ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Γιατί δεν βάζουν τον Παυλόπουλο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα!» Όχι, δεν αστειευόμαστε, ούτε προσφεύγουμε σε δημοσιογραφική υπερβολή, για να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον σας. Η παραπάνω φράση είναι του υπουργού Εσωτερικών της χώρας μας, Προκόπη Παυλόπουλου, αυτού ακριβώς που από τα συστημικά ΜΜΕ προβάλλεται ως ο "πλέον επιτυχημένος υπουργός". Δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε το γιατί πλέον. Οι ακροαριστερές πολιτικές και απόψεις του υπουργού δεν μπορούν παρά να ενθουσιάζουν την πλειοψηφία των ακροαριστερών δημοσιογράφων, που συνεχώς τον αφήνουν στο απυρόβλητο.
Αλλά για να σας κατατοπίσουμε, ας πάρουμε το θέμα από την αρχή. Στο τέλος του Ιανουαρίου, ο υπουργός μας βρέθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton, ως ομιλητής στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.) και του Migration Policy Institute (M.P.I.) από τις ΗΠΑ. Θέμα του συνεδρίου ήταν "Μεταναστευτικές συνεργασίες και διαδικασίες: βελτιώνοντας τα αναπτυξιακά αποτελέσματα της μετανάστευσης".
Στην ομιλία του αυτή, τα "σημαντικότερα σημεία" της οποίας μπορεί ο καθένας να διαβάσει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr, ο Προκόπης Παυλόπουλος δίνει ένα ρεσιτάλ υπέρ των μεταναστών, αρνούμενος ακόμη και να χαρακτηρίσει ως πρόβλημα το μεταναστευτικό, μιλώντας ουσιαστικά για μια διαδικασία ... ωφέλιμη!
Και αν αυτά τα έχετε ξανακούσει από τον ίδιο υπουργό που μίλησε για "γονιμοποίηση" της χώρας μας από τους μετανάστες, αυτή την φορά είχε και καλύτερα να πει.

Η μετανάστευση ως παράγοντας ανάπτυξης
Την ίδια μάλιστα στιγμή που η χώρα μας χειμάζεται από την οικονομική κρίση και οι Έλληνες δεν ξέρουν κατά πού να πάνε, ο υπουργός Εσωτερικών αντί να φροντίσει για τα βασικά, απλώνει χάρτες και κάνει μεγαλεπήβολα σχέδια, για να βοηθήσει τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, με σκοπό ... να δημιουργηθούν δυνατότητες νόμιμης μετανάστευσης. Γιατί να μπεί στον κόπο; Αφού ο ίδιος είναι ο εμπνευστής όλων των νόμων, που νομιμοποιούν τους μετανάστες που έχουν παράνομα εισέλθει στην χώρα μας.
Τι ξέρουν οι κουτόβλαχοι του εξωτερικού που συνεχώς προσπαθούν να βρουν τρόπους να περιορίσουν την μετανάστευση, τι ξέρουν οι Έλληνες που σε συντριπτικό ποσοστό διαμαρτύρονται για τα εκατομμύρια μεταναστών... Ο υπουργός μας, έχει την λύση. Βαπτίζει την μετανάστευση "παράγοντα ανάπτυξης" αφήνοντάς μας όλους να διερωτώμαστε αν ως ανάπτυξη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εννοεί το πλήθος Πακιστανών στα φανάρια ή την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας ή στο λιμάνι της Πάτρας. Διαβάστε τις απόψεις του υπουργού μας και μην απορήσετε: "Είναι πλέον σαφές ότι η μεταναστευτική ροή μπορεί και πρέπει να εγγυάται, μεταξύ άλλων, και αναπτυξιακό όφελος τόσο για τις χώρες προέλευσης όσο και για τις χώρες υποδοχής των μεταναστών, συμβάλλοντας στην ουσιαστική ενίσχυση της αναπτυξιακής τους πορείας σε όλους τους τομείς." Καταλάβατε; Βέβαια ανάπτυξη μπορεί ο κ. Παυλόπουλος να εννοεί το φτηνό εργατικό δυναμικό για τους μεγαλοεργολάβους - φίλους της κυβέρνησης. Αλλά μέχρι να μας το ξεκαθαρίσει επίσημα, εμείς θα παραμείνουμε στην δική μας έννοια της ανάπτυξης, αυτή που αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και η οποία δεν έχει κανένα όφελος, αλλά μόνο προβλήματα από την μετανάστευση.

Πάνω από όλα ο μετανάστης...
Και άντε, ας δεχθούμε ότι με τον νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας, είναι ανάγκη να βαπτισθεί "φαινόμενο ανάπτυξης" η μετανάστευση. Είναι όμως κάποια πράγματα, που ρε γαμώτο δεν τα λες, όταν ανήκεις σε μία κυβέρνηση που έχει τόσο πολύ ταλαιπωρήσει τον ελληνικό λαό. Δεν λες ότι πάνω από όλα είναι ο μετανάστης. Γιατί αυτό είπε ο κ. Παυλόπουλος: "Το ζήτημα είναι να ορίσουμε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε το όφελος αυτό, τόσο για τις χώρες καταγωγής και υποδοχής όσο και, προεχόντως, για τον ίδιο το μετανάστη.". Αν έχεις τέτοιες απόψεις κύριε Παυλόπουλε ζήτα σαν τον Λέτο και εσύ μια μεταγραφή. Ζήτα να γίνεις υπουργός Μετανάστευσης του Πακιστάν, του Αφγανιστάν ή και των δύο μαζί. Μην επιμένεις όμως να ονομάζεσαι υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας. Γιατί ένας υπουργός Εσωτερικών μιας οποιαδήποτε χώρας "προεχόντως" φροντίζει την χώρα του και όχι όσους προσπαθούν να εισβάλλουν σε αυτήν. Λίγο αργότερα, στην ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπολος έφτασε και στην φράση που έχουμε ως τίτλο. Αναπτύσσοντας την "φιλελεύθερη" ιδεολογία σχετικά με το μεταναστευτικό κατέληξε ακριβώς εκεί όπου έχουν εδώ και καιρό καταλήξει οι "σύντροφοί" του από τα αριστερά. "Η κοινωνία και η οικονομία, γενικότερα, εμπλουτίζονται μέσα από την κινητικότητα, η οποία δημιουργείται, γεγονός που επιτρέπει, ακριβώς, την πρόοδο, μέσα από την προσφορά των ανθρώπων, ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Γιατί έτσι δημιουργούνται, μεταξύ άλλων, και οι συνθήκες ενός καλώς νοούμενου ανταγωνισμού. Άλλωστε, η αξιοποίηση του ανθρώπου και της προσωπικότητάς του δεν πρέπει να βρίσκει καμία διάκριση και κανένα εμπόδιο." Αν βέβαια κάποιος έκανε τον κόπο να αντικαταστήσει την λέξη "αξιοποίηση" με την λέξη "εκμετάλλευση" θα είχε μπροστά του μια αρκετά πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τι πραγματικά θέλει να πει ο Παυλόπουλος. Ειδικά αν κάνει το ίδιο και στην παρακάτω πρόταση: "Μπροστά στις ανάγκες που έχει ο κόσμος μας, για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ισοτίμως όλους τους ανθρώπους, δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα.".
Σε τι διαφέρει ο Παυλόπουλος της "κεντροδεξιάς" Νέας Δημοκρατίας, από οποιονδήποτε περιθωριακό θαμώνα των Εξαρχείων; Σε τι θα μπορούσε να του φέρει αντίρρηση ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Σε τίποτε. Η κυβέρνησή μας, η επίσημη πολιτική της χώρας μας, δεν καθρεφτίζει παρά την εξουσιαστική παρουσία της ακροαριστεράς, η οποία δεν είναι παρά η άλλη όψη του διεθνιστικού φιλελευθερισμού.
Πόσο χαμηλότερα μπορούμε να φτάσουμε ως έθνος, όταν ο υπουργός Εσωτερικών, ζητά ουσιαστικά την κατάργηση των συνόρων, λόγω δήθεν των "αναγκών του νέου κόσμου"; Τι άλλο πρέπει να πουν οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, για να μας πείσουν ότι είναι απάτριδες και διεθνιστές;
Αναρωτιόμαστε αν θα βρεθεί κάποιος να ελέγξει τον Παυλόπουλο για όσα λέει και κάνει. Γιατί έχει καταφέρει στα χρόνια της υπουργείας του, να υποθηκεύσει το μέλλον ολόκληρου του ελληνικού λαού. Και ας τον αποκαλούν οι "αριστερόστροφοι" δημοσιογράφοι τον "πιο επιτυχημένο υπουργό".

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου