ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Κινητικότητα στον ΟΤΕ για το Indymedia



Από την 7η Μαΐου ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης έχει καταθέσει ερώτηση προς τα υπουργεία Ανάπτυξης και Μεταφορών & Επικοινωνιών, που αναφέρεται στην σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ και Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), η οποία παραβιάζεται από την φιλοξενία και δραστηριότητα του Athens Indymedia. Λόγω του αιφνιδιαστικού κλεισίματος της βουλής, η ερώτηση έφτασε στα υπουργεία την περασμένη εβδομάδα και είναι στα χέρια του ΟΤΕ εδώ και μερικές ημέρες.

Όπως επανειλημμένως είχαμε τονίσει, όταν ο ΟΤΕ ανέλαβε την ανάπτυξη του δικτύου της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητος, διακρίνοντας ότι το εν λόγω έργο θα παρείχε στο ΕΔΕΤ υπερβολικές δυνατότητες, αντίστοιχες με αυτές που απαιτεί η λειτουργία ενός ιδιωτικού και κερδοσκοπικού παρόχου, φρόντισε με την εν λόγω σύμβαση να δεσμεύσει το ΕΔΕΤ, ώστε η χρήση του δικτύου να είναι αποκλειστικά για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς. Το αθηναϊκό Indymedia, όπως και εκείνο της Πάτρας, της Βαλένθιας, της Σκωτίας, καθώς και διάφορες άλλες αντιστοίχου ύφους, ήθους και περιεχομένου ιστοσελίδες φιλοξενούνται από εξυπηρετητή ευρισκόμενο στο Πολυτεχνείο, του οποίο το δίκτυο ανήκει στο ΕΔΕΤ.

Στην ερώτησή του, ο κ. Πολατίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 3 της συμβάσεως, το ΕΔΕΤ δεσμεύεται ότι η χρήση του δικτύου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον για σκοπούς έρευνας και εκπαιδεύσεως και σύμφωνα με την παρ. 4 του ιδίου άρθρου, το ΕΔΕΤ θα αναλάβει την υποχρέωση να δέσμευση με τον πιο πρόσφορο τεχνικά και νομικά τρόπο, ότι οι φορείς που προβλέπονται από την παρούσα σύμβαση δεν θα χρησιμοποιούν τις παραχωρηθείσες ίνες για σκοπούς άλλους πέραν των εκπαιδευτικών και ερευνητικών. Ένας από τούς ανωτέρω προβλεπόμενους από την σύμβαση φορείς διασυνδέσεως αποτελεί και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο φιλοξενεί την γνωστή για υπόθαλψη παρανόμων πράξεων ιστοσελίδα, Indymedia Athens. Να σημειωθεί ότι την αντισυμβατική και έκνομη δραστηριότητα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχουν παραδεχτεί οι Υφυπουργοί Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Σπύρος Ταλιαδούρος και Ανδρέας Λυκουρέντζος σε σχετικές συζητήσεις Επικαίρων Ερωτήσεων στην Βουλή των Ελλήνων, αλλά αδυνατούν να το πράξουν όπως δηλώνουν λόγω τεχνικών κωλυμάτων τα οποία προβάλλει το ΕΜΠ».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ακολουθώντας την πάγια τακτική της κυβερνήσεως, που την θέλει να παραμένει άβουλη και άπραγη απέναντι στην αριστερή τρομοκρατία και την ηγεμονία της στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχει πετάξει το μπαλάκι στον ΟΤΕ, ο όποιος αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να καταγγείλει την σύμβασή του με το ΕΔΕΤ, λόγω αθετήσεως των όρων της και να απαιτήσει το άμεσο κλείσιμο του Indymedia. Δεν είναι άλλωστε μυστικό, ότι ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την ύπαρξη του Indymedia, το οποίο τον έχει στοχοποιήσει και καλεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις να τον βγάλουν απ’ την μέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου