ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Πόσο πληρώσαμε την "αντιρατσιστική φιέστα" της κυρίας Τζάκρη;

Την Παρασκευή 18 Δεκεβρίου, έγινε η "1η γιορτή μετανατστών" την οποία διοργάνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, και χαιρετήσε η υφυπουργός κ. Τζάκρη. Η «γιορτή» αυτή,έλαβε χώρα στην πλατεία Κουμουνδούρου, συμβολικά ίσως απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και παράλασε η «αφάν γκατέ» της ελληνικής «κουλτούρας». Θα μπορούσαμε να γράψουμε της ελληνικής κοινωνίας. Είναι όμως πλέον προφανές, ότι όλοι αυτοί οι τύποι, οι ποριζόμενοι από τις διάφορες φιέστες, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή τις πλουσιοπάροχα αμοιβόμενες θέσεις στο δημόσιο, ουδεμία σχέση έχουν με την ελληνική κοινωνία. Αλλά δεν είναι η ώρα ή ο τόπος, για να ασχοληθούμε με αυτήν την μειοψηφία, η οποία ζει παρασιτικά, εις βάρος μιας χώρας χρεωμένης με πάνω από 900 δις ευρώ.
Το ζήτημά μας είναι η «γιορτή» αυτή, την οποία αποφάσισε να διοργανώσει η κ. Τζακρή, ασφαλώς υπό τα χειροκροτήματα και την επιδοκιμασία, των υπολοίπων στελεχών της κυβέρνησης, οι οποίοι θεωρούν ότι στο ζήτημα των μεταναστών, μπορούν να πετύχουν με ένα σμπάρο δύο ή και περισσότερα ίσως τριγώνια. Με έξοδα του ελληνικού λαού, πλέον, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει ένα «άνοιγμα» προς τους μετανάστες. Τι πετυχαίνει με αυτό; Κατ' αρχήν «ισχυροποιεί» το αριστερό άλλοθι, της διεθνιστικότητας, των «ανοιχτών κοινωνιών», της «πολυπολιτισμικότητας». Κατά δεύτερο λόγο, αλλά ίσως πολύ σημαντικότερο, στα μυαλά των στρατηγιστών της Ιπποκράτους (πρ. Χαριλάου Τρικούπη), εξασφαλίζει άμεση διασύνδεση με μία επερχόμενη, τεράστια, δεξαμενή ψηφοφόρων, που στο οριακό δικομματικό σύστημα, θα τους εξασφαλίσει την απρόσκοπτη παραμονή στην εξουσία.
Κεντρικό σύνθημα της γιορτής αυτής θα είναι το «Feel like gome» το οποίο ελληνιστί μεταφράζεται σε «νοιώστε σαν στο σπίτι σας». Προφανώς όμως η κ. Τζακρή, δεν έχει καταλάβει ότι οι ορδές των λαθρομεταναστών στα πέριξ της πλατείας Κουμουνδούρου, ήδη νοιώθουν σαν στο σπίτι τους, αφού έχουν καταφέρει να μετατρέψουν ολόκληρες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας σε τριτοκοσμικά γκέτο, όπου ανθούν η πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών και όπου «αντίπαλες φυλές» συγκρούονται μεταξύ τους με σπαθιά, μαχαίρια και λοιπά μεσαιωνικά όπλα. Ή για να είμαστε ειλικρινείς, νομίζουμε ότι το έχει καταλάβει. Απλά δεν το έχει συνειδητοποιήσει, ούτε αυτή ούτε και οι διάφοροι «μάνατζερς» και «πηαρίστες» (εκ του P.R. - public relations) που κάθε νεοφώτιστος υπουργός έχει στο πλάι του. Γιατί η κ. Τζάκρη και το συνάφι της, δεν βρέθηκαν ποτέ στην ανάγκη να περπατήσουν δίχως αστυνομική προστασία, στα στενά πίσω από την Ομόνοια και την Πλ. Κουμουνδούρου. Γιατί η κ. Τζάκρη και οι ακόλουθοί της, ξέρουν το μεταναστευτικό ως συζήτηση σε κοσμικά γκαλά.

Οι «αριστερές ελίτ» στο προσκήνιο
Μία από τις κύριες ρητορικές της άκρας αριστεράς - από κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και πέρα - είναι αυτή της δυναμικής πρωτοπορίας, η οποία αναλαμβάνει να μετασχηματίσει «από τα κάτω» την κοινωνία. Αυτό βέβαια δεν τους βγαίνει πάντα.
Ακόμη και όταν αναλαμβάνουν «από τα πάνω» από τις θέσεις δηλαδή της εξουσίας, να μετασχηματίσουν την κοινωνία, νοιώθουν την ανάγκη να φαίνεται ότι αυτό γίνεται υπό κοινωνική πίεση. Η στάση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, ξεκαθάρισε από την ίδια κιόλας στιγμή της ίδρυσης διαφόρων οργανώσεων όπως η «Κίνηση ενάντια στον ρατσισμό και την φασιστική απειλή», λίγες μόλις εβδομάδες πριν την προκήρυξη των εκλογών και ενώ όλα έδειχναν ότι οδηγούμασταν σε αυτές. Εργολαβικά, οι συγκεκριμένες ομάδες, «φράξιες» του ΠΑΣΟΚ στην άκρα αριστερά, χρηματοδοτούμενες από αυτό, ανέλαβαν να δημιουργήσουν κάποιου είδους «κίνηση» στο μεταναστευτικό. Οι αντισυγκεντρώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα, οι συνεχείς ... καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις (ακόμη και όταν αυτές αποδεικνύονταν μετά από διερεύνηση απολύτως ψευδείς), ήταν μέρος αυτής της στρατηγικής. Της - έστω φαινομενικής - δημιουργίας μιας «πρωτοπορίας».
Και πλέον αυτή η ... πρωτοπορία, σχηματισμένη κάποιους μόλις μήνες πριν τις εκλογές, βρίσκει τον εκπρόσωπό της, στο πρόσωπο της κ. Τζάκρη. Η οποία αναλαμβάνει να μετατρέψει τις πρακτικές της άκρας αριστεράς και τις διάφορες «γιορτές μεταναστών» σε επίσημη πολιτική πρακτική του ελληνικού κράτους, δικαιώνοντας τον δήθεν «αγώνα» κάποιων παρακρατικών, όπως αποδεικνύεται, οργανώσεων.
Η κ. Τζάκρη, στα πλαίσια της επικοινωνιακής τακτικής του ΠΑΣΟΚ θα ξοδέψει μόνο και μόνο για αυτήν την συγκεκριμένη γιορτή δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Την στιγμή μάλιστα που άλλα στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για ανάγκη να γίνουν θυσίες. Η κ. Τζάκρη, που φαίνεται ότι ξανάνιωσε, μετά την τοποθέτησή της σε υπουργικό θώκο, θα προσπαθήσει να συνδυάσει το lifestyle μίας κοσμικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (φιλανθρωπίες μπροστά στα κανάλια κ.ο.κ.) με την επίσημη πολιτική ενός κράτους στο μεταναστευτικό. Ένα καταστροφικό ενδεχόμενο.

Το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο
Η μετατροπή των ακραίων ιδεολογημάτων και τακτικών του ΣΥΡΙΖΑ και των διαφόρων εξωκοινοβουλευτικών ομάδων - παραομάδων της αριστεράς, σε επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους, σηματοδοτεί κάτι πολύ συγκεκριμένο. Την «δικαίωση» της τακτικής τους αυτής, καθώς πια γίνεται κομμάτι της εξουσιαστικής πρακτικής.
Με βάση αυτό, οι περαιτέρω κινήσεις του, θα περάσουν σε ένα ακόμη πιο ακραίο στάδιο, με τους κυρίους της αριστεράς να συνεχίζουν να δημιουργούν προβοκάτσιες, και να πρωτοστατούν στην δημιουργία επεισοδίων ή πογκρόμ αν θέλετε κατά όλων όσων διαφωνούν μαζί τους. Η επίθεση της αστυνομίας κατά των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα είναι χαρακτηριστική.
Εάν αύριο - μεθαύριο κάποιοι αριστεριστές σε συνεργασία με μετανάστες επιτίθενται κατά ανθρώπων που τολμούν να φέρουν αντιδράσεις, ποιός θα μπορεί να πει το ο,τιδήποτε; Αν το κάνει, θα είναι ένας «ρατσιστής», εύκολο θύμα των κυνηγών κεφαλών της «προόδου».

Δημήτρης Παπαγεωργίου
dpapageorgiou@elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου