ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

'' Eυαισθησίες '' Διεθνής Αμνηστίας'' για αναρχοαριστερούςταραξίες -λαθρομεταναστέςκαι οχι για τραυματίες αστυνομικούς και οχί για Ελληνές-Ρεπορτάζ ''

Φαινεται πως <<οι φιλοι μας>> απογονοι των κουμμουνιστοσυμμοριτων και των κατσαπλιαδων εχουν πολυ μισος στα σωματα ασφαλειας και ειναι αυτοι απο πισω μαζι με λαθρομεταναστες και αναρχικους που σπαγανε μαγαζια τον Δεκεμβρη και κανουν πορειες και τα σπανε ακομα και σημερα... Εδω και τωρα να ανακηρυχτει εκνομο το κομμα του ΣΥΡΙΖΑ


Πρώτη στη μαύρη λίστα με τις παραβιάσεις δικαιωμάτων στη χώρα μας καταγράφεται η στάση της ΕΛ.ΑΣ. κατά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με υπερβολική βία εναντίον διαδηλωτών, αναίτιους ξυλοδαρμούς και αυθαίρετες συλλήψεις. Αυτό προκύπτει από τη φετινή ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για το 2008, που παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ειδικότερα, η διεθνής οργάνωση υπογραμμίζει πως στις εκτεταμένες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα τον Δεκέμβρη, "η αστυνομία αναφέρεται ότι χρησιμοποίησε υπερβολική και τιμωρητική βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών αντί να στραφεί στους ταραξίες που κατέστρεφαν περιουσίες. Ανάμεσα σε αυτούς που ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία ήταν και δυο μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας. Η αστυνομία επίσης πραγματοποίησε πολλές αυθαίρετες συλλήψεις". Η παραπάνω διαπίστωση αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, αν αναλογιστεί κανείς πως 6 άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται προφυλακισμένοι από τον Δεκέμβρη.

Αναφορικά με την αστυνομική βία, η έκθεση υπογραμμίζει πως και τη φετινή χρονιά αναφέρθηκαν κακοποιήσεις κρατουμένων από αστυνομικούς, ιδίως μεταναστών και μελών περιθωριοποιημένων ομάδων. Ειδική μνεία γίνεται ακόμη στα γεγονότα έξω από από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου, όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν σε πλήθος αιτούντων άσυλο που περίμεναν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

Σχετικά με τα ζητήματα ασύλου, η Διεθνής Αμνηστία χαρακτηρίζει ως ανεπαρκή τα δύο Π.Δ. (90/2008 κ' 96/2008) για τις διαδικασίες και τα κριτήρια αναγνώρισης της προσφυγικής ιδιότητας.

Οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβρη στις φυλακές όλης της χώρας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την ετήσια έκθεση. Οι κινητοποιήσεις, όπως αναφέρεται και στην έκθεση, αφορούσαν στις συνθήκες κράτησης, μεταξύ των οποίων ο υπερβολικός συνωστιμός, οι ανεπαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, οι κακοποιήσεις, οι ατελέσφορες έρευνες για τους θάνατους κρατουμένων, τα τιμωρητικά πειθαρχικά μέτρα και οι περιορισμοί στα δικαιώματα ελευθερίας και επικοινωνίας.

Ατελέσφορη η έρευνα της ΕΛ. ΑΣ. για την Κούνεβα

Η Διεθνής Αμνηστία στηλιτεύει ακόμη ως ατελέσφορη την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονική επίθεση με οξύ κατά της Κων. Κούνεβα, καθώς "εστίασε στην προσωπική ζωή της Κωνσταντίνας Κούνεβα και παρέλειψε να λάβει υπ’ όψη τις συνδικαλιστικές της δραστηριότητες". Τέλος, ειδική αναφορά κάνει η έκθεση στις ποινές χάδι στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς από το Πειθαρχικό της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγη: Αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου