ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Δεν ξεχνούμε τα εγκλήματα του κομμουνισμού

Η 23η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων. Φυσικά, μην περιμένετε να διαβάσετε κάτι σχετικό στα ελληνικά μέσα μαζικής επικοινωνίας, τα οποία «αριστεροκρατούνται». Η είδηση θα «πνιγεί», δεν θα φτάσει καν ως «υπόμνηση» στους αρχισυντάκτες. Ποιος θα τολμήσει άλλωστε, «να μπει στο μάτι» του («προοδευτικού») συστήματος, να υποστεί διώξεις; Ο εν Ελλάδι κομμουνισμός (κατά τον Νίκο Καζαντζάκη «πνευματική ψώρα»), παρά τα αναρίθμητα και διαπιστωμένα εγκλήματά του, εξακολουθεί να παραμένει «αποδεκτή» από το σύστημα ιδεολογικοπολιτική θεώρηση και πρακτική (βλέπε ενέργειες ΠΑΜΕ). Στους κόλπους της αστικής (και «καθωσπρέπει» και καθ’ όλα «φιλελεύθερης») Δεξιάς, υπάρχουν πολλοί που «ξέχασαν» τα εγκλήματα των κομμουνιστών την περίοδο 1942-49, που ξέχασαν τον Φενεό, τον Μελιγαλά, το Κιλκίς, που ξέχασαν τις επετείους στο Γράμμο & Βίτσι και στο Μακρυγιάννη, που ξέχασαν όλους όσους δολοφονήθηκαν από τα πιστόλια της ΟΠΛΑ, όλους όσους έπεσαν μαχόμενοι κατά της ΣΝΟΦ και των Ελλήνων συνοδοιπόρων της, για να παραμείνει ελεύθερη και ελληνική η Μακεδονία μας.

Όμως, κάποιοι από εμάς δεν ξεχνούν. Ίσως να είναι η μνήμη του αδικοχαμένου Κίτσου Μαλτέζου, ίσως να είναι η μνήμη του συνταγματάρχη Ψαρρού ή η μνήμη του μικρού Μαραθέα, ίσως να είναι η μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που σφαγιάστηκαν την περίοδο 1942-49 από τους κομμουνιστές, ίσως να είναι η μνήμη των δεκάδων χιλιάδων θυμάτων του παιδομαζώματος (που καταδίκασε η διεθνής κοινότητα), ίσως να είναι η μνήμη των χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών που δολοφονήθηκαν στο Κατίν, ή των δεκάδων εκατομμυρίων πολιτών της ΕΣΣΔ, μεταξύ τους και πολλών Ελλήνων, που έχασαν τη ζωή τους στα γκουλάγκ της Σιβηρίας (που έστησε ο «πατερούλης» της ελληνικής αριστεράς Στάλιν), ή η μνήμη των θυμάτων των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, ή των εκατομμυρίων θυμάτων του Μάο Τσε Τουνγκ.

Ίσως να είναι η συνεχής ανεύρεση ομαδικών τάφων στη Ρωσία, μία στην Αγία Πετρούπολη, μια στο Βλαδιβοστόκ, ή αλλού. Ίσως να είναι η μνήμη όσων έπεσαν προσπαθώντας να διαβούν το Τείχος του Βερολίνου προς την ελευθερία (το τραγούδι του David Bowie «Heroes», θα μας θυμίζει πάντα τους ήρωες εκείνους). Ίσως να είναι ακόμα και η μνήμη των «εσωτερικών» εχθρών (τροτσκιστών και αρχειομαρξιστών) που έπεσαν από τα χέρια «συντρόφων» τους στο Μπούλκες...

Χωρίς φόβο, με πάθος για το έθνος και την ελευθερία

Αλλά κάποιοι από εμάς δεν ξεχνούμε, αλλά ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε. Και ας κόβουν βόλτες αριστεροί με κουμπούρια... εν έτει 2010! Αμετανόητοι... Βέβαια και στην Κατοχή έκοβαν βόλτες οι «κόκκινοι» δήμιοι. Όμως, ο Κίτσος Μαλτέζος και οι συναγωνιστές του δεν φοβήθηκαν τις «ερυθρές» ύαινες. Ούτε φοβήθηκαν όλοι όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους στου Μακρυγιάννη τον Δεκέμβρη του ‘44, προστατεύοντας τα ιερά και όσια του έθνους και την ελευθερία. Ούτε οι νεαροί χωροφύλακες, οι Ιερολοχίτες που πολέμησαν κατά του Ναζισμού, του δίδυμου αδερφού του κομμουνισμού, στο Ελ Αλαμέιν και στο Ρίμινι, φοβήθηκαν.

Ο φόβος έχει παραλυτικά αποτελέσματα. Η λενινιστική αριστερά το γνωρίζει και γι’ αυτό χρησιμοποιεί την τρομοκρατία ως κύριο μέσο για την επίτευξη των στόχων της. Και επιμένει πεισματικά, παρά το γεγονός ότι από το 1949 και μετά, αποτυγχάνει συνεχώς στη συστηματική προσπάθειά της να κερδίσει την καρδιά και την ψυχή των Ελλήνων (τζάμπα οι «υπερωρίες» των στρατευμένων ιστοριογράφων). Η βία, είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην κομμουνιστική θεώρηση, που δεν έχει κανένα ουμανιστικό υπόβαθρο. Οι «εχθροί του λαού» και οι «αντιδραστικοί», απλά εξοντώνονται.

Η «καθυστέρηση»

Κι όμως, στην εποχή του ελληνικού παραλόγου, τύποι ευτραφείς στα βόρεια προάστια της Αθήνας αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για δολοφονίες, αποδεικνύοντας με τη στάση τους ότι δεν σέβονται ούτε σκοπεύουν να σεβαστούν στο μέλλον την ανθρώπινη ζωή. Κάποιοι αιμοδιψείς και βίαιοι «ερυθροί», ακόμα και σήμερα, θέτουν ευατούς εκτός ευρωπαϊκού πολιτισμικού πλαισίου. Κι όμως, εν έτει 2010, υπάρχουν Έλληνες (αλλά όχι και τόσο «Ευρωπαίοι) που «υπερασπίζονται» δολοφόνους, που υπερασπίζονται αυτούς που επιβουλεύονται την ελευθερία μας, υπάρχουν «ακτιβιστές» που ζητούν τη ρεβάνς, που γράφουν στους τοίχους «Βάρκιζα τέλος». Είμαστε η μόνη χώρα όπου έγινε διαδήλωση υπέρ τρομοκρατών, με τη συμμετοχή ομάδων της άκρας αριστεράς.Στην Ελλάδα, ευδοκιμούν αμετανόητοι θιασώτες της κομμουνιστικής θηριωδίας και απανθρωπιάς, θιασώτες των γκουλάγκ, οι οποίοι αρνούνται να αποδεχθούν την ήττα τους (που τους επιβλήθηκε από το λαό), που μιλούν συνέχεια για τη Μακρόνησο και τη Γυάρο αλλά ποτέ για το Μπούλκες ή το Φενεό και φυσικά, αρνούνται πεισματικά να ωριμάσουν.

Ψήφισμα-σταθμός

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 2ας Απριλίου 2009 σχετικά με την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον ολοκληρωτισμό, καταδικάζει απερίφραστα τα εγκλήματα του κομμουνισμού, δηλώνοντας «πεπεισμένο ότι απώτερος στόχος της αποκάλυψης και της αποτίμησης των εγκλημάτων που διέπραξαν τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα είναι η συμφιλίωση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί αν υπάρξει αποδοχή της ευθύνης, ζητηθεί συγγνώμη και προωθηθεί η ηθική ανάκαμψη». Αναθέτει δε στον Πρόεδρό του «να διαβιβάσει το παρόν ψήφισμα στο Συμβούλιο, την Επιτροπή και τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών μελών, στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των υποψήφιων χωρών, στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των χωρών που έχουν συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Δεν σας κρύβω ότι όταν πρωτοσυζητήθηκε η υπόθεση, ήμουν επιφυλακτικός (και αντίθετος). Θεώρησα (λαθεμένα ή όχι) ότι στο βάθος κρύβεται η απειλή της απόπειρας χειραγώγησης κάθε ριζοσπαστικής πολιτικής ροπής, κάθε κόμματος, τάσης ή κίνησης που «αποκλίνει» από την ιδεολογικοπολιτική και όζουσα σούμα του «μεσαίου χώρου», ιδεοληψία που μας έχουν επιβάλλει τα νεοφιλελεύθερα αλλά και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης. Τα αστικά κόμματα που φοβούνται τον πατριωτισμό, τον προστατευτισμό και πολλά «άλλα» που θα διακόψουν την... απρόσκοπτη διακίνηση του κεφαλαίου και θα πονοκεφαλιάσουν την πλουτοκρατία και τις σάπιες ελίτ-υποχείρια του κεφαλαίου. Στις εποχές που ζούμε, οφείλουμε άλλωστε να είμαστε υποψιασμένοι, να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές, να αναγνωρίζουμε ανομολόγητες προθέσεις.

Όμως, η συνέχιση στη χώρα μας (είμαστε πλέον οι μόνοι στην Ευρώπη) της τρομοκρατίας της οπισθοδρομικής εγχώριας άκρας αριστεράς που σκοτώνει αδιάκριτα και τυφλά όποιον θεωρεί ότι στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της (παιδιά μεταναστών, μεροκαματιάρηδες αστυφύλακες, μεταξύ άλλων), προβληματίζει. Όπως προβληματίζει και η εξόφθαλμη ανοχή που επιδεικνύει απέναντί της το σύστημα, όπως προβληματίζει και η στάση κάποιων «αριστερών», που έβαλαν κοστούμια και το γύρισαν στο διεθνισμό του κεφαλαίου, το νεοφιλελευθερισμό. Από την πίσω πόρτα που λέμε, στο δρόμο για την υιοθέτηση του «σοσιαλισμού» της Νέας Τάξης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης...

Όμως, δεν θα τους περάσει ούτε αυτή τη φορά. Οι διάφοροι αριστεριστές, θιασώτες της δικτατορίας του προλεταριάτου (αλλά και οι θιασώτες της δικτατορίας του κεφαλαίου, που δεν διαφέρουν από τους προηγούμενους), οι οποίοι επιβουλεύονται τις ελευθερίες μας, θα μας βρουν μπροστά τους. Τα όσα τράβηξαν οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Βόρειας Κορέας, οι οποίοι διασύρθηκαν δημόσια στην πατρίδα τους λόγω της ανεπιτυχούς παρουσίας τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, ελπίζουμε να αποτελέσουν άλλη μια ιστορία κομμουνιστικού παραλογισμού, που απλά δεν θα επαναληφθεί...

Νίκος Χιδίρογλου

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Επιχειρούν να εκτουρκίσουν την Θράκη μας

Ερώτηση υπέβαλε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Ραγκούση και Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Ροδόπη επ' ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων του Αλάν Τεπέ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του θρακικού τύπου αλλά και με καταγγελίες Ελλήνων πολιτών της Ροδόπης, στα φετινά και καθιερωμένα εδώ και χρόνια πομακικά πανηγύρια του Ακρίτα (Αλάν Τεπέ) της Ροδόπης εσημειώθησαν προκλητικώτατες ενέργειες εις βάρος της Ελλάδος και του εκεί ελληνικού μουσουλμανικού στοιχείου εκ μέρους αυτοχρισμένων υπερασπιστών της δήθεν «τουρκικής» μειονότητος στην Θράκη και γνωστών φερεφώνων της Άγκυρας!
Στις ανωτέρω εορτές, πού σύμφωνα με τις πληροφορίες τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει στα χέρια των λεγομένων «τουρκοφρόνων» οι οποίοι επιχειρούν τον εκτουρκισμό της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητος και την γενοκτονία του πομακικού στοιχείου όπως οι ίδιοι οι Πομάκοι επανειλημμένως και εντόνως έχουν καταγγείλει προς την ελληνική πολιτεία και τα ΜΜΕ, παρευρέθησαν άτομα σεσημασμένα για την ανθελληνική τους δράση στην Θράκη. Συγκεκριμένα προσεκλήθησαν και παρευρέθησαν ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σαρνίτς, ο πρόεδρος της αυτοτιτλοφορουμένης ομοσπονδίας συλλόγων «Τούρκων Δυτικής Θράκης» στην Γερμανία, Χαλίζ Χαμπίμπογλου, ο νέος πρόεδρος του κόμματος του γνωστού Α. Σαδίκ (DEB), Μουσταφά Τσαβούλ, ο ψευτομουφτής, Ιμπράμ Σερήφ κ.λπ. Πλείστοι εκ των ανωτέρω, με προεξάρχοντα τον διπλωματικό εκπρόσωπο της Τουρκίας (πρόξενο Σαρνίτς), βραβεύθηκαν στις εκδηλώσεις και έκαναν εμπρηστικές δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητος» στην Ελλάδα και «Τούρκων» Δυτικής Θράκης, σε ένα κλίμα καθ' όλα τουρκόφιλο και ανθελληνικό (παντελής απουσία του πομακικού χαρακτήρα των εορτών, αποστολή Τούρκων καλλιτεχνών από το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, μη πρόσκληση ελληνικών καλλιτεχνικών συγκροτημάτων κ.λπ.).
Και επιπλέον σημειώνει ο βουλευτής Σερρών ότι τα ανωτέρω συνέβησαν υπό το βλέμμα και την ανοχή εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας (τού βουλευτή, Α. Χατζηοσμάν και του αντινομάρχη Ροδόπης, Κ. Κατσιμίγα) και ως εκ τούτου αναρωτιέται αν η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει το τι συμβαίνει στην Θράκη καθώς εκδηλώνεται μια ευθέως αμφισβήτηση της ελληνικότητάς της και εάν προτίθεται αυτή να αντιδράσει στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην περιοχή.
Ας κάνει κανένας μεγαλόσχημος πολιτικός τον κόπο να εγκαταλείψει κάποιο από τα νησιά των Κυκλάδων και να κάνει τις διακοπές του στην Θράκη, ας μιλήσει με ντόπιους κατοίκους και θα μάθει όχι μόνο αυτά που σημειώνει ο Πολατίδης, αλλά και πολλά παραπάνω.

ΑΝΑΝΔΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!

Στο Καμπί του Κάστρου της Χιμάρας, περίπου τα μεσάνυχτα - ώρα Ελλάδος – ομάδα Αλβανών σοβινιστών, μη μπορώντας να αντέξουν την ωμή πραγματικότητα στη Χιμάρα, ζήτησαν το λόγο από ντόπιο που μιλούσε στην εθνική του γλώσσα – την ελληνική. Τις τελευταίες μέρες ο ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλή Μπερίσα εγκαινιάζει συνεχώς δρόμους στην Επαρχία της Χιμάρας. Στην περιοδεία του συνοδεύεται από μεταφερόμενους οπαδούς του που τον επευφημούν και κουνάνε αλβανικές σημαίες. Προς αυτή την κατεύθυνση ανέλαβαν δράση και οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας. Μέλη αυτών των ομάδων δημιούργησαν αλλεπάλληλα επεισόδια από την περασμένη Δευτέρα. Αντιμετώπιζαν με άσχημο τρόπο τους ντόπιους, ήρθαν στα χέρια με αρκετούς και σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν με μαχαίρια. Αφορμή ήταν η ελληνική γλώσσα που άκουγαν να μιλούν οι Χιμαραίοι. Ένα από αυτά τα βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Στο Καμπί της παλαιάς Χιμάρας και ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος ακόμα έξω, έβρισαν και τον άτυχο Αριστoτέλη Γκούμα του Ηλία. Ο τελευταίος δεν άντεξε τις διαρκείς προβοκάτσιες και τον μακροχρόνιο εξευτελισμό. Κινούμενος από φιλότιμο, αντέδρασε και προσπάθησε να τους απομακρύνει από τον πολύ κόσμο, καλώντας τους να λύσουν το «ζήτημα» λίγο μακρύτερα. Η αποκοπή του Αριστοτέλη από τους συντοπίτες του, θεωρήθηκε ως ευκαιρία για τους δράστες. Αυτοί επιβιβάστηκαν σε Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικό Αυτοκίνητο και όρμησαν εναντίον του άτυχου νέου, τον οποίο και δολοφόνησαν! Ο Αριστοτέλης Γκούμας ήταν μόλις 37 ετών.

Αναβρασμός επικρατεί στη Χιμάρα μετά το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα

Σε μια πρώτη κίνηση εκδήλωσης της οργής τους εκατοντάδες Χιμαραίοι, από όλη την Επαρχία, βρέθηκαν στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τους Αγίους Σαράντα με τον Αυλώνα και τον απέκλεισαν. Αίτημά τους είναι να δημιουργηθούν και να διασφαλιστούν οι συνθήκες για μια δίκαιη δίκη. Το χθεσινοβραδυνό ρατσιστικό έγκλημα είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια σειρά βίαιων ενεργειών (δολοφονίες, εξαφανίσεις προσώπων, απαγωγές, βασανισμοί, ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί), που στόχο έχουν άτομα ελληνικής καταγωγής αλλά και μνημεία τους (νεκροταφεία, εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι έως και ιστορικά γεγονότα). Για το συγκεκριμένο περιστατικό αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αλλά και τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Οι αλβανοί αστυνομικοί συνέλαβαν για το επεισόδιο έξη νεαρούς συμπατριώτες τους.