ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Παρέμβαση υπέρ των'' δικαιωμάτων'' των λαθρομεταναστών απο το ΚΚΕ στον Υπουργό Εσωτερικών

<<Μεγαλοι αριστεροι πατριωτες>> υπερασπιζονται τα δικαιωματα των λαθρομεταναστων.
Εξω οι λαθρομεταναστες...

Παρέμβαση για την προστασία των μεταναστών από τις επιθέσεις που δέχονται από τις δυνάμεις καταστολής, αλλά και στήριξης στα αιτήματα και τα δικαιώματά τους, έκανε χθες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο. Η αντιπροσωπεία, που πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας, αποτελούνταν ακόμα από την Λέτα Μεθωνιού, υποψήφια ευρωβουλευτή, την Λίνα Κροκίδη και τον Αγγελο Βρεττό, εκ μέρους της Επιτροπής Δημοκρατικών Δικαιωμάτων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από όσα είπε ο υπουργός, προέκυψε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει πιστά την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και θα πρωτοστατήσει στην απωθητική και κατασταλτική πολιτική εναντίον των μεταναστών. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών «υπερηφανεύτηκε» για τις συνθήκες επανεισδοχής που κατάφερε να συμφωνήσει η ελληνική και η μαλτέζικη κυβέρνηση με την κυβέρνηση της Νιγηρίας. Είπε ακόμα ότι η ΕΕ συμφωνεί να πιέσει την Τουρκία να δέχεται και να εφαρμόζει το πρωτόκολλο επανεισδοχής. Τη βίαιη, δηλαδή, απώθηση των μεταναστών από τα ελληνικά εδάφη. Επιπλέον, έκανε λόγο για άμεση αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας, χωρίς να αναφερθεί σε κάποια συγκεκριμένη λύση για τους μετανάστες. Με αυτόν τον τρόπο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεταφορά τους σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης». Για το κέντρο του ΟΚΑΝΑ πίσω από το δημαρχείο, είπε ότι οι υπηρεσίες του θα αποκεντρωθούν σε παρακείμενες υποδομές τριών νοσοκομείων, στο «Σωτηρία», στο «Αμαλία Φλέμινγκ» και στο «Θριάσιο».

Στο αίτημα που έθεσε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, να επιτρέπεται σε όσους μετανάστες το επιθυμούν να ταξιδέψουν προς κάποια χώρα της Ευρώπης, η απάντησή του ήταν κατηγορηματικά αρνητική.
«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε»

Μετά τη συνάντηση, ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε: «Η αντιπροσωπεία μας έθεσε στον υπουργό βασικά ζητήματα για τους μετανάστες. Προβλήματα που σχετίζονται και με τη νομιμοποίηση μεταναστών και με τις επιθέσεις που αναπτύσσονται από τις δυνάμεις καταστολής εναντίον των μεταναστών. Συζητήσαμε για αιτήματα που έχουν οι μετανάστες και για τους λατρευτικούς χώρους και για το νεκροταφείο που είναι απαραίτητο για τους ίδιους. Μας διαβεβαίωσε για το τζαμί και για το νεκροταφείο ότι προχωρούν αυτές οι διαδικασίες και θα προχωρήσουν γοργά.

Ωστόσο, όσο και αν προσπάθησε ο υπουργός, δεν πειστήκαμε ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και ιδιαίτερα για την ανάγκη νομιμοποίησής τους ή της έκδοσης νομιμοποιητικών εγγράφων για την παρουσία στη χώρα μας προχωρούν ή θα προχωρήσουν.

Θεωρούμε ότι η πολιτική της ΕΕ, που είναι συνολικά αντιμεταναστευτική, συνιστά κίνδυνο για τους μετανάστες. Οι μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας δεν έρχονται για τουρισμό, έρχονται για να καλύψουν βιοποριστικές ανάγκες, για να ζήσουν, και άλλοι βέβαια για να γλιτώσουν από το λεπίδι των δικτατόρων.

Ως ΚΚΕ, συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους, στηρίζουμε τα αιτήματά τους και σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουμε να ενισχύουμε τους μετανάστες στα αιτήματα και τους στόχους τους.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα, θα πρέπει να ενισχύσει κυρίως και να λύσει αιτήματα βιοποριστικά, τα προβλήματα των ανήλικων μεταναστών, τα προβλήματα των παιδιών τους και όχι, φυσικά, να επιτρέπει τις δυνάμεις καταστολής ή να στέλνει τις δυνάμεις καταστολής να κάνουν αυτά τα πογκρόμ που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Απάντησε στο τέλος ο υπουργός ότι θα πάρει υπόψη τις παρατηρήσεις του ΚΚΕ, θα πάρει υπόψη του την πραγματικότητα και η κυβέρνηση θα φροντίσει. Εμείς συνεχίζουμε να ανησυχούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου