ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μάχης του Μαραθώνα"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση για τον επέτειο του εορτασμού της μάχης του Μαραθώνα. Με αφορμή την συμπλήρωση 2500 ετών από την ιστορική αυτή μάχη ο κ. Βορίδης κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης:
Ο Δήμος Μαραθώνα από τον Ιανουάριο του 2007 ξεκίνησε, ενόψει της συμπλήρωσης (τον Σεπτέμβριο του 2010) 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα, μια προσπάθεια με σκοπό την παγκόσμια ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος με τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, τη θεσμοθέτηση της μαραθώνιας φλόγας και τη μεταλαμπάδευσή της σε μεγάλες πόλεις όπου διεξάγονται Μαραθώνιοι, σε όλον τον κόσμο.
Η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων, είναι προφανές ότι θα αποτελέσει έναν σοβαρό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης και διεθνούς προβολής της χώρας μας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Υπάρχει πολιτική βούληση για σύσταση διακομματικής επιτροπής η οποία σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τον Δήμο Μαραθώνα, θα καταρτίσει το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων, με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της χώρας μας για την προβολή του εορτασμού διεθνώς;
2. Αν όχι, γιατί και αν ναι, σε ποιες ακριβώς ενέργειες και σε ποια χρονική στιγμή θα προβεί σε αυτές το Υπουργείο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου