ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ο σατανολάτρης Ούρι Γκέλλερ και οι αποβλακωμένοι Ελληνες

Η άγνοια και εν ταυτώ η αγραμματοσύνη είναι ο καλύτερος σύμμαχος της δεισιδαιμονίας!… Αλλά και του παραλογισμού. Μια ομάδα ατόμων που, ως γνωστόν, εκμεταλλεύεται τους (δυστυχώς) πολλούς αγράμματους και δεισιδαίμονες συνανθρώπους μας είναι κάποιοι πολιτικοί. Αλλά σήμερα δεν θα μιλήσουμε, γι’ αυτούς. Θα ασχοληθούμε με τους… μάγους και το κοινό τους. Και πιο συγκεκριμένα με κάποιον κύριο που ακούει στο όνομα Ούρι Γκέλλερ. Ο κ. Ούρι είναι ήδη γνωστός, φαντάζομαι, στους περισσότερους Ελληνες. Διατείνεται ότι διαθέτει τεράστιες ψυχικές δυνάμεις σε σημείο μάλιστα ώστε να κάνει… θαύματα! Είναι γεννημένος στην Ιουδαία και η επαγγελματική δραστηριότης του ξεκίνησε το 1970 από την Βρετανία, όπου και κατοικεί μονίμως.
Εχει ισχυρισθεί ότι υπήρξε συνεργάτης της NASA (η NASA τον έχει διαψεύσει κατηγορηματικά), ότι έχει με τις… υπερφυσικές δυνάμεις σταματήσει το ρολόϊ Big Ben στο Λονδίνο (έχει, επίσης, διαψευσθεί), ότι 11 εταιρείες εξορύξεων τον πλήρωσαν ένα εκατομμύριο λίρες για να βρει χρυσό και πετρέλαιο (ψέμματα πάλι) και στο ίδιο μήκος κύμματος κινούνται και άλλες δηλώσεις του.
Στην Ελληνική αποβλακωμένη (ως επί το πλείστον) κοινωνία εμφανίσθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, μέσω τηλοψίας. Αντιλαμβανόμενος την απύθμενη βλακεία που χαρακτηρίζει πολλούς συνανθρώπους μας, αφού «απέδειξε» τις μαγικές – υπερφυσικές δυνάμεις του κάνοντας ένα… φασόλι να βλαστήσει και σε άλλη εκπομπή μια… πατάτα, έβαλε όσους βλάκες τον πίστεψαν να… φέρουν κοντά στον τηλεοπτικό τους δέκτη σταματημένα ρολόγια, κουτάλια και πηρούνια προκειμένου: Τα μεν ρολόγια να τα κάνει να ξαναλειτουργήσουν, τα δε κουταλοπήρουνα να τα λυγίσει! Βεβαίως το αποτέλεσμα υπήρξε οικτρό.
Δεν θα σας απασχολούσα με τον κ. Ούρι εάν δήλωνε ότι είναι, απλώς, ένας ταχυδακτυλουργός και έμενε σ’ αυτό. Από την στιγμή, όμως, που παρουσιάζεται περίπου ως ένας προφήτης ή αν θέλετε και ως… θεάνθρωπος, οφείλω να σας επιστήσω την προσοχή ως προς μία πλάνη που είναι δυνατόν να μας – σας οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ισως και στην σατανολατρεία, καθώς πολύ λίγο η (όποια) μαγεία απέχει απ’ αυτήν – εννοώ την σατανολατρεία.
Οσον αδαείς κι αν είναι αυτοί που τον παρακολουθούν και τον πιστεύουν, ας λάβουν υπ’ όψι τους, ότι οι ισχυρισμοί του και εν πολλοίς οι ψευτιές του, πέραν του οικονομικού οφέλους, κάπου αλλού αποβλέπουν. Ας μην κουβαλούν άλλο νερό στον μύλο του κ . Ούρι.
Πηγη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου