ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ολοκαύτωμα της Πελοποννήσου και η καταστροφή της Πάρνηθας δεν ήταν αρκετά για την κυβέρνηση ώστε δυο χρόνια μετά να επαναληφθούν τα ίδια λάθη και παραλήψεις.
Ο ελληνικός λαός έγινε για ακόμα μια φορά «στο ίδιο έργο θεατής» ζώντας τον πύρινο εφιάλτη στα δάση της Αττικής Τρεις μέρες ήταν αρκετές για να γίνει στάχτη ένας ακόμα πνεύμονας πρασίνου στην Αττική. Τρεις μέρες ήταν αρκετές για να καταλάβουμε όλοι την ανυπαρξία του κράτους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Ποιός ευθύνεται για την καθυστέρηση των αεροπλάνων; Ποιός είναι ο αρμόδιος φορέας για την συντήρηση των δασικών δρόμων; Ποιός ήταν ο υπεύθυνος για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών; Πόσες ήταν αυτές; Άραγε είναι τυχαίο ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χώρο που η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφάσισε κατασκευάσει ΧΥΤΑ; Δεν ήταν μήπως το βασικότερο επιχείρημα εναντίον της κατασκευής ΧΥΤΑ η μοναδική ομορφιά και ο δασικός πλούτος της περιοχής; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε στους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Αττικής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης. Ερωτήματα που δυστυχώς όλοι ξέρουμε τις απαντήσεις. Δυο χρόνια μετά την Πάρνηθα ουδέν έγινε για την πρόληψη, ουδέν έγινε για την ενίσχυση της δασοπροστασίας. Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση, το κόστος όμως θα βαρύνει όλους μας.
Και το κόστος τριπλό: οικολογικό, οικονομικό, ηθικό. Το πρώτο δυσβάσταχτο για την ποιότητα ζωής και την αειφορία. Το δεύτερο δυσβάσταχτο για την «τσέπη» μας, ιδίως σε περίοδο οικονομικής ύφεσης. Το τρίτο, όμως, δυσβάσταχτο για την παρακαταθήκη που αφήνουμε στις επόμενες γενιές.
Καμένη γη, καμένη κυβέρνηση, καμένη πατρίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου