ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Σφαγές λευκών στην Νότιο Αφρική

Δολοφόνησαν τον ηγέτη του AWB, του κινήματος Αντίστασης των Λευκών

Πλήρωσε τις ιδέες του με το αίμα του! Ο 69χρονος ηγέτης των Αφρικάνερ της Νοτίου Αφρικής Eugene Terreblanche, ανυποχώρητος υποστηρικτής της Λευκής Κοινότητας και πρώην αστυνομικός, δολοφονήθηκε βάρβαρα με μασέτες από δύο μαύρους (16 και 21 ετών) το περασμένο Σάββατο στην οικία του στην περιοχή Ventersdorp.
Την ώρα που η φυλετική ένταση κλιμακώνεται, η αστυνομία έσπευσε να μιλήσει για «εργατική διαφορά» του θύματος με τους θύτες (οι οποίοι συνελήφθησαν), εκδοχή όμως που απορρίπτουν τα στελέχη του κόμματός του (Κίνημα για την Αντίσταση των Αφρικάνερ-AWB), κάνοντας λόγο για «δολοφονία ρίχνουν την ευθύνη για τη δολοφονία στον επικεφαλής της νεολαίας του Εθνικού Αφρικανού Κογκρέσου (ANC), Julius Malema, μιλώντας για «προτροπή σε μίσος» και «ηθική αυτουργία», καθώς πρόσφατα τραγούδησε δημοσίως ένα άσμα της εποχής του απαρτχάιντ που παρακινούσε σε δολοφονία των Μπόερς και των λευκών.

Μιλούν για κήρυξη πολέμου εναντίον τους
Το Κίνημα για την Αντίσταση των Αφρικάνερ ζήτησε από τα στελέχη του και τους υποστηρικτές του να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην αντιδράσουν άμεσα, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα εκδικηθεί τη δολοφονία του ηγέτη του (ο οποίος φυλακίστηκε την περίοδο 2001-2004:
«Η δολοφονία του Terreblanche αποτελεί μια κήρυξη πολέμου των μαύρων εναντίον των λευκών. Θα αποφασίσουμε τις ενέργειες που θα πραγματοποιήσουμε για να εκδικηθούμε το θάνατό του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του Κινήματος, André Visagie, καλώντας παράλληλα τα κράτη που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι, να μη στείλουν τις ομάδες τους σε μια «χώρα δολοφόνων».

Συστηματική εξόντωση των Λευκών
Από την πλευρά του, ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος Jacob Zuma, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, δυόμισι μόλις μήνες πριν την πρώτη σέντρα στο Μουντιάλ (11 Ιουνίου). Όμως, η ανησυχία στη Νότιο Αφρική για την κλιμάκωση της φυλετικής βίας, εν κρύβεται. Ο André Thomashausen, καθηγητής Συγκριτικού Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής (UNISA), δήλωσε στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι «η βάρβαρη και ιδιαίτερα βίαιη δολοφονία του Eugene Terreblanche καταχωρείται στο κάδρο εξίσου βίαιων αλλά και συστηματικών δολοφονιών λευκών Αφρικάνερ, ιδιοκτητών αγροκτημάτων, με έναν απολογισμό 4000 θυμάτων από το 1994». Σημειωτέον ότι μεταξύ τους περιλαμβάνονται και δεκάδες συμπατριώτες μας (περίπου 100).

Οι λευκοί θα κινητοποιηθούν
Ο André Thomashausen υπογράμμισε επίσης ότι «σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο επέτρεψε στον ηγέτη της νεολαίας του Julius Malema, να κραυγάζει συνθήματα καλώντας στην εξόντωση των λευκών, χωρίς να αποδοκιμάζει και να τον καλεί να σιγήσει, ένα τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να κινητοποιήσει τις γραμμές των λευκών που έχουν πτωχεύσει από την πολιτική των θετικών διακρίσεων της κυβέρνησης και αισθάνονται περιθωριοποιημένοι και υπό απειλή φυσικής εξόντωσης και να τους ωθήσει να καταφύγουν σε δράσεις που θα ελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου στη διάρκεια του Μουντιάλ».
Η απειλή αυτή θα ήταν εντελώς απρόβλεπτη, τόνισε ο André Thomashausen, κάνοντας λόγο για «μια φορά που δεν θα βλέπαμε τους συνήθως υπόπτους αυτού του τύπου συμβάντων, δηλαδή την άκρα αριστερά ή τους φονταμενταλιστές ισλαμιστές». Επίσης, κατηγόρησε τον Πρόεδρο Zuma (που έστειλε τον αρμόδιο για θέματα δημόσιας τάξης υπουργό και τον αρχηγό της αστυνομίας στο Ventersdorp) ότι έχει ευθύνες για την κλιμάκωση της φυλετικής έντασης στη χώρα.

Πρότυπο η... Ζιμπάμπουε!
Ο καθηγητής άσκησε σκληρή κριτική στον Zuma, λέγοντας ότι αντί να απαγορεύσει στον Malema να τραγουδά το «Θάνατος στους Μπόερς», ο Πρόεδρος δήλωσε ότι ακόμα και ο Νέλσον Μαντέλα όταν ήταν νέος, τραγουδούσε ανάλογα τραγούδια! Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Ζιμπάμπουε, τόνισε ότι η χώρα αυτή (που εξοντώνει τους εναπομείναντες λευκούς κατοίκους), «αποτελεί μοντέλο για τις απαραίτητες κρατικοποιήσεις στη Νότια Αφρική». Σημειώνοντας δε και την κινητοποίηση στους κόλπους των Ινδών και των μιγάδων, δεν έκρυψε την ανησυχία του, λέγοντας ότι η υιοθέτηση εκ μέρους του Εθνικού Αφρικανού Κογκρέσου όλο και πιο ακραίας ρητορικής, με θέμα τις κρατικοποιήσεις των ιδιοκτησιών των λευκών και των ορυχείων, «προμηνύει δύσκολους καιρούς για τη Νότια Αφρική». Έκλεισε δε τις δηλώσεις του τονίζοντας πως «όταν οι ηγέτες επιβεβαιώνουν ότι η Ζιμπάμπουε είναι ο μοντέλο και η λύση για τα προβλήματα της Νότιας Αφρικής, αυτό ισούται με την δημιουργία της δυναμικής που θα βάλει τη χώρα στο δρόμο για το γκρεμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου