ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Μετονομασία των "Λ. Κηφισίας" και "Μεσογείων", σε "Τάσσου Παπαδόπουλου" και "Μεγάλου Αλεξάνδρου "


Με ερώτησή τους στον υπουργό Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης, Γ. Ανατολάκης, Α. Κολοκοτρώνης, Π. Μαρκάκης, Ο. Παπανδρέου-Παπαδάκη και Η. Πολατίδης ζητούν την μετονομασία των Λεωφόρων Μεσογείων και Κηφισίας σε «Λεωφόρο Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου» και «Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου», αντιστοίχως.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους... προς τον κ. Ραγκούση, «δύο από τις μεγαλύτερες αρτηρίες της Αττικής, η Λεωφόρος Κηφισίας και η Λεωφόρος Μεσογείων, φέρουν εντελώς αδιάφορο (ή και λανθασμένο όνομα)». «Και τα δύο παραπάνω ονόματα δεν παραπέμπουν σε κάτι συγκεκριμένο από την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μας, ενώ, επιπροσθέτως ο όρος "Λεωφόρος Κηφισίας" είναι και λανθασμένος, αφού είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει "Κηφίσια" αλλά Κηφισιά. Προσπάθειες έχουν γίνει στο παρελθόν για να πάρει η Λεωφόρος Κηφισίας το όνομα "Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου" ή "Λεωφόρος Μακεδονίας", αλλά η αδιαφορία κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι χαρακτηριστική», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και συμπληρώνουν:

«Εν τω μεταξύ, φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια ζωής της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία δημιουργήθηκε μετά την εποποιία της ΕΟΚΑ και του Γρίβα Διγενή οι οποίοι έδωσαν σκληρό αντιαποικιακό και εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα με στόχο την Ένωση. Ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν αγωνιστής της ΕΟΚΑ και εκείνος που αντιστάθηκε στις διεθνείς πιέσεις, σώζοντας το 2004 την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία το ρατσιστικό Σχέδιο Αννάν οδηγούσε σε διάλυση».

Οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. ερωτούν τον υπουργό Εσωτερικών αν πρόκειτια να αναλάβει πρωτοβουλία το για την μετονομασία της Λεωφ. Κηφισίας σε "Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου" (ή "Λεωφόρο Μακεδονίας") και της Λεωφόρου Μεσογείων σε "Λεωφόρο Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου" ώστε να τιμηθούν τα 50χρονα της ανεξάρτητης Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου