ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Η ψυχή του Front National είναι ζωντανή Συνέντευξη του Καρλ Λανγκ στο περιοδικό Patria


Ο Καρλ Λανγκ, ιστορικό στέλεχος του Front National.

Ο Καρλ Λανγκ είναι παλιός γνώριμος στο ελληνικό πατριωτικό κοινό. Όχι μόνο ως τέως αντιπρόεδρος του Front National, αλλά και ως στενός φίλος και κουμπάρος του Μάκη Βορίδη. Πλέον, έχει αποχωρήσει από το κόμμα του Ζαν Μαρί Λεπέν και ηγείται ενός νέου κόμματος, του «Κόμματος για την Γαλλία», στο οποίο έχουν προσχωρήσει αρκετά παλαιά στελέχη του Front National, όπως ο Μπερνάρ Αντονί, ο Κριστιάν και η Μυριάμ Μπεκερού και αρκετοί άλλοι.

Τον συναντήσαμε προ μερικών εβδομάδων στην βάφτιση του γιου του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και μας έδωσε μερικές ενδιαφέρουσες απαντήσεις ως προς την αποχώρησή του από το ιστορικό γαλλικό εθνικιστικό κόμμα, αλλά και το νέο κόμμα που ίδρυσε και την μεγάλη πτώση (6%) που εμφάνισε στις ευρωεκλογές το κόμμα του Λεπέν.

Θεωρείτε βασικό υπαίτιο αυτής της καταστάσεως τον Ζαν Μαρί Λεπέν;

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν είναι πια πολύ γέρος. Από υστεροφημία θέλει το κόμμα να διατηρήσει στην κορυφή το όνομά του. Γι’ αυτό το λόγο ενέπλεξε την κόρη του, Μαρίν Λεπέν, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έχει τα φόντα για να ηγηθεί. Είναι ένα ρηχό άτομο, χωρίς ουσιαστική ιδεολογική κατάρτιση, που νομίζει ότι η πολιτική δεν είναι τίποτε άλλο από επικοινωνία.

Αυτό που λέτε έχει να κάνει με την καμπάνια των προηγουμένων εθνικών εκλογών που είχε ως κεντρικό πρόσωπο μία αφρικανικής προελεύσεως κοπέλα;

Σίγουρα, αυτό είναι ενδεικτικό αυτού που λέω. Το σημαντικό όμως είναι ότι εμείς είμαστε ιδεολόγοι κι αυτή όχι. Ο δε χαρακτήρας της δεν θα έλεγα ότι είναι και ο καλύτερος.

Τώρα όμως που τόσα ιστορικά στελέχη, όπως εσείς, αποχωρήσατε το 2008 από το κόμμα, τι σκοπεύετε να κάνετε; Δεν συσπειρωθήκατε, αλλά κάνατε ο καθένας το δικό του κόμμα.

Κατά μία έννοια έχετε δίκιο. Κατά μίαν άλλην έννοια όμως συσπειρωθήκαμε σ’ έναν συνασπισμό, ο οποίος είναι τρόπον τινά ένας συνασπισμός κατά της Μαρίν Λεπέν. Θέλαμε να δείξουμε ότι η ψυχή του Front National, υπάρχει και δεν είναι η Μαρίν Λεπέν. Αυτό ισχύει και μετεκλογικά. Δεν είχαμε άλλωστε τον χρόνο να προετοιμασθούμε για τις εκλογές που πέρασαν και γι’ αυτό, προλαμβάνοντας την επόμενη ερώτησή σας, δεν πήγαμε πολύ καλά. Η συνεργασία μου με τον Μαρτινέζ απέδωσε μόνον 1,5% περίπου.

Για πολλά χρόνια ως ευρωβουλευτής ενός μεγάλου ευρωπαϊκού κόμματος βοηθούσατε και συμπαραστεκόσαστε στον κουμπάρο και φίλο σας, τον Μάκη Βορίδη. Τώρα οι όροι έχουν αντιστραφεί. Εκείνος είναι στην Βουλή κι εσείς για πρώτη φορά μετά από 15 περίπου χρόνια δεν επανεξελέγητε.


Ποιος ξέρει; Ίσως ήρθε η ώρα να μου το ανταποδώσει.
Η συνέντευξη δόθηκε στον Παναγιώτη Δούμα και δημοσιεύθηκε στο τεύχος 18 (Ιούλιος 2009) του διμηνιαίου περιοδικού Patria.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου