ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Συγκινητική η 35η επέτειος από την εκτέλεση του Μίκη Μάντακα

Εκατοντάδες Ιταλοί εθνικιστές συμμετείχαν στην καθιερωμένη τελετή - πομπή που διοργανώθηκε στην Ρώμη σήμερα το απόγευμα, εις μνήμην του δολοφονηθέντος από τους αριστερούς το 1975, Έλληνα φοιτητή, Μίκη Μάντακα. Στην σεμνή τελετή παρέστη και πολυμελής αποστολή του «ΕΚ», με επικεφαλής τον εκδότη Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος τιμητικά είχε και το γενικό πρόσταγμα της εκδηλώσεως.

Πάνω από πεντακόσια άτομα συγκεντρώθηκαν στις επτά το απόγευμα στην Piazza Cola Di Rienzo, στο κέντρο της Ρώμης και μετά από σύντομους χαιρετισμούς πορεύθηκαν συντεταγμένα με οδηγό την ελληνική σημαία προς την Via Ottaviano, στα γραφεία του MSI, όπου ο Μάντακας είχε εκτελεσθεί με μία σφαίρα στο κεφάλι.

mant6Οι συγκεντρωθέντες, με εμφανή την συγκίνησή τους συμμετείχαν στο προσκλητήριο νεκρών, το οποίο εκφωνούσε ο εκδότης του «ΕΚ» και φωνάζοντας όλοι μαζί «Mikis Mantakas: Presente!» (Μίκης Μάντακας: Παρών!).

Η αποστολή του «ΕΚ» γυρνά την Δευτέρα το μεσημέρι και ξεκινά τις προετοιμασίες για το πρώτο πολιτικό μνημόσυνο του Μάντακα στην Ελλάδα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου