ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ελληνισμός ή βαρβαρότητα

του Κώστα Καρδαρά
Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΛΑ.Ο.Σ.
Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

«Εγώ, δεν φοβούμαι να μην νικηθείτε από τα όπλα των εχθρών σας. Ο φόβος μου είναι να μην σας απατήσει η πανουργία των»
Αδαμάντιος Κοραής

Χωρίς τους Έλληνες, η ανθρωπότητα θα ήταν διαφορετική και σίγουρα πολύ φτωχότερη. Το σύνολο των πνευματικών ανθρώπων όλου του κόσμου, αναγνωρίζει χωρίς συζήτηση την μεγάλη προσφορά του ελληνικού έθνους στην ιστορία και τον πολιτισμό της ανθρωπότητας. Προσφορά πνευματική, τόσο καθοριστική που άφησε βαθύ και ανεξίτηλο το ίχνος της σε όλους τους τομείς της επιστήμης και σε όλες τις γλώσσες των πολιτισμένων λαών. Προσφορά που δεν αποτελεί δάνειο του παρελθόντος, αλλά ζωντανή, ενεργό και εξελισσόμενη ακόμη και σήμερα, εξακολουθώντας να φωτίζει την πορεία των εθνών μακριά από την βαρβαρότητα.

Ακόμη και σήμερα, οι λαοί δημιουργούν και χρησιμοποιούν ελληνογενείς λέξεις για να εκφράσουν σύγχρονες έννοιες (όπως magnetoscope = μαγνητοσκόπιο για αυτό που εμείς λέμε «βίντεο», telephone = τηλέφωνο και άλλες). Για να μην ξεχνιόμαστε βέβαια και η λέξη video εκ του λατινικού vidi = ορώ έχει ελληνική προέλευση εκ του (F)είδον (προφέρεται βείδον) που είναι ο αόριστος του ορώ, ένα από τα πολλά αντιδάνεια της σύγχρονης ελληνικής, όπως γκάζι, μέντιουμ, σπιράλ, κάμερα, γκαλερί, σήριαλ κ.λπ. Όχι μόνο η ελληνική γλώσσα, αλλά το σύνολο της ελληνικής σκέψης, δίνουν καθημερινά το ενεργό τους «παρών» σε όλες τις εξελίξεις κάθε τομέα του πνεύματος και της επιστήμης.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για χιλιετίες στα σύνορα της Ευρώπης, οι Έλληνες απετέλεσαν το ζωντανό της προπύργιο. Στα στήθη μας έσπασαν τα μούτρα τους ορδές εισβολέων, από το ελληνικό πνεύμα φιλτραρίστηκαν και ενσωματώθηκαν όσα έπρεπε στοιχεία της Ανατολής, ενώ απορρίφθηκαν τα ξένα, τα απάνθρωπα και τα περιττά, με τις από τα πανάρχαια χρόνια εκστρατείες και αυτοκρατορίες μας, μεταφέραμε το φως του πολιτισμού στα πέρατα της Ανατολής ώστε ακόμη και τώρα οι λαοί της να καμαρώνουν για την ελληνική τους προέλευση ή καταγωγή, ενώ μ’ αυτόν μπολιάστηκε δημιουργικά το πνευματικό μας τέκνο, η Ευρώπη.

Μήπως όμως δημιουργός και φορέας αυτού του πολιτισμού ήταν κάποιος άλλος λαός κατ’ όνομα μόνο σχετιζόμενος με μας; Πολλές ήταν οι προσπάθειες και πολύ το μελάνι και το χρήμα που έρευσαν, ώστε να δημιουργηθεί μία μυθολογία νοθείας και αλλοιώσεως του γενετικού υποστρώματος των Ελλήνων ώστε οι σημερινοί Έλληνες να παρουσιάζονται σαν ελάχιστη σχέση έχοντες με τους αρχαίους.

Το μύθευμα αυτό που το κατεστημένο προβάλλει εδώ και αιώνες, έχει αναμφισβήτητα καταρριφθεί στο σύνολό του από μεγάλους Έλληνες και ξένους επιστήμονες ιστορικά, πολιτιστικά και ανθρωπολογικά – βιολογικά. Οι σύγχρονοι Έλληνες όχι μόνο είμαστε κατ’ ευθείαν απόγονοι των μεγάλων μας προγόνων και φορείς του ίδιου πολιτισμού, της ίδιας γλώσσας και όμοιων ηθών και εθίμων, αλλά επιπροσθέτως ελληνικό γενετικό υλικό αναγνωρίζεται στους γειτονικούς μας λαούς σε μεγάλη αναλογία. Η λυσσαλέα αυτή προσπάθεια που συνεχίζεται ακόμη με γελοίες, αλλά επικίνδυνες προσπάθειες, όπως η «Μαύρη Αθηνά» του Μάρτιν Μπερνάλ που βρήκε πρόσφορο έδαφος αναπτύξεως στην αγραμματοσύνη των Αμερικανών και στο αργυρώνητο ακαδημαϊκό κατεστημένο της Αμερικής, αλλά και πρόθυμους εγχώριους υποστηρικτές από τις τάξεις των σε πολλά ... αμφίβολων θολοκουλτουριάρηδων, καταρρίφθηκε στο σύνολό της από την Μαίρη Λέφκοβιτς και άλλους επιστήμονες.

Βιολογικά ομοιογενές, πολιτιστικά, γλωσσικά και θρησκευτικά συμπαγές, το ελληνικό έθνος είναι ένα καρφί στα μάτια της παγκοσμιοποίησης. Ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ομογενή και ομοιόμορφη παγκόσμια κοινωνία που σχεδιάζουν. Ένα έθνος που παράγει και διαδίδει εδώ και χιλιετίες ένα πολιτισμό βασισμένο στην έρευνα, την αμφισβήτηση και την ελευθερία κάθε άλλο παρά επιθυμητό είναι από τους επίδοξους παγκόσμιους δικτάτορες.

Οι επιθέσεις εναντίον του, έφθασαν στο αποκορύφωμα της κλιμάκωσής τους. Η βιολογική και πολιτιστική εισβολή μέσω των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών συνεπικουρούμενη και ενισχυόμενη από τα μεγάλα ΜΜΕ, ηθικά «δικαιωμένη» και ενισχυμένη με το νομοσχέδιο της ιθαγένειας, αναμένουν να καταφέρει όσα αιώνες εισβολών, κατακτητών και μεταναστευτικών ορδών δεν κατάφεραν. Να διαστρεβλώσει την φύση και να εξαφανίσει τον τόσο επικίνδυνο για τα σχέδιά τους λαό μας από το πρόσωπο της γης.

Γιατί βέβαια δεν τους ενδιαφέρει το όνομα όσο ο ίδιος ο λαός, αυτός που δημιούργησε τον πολιτισμό των ελευθέρων και δημιουργικών ανθρώπων, μονίμων εχθρών κάθε είδους τυραννίας και τον υπερασπίζεται μέχρι και σήμερα με το πνεύμα του και το αίμα των παιδιών του. Γιατί βέβαια, ο πολιτισμός είναι εθνική δημιουργία, με φυλετική μεταλαμπάδευση και παγκόσμια εξάπλωση. Και η ανθρώπινη πανσπερμία που θα ονομάσουν ελληνικό λαό, κάθε άλλο παρά έθνος μπορεί να γίνει.

Δεν νίκησαν ακόμη όμως. Το ελληνικό έθνος έχει βρεθεί στην ιστορία του, σε στιγμές το ίδιο δύσκολες ή και δυσκολότερες από την παρούσα. Και τις πέρασε με επιτυχία. Βγήκε από τις δυσκολίες αναζωογονημένο, ακμαίο και δυνατό. Στην μεγάλη νύχτα που έρχεται, το έθνος μας και ο πολιτισμός του αποτελούν για μια φορά ακόμη την ελπίδα για αναγέννηση της ανθρωπότητας. Ας αγωνιστούμε να τα κρατήσουμε ζωντανά μέσα μας και γύρω μας. Να τα κάνουμε να βλαστήσουν και ν’ ανθίσουν. Όχι μόνο για μας και τα παιδιά μας, αλλά και για τους συνανθρώπους μας όλης της γης.

«Άνοιξα μόνος μου το δρόμο,
για όλο μου το δρόμο
την απόφασή μου παίρνοντας
ωσά μονάκριβο καρπό
για να δροσίζω, στις ακρότατες στιγμές,
της δίψας μου, τα χείλια!»

Άγγελος Σικελιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου