ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Κατάργηση τελών άδειας και μεταβίβασης αυτοκινήτων Ι.Χ. και μοτοσυκλετών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη κατάργηση των τελών άδειας και μεταβίβασης αυτοκινήτων Ι.Χ. και μοτοσικλετών. Συγκεκριμένα κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών την παρακάτω ερώτηση:
Σε πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας του Νομάρχη Πειραιά προς τους συναρμόδιους Υπουργούς (αρ. πρωτ. 1732/8-4-09) καταγγέλλεται η Κυβέρνηση για την απόφασή της να καταργήσει ένα από τα βασικότερα έσοδα που αποδίδονται εξ ολοκλήρου στις Νομαρχίες, αυτό των τελών άδειας και των τελών μεταβίβασης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών.
Συγκεκριμένα η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης, αποστερεί από τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση περίπου 120.000.000 Ευρώ που προέρχονται μόνο από τα καταργούμενα τέλη, ποσά που κατά μεγάλο μέρος επιστρέφουν στην κοινωνία από την εκτέλεση έργων υποδομών, τη συντήρηση του οδικού δικτύου, την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Η συρρίκνωση του ποσοστού χρηματοδότησης βάσει του ΑΕΠ προς τις Νομαρχίες σε ποσοστό κάτω από το 0,5% που είναι σήμερα, θεωρείται επαρκής για την εξαγγελθείσα προεκλογικά «αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»;
2. Σε τι ποσό υπολογίζεται η απώλεια από την κατάργηση των τελών στις Νομαρχίες Αθηνών και Πειραιώς;
3. Σκοπεύει η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει την απώλεια εσόδων που προκύπτει εξ αυτού του μέτρου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου