ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η υποκρισία της Δύσης αρωγός του ισραηλινού επεκτατισμού

Το Ισραήλ ιδρύθηκε σαν κράτος όχι μόνον με την ανοχή των άλλοτε δύο υπερδυνάμεων, ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, αλλά και με την βοήθειά τους, αφού ήταν οι πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την δημιουργία του. Από εκεί και πέρα (το 1948) το μόνο σίγουρο ήταν ότι οι Εβραίοι δεν θα έμεναν για πολύ στα εδάφη που είχαν καταλάβει, αλλά θα δημιουργούσαν συνεχείς επεκτάσεις. Οι πόλεμοι των Έξι Ημερών, του Γιομ Κιπούρ και οι αυθαίρετες κατασκευές εποικισμών επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις. Η Δύση ανέχθηκε την κατοχή ατομικών όπλων από το Ισραήλ. Για όλα αυτά εκδόθηκαν καταδικαστικά ψηφίσματα από τον ΟΗΕ, χωρίς όμως αντίκρισμα αφού δεν προέβλεπαν και την υποχρεωτική εφαρμογή των ψηφισμάτων. Κάτι που έγινε και στο Κυπριακό, αλλά δεν γίνεται και το ίδιο για το Ιράν και την Β. Κορέα που απειλούνται με κυρώσεις. Η παγκόσμια ειρήνη δεν απειλείται μόνον από τις δύο αυτές χώρες.
Άλλωστε οι Ευρωπαίοι, που το διεθνές κεφάλαιο τους έχει καταντήσει ευάλωτους στην ανέχεια και στην εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών, σε πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση είχαν χαρακτηρίσει το Ισραήλ σαν τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη, κάτι που είχε προκαλέσει την μήνι του αλήστου μνήμης σφαγέα των Παλαιστινίων Αριέλ Σαρόν. Η ανοχή από τον διεθνή παράγοντα δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα και σήμερα κι έχει επιτρέψει στους Ισραηλινούς να είναι προκλητικοί. Και δεν είναι μόνον προκλητικοί στις πράξεις τους, αλλά και στις δηλώσεις τους.

Εποικίζουν την Ιερουσαλήμ
Τελευταίο κατόρθωμα των Ισραηλινών είναι ο εποικισμός της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που έφερε σε απόγνωση τους Παλαιστινίους, που φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μια νέα ιντιφάντα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη της περιοχής. Όπως συνήθως η Δύση, συνεπικουρούμενη και αυτή την φορά από την Ρωσία, περιορίζεται σε ευχολόγια. Γιατί ευχολόγιο είναι η καταδίκη του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από τους Ισραηλινούς και η ανέγερση 1. 600 κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ χωρίς μέτρα για την εφαρμογή του δικαίου που όλοι αναγνωρίζουν στους Παλαιστινίους. Είναι ειρωνεία το Ισραήλ να κτίζει παράνομα κατοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και οι Παλαιστίνιοι να εγκαλούνται να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Το πολυθρύλητο «κουαρτέτο» (ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία) για την Μέση Ανατολή μπορεί να εξέφρασε την ρητορική διαφωνία του για τις ενέργειες του Ισραήλ, αλλά το δίκιο βρίσκεται από την μεριά του Παλαιστινίου διαπραγματευτή που δήλωσε ότι: Θα ήθελαν επίσης τη δημιουργία από το Κουαρτέτο ενός συστήματος ελέγχου, ώστε να διασφαλισθεί το πάγωμα από το Ισραήλ κάθε εποικιστικής του δραστηριότητας στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ». Όμως προς αυτή την κατεύθυνση όλοι δείχνουν απροθυμία. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν στο ετήσιο συνέδριο του πιο ισχυρού εβραϊκού λόμπι στην Αμερική (AIPAC) να δηλώσει προκληκτικά: «Ο εβραϊκός λαός έχει οικοδομήσει την Ιερουσαλήμ εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια και ο εβραϊκός λαός οικοδομεί την Ιερουσαλήμ σήμερα. Η Ιερουσαλήμ δεν είναι οικισμός, αλλά η πρωτεύουσά μας». Αυτό αποκαλύπτει και όλους αυτούς που στηρίζουν την πολιτική τους στην διαστροφή της ιστορίας. Η περιοχή αυτή διετέλεσε πάντα υπό κατοχή και ουδέποτε υπήρξε ελεύθερο εβραϊκό βασίλειο, παρά τα όσα γράφονται στο ιερό τους βιβλίο. Άλλωστε το ίδιο το ιερό βιβλίο τους γράφει για την υπόσχεση του Γιαχβέ ότι θα κατοικήσουν σε πόλεις πλούσιες που δεν έκτισαν οι ίδιοι και δεν τις γέμισαν αγαθά (Δευτερονόμιο ΣΤ¨, 10- 11).
Μήπως όμως έφθασε ο καιρός η παγκόσμια κοινότητα (ΟΗΕ), το Κουαρτέτο και οι συν αυτοίς να αποκαταστήσουν την νομιμότητα και να μην καταφεύγουν σε ευχολόγια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου