ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Η "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΕΠΕΔΩΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

"ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΑΣ", "ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΕΞΑΓΟΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ"

Το ακόλουθο ψήφισμα επιδόθηκε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κο Κώστα Καραμανλή κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μέλαθρο Αγωνιστών στη Λεμεσό.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Το Κίνημα μας χαιρετίζει την επίσκεψη σας στην ιδιαίτερη μας πατρίδα. Ο Λαός μας σας υποδέχεται με συγκίνηση τόσο γιατί ο εκάστοτε Έλληνας Πρωθυπουργός συμβολίζει την αλληλεγγύη της Μητέρας Ελλάδας όσο και διότι, εσείς, ειδικά, αποδείξατε ότι μπορείτε να υπερασπίζεστε τα εθνικά μας θέματα χωρίς να υπακούτε ταπεινά στα κελεύσματα των Η.Π.Α. Γι΄ αυτό εξ΄ άλλου και από Αμερικανικής πλευράς, έχει δρομολογηθεί διαδικασία ανατροπής σας, με όργανα επίτευξης του σκοπού τα Ελληνικά Μ.Μ.Ε, την αντιπολίτευση, τις ακραίες ομάδες της Αριστεράς και αυτήν ακόμα την Υπουργό Εξωτερικών σας.

Δεν μπορούμε ωστόσο, παρά την εκτίμηση μας προς το πρόσωπο σας, να μην υποδηλώσουμε την έντονη ανησυχία που μας διακατέχει από την ανάγνωση στον τύπο του περιεχομένου των από κοινού δηλώσεων σας με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Η υποστήριξη του εν εξελίξει διαλόγου Χριστόφια - Ταλάτ, ο οποίος στοχεύει στην επαναφορά σχεδίου νόθας λύσης του Κυπριακού, τύπου Ανάν και χειρότερα καθώς και η υποστήριξη της ενταξιακή πορείας της Τουρκίας, είναι κατά την άποψη μας πολιτικές, οι οποίες δεν εξυπηρετούν το καλώς νοούμενο συμφέρον του Ελληνισμού. Εάν ευοδωθούν οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ θα έχουμε μια λύση θνησιγενή, η οποία θα θέτει την εθνική ύπαρξη του λαού μας υπό προθεσμία με μαθηματική κατάληξη τον εξανδραποδισμό του και την εξαφάνιση του Ελληνισμού από την Κύπρο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατά το προηγούμενο της Ίμβρου, της Τενέδου και της Αλεξανδρέττας. Παράλληλα, εάν επιτευχθεί ο στόχος της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό θα έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια την δια μαζικού εποικισμού δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού των νήσων του Αιγαίου και εν τέλει την Τουρκοποίηση μεγάλου μέρους αυτών ειδικότερα των ευρισκομένων εγγύς των Μικρασιατικών ακτών.

Σας υποβάλλουμε κύριε Πρωθυπουργέ ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός σας αναμένει κάθε φορά και σας υποδέχεται σήμερα ως σημαιοφόρο απελευθέρωσης και όχι ως κήρυκα υποταγής. Για το λόγο αυτό σας καλούμε όπως, έστω και τώρα, αλλάξετε πολιτική, καταγγέλλοντας τον διεξαγόμενο διάλογο στην Κύπρο, προαναγγέλλοντας αρνησικυρία στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, εάν αυτή δεν συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει (αναγνώριση Κυπριακής Δημοκρατίας, αποχώρηση στρατευμάτων εισβολής και εποίκων, άρση του Casus Belli για τα δώδεκα μίλια κ.λ.π.) και επαναδιατάσσοντας την εξωτερική πολιτική σε αγωνιστική κατεύθυνση, με στόχο την ενίσχυση των διεθνών ερεισμάτων της χώρας (άξονας Γαλλίας - Γερμανίας - Ρωσίας), την απεμπλοκή από τις Αγγλοαμερικανικές προσταγές,, την ενίσχυση της άμυνας, τον επαναπροσανατολισμό της παιδείας προς εθνοκεντρικές κατευθύνσεις, την καλλιέργεια αγωνιστικού φρονήματος στον λαό, την αξιοποίηση των αποδήμων, τον συντονισμό των ενεργειών των λαών, οι οποίοι απειλούνται από τον Τουρκισμό στα πλαίσια μιας εθνικής στρατηγικής περικύκλωσης της Τουρκίας και εξουδετέρωσης των ερεισμάτων της κ.λ.π.

Ευελπιστούμε και αναμένουμε,

Είθε!

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου