ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Εκδήλωση για την επέτειο της ενάρξεως του αγώνος της Ε.Ο.Κ.Α.


Ο Μάκης Βορίδης στην Καρδίτσα την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Την Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 8.30 μ.μ στο Ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ», θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα μία εκδήλωση προς τιμήν της επετείου της 1ης Απριλίου 1955 που αντιστοιχεί στην έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος της Ε.Ο.Κ.Α.

Ο Βουλευτής Μάκης Βορίδης θα μιλήσει με θέμα: «Ε.Ο.Κ.Α: Το πρώτο εθνικοαπελευθερωτικό αντάρτικο» ενώ το χρονικό του αγώνος της Ε.Ο.Κ.Α. θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσης και της Νομαρχιακής Οργανώσεως του ΛΑ.Ο.Σ, Κώστας Καρδαράς.

Μετά το τέλος της ομιλίας, θα προβληθεί η ταινία – ντοκουμέντο «Ζήδρος». Πρόκειται για μια κλασσική πια ταινία που στο μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από αρχειακό υλικό (αγγλικά επίκαιρα κ.λπ.) της εποχής, συνδεδεμένο με καταπληκτικά αρμονικό τρόπο με το υπόλοιπο μέρος της και αφορά τη ζωή και τον ηρωικό θάνατο του ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρη Αυξεντίου, του υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. του θρυλικού «αϊτού του Μαχαιρά» που έφερε το αντάρτικο ψευδώνυμο «Ζήδρος», ο οποίος αφού για πολλά χρόνια με την δράση του, απετέλεσε τον εφιάλτη των Άγγλων, περικυκλωμένος στο κρησφύγετό του προτίμησε τον ηρωικό και μαρτυρικό θάνατο από την παράδοση σμιλεύοντας ένα ακόμη ηρωικό πρότυπο του ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου