ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων το Λαύριο

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης ασχολήθηκε με την λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Λαύριο. Συγκεκριμένα, έπειτα από καταγγελίες Ζωοφιλικών Σωματείων, κατέθεσε στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών την παρακάτω ερώτηση:
Σύμφωνα με έγγραφες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής και πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο (Αττικά Νέα 15/1/08), 105 ζώα που διαβιούν ήδη σε άθλιες συνθήκες στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Λαυρίου, από τις 10 Φεβρουαρίου, παραμένουν χωρίς τροφή.
Παραδόξως, με την Υ.Α. 280261/2003 (άρθρο 3 παρ. 1), στα πλαίσια του προγράμματος αδέσποτων ζώων στο οποίο ο Δήμος Λαυρεωτικής συμμετέχει για το 2009, η σίτιση των ζώων επιχορηγείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποια είναι η επιχορήγηση που έχει λάβει για το έτος 2009 ο Δήμος Λαυρεωτικής για το Καταφύγιο Αδεσπότων που φιλοξενεί; Ελέγχεται και με ποιον τρόπο η υλοποίηση του έργου για το οποίο παρέχεται η χρηματοδότηση;
2. Πώς θα εξασφαλιστεί ότι μέχρι την διευθέτηση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, μεταξύ του Δήμου, της αρμόδιας Νομαρχίας και της Κεντρικής Διοίκησης, τα φιλοξενούμενα αδέσποτα δεν θα υποστούν το βασανιστήριο της πείνας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου