ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Να αντιδράσουμε στην καταστροφή

του Κώστα Καρδαρά
Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΛΑ.Ο.Σ.
Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας




Η υπογραφή στο αίτημα για δημοψήφισμα είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει κάθε Έλληνας.

Η πατρίδα μας διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της. Δεν είναι μόνο η οικονομική κατάρρευση και αδιέξοδο, ούτε μόνο η διαδοχικά διαπιστούμενη αδυναμία της πολιτικής της ηγεσίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ούτε καν η διαφθορά που έχει ποτίσει βαθιά καθέτως και οριζοντίως όλα τα στρώματα του κοινωνικού ιστού και όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας, ούτε η έλλειψη πίστεως στην διαχρονικότητα του συλλογικού μας γίγνεσθαι που αναφύεται σποραδικά σαν παραφυάδα του ατομισμού, του καταναλωτισμού και της οικονομικής εξαχρειώσεως.

Η μαζική εισβολή και εγκατάσταση σε μικρό χρονικό διάστημα πάνω από 1.500.000 λαθρομεταναστών (αριθμός που σύμφωνα με μερικές εκτιμήσεις μπορεί να ξεπερνά και τα 2.300.000), αποτελεί την αρχή ενός ντόμινο εξελίξεων των οποίων το προανάκρουσμα είναι ήδη ορατό. Η αυξημένη εγκληματικότητα και μάλιστα των σοβαρών εγκλημάτων σε αριθμούς απίστευτους για την προ 15ετίας Ελλάδα, η δυσβάστακτη και καταστροφική επιβάρυνση του ήδη καταρρέοντος ασφαλιστικού μας συστήματος και του ελληνικού δημοσίου που είναι ο κυριότερος εγγυητής του, με χιλιάδες ασφαλιζομένων με μικρή ή και ανύπαρκτη προηγούμενη συμμετοχή στην πληρωμή ασφαλίστρων, η επιβάρυνση του συστήματος κοινωνικής προνοίας και του συστήματος υγείας με την ανάγκη της περιθάλψεως (αναπόδραστη ανθρωπιστική υποχρέωση) χιλιάδων εξαθλιωμένων μεταναστών και η βίαιη αλλοίωση του κοινωνικού και οικιστικού ιστού, αποτελούν μερικά μόνο από τα καταστροφικά αποτελέσματα της ανυπαρξίας οποιασδήποτε μεταναστευτικής πολιτικής στην πατρίδα μας.

Πράγματι, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, κάθε άλλο παρά προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο ή έστω εντός κάποιων ορίων την καταστροφική λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης, καθορίζοντας τις ανάγκες της χώρας σε εργατικό δυναμικό και ορίζοντας ένα ανώτατο όριο μεταναστών που μπορούμε να δεχθούμε χωρίς καταστροφικά αποτελέσματα και πράττοντας το αυτονόητο, φυλάσσοντας τα σύνορά μας και απελαύνοντας τους παρανόμως εισερχομένους και διαμένοντες στην χώρα μας λαθρομετανάστες.

Αντίθετα, έρμαιες των παγκοσμιοποιητικών φαντασιώσεων των στελεχών τους έκαναν ότι μπορούσαν για να γιγαντωθεί το πρόβλημα. Η νομιμοποίηση της εισόδου και της παραμονής με βάση την απόδειξη της για κάποιο χρόνο (παράνομης) παραμονής από το ΠΑΣΟΚ, άνοιξε το δρόμο και δημιουργεί ένα νομικό προηγούμενο εκ των υστέρων αποδοχής παρανόμων πράξεων ενώ μη υστερώντας σε τίποτα η Νέα Δημοκρατία, έδωσε νομοθετικά την δυνατότητα της χορηγήσεως ιθαγένειας, ασχέτως εάν η είσοδος στην χώρα ήταν παράνομη, ανοίγοντας το δρόμο για το σημερινό νομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει το τελικό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία και το μέλλον του ελληνικού λαού, νομιμοποιώντας και χορηγώντας την ελληνική ιθαγένεια μαζικά και αδιακρίτως με μόνο κριτήριο την προηγούμενη παραμονή στην χώρα μας. Πρόκειται για μία de facto νομιμοποίηση και παγίωση μιας καταστάσεως που ήδη είναι καταστροφική και μάλιστα αναιρεί οποιαδήποτε προσπάθεια διορθώσεώς της στο μέλλον.

Το προωθούμενο νομοσχέδιο, θα εισάγει βίαια στην ελληνική κοινωνία χιλιάδες ετερόκλητων στοιχείων που θα αυξήσουν κατακόρυφα την κοινωνική εντροπία η οποία απ’ ότι έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία δεν βαδίζει προς σταδιακή της εκτόνωση αλλά αντίθετα ισχυροποιείται ενθυλακούμενη σε εθνικούς, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς θύλακες ή «γκέτο», αποσυμπιεζόμενη με εκρηκτικό τρόπο με ακραία φαινόμενα εγκληματικότητας και ρατσιστικής βίας. Η συντριπτική τους αναλογία κάνει και την σκέψη μόνο αφομοιώσεώς τους αστεία, ενώ η πολιτικοποίησή τους μπορεί ίσως προσωρινά να πραγματώσει τις ψηφοθηρικές ονειροφαντασίες της Αριστεράς, όμως κυοφορεί τον επικείμενο κίνδυνο της δημιουργίας κομμάτων εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων με σημαντική εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο και με υπαρκτούς και πρόθυμους (Τουρκία, Αλβανία) υποκινητές, παρόχους και εκμεταλλευτές.

Από την άλλη πλευρά ο κατακερματισμός, η αλλοίωση και η ετερογένεια (εθνική, πολιτιστική και θρησκευτική) της κοινωνίας που θα προκύψει, αναιρούν την θαυμαστή μέχρι τώρα ομοιογένεια (εθνική, θρησκευτική και πολιτιστική) του ελληνικού λαού, καθιστώντας τον πολιτιστικά ανενεργό και ουδέτερο, έρμαιο της ισοπεδωτικής λαίλαπας της παγκοσμιοποίησης. Αυτή η πατρίδα δεν είναι ιδιοκτησία μας, είμαστε απλώς οι διαχειριστές της. Την παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές για να την παραδώσουμε στις επόμενες. Καλύτερη και όχι χειρότερη. Ζωντανή και όχι ιστορία.

Θα έλθει μια μέρα που θα κληθούμε να απολογηθούμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας, στις μελλοντικές γενεές: Είμαστε παρόντες όταν συνετελείτο η καταστροφή του ελληνικού έθνους και πως αντιδράσαμε; Περιοριστήκαμε στα βιοποριστικά μας προβλήματα (που φρόντισαν να είναι και αυτά μεγάλα) και αγνοήσαμε την συλλογική μας ταπείνωση και καταστροφή;

Απόλυτα νόμιμος, θεμιτός και βαθύτατα δημοκρατικός τρόπος, είναι να πιέσουμε με την συλλογή υπογραφών ώστε να γίνει δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο που αλλάζει τον κώδικα της ιθαγένειας. Το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» που διευθύνεται από τον καθηγητή Χρήστο Γούδη, έχει αναλάβει το χρέος της συλλογής υπογραφών. Ας πράξουμε και εμείς το δικό μας χρέος.

ΥΓ: Μπορούμε να υπογράψουμε είτε στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στην Καρδίτσα (Καραϊσκάκη 15) κατά τις ώρες 9:30 π.μ. - 2 π.μ. και 5:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ. είτε στην περιοχή μας ή και στο χώρο μας μέσω των πολυαρίθμων κατά τόπους εθελοντών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24410-21755 κατά τις ανωτέρω ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου