ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

8,1% του πληθυσμού της Ελλάδος οι «νόμιμοι» μετανάστες

301209-lathrometanastesΛίγους μήνες πριν, όταν βρισκόμασταν προ των θυρών των ευροεκλογών του 2009, στην χώρα μας, ήλθε για πρώτη φορά στον δημόσιο διάλογο το μεταναστευτικό ζήτημα. Για πρώτη φορά - υπό την πίεση των κατοίκων διαφόρων περιοχών της χώρας, αλλά και των βουλευτών του ΛΑΟΣ - είδαμε στην τηλεόραση να γίνεται μια σχετική συζήτηση, όσο και αν αυτή περιοριζόταν και εκτρεπόταν από την ουσία, λόγω της "πολιτικής ορθότητας" που θέλει τους μετανάστες ως τις... ιερές αγελάδες της νέας εποχής. Τότε ακούσαμε διάφορα ευτράπελα, όπως ισχυρισμούς ότι οι μετανάστες στην χώρας μας είναι κάτι λιγότερο από 300.000 που αναδείκνυαν την γύμνια του ελληνικού κράτους.
Την εβδομάδα που πέρασε δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία της Κοινοτικής Στατιστικής Υπηρεσίας, γνωστής και ως Eurostat σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών στην χώρα μας. Και τα νούμερα αυτά σόκαραν! Σύμφωνα λοιπόν με αυτά ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων αλλοδαπών, ανερχόταν τον Ιανουάριο του 2008 στα 906.000 άτομα, δηλαδή στο 8,1% του ελληνικού πληθυσμού.
Άγνωστος όμως παραμένει ο αριθμός των "μη καταγεγραμμένων" μεταναστών και οι 140.000 για τις οποίες μιλάει η Εurostat είναι ένας μη ρεαλιστικός αριθμός, καθώς μάλλον βασίζεται στο ποσοστό καταγεγραμμένων - μη καταγεγραμμένων, άλλων χωρών. Φαίνεται όμως απλά ότι μια τέτοια σχέση δεν μπορεί να ισχύει για την Ελλάδα, καθώς ως δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα μετά τους Αλβανούς, εμφανίζει τους ... Ουκρανούς. Είναι γνωστό, ότι Αφρικανοί και Ασιάτες βρίσκονται σε τεράστιους αριθμούς σε όλη την Ελλάδα και πληθαίνουν μέρα με την ημέρα.

Κυκλώματα δουλεμπορίας
Δεν είναι λίγοι οι επίσημοι παράγοντες, που κάνουν λόγο για 2.000.000 και παραπάνω ίσως αλλοδαπούς στην χώρα μας αυτή την στιγμή, αριθμός που παραμένει σταθερός παρόλη την έξοδο κάποιων προς άλλες χώρες, λόγω της ανικανότητας του ελληνικού κράτους να φυλάξει επαρκώς τα σύνορα του.
Οι χιλιάδες δε, αλλοδαποί που βρίσκονται ήδη στην χώρα μας, δημιουργούν συστήματα "υποδοχής" νέων συμπατριωτών τους, συμμετέχοντας ενεργά στα κυκλώματα δουλεμπορίας. Κάτι που φυσικά αποδεικνύεται και από την αποκάλυψη κυκλωμάτων παραγωγής πλαστών εγγράφων. Για αυτά τα κυκλώματα, αλλοδαποί φέρνουν από το εξωτερικό ακόμη και σφραγίδες υπηρεσιών από την χώρα τους, προκειμένου να... στηθούν αποτελεσματικά εργαστήρια πλαστογράφησης.
Παραθέτουμε από ανακοίνωση της ΓΑΔΑ: "η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε ότι στο αεροδρόμιο των Σπάτων εντοπίστηκαν δύο δράστες από το Μπαγκλαντές να έχουν στις αποσκευές τους 18 υπηρεσιακές σφραγίδες, με σκοπό να τις χρησιμοποιήσουν για τη μαζική παραγωγή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων".
Όπως αναφέρεται και σε ειδησεογραφική σελίδα (www.zougla.gr), η πλαστογράφηση ενός διαβατηρίου κοστίζει ακριβά, αφού απαιτούνται περισσότερα από 2.000 ευρώ , γι' αυτό και το κύκλωμα έχει φροντίσει να παραποιεί άδειες παραμονής ή ακόμη και βεβαιώσεις για έκδοση ή για ανανέωση των αδειών παραμονής. Τους τελευταίους μήνες, όμως, εξίσου διαδεδομένο είναι να πλαστογραφούνται τα «Δελτία Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού». Πρόκειται για τα περιβόητα... ροζ χαρτάκια, για τη γνησιότητα των οποίων συνωστίζονται και ποδοπατούνται στο Τμήμα Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη οι εκατοντάδες αλλοδαποί.

Θα ψηφίζουν κιόλας;
Και αν για τους πραγματικούς αριθμούς των μεταναστών δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι, λόγω της μη θέλησης του ελληνικού κράτους να πράξει ο,τιδήποτε προς αυτή την κατεύθυνση, αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι η επερχόμενη νόθευση του εκλογικού σώματος, με νόμο που είχε φέρει η ΝΔ. Τον σχετικό νόμο είχε τότε προωθήσει ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά ιδιαίτερη δυναμική του έδωσε η απόφαση της ΚΕΔΚΕ (προεδρος ο Νικήτας Κακλαμάνης). Αυτόν τον νόμο δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ: δίνει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2010. Το οποίο επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο Ραγκούσης, επ' αφορμής της "μέρας του μετανάστη", την περασμένη Παρασκευή. Και μάλιστα υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα... ρυθμιστεί και το ζήτημα της ιθαγένειας για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Το τι σημαίνει αυτό, θα το δούμε πολύ σύντομα, καθώς πλεόν είναι πιθανό λειτουργώντας ως "block" ιδιαίτερα οι μεγάλες κοινότητες μεταναστών να ψηφίσουν μαζικά κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Φαίνεται βέβαια ότι αυτό ήδη υπήρχε ως δεδομένο στα μυαλά αυτών που έκαναν τον πολιτικό σχεδιασμό των κομμάτων, καθώς θυμόμαστε τις διαφημίσεις κομμάτων σε ξενόγλωσσες εφημερίδες, εδώ και πολλά χρόνια.
Φαίνεται ότι οι δεσμεύσεις του Ραγκούση για την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, πάνε πια περίπατο και οι μετανάστες αποκτούν σιγά - σιγά μερίδιο στην συνδιαχείριση της χώρας. Χωρίς όμως να υπάρχει η εξασφάλιση ότι νοιάζονται για το... μέλλον αυτής της χώρας την οποία έκτισαν με αίμα οι παππούδες μας, και όχι για την προώθηση των - συντεχνιακής, φυλετικής μορφής - συμφερόντων τους!Περαστικά μας, λοιπόν! Αναρωτιόμαστε τώρα, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο κ. Ραγκούσης επέλεγε να κάνει ένα δημοψήφισμα για την απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων στους (λαθρο) μετανάστες! Τι θα έλεγε ο ελληνικός λαός; Αλλά έχει καμία σημασία αυτό;

Δημήτρης Παπαγεωργίου

dpapageorgiou@elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου