ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Τζαμί στον ...Βοτανικό σε έκταση του Πολεμικού Ναυτικού;

Αρκετά ερωτηματικά γεννά η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλου σε ερώτηση έξι βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ (των Η. Πολατίδη, Γ. Ανατολάκη, Π. Μαρκάκη, Α. Κολοκοτρώνη, Ο. Παπανδρέου και Κ. Αϊβαλιώτη) σχετικά με την κατασκευή τζαμιού σε έκταση του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Βενιζέλος:
«Προκειμένου να αποδεσμευθεί έκταση στο μεσαίο τμήμα του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους διαμορφώθηκε τον Ιούλιο του 2009 σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Δήμου Αθηναίων, το οποίο προέβλεπε:

(α) Να διατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών πίστωση ύψους 2.500.000 ευρώ στο ΓΕΝ για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής νέων κτηρίων σε αντικατάσταση αυτών που βρίσκονται στον προς παραχώρηση χώρο.

(β) Να αποχαρακτηριστεί και να αποδεσμευτεί από το ΠΝ περιοχή έκτασης 17 στρεμμάτων.

(γ) Να ξεκινήσουν παράλληλα οι διαδικασίες διαγωνισμού και ανάθεσης εργασιών μεταφοράς όλων των δραστηριοτήτων που βρίσκονται στην προς παραχώρηση περιοχή, σύμφωνα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Μόλις ενημερώθηκα έδωσα εντολή στο ΓΕΝ τον Ιανουάριο του 2010 να γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνολικής μεταφοράς των εγκαταστάσεων του ΠΝ σε άλλο σημείο, εφόσον το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή ο Δήμος Αθηναίων είναι σε θέση να αναλάβουν το κόστος».

Από την απάντηση του κ. Βενιζέλου συμπεραίνουμε ότι ο Υπουργός πολύ διπλωματικά βγάζει την ουρά του απ΄ έξω και πετάει το μπαλάκι (και το πολιτικό κόστος βεβαίως) για την κατασκευή του τζαμιού στην καρδιά της Αθήνας σε υπουργείο Παιδείας και Δήμο Αθηναίων. Αποζημιώστε το Π.Ν. και κάντε ό,τι σας φωτίσει ο Θεός και ο Αλλάχ μαζί, λέει ο κ. Βενιζέλος. Αφεριμ εφέντη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου