ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο κύβος ερρίφθη

του Αθανάσιου Κων. Πλεύρη
δικηγόρου, διδάκτορα ποινικού δικαίου
βουλευτή Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ.


Μηδενική ανοχή στην λαθρομετανάστευση;

Ο κύβος ερρίφθη και το ΠΑΣΟΚ άκομψα, άγαρμπα, νομοτεχνικώς λανθασμένα και χωρίς την συναίνεση του ελληνικού λαού παρεμβαίνει βάναυσα στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας προκειμένου ελληνοποιώντας χιλιάδες μετανάστες να δημιουργήσει μια νέα γενιά πρασινοφρουρών, μετά από αυτή των διορισμένων στο δημόσιο στην δεκαετία του ‘80, ώστε να χαρίσει στο ΠΑΣΟΚ μια νέα 20ετή διακυβέρνηση. Πρόκειται για ένα νομικώς άθλιο νομοθέτημα που αντίκειται στους κανόνες της επιστήμης και της λογικής, καθώς σε μια χώρα με εντονότατη μεταναστευτική ροή, δίνεται η δυνατότητα με εύκολους όρους και προϋποθέσεις να αποκτά κάποιος την ελληνική ιθαγένεια και να συναποφασίζει για τις τύχες του ελληνικού έθνους. Με 5 χρόνια νόμιμη παρουσία ή με 6 έτη παρακολούθησης της σχολικής εκπαίδευσης θα μπορεί κάποιος σύμφωνα με τους φωστήρες του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει πώς θα ονομαστούν τα Σκόπια, εάν θα πρέπει η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε. και ποιος θα διαχειρίζεται τις τύχες της Ελλάδος.

Η αλήθεια είναι ότι ο άτεγκτος αγώνας του ΛΑ.Ο.Σ. με την συλλογή υπογραφών και τις συνδιασκέψεις σε όλο το μήκος και πλάτος της Πατρίδας μας υποχρέωσε το ΠΑΣΟΚ να προβεί σε κάποιες τροποποιήσεις και το σχέδιο νόμου που έρχεται να θέτει περισσότερους όρους και προϋποθέσεις από την αρχική σκέψη των νεοταξιτών καθηγητών Πανεπιστημίου που εισηγήθηκαν το σχέδιο νόμου στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο γρήγορα ξεχνά την συμμετοχική δημοκρατία και την διαβούλευση και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το 80% και πλέον του ελληνικού λαού που συντάσσεται στο αίτημα του ΛΑ.Ο.Σ. για δημοψήφισμα και μη χάρισμα της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό το ΠΑΣΟΚ σε μια κρίσιμη καμπή για την οικονομική επιβίωση της χώρας να εκλιπαρεί για συναίνεση και στήριξη και από την άλλη πλευρά ακολουθώντας το δόγμα αποφασίζω και δεν υπολογίζω να φέρνει αυτό το νομοθέτημα εναντίον της βούλησης του ελληνικού λαού και με την έντονη αντίδραση του ΛΑ.Ο.Σ. Ο αγώνας για δημοψήφισμα και η συλλογή υπογραφών θα κλιμακωθούν και ο αγώνας θα κορυφωθεί προκειμένου το νομοθέτημα να οδηγηθεί στον κάλαθο των απορριμμάτων, καθώς είναι επιζήμιο για την Πατρίδα και κινείται εναντίον του συλλογικού συμφέροντος. Τυχόν εφαρμογή του θα σημάνει αλλοίωση του εκλογικού σώματος, δημιουργία μειονοτικών εθνικών και θρησκευτικών τάσεων εντός της ελληνικής κοινωνίας, έκρηξη της ανεργίας και βύθιση του ασφαλιστικού συστήματος. Πρόκειται για την πιο βάναυση παρέμβαση στην εσωτερική έννομη τάξη με επώδυνες συνέπειες για το μέλλον του λαού και του έθνους. Ουσιαστικά είναι η συνέχιση από το ΠΑΣΟΚ της πρωτοβουλίας της ΝΔ για μετατροπή του ελληνικού έθνους σε πληθυσμό και της βιολογικής και πνευματική ενότητας του Ελληνισμού σε διοικητικής φύσεως έννομη σχέση.

Η ΝΔ άνοιξε την Κερκόπορτα. Με τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας του 2004 χωρίς συζήτηση και σε μια περίοδο μεταναστευτικής έξαρσης άρχισε να ανοίγει το δρόμο των πολιτογραφήσεων και το 2008 με τον νόμο 3731 ουσιαστικώς έδωσε την δυνατότητα σε όσους είχαν μπει παράνομα στην ελληνική επικράτεια να μπουν στην διαδικασία των πολιτογραφήσεων. Η κυβέρνηση Καραμανλή με το συγκεκριμένο νόμο και με μοναδική αντίδραση από τον ΛΑ.Ο.Σ. που με σθένος καταψήφισε το νομοθέτημα αφαίρεσε από τους όρους για την παροχή ιθαγένειας την προηγούμενη καταδίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα. Συγκεκριμένα με των Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας του 2004 κάποιος που μπήκε παράνομα στην χώρα είχε κώλυμα και δε μπορούσε να μπει στην διαδικασία απόκτησης ιθαγένειας. Αυτό σήμαινε ότι το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών δε μπορούσαν να λάβουν ιθαγένεια καθώς η μετανάστευση στην Ελλάδα υπήρξε πάντοτε παράνομη και λαθραία. Μετά τις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ όμως η ΝΔ υποχώρησε και ουσιαστικά ήταν η πρώτη που χάρισε την ελληνική ιθαγένεια αφαιρώντας αυτό το κώλυμα.

Γι’ αυτό λοιπόν το λόγο η ΝΔ και σήμερα απλώς διαπραγματεύεται με το ΠΑΣΟΚ τα ψιλά γράμματα στους όρους της πολιτογράφησης και δε στηρίζει το αίτημα για δημοψήφισμα. Κατά βάθος συμφωνεί απόλυτα με την κυβερνητική πρωτοβουλία και για τα μάτια του κόσμου θέλει τα χρόνια εκπαίδευσης να γίνουν εννέα και η ιθαγένεια να αποκτάται στα 18 για τα παιδιά. Στην ουσία λοιπόν στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και απλώς κάνει διαχείριση προκειμένου να μην έχει πολιτικό κόστος. Η ΝΔ άνοιξε την Κερκόπορτα και το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε την λεωφόρο της ελληνοποίησης 500.000 και πλέον μεταναστών.

Το νομοθέτημα του ΠΑΣΟΚ κινείται στους εξής πυλώνες:

Πρώτον με 7 έτη νόμιμη και μόνιμη παρουσία (και υπό προϋποθέσεις τρία έτη) και τυπική γνώση ελληνικής γλώσσας (ευτυχώς προστέθηκε έστω και συγκεκαλυμμένα η ελληνική ιστορία) βαφτίζεται κάποιος Έλληνας από μια επιτροπή που θα αριστεροκρατείται με την συμμετοχή περιέργων ΜΚΟ.

Δεύτερον η δεύτερη γενεά από νόμιμους μετανάστες με 6ετή φοίτηση σε ελληνικό σχολείο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με απλή δήλωση των γονέων. Βέβαια ουσιαστικώς και παρανόμων μεταναστών τέκνο να είναι ο φοιτήσας θα αποκτήσει την ιθαγένεια υπαγόμενος στο αυτό καθεστώς. Άρα στην πράξη όποιος κάνει 6 έτη ελληνικό σχολείο έγινε και Έλληνας.

Τρίτον με 5 έτη νόμιμη και μόνιμη διαμονή έστω και εάν δεν έχει δοθεί η ελληνική ιθαγένεια συμμετέχει ο αλλοδαπός στις εκλογές των ΟΤΑ με δικαίωμα εκλέγειν και (περιορισμένο) εκλέγεσθαι. Δηλαδή σε κάποια νησιά ή ορεινές περιοχές οι αλλοδαποί θα αποφασίσουν για το ποιος θα είναι δήμαρχος.

Τέταρτον η τρίτη γενεά λαμβάνει χωρίς κανένα όρο την ιθαγένεια.

Πέμπτον και ίσως αθλιότερο ουσιαστικώς εξομοιώνονται στην διαδικασία λήψεως ιθαγένειας οι ομογενείς με τους αλλογενείς πλην κάποιων τυπικών στοιχείων (ευτυχώς βγήκε η προϋπόθεση ετών παραμονής του αρχικού σχεδίου). Δηλαδή οι ομογενείς από την Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που με σθένος και αίμα κράτησαν τον ελληνισμό μέσα τους μπαίνουν στους ίδιους όρους με τον Αφγανό και Πακιστανό που παρανομώντας βρέθηκε στην χώρα και νομιμοποιήθηκε από τους Νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτή την αθλιότητα καταδίκασαν στην επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού όλοι οι ομογενείς που έκαναν λόγο για εγκατάλειψη τους από την Πατρίδα. Για τον ΛΑ.Ο.Σ. μόνη η ταυτοποίηση ότι κάποιος είναι ομογενής αρκεί για την παροχή ιθαγένειας.

Σύμφωνα λοιπόν με το ανωτέρω νομοθετικό πλαίσιο που φέρνει το ΠΑΣΟΚ πάνω σε αυτό που έκτισε και συνεχίζει να υποστηρίζει η ΝΔ γίνεται αντιληπτό ότι κανείς δεν κινδυνολογεί, ούτε επενδύει στον φόβο, όταν λέει ότι θα αλλοιωθεί το εκλογικό σώμα και η χώρα θα γίνει πόλος έλξης παρανόμων μεταναστών, οι οποίοι θα ελπίζουν στην αρχική τους νομιμοποίηση και στην μετέπειτα απόκτηση της ιδιότητας του ευρωπαίου πολίτη.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. με σαφήνεια τονίζει ότι το μεταναστευτικό χρήζει συνολικής ρύθμισης και είμαστε εναντίον κάθε αποσπασματικού μέτρου. Πρώτα θα ελεγχθεί η μεταναστευτική ροή, θα γίνουν οι επαναπροωθήσεις, θα επιτευχθεί η ποσόστωση επί του πληθυσμού και βάσει αυτής της ποσοστώσεως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εάν και εφόσον μπορεί να γίνει πολιτογράφηση (με σαφή διαχωρισμό από την ιθαγένεια η οποία αποκτάται μόνο με την αρχή του Δικαίου του Αίματος). Εάν δεν επιτευχθεί η ποσόστωση με τις επαναπροωθήσεις ο ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι εναντίον κάθε νομοσχεδίου που θα κάνει ελκυστική την Ελλάδα στις μεταναστευτικές ροές.

Το ΠΑΣΟΚ μέσα στην προχειρότητα που το χαρακτηρίζει προχωρά σε ένα τέτοιο νομοθέτημα ενώ ομολογεί ότι δεν γνωρίζει πόσο κόσμο αφορά. Δεν ξέρουν πόσοι είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα και χαρίζουν την ιθαγένεια. Ο αγώνας για την συλλογή υπογραφών και η ενίσχυση του αιτήματος για δημοψήφισμα είναι η καλύτερη απάντηση στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ, που σιωπηρώς συνεπικουρεί την κυβέρνηση, ότι η Ελλάς αποτελείται από έθνος και όχι από πληθυσμούς. Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου