικής, Ρένος Κυριακίδης, ως εκπρόσωπος του «Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959». Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Αγωνιζόμενη Νεολαία της Βορείου Ηπείρου. Στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εκ μέρους της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» θα καταθέσει ο πρόεδρος Χρήστος Γιωργάκης. Παρακαλείστε όλοι να παρευρεθείτε στην 96η επέτειο από την ανακήρυξη της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στους ήρωες του 1914.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Βέροια

Ο Βουλευτής της β' Περιφερείας Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., Άδωνις Γεωργιάδης, θα βρίσκεται στις 21 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 12:00 π.μ., στον κινηματογράφο "Star", στην Βέροια (Μητροπόλεως 57). Θέμα ομιλίας: "Μεταναστευτικό - Δημοψήφισμα".

Να αντιδράσουμε στην καταστροφή

του Κώστα Καρδαρά
Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΛΑ.Ο.Σ.
Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας




Η υπογραφή στο αίτημα για δημοψήφισμα είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει κάθε Έλληνας.

Η πατρίδα μας διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της. Δεν είναι μόνο η οικονομική κατάρρευση και αδιέξοδο, ούτε μόνο η διαδοχικά διαπιστούμενη αδυναμία της πολιτικής της ηγεσίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ούτε καν η διαφθορά που έχει ποτίσει βαθιά καθέτως και οριζοντίως όλα τα στρώματα του κοινωνικού ιστού και όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας, ούτε η έλλειψη πίστεως στην διαχρονικότητα του συλλογικού μας γίγνεσθαι που αναφύεται σποραδικά σαν παραφυάδα του ατομισμού, του καταναλωτισμού και της οικονομικής εξαχρειώσεως.

Η μαζική εισβολή και εγκατάσταση σε μικρό χρονικό διάστημα πάνω από 1.500.000 λαθρομεταναστών (αριθμός που σύμφωνα με μερικές εκτιμήσεις μπορεί να ξεπερνά και τα 2.300.000), αποτελεί την αρχή ενός ντόμινο εξελίξεων των οποίων το προανάκρουσμα είναι ήδη ορατό. Η αυξημένη εγκληματικότητα και μάλιστα των σοβαρών εγκλημάτων σε αριθμούς απίστευτους για την προ 15ετίας Ελλάδα, η δυσβάστακτη και καταστροφική επιβάρυνση του ήδη καταρρέοντος ασφαλιστικού μας συστήματος και του ελληνικού δημοσίου που είναι ο κυριότερος εγγυητής του, με χιλιάδες ασφαλιζομένων με μικρή ή και ανύπαρκτη προηγούμενη συμμετοχή στην πληρωμή ασφαλίστρων, η επιβάρυνση του συστήματος κοινωνικής προνοίας και του συστήματος υγείας με την ανάγκη της περιθάλψεως (αναπόδραστη ανθρωπιστική υποχρέωση) χιλιάδων εξαθλιωμένων μεταναστών και η βίαιη αλλοίωση του κοινωνικού και οικιστικού ιστού, αποτελούν μερικά μόνο από τα καταστροφικά αποτελέσματα της ανυπαρξίας οποιασδήποτε μεταναστευτικής πολιτικής στην πατρίδα μας.

Πράγματι, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, κάθε άλλο παρά προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο ή έστω εντός κάποιων ορίων την καταστροφική λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης, καθορίζοντας τις ανάγκες της χώρας σε εργατικό δυναμικό και ορίζοντας ένα ανώτατο όριο μεταναστών που μπορούμε να δεχθούμε χωρίς καταστροφικά αποτελέσματα και πράττοντας το αυτονόητο, φυλάσσοντας τα σύνορά μας και απελαύνοντας τους παρανόμως εισερχομένους και διαμένοντες στην χώρα μας λαθρομετανάστες.

Αντίθετα, έρμαιες των παγκοσμιοποιητικών φαντασιώσεων των στελεχών τους έκαναν ότι μπορούσαν για να γιγαντωθεί το πρόβλημα. Η νομιμοποίηση της εισόδου και της παραμονής με βάση την απόδειξη της για κάποιο χρόνο (παράνομης) παραμονής από το ΠΑΣΟΚ, άνοιξε το δρόμο και δημιουργεί ένα νομικό προηγούμενο εκ των υστέρων αποδοχής παρανόμων πράξεων ενώ μη υστερώντας σε τίποτα η Νέα Δημοκρατία, έδωσε νομοθετικά την δυνατότητα της χορηγήσεως ιθαγένειας, ασχέτως εάν η είσοδος στην χώρα ήταν παράνομη, ανοίγοντας το δρόμο για το σημερινό νομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει το τελικό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία και το μέλλον του ελληνικού λαού, νομιμοποιώντας και χορηγώντας την ελληνική ιθαγένεια μαζικά και αδιακρίτως με μόνο κριτήριο την προηγούμενη παραμονή στην χώρα μας. Πρόκειται για μία de facto νομιμοποίηση και παγίωση μιας καταστάσεως που ήδη είναι καταστροφική και μάλιστα αναιρεί οποιαδήποτε προσπάθεια διορθώσεώς της στο μέλλον.

Το προωθούμενο νομοσχέδιο, θα εισάγει βίαια στην ελληνική κοινωνία χιλιάδες ετερόκλητων στοιχείων που θα αυξήσουν κατακόρυφα την κοινωνική εντροπία η οποία απ’ ότι έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία δεν βαδίζει προς σταδιακή της εκτόνωση αλλά αντίθετα ισχυροποιείται ενθυλακούμενη σε εθνικούς, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς θύλακες ή «γκέτο», αποσυμπιεζόμενη με εκρηκτικό τρόπο με ακραία φαινόμενα εγκληματικότητας και ρατσιστικής βίας. Η συντριπτική τους αναλογία κάνει και την σκέψη μόνο αφομοιώσεώς τους αστεία, ενώ η πολιτικοποίησή τους μπορεί ίσως προσωρινά να πραγματώσει τις ψηφοθηρικές ονειροφαντασίες της Αριστεράς, όμως κυοφορεί τον επικείμενο κίνδυνο της δημιουργίας κομμάτων εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων με σημαντική εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο και με υπαρκτούς και πρόθυμους (Τουρκία, Αλβανία) υποκινητές, παρόχους και εκμεταλλευτές.

Από την άλλη πλευρά ο κατακερματισμός, η αλλοίωση και η ετερογένεια (εθνική, πολιτιστική και θρησκευτική) της κοινωνίας που θα προκύψει, αναιρούν την θαυμαστή μέχρι τώρα ομοιογένεια (εθνική, θρησκευτική και πολιτιστική) του ελληνικού λαού, καθιστώντας τον πολιτιστικά ανενεργό και ουδέτερο, έρμαιο της ισοπεδωτικής λαίλαπας της παγκοσμιοποίησης. Αυτή η πατρίδα δεν είναι ιδιοκτησία μας, είμαστε απλώς οι διαχειριστές της. Την παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές για να την παραδώσουμε στις επόμενες. Καλύτερη και όχι χειρότερη. Ζωντανή και όχι ιστορία.

Θα έλθει μια μέρα που θα κληθούμε να απολογηθούμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας, στις μελλοντικές γενεές: Είμαστε παρόντες όταν συνετελείτο η καταστροφή του ελληνικού έθνους και πως αντιδράσαμε; Περιοριστήκαμε στα βιοποριστικά μας προβλήματα (που φρόντισαν να είναι και αυτά μεγάλα) και αγνοήσαμε την συλλογική μας ταπείνωση και καταστροφή;

Απόλυτα νόμιμος, θεμιτός και βαθύτατα δημοκρατικός τρόπος, είναι να πιέσουμε με την συλλογή υπογραφών ώστε να γίνει δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο που αλλάζει τον κώδικα της ιθαγένειας. Το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» που διευθύνεται από τον καθηγητή Χρήστο Γούδη, έχει αναλάβει το χρέος της συλλογής υπογραφών. Ας πράξουμε και εμείς το δικό μας χρέος.

ΥΓ: Μπορούμε να υπογράψουμε είτε στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στην Καρδίτσα (Καραϊσκάκη 15) κατά τις ώρες 9:30 π.μ. - 2 π.μ. και 5:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ. είτε στην περιοχή μας ή και στο χώρο μας μέσω των πολυαρίθμων κατά τόπους εθελοντών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24410-21755 κατά τις ανωτέρω ώρες.

Μάρτυρες κατηγορίας για τον Δημήτρη Παπαγεωργίου…

Οι μάρτυρες ή «μάρτυρες» των επεισοδίων της Πανόρμου, θα απολογηθούν στη Δικαιοσύνη

«Αναγνωρίζουν» και καταστρέφουν ζωές και δη ανηλίκων, αλλά και των οικογενειών τους. Το έκαναν πολύ συντονισμένα, στη ΓΑΔΑ, μετά τα επεισόδια στην Πανόρμου. Δε ξέρουμε αν την ώρα που το έκαναν, φορούσαν κουκούλα ή όχι. Αυτή η ιστορία κάτι μας θύμισε, από το παρελθόν... Θα μάθουμε όμως. Είναι παντού οι μάρτυρες ή «μάρτυρες» αυτοί, έχουν δει τα πάντα, «συνεργάζονται» αρμονικά με τις αρχές, αν και κατά τα άλλα είναι αριστεροί, αριστεριστές και αντιεξουσιαστές.
Κόβανε μάλιστα βόλτες στη ΓΑΔΑ, με την άνεση που το κάνουν σε χώρο κομματική εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιας συνιστώσας του. Ποιοι είναι; Θα τους δείτε και στη δίκη, που είναι εξάλλου ανοικτή διαδικασία. Και εκεί, με τη συνδρομή των δικηγόρων υπεράσπισης, θα αποκαλυφθεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα, ποιος εκτελεί πολιτική εργολαβία και ποιος είδε όντως παράνομες πράξεις και μπορεί με τα λεγόμενά του να το αποδείξει. Αλλά, εμείς, στο πλαίσιο του λειτουργήματός μας, που είναι η ενημέρωσή σας, σας παραθέτουμε τα ονόματα, των εκλεκτών μας αυτών συμπολιτών, που έσπευσαν πρόθυμα να συνδράμουν την ασφάλεια στο έργο της: την καταστολή των δραστηριοτήτων που δεν είναι αρεστές στο σύστημα.

Οι πρόθυμοι συμπολίτες μας και ο «πολύς» Χαρατσόγλου
Βαγενάς Χρήστος, ένας κατά δήλωσή του δημόσιος υπάλληλος (ελπίζουμε στην υπηρεσία του πολίτη), αναγνωρίζει (ή «αναγνωρίζει», θα δείξει) δύο άτομα. Το ίδιο και ο κατά δήλωση ιδιωτικός υπάλληλος Νικόλαος Κούτσης. Καλώς την, την Ασπασία Παπαδάκη, δικαστική υπάλληλο, η οποία αναγνωρίζει (ή «αναγνωρίζει», θα δείξει) τρία άτομα.
Στην κατηγορία όσων αναγνώρισαν (ή «αναγνώρισαν», θα δείξει) τρία άτομα, είναι και ο Στέφανος Χαρατσόγλου, κατά δήλωσή του «επαγγελματίας» (δηλαδή εμείς τι είμαστε;). Ο κύριος αυτός, τυγχάνει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Λυκείου, στους Αμπελόκηπους. Βγήκε και στο «προοδευτικό» ραδιόφωνο και μίλησε... Στο «κόκκινο 105,5»... «Καλημέρα Στέφανε» και κάτι τέτοια! Κατήγγειλε τα παιδιά που συνελήφθησαν, ότι «καλλιεργούσαν μια έντονη βία», «μια νοοτροπία ότι χτυπάμε, δέρνουμε», ότι κρατούν στάση «πονηρή θα την έλεγα», στο «ευρέως δημοκρατικό», όπως το αποκάλεσε, σχολείο, που είναι σε «δημοκρατική γειτονιά». Υπάρχουν άλλες που δεν είναι φαίνεται... Στο ερώτημα για «κυρώσεις» κατά των παιδιών, τα «μάσησε»... Τι έγινε; Φοβήθηκε τη «λεπτή γραμμή»... Υπάρχουν αυτά στο διαδίκτυο, μπορείτε να τα ακούσετε. Θα περιμέναμε βέβαια όταν αυτά συμπλέκονται με εξωσχολικούς, να μην υποστηρίζει τους τελευταίους, βοηθώντας τους μάλιστα να εξοντώσουν ποινικά τα παιδιά, υποθηκεύοντας το μέλλον τους. Οι γονείς στο σχολείο, τι λένε για όλα αυτά; Θα σας πούμε εμείς: είναι έξαλλοι στην κυριολεξία! Ειδικά για τις «αναγνωρίσεις»...
Αλλά, περί δογματισμού, μισαλλοδοξίας και προθέσεως... «Διεκδικούμε μια γειτονιά ελεύθερη», είπε ο Χαρατσόγλου. Φυσικά, ο «προοδευτικός» αυτός άνθρωπος δεν εννοούσε μια γειτονιά ελεύθερη από τις επιδρομές της συμμορίας antifa (που διώκεται σε Γερμανία και Δανία για βαρύτατα ποινικά αδικήματα) του Σόρος, που τρομοκρατεί τους πιτσιρικάδες.

Και άλλοι μάρτυρες (ή «μάρτυρες», θα δείξει)...
Συνεχίζουμε για τους άλλους πρόθυμους πολίτες, που έσπευσαν να «συνδράμουν» τις κατά τα άλλα «δυνάμεις καταστολής». Αλέξανδρος Πραντούνας, κατά δήλωση ιδιωτικός υπάλληλος, αναγνωρίζει (ή «αναγνωρίζει», θα δείξει) έξι άτομα. Έναν περισσότερο, αναγνωρίζει (ή «αναγνωρίζει», θα δείξει), ο φοιτητής τη ΑΣΟΕΕ, Αθανάσιος Λυκουργιάς. Εύγε τέκνον μας... Να και μια φοιτήτρια, στα ΤΕΦΑΑ, η Σωτηρία Τσέτσου, αναγνωρίζει (ή «αναγνωρίζει») επτά άτομα. Εύγε κυρία, εύγε! Κλείσε τους στη φυλακή, στέρησέ τους την ελευθερία τους και κοίτα μετά την οικογένειά τους στα μάτια. Τι κοπέλες τους, τους φίλους τους, τις μητέρες τους, τους πατεράδες τους... Σε κέρασαν καφέ, εκεί που αναγνώρισες, κοπελιά; Πως ήταν η συνεργασία σου με τους «μπάτσους» στην Ασφάλεια; Καλή;

Πρωταθλητές αναγνωρίσεων! Μπράβο!
And the winner is... Ναι, φτιάξαμε βάθρο για αυτούς! Το χρυσό μετάλλιο πάει στον κατά δήλωσή του τεχνικό, Πέτρο Τζομάκα. Στην κυριολεξία, χάσαμε τον λογαριασμό πόσους αναγνώρισε (ή «αναγνώρισε», θα δείξει). Το αργυρό μετάλλιο αναγνώρισης (ή «αναγνώρισης», θα δείξει), πάει στους Γεράσιμο Κατσανά, κατά δήλωσή του δημοσιογράφο, που υπέδειξε εννέα άτομα (μιλάμε για απίστευτη μνήμη, δεν ξέραμε ότι υπάρχουν τέτοιοι στο επάγγελμα!) και τον Χρήστο Γιαμπουράνη, κατά δήλωσή του ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος υπέδειξε τον ίδιο αριθμό ατόμων. Α, και ο γιατρός της παρέας, ο Αντώνιος Καραβάς. Εννέα άτομα... Δεκάδες λοιπόν οι ανήλικοι «κακούργοι»... Για δες!

Μηνύθηκαν όλοι, θα λογοδοτήσουν
Όσοι είπαν αψήφιστα ψέματα (κάποιοι είπαν και μάλιστα χοντρά, καθ' υπόδειξη ή κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας), έχουν ήδη μηνυθεί από τους πολιτικά και ποινικά διωκόμενους και τους γονείς τους. Αν νομίζουν ότι δεν θα έχουν ποινικές επιπτώσεις, πλανώνται πλάνη οικτρά. Οι μηνύσεις υποβλήθηκαν, μετά τις αθωώσεις, ακολουθούν και οι αγωγές. Για να τους δούμε τότε...
Όταν η κοινωνία θα τους βλέπει και θα γυρίζει την πλάτη της. Φυσικά, οι μάρτυρες (ή «μάρτυρες» αυτοί, θα δείξει), εν άκουσαν τίποτα για τις επισκέψεις της antifa στο σχολείο και τις απειλές της κατά μαθητών. Μήπως ακούσατε εσείς τίποτα κύριε Χαρατσόγλου;

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ο Περίπλους γίνεται πολυπολιτισμικός

Μία έκδοση που θα αφορούσε στο πώς να πούμε το «σ' αγαπώ» στις ευρωπαϊκές γλώσσες, παραδείγματος χάρη, δεν θα προκαλούσε. Είμαστε στην ΕΕ 30 συναπτά έτη και με τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου, μοιραζόμαστε (λιγότερο ή περισσότερο) πολλά κοινά. Όμως, κάποιοι φαίνεται ότι άρχισαν να σπεκουλάρουν πάνω σε άλλα πράγματα. Είδαν ότι θα πλακώσει στην Ελλάδα (λόγω της «χαλαρής» νομοθεσίας που εισάγουν ο πρώην δήμαρχος Πάρου και το ΠΑΣΟΚ) όλος ο Τρίτος Κόσμος προκειμένου να πολιτογραφηθεί «Ευρωπαίος» και προετοιμάζονται για νέα κέρδη. «Τώρα που η Ελλάδα έγινε πολυπολιτισμική, μπορεί να σας χρειαστεί...» τιτλοφορείται το βιβλίο των εκδόσεων Περίπλους! Μπα; Το θεώρησαν λοιπόν όλοι αυτοί τετελεσμένο γεγονός, ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να αφελληνίσει τον τόπο, ότι θα πετύχει την επιδίωξή του... Και εξέδωσαν σχετικό εγχειρίδιο. Βιάζονται, καθώς προέχουν τα κέρδη. Γιατί όμως να μη θεωρήσουμε ότι κάποιοι ενθαρρύνουν κατ' αυτόν τον τρόπο και την επιμειξία; Γιατί να μη θεωρήσουμε ότι ευνοούν τη δημιουργία ενός πολυεθνικού & πολυφυλετικού και παρακμιακού αχταρμά, χωρίς συγκεκριμένα φυλετικά, εθνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Πρέπει ο Τσίπρας να μπορέσει να μιλήσει στην κοπέλα από τη Σιέρα Λεόνε, αυτήν που πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, για να προκαλέσει ντόρο. Πρέπει, πρέπει, πρέπει... Πολυπολιτισμικότητα λοιπόν και πολλά νέα πρέπει. Όμως, όλοι οι παραπάνω κάνουν ένα μεγάλο λάθος: τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως αυτοί νομίζουν. Όσο για τον εκδοτικό οίκο «Περίπλους» που ονειρεύεται πολυπολιτισμική Ελλάδα ας πάει να μοιράσει το βιβλίο ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ομόνοια, στην Ευριπίδου, στην πλατεία Αμερικής και να τους μιλήσει για αγάπη... Θα το εκτιμήσουν.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Κοπή βασιλόπιτας της αντιστασιακής οργανώσεως «Χ»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της εθνικής αντιστασιακής οργανώσεως «Χ» σας προσκαλεί στην κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας που θα γίνει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 9:00 μ.μ. στην κοσμική ταβέρνα «Κρητικός» (Μνησικλέους 24 και Λυσίου, Πλάκα, τηλ. 210-3222809). Φέτος θα τιμηθεί για την υπεράσπιση της ιστορίας της «Χ», ο συγγραφέας του νέου βιβλίου «Θησείο: Ιούνιος 1941-Δεκέμβριος 1944» Φάνης Χαμόδρακας. Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, η αίθουσα κλιματίζεται.

Ο Πρόεδρος Βασίλειος Πρωτόπαπας
Ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Γιαννάκενας

Μία τεραστίων διαστάσεων πρωθυπουργική γκάφα

Τάδε έφη Γεώργιος Παπανδρέου, προ ελαχίστων ημερών, ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας:
«Η ιστορία γράφεται και ο πολιτισμός διαμορφώνεται όχι μόνο από τις αποφάσεις ηγετών και κυβερνήσεων, αλλά και από τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων, των αναγκών τους, των φιλοδοξιών τους, που κινητοποιούν πολλές φορές ολόκληρους πληθυσμούς. Αυτές οι ανάγκες, αυτές οι φιλοδοξίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, γέννησαν και τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Η δική μας ιστορία είναι συνυφασμένη με το φαινόμενο, τόσο στην αρχαιότητα, όσο και στη σύγχρονη Ελλάδα με τις ελληνικές παροικίες του 18ου και του 19ου αιώνα, την προσφυγιά της Μικρασιατικής Καταστροφής, τη σύγχρονη διασπορά του Ελληνισμού. Μας καθόρισε και εξακολουθεί να μας καθορίζει, να καθορίζει την ταυτότητά μας.

Είναι, λοιπόν, στενόμυαλο, θα έλεγα και απρέπεια απέναντι στην ίδια μας την ιστορία, και ατελέσφορο για το μέλλον όλων μας, να μελετάμε τη μετανάστευση και τις συνέπειές της υπό ένα πρίσμα κοντόφθαλμο και συγκυριακό».

Διάβασα και ξαναδιάβασα τη συγκεκριμένη πρωθυπουργική ρήσι. Και διερωτώμαι ο δύστυχος: Ενώ ο κ. Παπανδρέου μιλούσε, αποκλειστικά για το μεταναστευτικό, τι θέσι είχε στο θέμα η Μικρασιατική Καταστροφή;

Μήπως τα… μπέρδεψε (αυτός ή αυτοί που του γράφουν τις ομιλίες) και δεν ήξερε τι έλεγε;

Μήπως δεν γνωρίζει ότι ο Έλληνας και η Μικρά Ασία είναι συνυφασμένες έννοιες από ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ και ότι σκλαβώθηκαν από τους Μογγόλους Τούρκους εδώ και έξι περίπου αιώνες; Και ότι στη συνέχεια, αφού σφαγιάσθηκαν από τον Κατακτητή, όσοι απέμειναν εξεδιώχθησαν κακήν – κακώς στην Ελλάδα;

Και εν πάση περιπτώσει, τι δουλειά είχε η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Παπανδρέου, ενώ μιλούσε για την ψήφο (ουσιαστικώς) των λαθρομεταναστών;

Τι είδους μεθοδεύσεις είναι αυτές; Τι σόι κόλπα μηχανεύεται ο κάθε σύμβουλός του και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα όταν τον βάζει (τον Πρωθυπουργό της χώρας, παρακαλώ!..) να λέγει στον Ελληνικό Λαό τέτοιες απρέπειες; Απρέπειες, που εγγίζουν τα όρια της ανοησίας!..

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κάτω τα χέρια από τα θρησκευτικά και εθνικά σύμβολα

Εδώ και ένα μήνα περίπου, έντονες φημολογίες φέρουν το υπουργείο προστασίας του Πολίτη αποφασισμένο να αφαιρέση από τον βραχίονα των αστυνομικών το σήμα της ΕΛ.ΑΣ., που σα βασικό έμβλημά του έχει τον τίμιο Σταυρό. Επίμονα δε λέγεται, ότι η εξωφρενική αυτή αλλαγή θα γίνη για να μην ενοχλούνται τα πλήθη των λαθρομεταναστών, που έχουν κατακλύσει κυρίως την πρωτεύουσα, και που στην πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι, δηλαδή εχθροί του Σταυρού. Τέλος, ακούγεται, πως υπάρχει σκέψη να προσληφθούν στην ΕΛ.ΑΣ. κάποιοι από τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες...
Ερωτάται όμως: Ποιός η ποιοί υπαγορεύουν τυχόν τέτοιου είδους αποφάσεις; Και είναι δυνατόν η Ελλάδα, που μεγαλούργησε με την δύναμη του Σταυρού, να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές από τον άλφα η τον βήτα υπουργό, ο οποίος σήμερα κατέχει την εξουσία και αύριο ο λαός με την ψήφο του θα τον στείλη στο σπίτι του;
Διαμαρτύρομαι εντόνως για τα τεκταινόμενα. Τα θεωρώ ως πράξεις αυτόχρημα αντεθνικές. Και παρακαλώ να σταματήση πάραυτα οποιαδήποτε παρόμοια σκέψη. Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η Πατρίδα μας εξ αιτίας της οικονομικής κρίσεως, ας μη κλονίζουμε τα πνευματικά θεμέλια του Έθνους, και μάλιστα την πίστη στην δύναμη του τιμίου Σταυρού. Ένας ακρίτας Ιεράρχης φωνάζει προς κάθε κατεύθυνση και λέει: Κάτω τα χέρια από τα θρησκευτικά και εθνικά σύμβολα. Γιατί, όπως τονίζει και η λαϊκή παροιμία «Ο Θεός αργεί, αλλά δεν λησμονεί». Και ο νοών νοείτω.».


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως,
Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο κύβος ερρίφθη

του Αθανάσιου Κων. Πλεύρη
δικηγόρου, διδάκτορα ποινικού δικαίου
βουλευτή Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ.


Μηδενική ανοχή στην λαθρομετανάστευση;

Ο κύβος ερρίφθη και το ΠΑΣΟΚ άκομψα, άγαρμπα, νομοτεχνικώς λανθασμένα και χωρίς την συναίνεση του ελληνικού λαού παρεμβαίνει βάναυσα στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας προκειμένου ελληνοποιώντας χιλιάδες μετανάστες να δημιουργήσει μια νέα γενιά πρασινοφρουρών, μετά από αυτή των διορισμένων στο δημόσιο στην δεκαετία του ‘80, ώστε να χαρίσει στο ΠΑΣΟΚ μια νέα 20ετή διακυβέρνηση. Πρόκειται για ένα νομικώς άθλιο νομοθέτημα που αντίκειται στους κανόνες της επιστήμης και της λογικής, καθώς σε μια χώρα με εντονότατη μεταναστευτική ροή, δίνεται η δυνατότητα με εύκολους όρους και προϋποθέσεις να αποκτά κάποιος την ελληνική ιθαγένεια και να συναποφασίζει για τις τύχες του ελληνικού έθνους. Με 5 χρόνια νόμιμη παρουσία ή με 6 έτη παρακολούθησης της σχολικής εκπαίδευσης θα μπορεί κάποιος σύμφωνα με τους φωστήρες του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει πώς θα ονομαστούν τα Σκόπια, εάν θα πρέπει η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε. και ποιος θα διαχειρίζεται τις τύχες της Ελλάδος.

Η αλήθεια είναι ότι ο άτεγκτος αγώνας του ΛΑ.Ο.Σ. με την συλλογή υπογραφών και τις συνδιασκέψεις σε όλο το μήκος και πλάτος της Πατρίδας μας υποχρέωσε το ΠΑΣΟΚ να προβεί σε κάποιες τροποποιήσεις και το σχέδιο νόμου που έρχεται να θέτει περισσότερους όρους και προϋποθέσεις από την αρχική σκέψη των νεοταξιτών καθηγητών Πανεπιστημίου που εισηγήθηκαν το σχέδιο νόμου στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο γρήγορα ξεχνά την συμμετοχική δημοκρατία και την διαβούλευση και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το 80% και πλέον του ελληνικού λαού που συντάσσεται στο αίτημα του ΛΑ.Ο.Σ. για δημοψήφισμα και μη χάρισμα της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό το ΠΑΣΟΚ σε μια κρίσιμη καμπή για την οικονομική επιβίωση της χώρας να εκλιπαρεί για συναίνεση και στήριξη και από την άλλη πλευρά ακολουθώντας το δόγμα αποφασίζω και δεν υπολογίζω να φέρνει αυτό το νομοθέτημα εναντίον της βούλησης του ελληνικού λαού και με την έντονη αντίδραση του ΛΑ.Ο.Σ. Ο αγώνας για δημοψήφισμα και η συλλογή υπογραφών θα κλιμακωθούν και ο αγώνας θα κορυφωθεί προκειμένου το νομοθέτημα να οδηγηθεί στον κάλαθο των απορριμμάτων, καθώς είναι επιζήμιο για την Πατρίδα και κινείται εναντίον του συλλογικού συμφέροντος. Τυχόν εφαρμογή του θα σημάνει αλλοίωση του εκλογικού σώματος, δημιουργία μειονοτικών εθνικών και θρησκευτικών τάσεων εντός της ελληνικής κοινωνίας, έκρηξη της ανεργίας και βύθιση του ασφαλιστικού συστήματος. Πρόκειται για την πιο βάναυση παρέμβαση στην εσωτερική έννομη τάξη με επώδυνες συνέπειες για το μέλλον του λαού και του έθνους. Ουσιαστικά είναι η συνέχιση από το ΠΑΣΟΚ της πρωτοβουλίας της ΝΔ για μετατροπή του ελληνικού έθνους σε πληθυσμό και της βιολογικής και πνευματική ενότητας του Ελληνισμού σε διοικητικής φύσεως έννομη σχέση.

Η ΝΔ άνοιξε την Κερκόπορτα. Με τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας του 2004 χωρίς συζήτηση και σε μια περίοδο μεταναστευτικής έξαρσης άρχισε να ανοίγει το δρόμο των πολιτογραφήσεων και το 2008 με τον νόμο 3731 ουσιαστικώς έδωσε την δυνατότητα σε όσους είχαν μπει παράνομα στην ελληνική επικράτεια να μπουν στην διαδικασία των πολιτογραφήσεων. Η κυβέρνηση Καραμανλή με το συγκεκριμένο νόμο και με μοναδική αντίδραση από τον ΛΑ.Ο.Σ. που με σθένος καταψήφισε το νομοθέτημα αφαίρεσε από τους όρους για την παροχή ιθαγένειας την προηγούμενη καταδίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα. Συγκεκριμένα με των Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας του 2004 κάποιος που μπήκε παράνομα στην χώρα είχε κώλυμα και δε μπορούσε να μπει στην διαδικασία απόκτησης ιθαγένειας. Αυτό σήμαινε ότι το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών δε μπορούσαν να λάβουν ιθαγένεια καθώς η μετανάστευση στην Ελλάδα υπήρξε πάντοτε παράνομη και λαθραία. Μετά τις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ όμως η ΝΔ υποχώρησε και ουσιαστικά ήταν η πρώτη που χάρισε την ελληνική ιθαγένεια αφαιρώντας αυτό το κώλυμα.

Γι’ αυτό λοιπόν το λόγο η ΝΔ και σήμερα απλώς διαπραγματεύεται με το ΠΑΣΟΚ τα ψιλά γράμματα στους όρους της πολιτογράφησης και δε στηρίζει το αίτημα για δημοψήφισμα. Κατά βάθος συμφωνεί απόλυτα με την κυβερνητική πρωτοβουλία και για τα μάτια του κόσμου θέλει τα χρόνια εκπαίδευσης να γίνουν εννέα και η ιθαγένεια να αποκτάται στα 18 για τα παιδιά. Στην ουσία λοιπόν στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και απλώς κάνει διαχείριση προκειμένου να μην έχει πολιτικό κόστος. Η ΝΔ άνοιξε την Κερκόπορτα και το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε την λεωφόρο της ελληνοποίησης 500.000 και πλέον μεταναστών.

Το νομοθέτημα του ΠΑΣΟΚ κινείται στους εξής πυλώνες:

Πρώτον με 7 έτη νόμιμη και μόνιμη παρουσία (και υπό προϋποθέσεις τρία έτη) και τυπική γνώση ελληνικής γλώσσας (ευτυχώς προστέθηκε έστω και συγκεκαλυμμένα η ελληνική ιστορία) βαφτίζεται κάποιος Έλληνας από μια επιτροπή που θα αριστεροκρατείται με την συμμετοχή περιέργων ΜΚΟ.

Δεύτερον η δεύτερη γενεά από νόμιμους μετανάστες με 6ετή φοίτηση σε ελληνικό σχολείο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με απλή δήλωση των γονέων. Βέβαια ουσιαστικώς και παρανόμων μεταναστών τέκνο να είναι ο φοιτήσας θα αποκτήσει την ιθαγένεια υπαγόμενος στο αυτό καθεστώς. Άρα στην πράξη όποιος κάνει 6 έτη ελληνικό σχολείο έγινε και Έλληνας.

Τρίτον με 5 έτη νόμιμη και μόνιμη διαμονή έστω και εάν δεν έχει δοθεί η ελληνική ιθαγένεια συμμετέχει ο αλλοδαπός στις εκλογές των ΟΤΑ με δικαίωμα εκλέγειν και (περιορισμένο) εκλέγεσθαι. Δηλαδή σε κάποια νησιά ή ορεινές περιοχές οι αλλοδαποί θα αποφασίσουν για το ποιος θα είναι δήμαρχος.

Τέταρτον η τρίτη γενεά λαμβάνει χωρίς κανένα όρο την ιθαγένεια.

Πέμπτον και ίσως αθλιότερο ουσιαστικώς εξομοιώνονται στην διαδικασία λήψεως ιθαγένειας οι ομογενείς με τους αλλογενείς πλην κάποιων τυπικών στοιχείων (ευτυχώς βγήκε η προϋπόθεση ετών παραμονής του αρχικού σχεδίου). Δηλαδή οι ομογενείς από την Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που με σθένος και αίμα κράτησαν τον ελληνισμό μέσα τους μπαίνουν στους ίδιους όρους με τον Αφγανό και Πακιστανό που παρανομώντας βρέθηκε στην χώρα και νομιμοποιήθηκε από τους Νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτή την αθλιότητα καταδίκασαν στην επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού όλοι οι ομογενείς που έκαναν λόγο για εγκατάλειψη τους από την Πατρίδα. Για τον ΛΑ.Ο.Σ. μόνη η ταυτοποίηση ότι κάποιος είναι ομογενής αρκεί για την παροχή ιθαγένειας.

Σύμφωνα λοιπόν με το ανωτέρω νομοθετικό πλαίσιο που φέρνει το ΠΑΣΟΚ πάνω σε αυτό που έκτισε και συνεχίζει να υποστηρίζει η ΝΔ γίνεται αντιληπτό ότι κανείς δεν κινδυνολογεί, ούτε επενδύει στον φόβο, όταν λέει ότι θα αλλοιωθεί το εκλογικό σώμα και η χώρα θα γίνει πόλος έλξης παρανόμων μεταναστών, οι οποίοι θα ελπίζουν στην αρχική τους νομιμοποίηση και στην μετέπειτα απόκτηση της ιδιότητας του ευρωπαίου πολίτη.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. με σαφήνεια τονίζει ότι το μεταναστευτικό χρήζει συνολικής ρύθμισης και είμαστε εναντίον κάθε αποσπασματικού μέτρου. Πρώτα θα ελεγχθεί η μεταναστευτική ροή, θα γίνουν οι επαναπροωθήσεις, θα επιτευχθεί η ποσόστωση επί του πληθυσμού και βάσει αυτής της ποσοστώσεως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εάν και εφόσον μπορεί να γίνει πολιτογράφηση (με σαφή διαχωρισμό από την ιθαγένεια η οποία αποκτάται μόνο με την αρχή του Δικαίου του Αίματος). Εάν δεν επιτευχθεί η ποσόστωση με τις επαναπροωθήσεις ο ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι εναντίον κάθε νομοσχεδίου που θα κάνει ελκυστική την Ελλάδα στις μεταναστευτικές ροές.

Το ΠΑΣΟΚ μέσα στην προχειρότητα που το χαρακτηρίζει προχωρά σε ένα τέτοιο νομοθέτημα ενώ ομολογεί ότι δεν γνωρίζει πόσο κόσμο αφορά. Δεν ξέρουν πόσοι είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα και χαρίζουν την ιθαγένεια. Ο αγώνας για την συλλογή υπογραφών και η ενίσχυση του αιτήματος για δημοψήφισμα είναι η καλύτερη απάντηση στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ, που σιωπηρώς συνεπικουρεί την κυβέρνηση, ότι η Ελλάς αποτελείται από έθνος και όχι από πληθυσμούς. Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Αμβρόσιος: "Το ελληνικό αίμα μολύνθηκε!"

Με τήν χθεσινή Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (διαβάστε αναλυτικά στο προσωπικό Ιστολόγιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ Αμβροσίου) , της οποίας το κείμενον παραθέτουμε κατωτέρω, όλοι έχουν δικαιωθή! Και ή Εκκλησία δέν ανακατεύεται, διότι δέν έχει αρμοδιότητα! Καί η Κυβέρνησις καλά ενεργεί, διότι αυτή έχει αρμοδιότητα! Αλλά καί οι κατά τόπους διαμαρτυρόμενοι Μητροπολίτες καλά κάνουν καί αντιδρούν, διότι αυτοί γνωρίζουν και τις επί μέρους εθνικές και κοινωνικές ευαισθησίες! Η Φαναριώτικη διπλωματία έκανε το θαύμα της! Τώρα η Κυβέρνησις μπορεί να προχωρήσει ελεύθερη πιά το εθνοκτόνο Νομοσχέδιο περί παραχωρήσεως της ελληνικής Ιθαγένειας σε μή Έλληνες! Ένα ακόμη οχυρό πέφτει! Σε λίγο θα αναγκασθούμε να αποδεικνύουμε, ότι είμαστε Έλληνες-Έλληνες! Δηλ. 'Ελληνες από την καταγωγή καί όχι "Έλληνες" από παραχώρηση του Νόμου! Ευτυχώς, ότι μέσα στην γενική τακτοποίηση όλων υπάρχει και ένα μικρό φώς! Η Ιερά Σύνοδος παραδέχεται, ότι " ο Νόμος περί Ιθαγένειας δεν ταυτίζεται απόλυτα με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Γι' αυτό η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να μελετήσει επισταμένως τις προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα χορηγείται η Ελληνική Ιθαγένεια".
Και τώρα διατυπώνω μια απορία: Πως θα αισθάνωνται κάποιοι μεγαλώνυμοι Έλληνες, οι οποίοι ζούν καί δρούν, εργάζονται και δημιουργούν στην Αμερική, έχουν την Αμερικανική Υπηκοότητα, διαθέτουν Αμερικανικό Διαβατήριο, υψώνουν την ελληνική Σημαία στα πλοία τους, γυρίζουν όλο τον κόσμο για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα καί ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ! Τι θα πούμε σ' αυτούς τους Μεγάλους Έλληνες; Το ελληνικό αίμα μολύνθηκε! Ανακατεύθηκε πιά με το Πακιστανικό, Αφγανικό, τό Ιρανικό, το Ιρακινό, το Αλβανικό καί βάλε....Ελάτε λοιπόν και σείς Μεγάλοι Έλληνες και εραστές του ελληνικού Μεγαλείου, ελάτε μαζί με εμέ νά αποδείξουμε ότι είμαστε "Έλληνες-Έλληνες", δηλ. καθαρόαιμοι Έλληνες;
Έτσι για την ιστορία θα μεταφέρω εδώ για μια ακόμη φορά το περιστατικό από την Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου. Την αφιερώνω σε όλους τους "συνετούς" και "μετριοπαθείς" αδελφούς μου. Ευτυχώς που στον τόπο αυτό υπήρχαν κάποτε και κάποιοι "τρελλοί" καλόγεροι, παπάδες και δεσποτάδες, καί κάποιοι άλλοι "ξεβράκωτοι" Έλληνες, κατά την έκφραση του Οικουμενικού μας Πατριάρχου, όπως οι παρακάτω αναφερόμενοι μοναχοί τουΜεγ. Σπηλαίου! Αν δεν υπήρχαν εκείνοι εμείς σήμερα θα φορούσαμε ακόμη το Τούρκικο φέσι! Κυρίως όμως θά είχαμε χάσει και την Ορθόδοξη πίστη μας!

Η μάχη του Μ. Σπηλαίου (22 lουvίου 1827)
Ο Ιμπραήμ, αφού όλο το 1826 λεηλάτησε την Αρκαδία και την Λακωνία, επέστρεψε στην Πάτρα, και την άνοιξη του 1827 βρίσκεται στην ορεινή - Αχαΐα, όπου καταστρέφει, λεηλατεί και απειλεί, αναγκάζοντας πολλούς στο "Τουρκο- προσκύνημα" (δήλωση υπoταγής), ενώ τους χορηγούσε και .. πιστοποιητικό, το" ράγι µπουγιουρντί" (συγχωροχάρτι)!
Έτσι λιμαινόταν όλα τα χωριά. Ενώ είχαν τουρκοπροσκυνήσει Πάτρα, Καλάβρυτα και Βοστίτσα. Ο δε Ντελή Αχμέτ, πασάς της Πάτρας προστάτευε τους προσκυνημένους, κατά διαταγή του Ιμπραήμ, με πρωτοπαλλήκαρό του τον προδότη Νενέκο. Ακόμα και στο Μ. Σπήλαιο μπαινοέβγαιναν άνθρωποι του Νενέκου, ενώ ο Ιμπραήμ σχεδίαζε το πάρσιμό του. Έτσι με 13.000 στρατό και το Νενέκο με 2.000 στρατοπέδευσε στα Σάλμενα, κοντά στο μοναστήρι, που το προστάτευαν - κατ' εντολή του Κολοκοτρώνη - ο Ν. Πετμεζάς με 600 αγωνιστές, και ο υπασπιστής του Φωτάκος, καθώς και ο Κ. Μέλιος με 100 μαχητές, στη θέση "Ψηλός Σταυρός". Και πάντα με την φροντίδα του Κολοκοτρώνη οχυρώθηκε καλά το μοναστήρι και εσωτερικά. Ο Ιμπραήμ, αφού ήρθε πιο κοντά, στην Επάνω Ζαχλωρού, κάλεσε τρεις φορές τους υπερασπιστές να ... συμφιλιώσουν (να προσκυνήσουν δηλαδή).
Οι καλόγεροι, βλέποντας το δισταγμό των καπεταναίων, βλέποντας τον Νενέκο να έρχεται! με 3.000 Τούρκους και προσκυνημένους τραβολογώντας περί τους 300 αιχμαλώτους, βλέποντας το στρατό του Ιμπραήμ να τους έχει "κλείσει" από παντού, έβγαλαν τα ράσα, φόρεσαν φουστανέλες (100 περίπου), και με μπροστάρη τον ηγούμενό τους Γεράσιµο Τορόλο, έπιασαν τη θέση "Παληάμπελο" και άρχισαν το τουφεκίδι! "... Τούτο δε ιδόντες ημείς εξεροκοκκινήσαμεν, από την εντροπή μας και παρευθύς εβγήκαμεν από το μέρος της Κισσωτής, να υπάγομεν εις τον πόλεμον, που με την έφοδο του Τουρκικού ταχτικού είχε πια γενικευτεί και βάσταξε 13 ώρες ... ". (Φωτάκου, Απομνημονεύματα, τ. Β', σελ. 434).
Μέχρι και στα έλατα ανέβηκαν οι υπερασπιστές του μοναστηριού και πυροβολούσαν τους Τούρκους και τους προσκυνημένους, με πείσμα, ώσπου τους έτρεψαν σε φυγή, και γενική υποχώρηση, προς τα Καλάβρυτα ενώ άφησαν 650 νεκρούς. Από τους Έλληνες μαχητές, τραυματίστηκαν μόνο 1, αλλά έπεσε νεκρός ο καπετάνιος Κ. Μέλιος.
Ο Ιμπραήμ, μετά από αυτή την πανωλεθρία που έπαθε, δεν τόλμησε να σκεφτεί πάλι το Μ. Σπήλαιο. Η ιστορία εξύψωσε κυρίως το εθνικό φρόνημα και τη γενναιότητα των μοναχών, που έγραψαν στις σελίδες της την 24η Ιουνίου 1827, με ανεξίτηλα γράμματα.

+ ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Από το Ιάσιον της Μολδαβίας ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Η ώρα του μεγάλου ξεσηκωμού πλησιάζει. Από την Οδησσό της Ρωσίας αναχώρησε ο Αλεξ. Υψηλάντης το Σεπτέμβριο του 1820 και λίγες μέρες αργότερα την 1η Οκτωβρίου έφτασε στο Ισμαήλιο της Βεσσαραβίας, πόλη της Μολδαβίας. Εκεί έγιναν οι απαραίτητες συσκέψεις και καταστρώθηκε το οριστικό σχέδιο της εξέγερσης του Γένους.

Στις αποφασιστικές διαβουλεύσεις πήραν μέρος εκτός από τον Αλ. Υψηλάντη και των δύο σημαντικών πρωτεργατών της Φιλικής, Ξάνθου και Δικαίου, γνωστού ως Παπαφλέσσα, πολλά ακόμη στελέχη της Φιλικής Εταιρίας για να εκφράσουν την άποψή τους και να διαμορφώσουν το αναλυτικό σχέδιο με βάση του οποίου θα προχωρούσαν στις επαναστατικές τους κινήσεις. Ύστερα από διαβουλεύσεις αρκετών ημερών διαμορφώθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο, του οποίου βασικές γραμμές είναι:

1. Άμεση έναρξη της επανάστασης.

2. Κέντρο στις επαναστατικές τους δραστηριότητες θεωρείται η Πελοπόννησος και η μετάβαση εκεί μέσω Τεργέστης του Αλεξ. Υψηλάντη.

3. Λαϊκή εξέγερση από τους Έλληνες στην Κων/λη με στόχο την πυρπόληση του Τουρκικού στόλου, την παράλυση του κρατικού μηχανισμού της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και προσπάθειας σύλληψης του Σουλτάνου.

4. Εξέγερση των μισθοφορικών στρατευμάτων που τελούν υπό Ελληνική διεύθυνση και αποτελούν φρουρές στις παραδουνάβιες ηγεμονίες.

5. Συμμαχική προσέγγιση προς τους Σέρβους με σκοπό τη δημιουργία ισχυρού μετώπου εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων

και

6. Άμεση αναχώρηση των ανθρώπων της Εταιρείας προς τις περιοχές της Μακεδονίας, Ηπείρου, Στ. Ελλάδος, Πελοποννήσου και στις χώρες όπου υπάρχει συμπαγής Ελληνισμός, με σκοπό την προετοιμασία των Ελλήνων που σε λίγους μήνες θα άρχιζε η επανάσταση.

Η συνέλευση του Ισμαηλίου συνεχίστηκε πολλές μέρες, τυπικά όμως, ολοκληρώθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1820 με την προκήρυξη που διατυπώθηκε από τον Υψηλάντη και τους συνεργάτες του για να δοθεί στους εκπροσώπους της Εταιρείας. Στο κείμενο διατυπώθηκαν διάφορες σκέψεις με επικρατούσα εκείνη που τόνιζαν οι φιλικοί: ότι η εξέγερσή τους έχει αυτόνομο χαρακτήρα και επέμεναν στην αποδέσμευση του αγώνα τους από την προστασία μίας άμεσης στρατιωτικής συνδρομής της Ρωσίας. «Αδελφοί ομογενείς. Έχετε πάντοτε προ οφθαλμών, ότι ποτέ ξένος δεν βοηθεί ξένον χωρίς μεγαλώτατα κέρδη». Το παραπάνω σχέδιο που συντάχθηκε στην πορεία του αγώνα θα αλλάξει ανάλογα πάντα στις παρουσιαζόμενες ανάγκες του αγώνα.

Ο Υψηλάντης μετά πήγε στο Κισνόβιο (πόλη λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Προύθου ποταμού) όπου έμενε η οικογένειά του.

Εκεί, μελέτησε το σχέδιο που καταρτίσθηκε και στις 24 Οκτωβρίου 1820 το ματαίωσε. Πληροφορήθηκε ότι η μετάβασή του στην Πελοπόννησο μέσω Τεργέστης, εγκυμονούσε κινδύνους γιατί το διάστημα εκείνο στη Νεάπολη της Ιταλίας συνεχίζονταν επαναστατικές δραστηριότητες. Αποφασίζει, λοιπόν, να αρχίσει η επανάσταση από τις παραδουνάβιες Ηγεμονίες στις 15 Νοεμβρίου 1820. Γρήγορα και το σχέδιο αυτό απορρίφθηκε για να επικρατήσει η άποψη ότι η Επανάσταση έπρεπε να αρχίσει την άνοιξη του 1821. Η νέα μεταβολή προέκυψε διότι διαπιστώθηκε ότι οι σχετικές προετοιμασίες τόσο στην Πελοπόννησο αλλά και στη Μολδαβία, παρουσίαζαν σοβαρές ελλείψεις (1).

Στον αρχηγό της Φ. Εταιρίας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το σχέδιο που αφορούσε την κατάληξη των πλοίων του πολεμικού ναυτικού στην Κων/λη, τις στρατιωτικές αποθήκες, την προσβολή των στρατώνων και των οχυρών θέσεων από τους ομογενείς της Πόλης, θα είχε τρομακτική απήχηση όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στην Ευρώπη. Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα έκρινε γρήγορα την έκβαση του πολέμου.

Έκανε, ακόμη, σκέψεις ο αρχηγός να μεταβεί στη Γαλλία σε μια προσπάθεια, μέσα από τις γνωριμίες του να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους, απαραίτητους στη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα σχεδίαζε συνεργασία με τον ηγεμόνα της Σερβίας, Μίλος Ομπρένοβιτς για να επιτύχει Ελληνοσερβική συμμαχία. Η Φιλική Εταιρία υπολόγιζε πολύ στο ρόλο που μπορούσε να παίζει η Σερβία για την επιτυχία της Επανάστασης.

Επειδή οι πληροφορίες που έφταναν από τους συνεργάτες του Υψηλάντη ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικές, για υποψίες των Τούρκων, αναγκάσθηκε ο αρχηγός της Φ. Εταιρίας να αποφασίσει από το Κισνόβιο όπου έμενε με τους δικούς τους 16 Φεβρουαρίου 1821, να αρχίσουν χωρίς καμία αναβολή την Επανάσταση (2).

Ο ιστορικός του Ελληνικού Έθνους γράφει: «Ο υπασπιστής του Υψηλάντη Ύπατρος, πηγαίνοντας στον Αλή Πασά, δολοφονήθηκε στην Μακεδονία. Άλλος απεσταλμένος προς τον Μίλος της Σερβίας, ο Αριστείδης Παππάς, συνελήφθη και έδωσε παράδειγμα φιλοπατρίας και αφοσίωσης, αυτοκτονώντας, αφού κατέστρεψε τα έγγραφα των οποίων ήταν κομιστής, αλλά η σύλληψή του έκανε αναμφισβήτητο ότι η «Υψηλή Πόλη γνώριζε και τα πρόσωπα και τα πράγματα. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι ο Υψηλάντης δεν μπορούσε ούτε να παραιτηθεί από το έργο ούτε να το αναβάλει, είτε ξεσπούσε ακέφαλη και ασυνάρτητη η Επανάσταση είτε όχι, θα έρχονταν συμφορές, οι οποίες κατά τούτο έμελλε να αποβούν πιο φοβερές από όλες όσες ήρθαν πραγματικά, ότι θα απέβαιναν άγονες (3).

«Επιλογή του ηρωισμού ως κινητήριας δύναμης της Επανάστασης ξεκινάει» γράφει ο Παπαρηγόπουλος, «από το γεγονός ότι διάβασε την οθωμανική κυριαρχία ως ένα είδος κατοχής όχι των πληθυσμών και του χώρου αλλά ενός προϋπάρχοντος έθνους» (4).

Την έκρηξη του πολέμου επρόκειτο να επισπεύσει, ένας οπλαρχηγός του Γεωργάκη Ολύμπιου, ο οποίος σύμφωνα με τις οδηγίες του Υψηλάντη, μύησε στη Φιλ Εταιρία το Βλάχο, φίλο του, Θεόδωρο Βλαδιμηρέσκου. Αυτόν παρακίνησε ο Γεωργάκης να προκαλέσει εξέγερση των ανδρείων συμπατριωτών του στη Μικρή Βλαχιά με κάποια σκοπιμότητα. Τα γεγονότα βέβαια, ακολούθησαν το δικό τους δρόμο. Ο Βλαδιμηρέσκου, φαντάστηκε ότι ήταν ευκαιρία γι’ αυτόν να ελευθερώσει τη δική του χώρα, τη Βλαχία, γι’ αυτό στρεφόταν περισσότερο εναντίον των Ελλήνων. Η ανταρσία του Βλαδιμηρέσκου, ισχυροποίησε την απόφαση στον Υψηλάντη να δράσει αμέσως χωρίς χρονοτριβή.

Στις 22 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα ο Αλεξ. Υψηλάντης, ντυμένος με στολή Ρώσου στρατηγού περνά τον Προύθο ποταμό και συνοδευόμενος από τους δύο αδελφούς του Γεώργιο και Νικόλαο. Από τον Γεώργιο Μάνο, το Γεώργιο Καντακουζηνό και μερικούς άλλους εισέρχεται στο Ιάσιο. Στις 24 Φεβρουαρίου 1821 εκδίδει την προκήρυξη, με την οποία καλούσε τους Έλληνες να επαναστατήσουν και τους διαβεβαίωνε ότι κάποια ισχυρή δύναμη ήταν έτοιμη να τους βοηθήσει, εννοούσε βέβαια, τη Ρωσία. Αμέσως υποβάλει και την παραίτησή του από το αξίωμα του στρατηγού, από το Ρωσικό στρατό.

Η προκήρυξη έλεγε:

«Μάχου υπέρ πίστης και πατρίδας».

Η ώρα ήλθεν ω Έλληνες. Προ πολλού οι λαοί της Ευρώπης πολεμούντες υπέρ των ιδίων δικαιωμάτων και ελευθερίας αυτών, μας επροσκάλουν εις μίμησιν. Αυτοί καίτοι, ελεύθεροι, επροσπάθησαν όλαις δυνμάμεσι αυξήσουν την ελευθερίαν και δι’ αυτής πάσαν αυτών ευδαιμονίαν… εις τα όπλα, λοιπόν, φίλοι η πατρίδας μας προσκαλεί.

Την 24η Φεβρουαρίου 1821

Βιβλιογραφία
1. Ιστορία του Ν. Ελληνισμού Τ.Τ. σελ. 31-33 εκδ. Ελλ. Γράμματα
2. Ιστορία των Ελλήνων τ.9 σελ. 60-63 εκδ. Δομή
3. Ιστορία του Ελλ. Έθνους του Κ. Παπαρρηγοπούλου τ.14 εκδ. Λυμπέρης
4. Ιστορία της Ελλ. Επανάστασης του 1821 του Δ. Βακαλόπουλου εκδ. ΟΕΔΒ

Παναγιώτης Ι. Παπαδόπουλος, Φιλόλογος - Καθηγητής

Πηγη: Λαός ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο Θάνος Πλεύρης στο Ρέθυμνο

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής Α’ Αθηνών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο. Στις 11 π.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και θα μιλήσει σε μέλη και φίλους του κόμματος στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου (Μοάτσου και Χατζηδάκη 23, 2ος όροφος). Το κεντρικό θέμα της ομιλίας θα είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα και η πρόθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσει ιθαγένεια και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Σας ενημερώνουμε ότι θα γίνει συλλογή υπογράφων για δημοψήφισμα πάνω σε αυτό το θέμα.

Τα αγαθά του "πολυπολιτισμού": Αιγύπτιοι και Αλβανοί απήγαγαν 74χρονη Ελληνίδα

Εξιχνιάσθηκε η απαγωγή 74χρονης

Στην εξιχνίαση της απαγωγής μιας 74χρονης, συζύγου εφοπλιστή, στις 19 Ιουνίου του 2009, στο Παλαιό Φάληρο προχώρησε η Δ/νση Ασφαλείας Αττικής.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο Αιγύπτιους, ηλικίας 35 και 32 ετών, που εργάζονταν στην εταιρεία του συζύγου της 74χρονης και τρεις Αλβανούς, ηλικίας 27, 28 και 35 ετών, που φέρονται ότι συμμετείχαν στην απαγωγή.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούν άλλους τρεις Αλβανούς, ηλικίας 29, 30 και 31 ετών, που φέρονται ως συνεργοί των συλληφθέντων και οι οποίοι διέφυγαν στη χώρα τους, αμέσως μετά την παραλαβή των λύτρων και την απελευθέρωση της απαχθείσας.

Η 74χρονη είχε απαχθεί πρωινές ώρες της 19-6-2009, κοντά στο σπίτι της στο Π. Φάληρο. Οι δράστες, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν το όχημά της, επιβιβάστηκαν σε αυτό και αφού το εγκατέλειψαν στην περιοχή της Καλλιθέας, την επιβίβασαν σε ένα τζιπ και την μετέφεραν στο κρησφύγετό τους.

Το βράδυ της 25-6-2009 την απελευθέρωσαν, αφού πρώτα ο σύζυγός της κατέβαλε ως λύτρα το χρηματικό ποσό των 1.800.000 ευρώ.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την απαγωγή, παίρνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις, βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους, έως και την απελευθέρωση της 74χρονης, οπότε και διακόπηκε κάθε επαφή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των χρημάτων και του κρησφύγετου όπου κρατούνταν η 74χρονη.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Νέες δηλώσεις συμπαράστασης για τον Δημήτρη

040210-zour-xatz-naxΗ κοινωνία αντιδρά με αποτροπιασμό στην σύλληψη και αναίτια προφυλάκιση του αρχισυντάκτη του ΕΚ

Την εν γένει ανακολουθία και δομική αναξιοπιστία των διωκτικών και δικαστικών αρχών της χώρας, την διαπίστωσα ήδη προσωπικά, όταν υπήρξα μάρτυρας υπεράσπισης για τον Αλέκο Γιωτόπουλο στην δίκη της 17Ν. Την διαπίστωσα, επίσης, επί επταετίας, στο Βραχάτι Κρήτης, όπου η κατευθυνόμενη Αστυνομία και Δικαιοσύνη έχριζε ως παρόντες δράστες, αθώους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονταν δεκάδες χιλιομέτρων από τα γεγονότα. Κατά λογικήν και πολιτικήν συνεπαγωγήν, κρίνω ότι είναι εντελώς αναξιόπιστη η σύλληψη ενός επαγγελματία δημοσιογράφου, στον τόπο και χρόνο ασκήσεως του λειτουργήματός του και απαιτώ ως κατ' εξακολούθηση διωκόμενος πολίτης αυτού του ψευδοκαθεστώτος της χώρας μου την άμεση αποφυλάκιση του κρατούμενου δημοσιογράφου.

Κώστας Ζουράρις Καθηγητής Πανεπιστημίου


Όταν στην Ελλάδα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι προωθούν με άνωθεν εντολές τις εθνομηδενιστικές γραμμές της Δραγώνα και της Ρεπούση, κάθε άλλη φωνή στον τόπο πρέπει να γίνει προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να σβήσει. Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, όμως, δεν τρομοκρατήθηκε και η δίωξη και φυλάκισή του γίνεται μπούμερανγκ στα κεφάλια των εθνομηδενιστών Χρυσοχοΐδη και Βούγια. Με νέα παιδιά, πατριώτες σαν τον Δημήτρη Παπαγεωργίου μπορεί ακόμη να ελπίζει.

Αντώνης Ναξάκης Αρχιπλοίαρχος ε.α



O Δημήτρης Παπαγεωργίου βρίσκεται στην φυλακή με εντολή των χορηγών του indymedia στον κύριο υπουργό Προ-Πο.Προφυλακίστηκε επειδή είναι εθνικιστής και δεξιός. Δηλαδή, για τις ιδέες του και όχι για τις πράξεις του.Είναι επομένως ,πολιτικός κρατούμενος της Πράσινης Διακυβέρνησης. Είναι ντροπή ,που η Συριζοκρατούμενη ΕΣΗΕΑ ,δεν έχει κηρύξει απεργία σε όλα τα Μέσα, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του. Έχουμε δημοσιογράφο πολιτικό κρατούμενο και ο Νταβανέλος με την Νταουντάκη και τον Μουλόπουλο ασχολούνται πώς θα φάνε τα λεφτά των δημοσιογραφικών Ταμείων.

Σπύρος Χατζάρας Δημοσιογράφος

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010, ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ, ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΥΣ, ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ, ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.
ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ. ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ .
Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
ΩΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ.
ΕΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΞΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΩΣ ‘’ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ’’ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ.
ΒΕΒΑΙΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΥΟΔΩΘΕΙ.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΤΑ ΓΑΤΙΑ, ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ!

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ...

Οι κάτοικοι των Πατρών, τη Δευτέρα που μας πέρασε, έγιναν μάρτυρες μιας απίστευτης κατάστασης, η οποία ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα παρακμής και υποβάθμισης που τους σερβίρουν καθημερινά εξαιτίας την έντονης παρουσίας λαθρομεταναστών στην πόλη τους. Συγκεκριμένα, στην πλατεία του Βασ. Γεωργίου, διερχόμενοι κάτοικοι της πόλης αντίκρυσαν δύο Αφγανούς, οι οποίοι στραγγάλιζαν τα ανύποπτα περιστέρια της πλατείας και τα έβαζαν στη τσέπη τους, για την ώρα του φαγητού. Οι Αφγανοί, μάλιστα, εφάρμοζαν και σχέδιο παραπλάνησης του "εχθρού" (βλ. περιστέρι). Πέταγαν από τις τσέπες τους κομμάτια ξερού ψωμιού, με αποτέλεσμα τα περιστέρια να μαζεύονται γύρω τους και εκείνοι να μπορούν να τα πνίγουν και να τα αρπάζουν με μεγαλύτερη ευκολία. Φυσικά, αυτή η κατάσταση δεν μας εκπλήσσει διόλου, μιας και μας έχουν συνηθίσει σε πολύ χειρότερα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής. Σιγά μην ήταν και φιλόζωοι! Και όσοι από την άλλη, θεωρούν ότι η πράξη τους αυτή οφείλεται στην πείνα τους (βλ. "Κρίμα οι άνθρωποι"!), να τους θυμήσουμε ότι δεν τους καλέσαμε για δείπνο σε ελληνική βραδιά στη χώρα μας. Για την ακρίβεια... δεν τους καλέσαμε καθόλου!

Νικόλαος Τούτουζας: Αν φύγουν οι αγρότες και η ύπαιθρος ερημώσει τι θα γίνει η Ελλάδα;

Τα πράγματα δεν πάνε καλά, η ελληνική ύπαιθρος κινδυνεύει να οδηγηθεί σε πτώχευση και ερήμωση. Όσοι διαβάζουν ιστορία γνωρίζουν ότι πριν γίνει μια κατάκτηση σε έναν τόπο πάντα θα έχει προηγηθεί μια οικονομική εξαθλίωση. Απελπισία και απόγνωση επικρατεί πλέον στα αγροτικά νοικοκυριά, λόγω του υψηλού κόστους ζωής που έχει φέρει τα τελευταία χρόνια η ακρίβεια από μια αγορά που είναι αχαλίνωτη.
Οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές που αναγκάζονται να πουλάνε το προϊόν τους, που συνεχώς συμπιέζονται προς τα κάτω και τον ανταγωνισμό από τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα του εξωτερικού - που έρχονται σε κύματα όπως και οι λαθρομετανάστες - με αποτέλεσμα να πλουτίζουν οι ξένοι αγρότες και να οδηγούνται σε πτώχευση οι συμπατριώτες μας. Μας λένε να είμαστε «ανθρωπιστές» και να βοηθάμε τους φτωχούς λαούς, αλλά τώρα κανείς ξένος δεν θέλει να μας βοηθήσει στην δύσκολη οικονομική κρίση που περνάμε. Μόνο να μας δανείσουν θέλουν με υψηλά επιτόκια οι διεθνείς κερδοσκόποι.
Ο αγρότης και Γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Θηβών κ. Νικόλαος Τούτουζας μιλά στον «ΕΚ» και θυμάται ότι «ήταν μικρό παιδάκι όταν το έπαιρνε από το χέρι ο πατέρας του και πήγαινε σε αγροτικές κινητοποιήσεις και έφτασε ο καιρός να κρατά από το χέρι το δικό του γιο. Ποτέ δεν πρόσεξαν τους αγρότες όπως τους τραπεζίτες ή τους υπόλοιπους επιχειρηματίες αλλά πάντα τους πέταγαν ένα κομμάτι ψωμί για να μη φωνάζουν. Βλέπετε η οικονομική απαξίωση ήρθε μετά από χρόνια κοινωνικής απαξίωσης για όλους αυτούς τους ακρίτες της υπαίθρου».

συνέντευξη στον Α. Μ. Παϊρισάδη

«Ποιος να φταίει για όλα αυτά;», τον ρωτάμε....
«Φταίνε όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν», μας απαντά και προσθέτει:
«Αυτοί που επί σειρά ετών είχαν συμφωνήσει και υπέγραψαν την καταδίκη του Έλληνα αγρότη. Όλοι αυτοί που άλλα μας έλεγαν εμάς εδώ στην πατρίδα και άλλα υπέγραφαν στο εξωτερικό. Φτάσαμε στο σημείο λόγω χρεών να κάνουμε συνεταίρους τους τραπεζίτες. Σας προκαλώ να μου δείξετε έναν αγρότη που να μην χρωστά στην Αγροτική ή σε κάποια άλλη τράπεζα. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε οικονομικό βάρος τους γονείς μας, που με τα 330 ευρώ που παίρνουν σύνταξη το μήνα δεν τους φτάνουν για να ζήσουν. Γνώριζαν πολύ καλά το αποτέλεσμα, ήξεραν ότι οδηγούσαν τον Έλληνα αγρότη σταδιακά στην ομηρία των επιδοτήσεων που σύντομα θα σταματήσουν. Κατασκεύασαν έναν αγρότη που κάθε χρόνο θα έπρεπε να περιμένει το κρατικό επίδομα για να επιβιώσει. Από παραγωγός μεταμορφώθηκε σε κρατικοδίαιτο υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα του λένε ότι θα σταματήσουν να τον μισθοδοτούν θα πάψουν να πηγαίνουν οι επιδοτήσεις απευθείας στον αγρότη. Αλλά ούτε επενδύσεις γίνονται αφού μας λένε ότι δεν έχουν χρήματα αλλά δεν απαντούν που πήγαν τα χρήματα του φορολογούμενου λαού. Έχει εξαφανιστεί το χρήμα και δεν μας λένε που έχει πάει. Τον κλέφτη ξέρω ότι πρέπει να τον τιμωρείς και να φέρνεις πίσω τα κλοπιμαία. Οδηγούσαν τον Έλληνα αγρότη στην εξαθλίωση ενώ την ίδια στιγμή κάποια λαμόγια πλούτιζαν με τον κόπο του.
Όλοι αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα μεθόδευσαν με τις αποφάσεις τους να ευτελιστεί η καλλιέργεια των βασικών αγροτικών προϊόντων (καπνού, βαμβακιού, δημητριακών). Δεν είχαν στρατηγικό σχεδιασμό και δεν ήθελαν να κάνουν κανένα έλεγχο, έτσι κατάφεραν να καταστρέψουν τον υδροφόρο ορίζοντα από τα νιτρικά των λιπασμάτων και την εντατική καλλιέργεια.
Οι αγρότες είναι περήφανοι άνθρωποι και δεν ζητάνε ελεημοσύνη μα εμπορικές τιμές για τα προϊόντα τους, ώστε να μπορούν να ζήσουν με τις οικογένειές τους στην ύπαιθρο. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση πρέπει να στραφούμε στην παραγωγή προϊόντων και ο πρωτογενής αγροτικός τομέας είναι η «βαριά» βιομηχανία της χώρας μας. Το βασικότερο μέλημα των πατριωτών είναι να μείνει η αγροτική παραγωγή στα χέρια των Ελλήνων και οι καταναλωτές να προτιμάνε τα ελληνικά προϊόντα και όχι τα εισαγόμενα αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.
Σήμερα δεν υπάρχει κανένα προϊόν που να φέρνει εισόδημα στον αγρότη. Μας μιλούσαν για ελεύθερη αγορά αλλά δεν μας εξηγούσαν πως θα ανταγωνιστεί ο Έλληνας αγρότης τις «ελεύθερες» εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις τρίτες χώρες. Οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων είναι εξευτελιστικές (0,13 λεπτά το κιλό σιτάρι, 0,10 λεπτά το κιλό καλαμπόκι) όμως η τιμή του ψωμιού στο 1,60 ευρώ τα 700 γραμμάρια, μαντέψτε ποιοι πλουτίζουν. Βλέπετε το μεροκάματο στις χώρες αυτές είναι από 1 μέχρι 5 δολάρια και το κοινωνικό κόστος παραγωγής (ασφάλιση, προστασία της μητρότητας, αποφυγή της παιδικής εργασίας, σύνταξη κ.α.) είναι ανύπαρκτο. Έτσι εισάγονται κοινοτικό από τις εξωκοινοτικές χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ μεγάλες ποσότητες κακής ποιότητας κτηνοτροφικού μαλακού σιταριού που γίνεται ψωμί και καλαμποκιού που «βαφτίζουν» κοινοτικό, ενώ από τις μεσογειακές χώρες εισάγουν φρουτολαχανικά με επικίνδυνα υπολείμματα. Τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν εκεί είναι πάμφθηνα, είναι αυτά που καλώς αποκλείστηκαν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί άφηναν υπολείμματα καρκινογόνα και που οι πολυεθνικές βέβαια δεν τα πέταγαν αλλά τα διέθεταν σε αυτές τις χώρες. Έτσι με τις αποφάσεις της Κομισιόν οι επικίνδυνες αυτές τροφές έρχονται με πλάγιο τρόπο στο πιάτο το δικό μας και των παιδιών μας. παιδιών μας. Και βέβαια τα μέσα ενημέρωσης δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά απλά μας κάνουν δωρεάν μαθήματα μαγειρικής. Βλέπετε είναι ανώδυνο να εμφανίζεις ένα όμορφο πιάτο στην τηλεόραση από το να χτυπάς μια πολυεθνική.
Μας λένε για δημοκρατικές αποφάσεις αλλά δεν μας απαντούν με πιο τρόπο δίνουν έγκριση να κυκλοφορούν μεταλλαγμένες τροφές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιοι κερδοσκόποι κερδίζουν και ποια λόμπυ κυκλοφορούν στις αίθουσες των Βρυξελλών και ταΐζουν τα στόματα των υπάλληλων γραφειοκρατών.
Ζητούμε από την πατρίδα να μας προστατεύσει από το διεθνιστικό εφιάλτη που έρχεται να τσακίσει την αγροτιά. Πρέπει να μας βοηθήσουν όλοι οι Έλληνες, γιατί αν πάψουμε να παράγουμε τροφή τότε θα είναι όλοι οι συμπατριώτες μας όμηροι των εισαγωγών.
Θέλουμε να παραμείνουμε στη γη των προγόνων μας που τόσο αγαπάμε και να μπορέσουμε να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Γιατί εμείς οι αγρότες φυλάμε την ελληνική ύπαιθρο και αν φύγουμε και την αφήσουμε να ερημωθεί, σύμφωνα με τον φυσικό νόμο του «κενού», κάποιοι άλλοι θα έρθουν να την κατακτήσουν».
Το δυναμισμό των γειτόνων μας απέναντι στο δικό μας «κενό» εξουσίας έρχεται να αναδείξει με δραματικό τρόπο ο Βούλγαρος πρωθυπουργόε (έχει ζητήσει αποζημιώσεις ύψους 20 δις από την Τουρκία για τους 250.000 Βούλγαρους πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη το 1913!) και η (είτε το θέλουμε είτε όχι πολύ αποτελεσματική) παρέμβασή του για να ανοίξουν τα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών στον Προμαχώνα και να μπορέσουν να διέλθουν τα βουλγαρικά φορτηγά.
Μετά τα Ίμια για ακόμη μια φορά οι Έλληνες υπουργοί, αντί να πηγαίνουν εκεί που υπάρχει το πρόβλημα για να το λύσουν, προτιμούν να «συνωστίζονται» στα τηλεοπτικά παράθυρα της Αθήνας.

ΜΙΚΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ ΕΝΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΟΓΧΗ

ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΟΞΥΜΕΝΑ. ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΝ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ Η ΙΤΑΛΙΑ. ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΗΤΑΝ ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΧΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΔΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ MSI-DN ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΟΤΑΒΙΑΝΟ 7 ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΙΚΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ 21 ΕΤΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ FUAN Ο <<ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ>>. ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΤΑΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: "ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ". ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ 28Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ PIAZZA RISORGIMENTO Η ΟΠΟΙΑ ΑΤΥΠΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ PIAZZA MANTAKAS. ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΕΡΙΑ ΥΨΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ. ΣΙΩΠΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ "MIKIS MANTAKAS" ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ "PRESENTE PRESENTE PRESENTE"! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΠΑΝΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ 28 ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΚΗΡΥΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ.

2η γιορτή Patria...

poster-giorti-patria2010αυτή η γιορτή είναι του Δημήτρη...

Την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου το περιοδικό «Patria» διοργανώνει την 2η ετήσια γιορτή του. Στον πολυχώρο «Χρώμα» (Καραγεώργη Σερβίας και Λέκκα 8), στο κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα), από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από εκδηλώσεις, προβολές, συζητήσεις, εργαστήρια (workshops), εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία και γλέντι μέχρι πρωίας.
Όπως και πέρυσι, οι φίλοι του περιοδικού θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν αλλά και κυρίως να συμμετάσχουν σε μια σειρά από συζητήσεις με θεματικές ενότητες που θα αφορούν στην επικαιρότητα, ιδωμένες μέσα από το πρίσμα του «πατριωτικώς ορθού».
Επίσης, θα τιμηθούν και μια σειρά από Ελληνίδες και Έλληνες για την εθνική προσφορά τους.


πρόγραμμα
έναρξη 11:00 π.μ.


ισόγειο
Yποδοχή, πληροφορίες και λειτουργία cafe, bar και εστιατορίου καθ' όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως.
Κατά την διάρκεια του μουσικού προγράμματος ο χώρος θα λειτουργήσει ξεχωριστά με ελαφρά μουσική, ποτό και φαγητό.


α' όροφος
εκθέσεις (όλη την μέρα)
Πατριωτικό βιβλίο (θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο)
Πολιτική γελοιογραφία: Ο Παναγιώτης Δούμας σκιτσάρει την επικαιρότητα με πατριωτικό πενάκι...
Ηρωικός ρεαλισμός: Έργα του Φρανκ Φραζέτα που ύμνισε το επικό στοιχείο στην ιστορία και την μυθολογία.

συζητήσεις
13:00 - 14:00 Νεολαία και πατριωτισμός.
συντονίζει: ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ.
συμμετέχουν: Ηλίας Σπύρου (τ. πρόεδρος ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ), Έφη Σέλιου (δημοσιογράφος, μέλος της ΕΝΒΗ), εκπρόσωπος του Ποντιακού Συλλόγου «Η ΑΡΓΩ», εκπρόσωπος του πατριωτικού συνδέσμου «ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ».

14:30 - 15:30 Παρουσίαση του βιβλίου «Ανάμεσα σε δύο κόσμους»
συμμετέχουν: ο συγγραφέας Ευάγγελος Χανιώτης, Τάσος Δημητρακόπουλος (δικηγόρος), Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (εκδότης της εφημερίδος «Ελεύθερος Κόσμος»
16:00 - 17:00 Corto Maltese - Ένας αναρχοδεξιός αντι-ήρωας
ο καθηγητής πανεπιστημίου, Χρίστος Γούδης, μιλά για τον γνωστό ήρωα κόμιξ και τον δημιουργό του Hugo Pratt.

προβολές
15:30 - 16:00 Ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του Φρανκ Φραζέτα.
Μιλά ο ίδιος ο καλλιτέχνης.
17:00 - 17:30: Αποσπάσματα ταινιών με ήρωα τον Corto Maltese.

β' όροφος
προβολές
13:00 - 14:30 Οι γενναίοι του Βορρά (Ελληνική ταινία)

συζητήσεις
12:00 - 13:00 Ελληνικός πατριωτικός κινηματογράφος
συντονίζει: ο Πέτρος Μυλωνάς (δημοσιογράφος)
συμμετέχουν: Γιώργος Πισσαλίδης (κριτικός κινηματογράφου), Τάσος Δημητρακόπουλος (δικηγόρος)

16:00 - 17:00 Οικολογία και εθελοντισμός
συντονίζει: Σπύρος Σταματόπουλος (σ/χης ΠΖ ε.α.)
συμμετέχουν: Σταύρος Παϊσιάδης (δημοσιογράφος), Γιάννης Σύρρος (δασολόγος), Δημήτρης Καρβέλης (Πρόεδρος ΛΕΦΕΔ Αττικής)

17:00 - 18:00 Θράκη - Κύπρος - Βόρειος Ήπειρος. Τα ανοικτά μέτωπα του Ελληνισμού
συντονίζει: Γιάννης Κουριαννίδης (εκδότης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης).
συμμετέχουν: Σεμπαϊδήν Καραχότζα (Πομάκος δημοσιογράφος), Σταύρος Καρκαλέτσης (ιστορικός), Μπάμπης Καραθάνος (πρόεδρος του συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ελλάδος)

18:00 - 19:30 Λαθρομετανάστευση και Οικονομία. Το αίτημα για δημοψήφισμα
συντονίζει: Παναγιώτης Δούμας (Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής).
συμμετέχουν: Κων/νος Ρωμανός (καθηγητής παν/μίου), Γιάννης Κολοβός (δημοσιογράφος - συγγραφέας), Βασίλης Κροκίδης (πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου).
Παρεμβαίνουν: Ηλίας Πολατίδης (βουλευτής Σερρών ΛΑ.Ο.Σ.), Μάκης Βορίδης (βουλευτής Αττικής ΛΑ.Ο.Σ.)

19:30 - 21:00 Δημήτρης Παπαγεωργίου. Ο Πατριωτισμός υπό διωγμόν - Η ηγεμονία της Αριστεράς.
συντονίζει: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (εκδότης του «Ελευθέρου Κόσμου»).
συμμετέχουν: Σπύρος Χατζάρας (δημοσιογράφος), Νίκος Χιδίρογλου (δημοσιογράφος), Ανδρέας Πάτσης (δικηγόρος), Χρήστος Χαρίτος (οικονομολόγος).
Παρεμβαίνουν: Θάνος Πλεύρης (βουλευτής Α' Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.), Άδωνις Γεωργιάδης (βουλευτής Β' Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.), Χρίστος Γούδης (πρόεδρος του ιδρύματος «Ίων Δραγούμης»)

βραβεύσεις
Στις 21:00 - 22:00 το PATRIA θα τιμήσει Έλληνες, διακεκριμένους για την εθνική και κοινωνική τους δράση.

μουσικό πρόγραμμα

22:00 - 23:00 Συναυλία Αφοι Λούμπεν
Οι Αφοί Λούμπεν παρουσιάζουν ζωντανά τα νέα κομμάτια τους και τα αφιερώνουν στο φυλακισμένο μέλος τους, Δημήτρη Παπαγεωργίου.
23:00 - ... Μουσικό αφιέρωμα στους Rammstein και την μουσική σκηνή που δημιούργησαν. (θα λειτουργήσει μπαρ και γι' αυτόν τον χώρο)

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Στον τίτλο δεν υπάρχει θαυμαστικό! Αποτελεί είδηση αλλά όχι έκπληξη. Μετά το χωρίς προηγούμενο μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων, από τις ανεξέλεγκτες ορδές των λαθρομεταναστών στο χωριό μας, συνέβη από πλευράς τους κι αυτή η εμετική απόπειρα.Το παρ’ ολίγον θύμα, 6χρονο αγοράκι, βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του σε ελαιοπερίβολο πλησίον της Μερόπης για εργασίες ελαιοσυγκομιδής. Έμεινε όμως για λίγο μόνο του, όταν ο πατέρας του έλειψε να προμηθευτεί καύσιμα για τα γεωργικά του εργαλεία από παρακείμενο πρατήριο. Η επιστροφή του σε σύντομο χρόνο αποσόβησε τα χειρότερα, αφού ένα δίποδο κτήνος Πακιστανικής καταγωγής δεν έχασε την ευκαιρία να το «στριμώξει».Είναι άσκοπο θεωρούμε, το να περιγράψουμε την γενικότερη κατάσταση που έχει παγιωθεί στη Μερόπη από τους εισβολείς. Μόνο οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού που την βιώνουν κάθε μέρα και κυρίως κάθε νύχτα, μπορούν να την αντιληφθούν...Δε θα μιλήσουμε για τη σωρεία των παραβατικών πράξεων από πλευράς των κατακτητών. Από πού ν’ αρχίσει κανείς και που να τελειώσει… άσκοπο θα ήταν κι αυτό.Θα πούμε μόνο ότι ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Και διαρκώς καταφτάνουν καινούργιοι. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί η θρασύτητά τους και το ύφος τους. Ύφος «νταή»! Πριν ένα χρόνο το φωνάζαμε. (δείτε εδώ). Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Χθες τη νύχτα, αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό μέσα στα χωράφια και τα μονοπάτια της Μερόπης, κυνηγώντας τα φαντάσματα των Ασιατών. Και;Μόνο γραφικές θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τέτοιες πρακτικές αντιμετώπισης του προβλήματος. Το κλειδί της λύσης θα έπρεπε να ήταν πολιτικό. Λέμε «ήταν», γιατί θεωρούμε ότι το παιχνίδι χάθηκε πια. Ο πολιτικός χειρισμός του ζητήματος, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα κάστρα πέφτουν πάντα εκ των έσω. Και για μια ακόμα φορά στην ιστορία μας, όσο κι αν πονάει, θα πρέπει να αναφωνήσουμε: η πόλις εάλω…Ελπίζουμε, μετά τους τελευταίους νόμους της κυβέρνησης, στο μέλλον αυτές οι ορδές να μας διοικήσουν και να μας κυβερνήσουν με επιείκεια…Στο θέμα θα επιστρέψουμε.

http://meropitopik.blogspot.com/

Σχολιο: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΑ ΔΙΠΟΔΑ-ΚΤΗΝΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

Τα σκαλιά της βουλής αξίζουν πιο πολύ από το σπίτι του Παλαμά!

030210-palamasγράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Mε... ανακούφιση μάθαμε, την εβδομάδα που πέρασε, ότι η Ελληνική Βουλή ενέκρινε δαπάνη 200.000 ευρώ, για να αντικατασταθούν τα μάρμαρα που βρίσκονται στην είσοδο της Βουλής. Κανονικά, για τα μάρμαρα αυτά θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα μικρό ηρώο, αφού τόσα άντεξαν, τόσα άκουσαν και τόσα είδαν κατά την διάρκεια της "κοινοβουλευτικής" τους θητείας.
Οπότε θα χαραχθούν κάτι σαν διάδρομοι ώστε οι βουλευτές και ιδίως οι βουλευτίνες να μην κινδυνεύουν να βρεθούν στο έδαφος χωρίς τη γόβα τους. Αφορμή από ότι καταλαβαίνουμε, ήταν διάφορα "ατυχήματα" τα οποία είχαν βουλευτίνες με ψηλές γόβες αλλά και "υπερτραφείς" βουλευτές. Μια τέτοια άτυχη στιγμή είχε μια μέρα και ο Θόδωρος Πάγκαλος, όχι προς Θεού δεν έχασε την γόβα του... αλλά το έδαφος κάτω από τα πόδια του, με αποτέλεσμα να σωριαστεί λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της Βουλής. Φυσικά σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις καθώς, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που έχουν κάποια... παραπάνω κιλά!

Αλλά για τον Παλαμά, δεν έχουν λεφτά
Και ενώ χρήματα για τον... εξωραϊσμό του περιβάλλοντος της Βουλής - που πέρα από τα αστεία μια χαρά μας φαίνεται ήδη - υπάρχουν, όπως υπάρχουν και για διάφορες πολυπολιτισμικές φιέστες, δεν υπάρχουν χρήματα για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Αυτό αποδεικνύεται από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνις Γεωργιάδης, Ηλίας Πολατίδης και Αθανάσιος Πλεύρης στην Βουλή, σχετικά με το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Αθήνα. Ρώτησαν οι τρεις βουλευτές του ΛΑΟΣ, τον κύριο Γερουλάνο: κατ' αρχάς, για ποιους λόγους δεν έχει γίνει η αναπαλαίωση και η συντήρηση της οικίας του Κωστή Παλαμά στην Πλάκα; Αλλά και το τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο σας για την αποτροπή της κατάρρευσης του κτηρίου όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μέγιστος Εθνικός μας ποιητής;
Η απάντηση του Γερουλάνου είναι αλήθεια ότι είναι κάπως... διφορούμενη. Κατ' αρχάς, ο υπουργός, επιβεβαιώνει το «στάτους» του σπιτιού στο οποίο πέθανε ο Κωστής Παλαμάς, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό του ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο, και την προστασία του από τις διατάξεις του νόμου. Αμέσως μετά αναφέρεται στο αίτημα της «φερόμενης ιδιοκτήτριας» Μαρίας Γεωργίου, η οποία ζήτησε την άρση χαρακτηρισμού του κτηρίου. Και η οποία απορρίφθηκε το 2004.
Αμέσως μετά όμως, ο κ. Γερουλάνος, σε μια δήλωση η οποία δεν τιμά καθόλου την χώρα που ανέδειξε τον Πολιτισμό, αλλά ούτε και το υπουργείο του οποίου ηγείται, μας λέει ότι «μετά από σχετική έρευνα των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, η απαλλοτρίωση ή απευθείας εξαγορά του κτιρίου κρίθηκε ασύμφορη».
Προσπαθεί βέβαια, αμέσως μετά, να «χρυσώσει το χάπι» αναφερόμενος στην νομοθεσία, η οποία λέει ότι «ο κύριος ή ο νομέας μνημείου υποχρεούται να μεριμνά για την άμεση εκτέλεση των εργασιών συντήρησης, στερέωσης ή προστασίας ετοιμόρροπου μνημείου χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, με δική του δαπάνη και υπό την εποπτεία και τις υποδείξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας». Βέβαια δεν μας λέει, ποια υπηρεσία του Υπουργείου... ελέγχει την εφαρμογή αυτού του νόμου...
Αλλά φυσικά το βάρος της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια του κάθε ιδιώτη, που μπορεί να έχει ή να μην έχει την οικονομική ιδιότητα να διατηρήσει σε καλή κατάσταση τα εθνικά μας μνημεία. Επί της ουσίας ο υπουργός Πολιτισμού, αποφεύγει να απαντήσει στο τι σκοπεύει να κάνει το κράτος, επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Εκτός και αν δεν σκοπεύει να κάνει τίποτε. Ίσως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι διαφορετικές. Και οι διάφορες «πολιτιστικές» φιέστες στις οποίες ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή οι παχυλοί μισθοί κάποιων χρυσοκανθάρων, έχουν μεγαλύτερη σημασία, από την διατήρηση των εθνικών μας μνημείων. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, το σπίτι του Εθνικού ποιητή, σίγουρα θα είχε αναδειχθεί. Αντ' αυτού, εμείς το εγκαταλείπουμε.
Ας ελπίσουμε, ότι κάποια δραματική αλλαγή θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον. Αλλιώς θα δούμε και αυτό το σπίτι, να γίνεται... μεζονέτα, ή μονοκατοικία με πισίνες, όπως έχει γίνει και με άλλους χώρους, ακόμη και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Πλάκα.