ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Χάιντς Στράχε: Η Ευρώπη των Πατρίδων ξυπνάει

Στις αυστριακές προεδρικές εκλογές που πραγματοποιούνται την Κυριακή, 11 Απριλίου το πατριωτικό κόμμα των Ελευθέρων, το FPO διεκδικεί την προεδρία της χώρας με μία γυναίκα υποψήφιο, την νοικοκυρά και μητέρα δέκα παιδιών, Μπάρμπαρα Ρόζενκραντς. Ο πρόεδρος του κόμματος Χάιντς Κρίστιαν Στράχε δείχνει πεπεισμένος ότι το κόμμα του μπορεί να συγκεντρώσει πολύ πάνω από 20% των ψήφων, αφού ανταγωνισμός από τον αυστριακό πατριωτικό χώρο δεν υπάρχει. Ας μην ξεχνάμε ότι μία από τις δημοσκοπήσεις του Μαρτίου έδειχνε την Μπάρμπαρα Ρόζενκραντς να συγκεντρώνει 26% των ψήφων, με τον δημοφιλή νυν πρόεδρο, Χάιντς Φίσερ να πέφτει από το 85% στο 74% και την αποχή να φλερτάρει με το 50% του εκλογικού σώματος. Ο «ΕΚ» είχε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να μιλήσει με τον Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, τόσο για τις εκλογές όσο και για τις απόψεις του στις νέες προκλήσεις των καιρών.

συνέντευξη στον Παναγιώτη Δούμα

Το κόμμα σας επέλεξε ως υποψήφια για την προεδρεία της χώρας την κ. Ρόζενκραντς. Πιστεύετε ότι την Κυριακή θα μπορέσει να μας εκπλήξει θετικά;
Σε μια δημοκρατία όλα είναι πιθανά. Η Μπάρμπαρα Ρόζενκραντς είναι μία καταπληκτική υποψήφια και είμαι πεπεισμένος ότι εξίσου καταπληκτικό θα είναι και το αποτέλεσμα που θα επιτύχει.

Διαβάσαμε ότι γίνεται μία εκστρατεία για να συνδεθείτε με την περίοδο του εθνικοσιαλισμού. Αληθεύει ότι δωροδοκήθηκαν κάποιοι για να χαιρετήσουν ναζιστικά σε εκδήλωσή σας;
Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και κάποια ΜΜΕ χρησιμοποιούν συχνά απαράδεκτες μεθόδους, προσπαθώντας να επιτύχουν κτυπήματα κάτω απ' τη ζώνη. Γεγονός είναι ότι ένας δημοσιογράφος του ORF δωροδόκησε δύο σκίνχεντς, μεταφέροντάς τους μάλιστα με το ίδιο το βανάκι της κρατικής τηλεοράσεως σε μία προεκλογική εκδήλωση, όπου ήμουν ομιλητής, με σκοπό να με στριμώξουν στην «ναζιστική γωνία» του ρινγκ. Η περίπτωση αυτή έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης και καταδεικνύει τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται εις βάρος μας.

Η Ελλάδα άλλαξε πρόσφατα τον νόμο περί ιθαγενείας. Υπό πολύ ελαστικές προϋποθέσεις πλέον, πολλοί μετανάστες θα μπορούν να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα και να ταξιδέψουν ή και να μεταναστεύσουν στις άλλες χώρες της Ε.Ε...
Είμαι απολύτως ενάντιος σε τέτοιου είδους εξελίξεις. Στην Αυστρία υπήρχαν επίσης τέτοιες απόπειρες. Ευτυχώς όμως, δεν μπόρεσαν να βρουν πλειοψηφική ανταπόκριση. Η υπηκοότητα δεν μπορεί να δωρίζεται. Πρέπει να αποδίδεται μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Κανονικά, οι σχετικοί νόμοι πρέπει να γίνονται πιο αυστηροί και όχι να χαλαρώνουν.

Ένα μεγάλο ποσοστό των λαθρομεταναστών της Ευρώπης εισέρχεται από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος. Αρκετοί Έλληνες πολιτικοί δηλώνουν ότι το πρόβλημα είναι όλης της Ευρώπης και πρέπει να αντιμετωπισθεί με το FRONTEX.
Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την άποψή τους. Όντως, τα μεταναστευτικά κύματα εκτός Ευρώπης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εδώ και πολύ καιρό. Για τον λόγο αυτό πρέπει και να αντιμετωπισθούν με κάθε τρόπο.

Μπορείτε να φαντασθείτε μία Ευρώπη με την Τουρκία μέλος της;
Όχι! Η Τουρκία δεν αποτελεί ούτε γεωγραφικά ούτε πολιτισμικά ούτε και ιστορικά μέρος της Ευρώπης και γι' αυτό δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. Εμείς, ως κόμμα, επιθυμούμε την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Μία προνομιακή συνεργασία θα μπορούσε να είναι ανεκτή αλλά σε καμμία περίπτωση το στάτους του μέλους της Ε.Ε.

Τα ευρωπαϊκά έθνη δείχνουν δημογραφικά να πεθαίνουν. Ποια μέτρα θα έπρεπε να ληφθούν;
Προ παντός πρέπει να ισχυροποιηθούν οι ντόπιες οικογένειες. Πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή που μια οικογένεια μπορούσε να έχει τρία ή περισσότερα παιδιά χωρίς να οδηγηθεί στην φτώχια και την εξαθλίωση. Η πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα είναι κατά του θεσμού της οικογενείας. Οι οικογένειες θα έπρεπε να χαίρουν φοροαπαλλαγών και οικονομικών ενισχύσεων.

Ένα από τα συνθήματά σας λέει: «Η πατρίδα χρειάζεται την Μεσαία Τάξη». Γιατί πιστεύετε ότι τα μεσαία στρώματα δέχονται τέτοια επίθεση σε όλη την Ευρώπη;
Η μεσαία τάξη είναι σήμερα το αποπαίδι όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Οι οικονομικές και φορολογικές πολιτικές διαμορφώνονται μόνον προς εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Οι τράπεζες μπουκώνονται με δισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα μεσαία κοινωνικά στρώματα σύρονται στο περιθώριο.

Η οικονομική κρίση απειλεί να οδηγήσει σε κατάρρευση το ευρωπαϊκό μοντέλο. Επιπλέον, τα προβλήματα που δημιουργούν η μαζική μετανάστευση και η άνοδος του Ισλάμ, σύντομα θα οδηγήσουν και σε κοινωνική έκρηξη. Έχει η Ευρώπη μέλλον;
Η Ευρώπη έχει μόνο ένα μέλλον και αυτό είναι μία Ευρώπη των πατρίδων, όπως κάποτε την περιέγραψε ο Ντε Γκώλ. Αυτό όμως που βιώνουμε σήμερα είναι η μετάλλαξη της Ευρώπης σε ένα συγκεντρωτικό νεοφιλελεύθερο τυραννικό καθεστώς, στο οποίο τα έθνη είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Η Συνθήκη της Λισσαβόνας είναι ένα περαιτέρω βήμα προς την ολοκλήρωση - ενοποίηση της Ευρώπης στα πρότυπα των ΗΠΑ. Αυτό δεν το θέλουμε. Θέλουμε τα έθνη να κρατήσουν την ταυτότητα και την κυριαρχία τους.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Κι εγώ σας ευχαριστώ.


110410-barbara-rosenkranzΤο σιδηρούν ροδοστέφανο της Αυστρίας
Η «σιδηρά κυρία» της Αυστρίας λέγεται Μπάρμπαρα Ρόζενκραντς. Rosenkranz στα γερμανικά σημαίνει ροδοστέφανο.
Το βλέμμα της ωστόσο, αλλά και η μέχρι σήμερα πορεία της κάθε άλλο παρά ρόδινη κάνει την ζωή των κατεστημένων κομμάτων της Αυστριακής Δημοκρατίας. Η Μπάρμπαρα Ρόζενκραντς γεννήθηκε το 1958, είναι παντρεμένη με έναν γνωστό αυστριακό εθνικιστή, τον Χορστ Ρόζενκραντς, έχουν μαζί δέκα παιδιά και εκλέγεται βουλευτής από το 1992.
Όταν ο Χάιντερ είχε αποχωρήσει από το FPO με σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ήταν η μία από τους δύο βουλευτές που παρέμειναν. Ως επάγγελμά της δηλώνει τα οικιακά, ενώ ιδεολογικά αυτοαποκαλείται εθνικά συντηρητική και πατριώτισσα. Η μέχρι τώρα δράση της κινήθηκε σε ζητήματα όπου η αριστερά έδειχνε να έχει την αποκλειστικότητα. Ζητήματα όπως η ζωοφιλία, το περιβάλλον αλλά και τα δικαιώματα της γυναίκας. «Είναι σαφές, ότι η θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας πρέπει να είναι καθ' όλα ισότιμη - εδώ δεν μπορούν να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές και όρια. Όμως, γεγονός είναι επίσης, ότι η επιτυχημένη θηλυκότητα δεν πρέπει να βάζει στο περιθώριο την επιτυχημένη μητρότητα, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της, κριτικάροντας την σύγχρονη «καριερίστα» σύζυγο.
Αντίθετη με τον ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό, μιλά για μία Ευρώπη αποκεντρωμένη, με τα έθνη κράτη να διατηρούν την εθνική και πολιτισμική τους ταυτότητα και να συνεργάζονται σε αυτήν την βάση. Έκανε μεγάλο αγώνα κατά της διευρύνσεως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ενώ καταφέρθηκε κατά της Τσεχίας ως προς την στάση της στην εγκατάσταση του αμερικανικού πυρηνικού εργοστασίου. Πολέμια της καταργήσεως των εθνικών κρατών, επέμεινε όσο μπορούσε για την διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το Ευρωσύνταγμα και την Συνθήκη της Λισσαβόνας, ενώ θεωρεί την μαζική μετανάστευση το μεγαλύτερο πρόβλημα και το πολυπολιτισμικό μοντέλο μία ουτοπία.
Κεντρικοί άξονες της πολιτικής της καμπάνιας για την προεδρεία της Αυστρίας είναι η φτώχεια και η εγκληματικότητα, ζητήματα με τα οποία θέλει να διεμβολίσει το πολιτικό κατεστημένο.
Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ο αυστριακός τύπος επεχείρησε να την διαβάλει ως νοσταλγό του εθνικοσοσιαλισμού, λόγω της απόψεώς της ότι η ποινικοποίηση της αρνήσεως του ολοκαυτώματος αποτελεί αντισυνταγματική διάταξη. Σε αυτό βοήθησε και η παλαιότερη εμπλοκή του συζύγου της σε εθνικιστικές οργανώσεις και έντυπα που είχαν τεθεί εκτός νόμου, λόγω υποτιθεμένων συνδέσεων με τον εθνικοσιαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου