ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Φερτά υλικά στις ακτές της Βορειοανατολικής Αττικής"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την αποκομιδή των φερτών υλικών που έχουν κατακλύσει τις ακτές της βορειοανατολικής Αττικής εξαιτίας των πλημμυρών στην Εύβοια. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος την παρακάτω ερώτηση:
Οι τεράστιες ποσότητες φερτών υλών (κορμοί δέντρων, αντικείμενα, νεκρά ζώα κλπ) που κατέκλυσαν τη θάλασσα και τις ακτές της Β.Α. Αττικής από τον Ωρωπό μέχρι το Γραμματικό, ήταν το αντικείμενο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο πρόσφατο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής.
Στη σχετική ενημέρωση, όπως προκύπτει από σχετικό άρθρο της τοπικής εφημερίδας «Επικαιρότητα» της 30/9/09, ο Νομάρχης κ. Κουρής τόνισε ότι το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί, αφού απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και ειδικευμένο προσωπικό, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της παρέμβασης υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου, καθώς και τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
Σχετική ήταν και η αναφορά στους αλιείς της περιοχής, των οποίων τα σκάφη υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πρόσκρουση σε αυτά των φερτών υλών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει και σε ποια έκταση, τους Δήμους και τις Κοινότητες που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αποκομιδής των φερτών υλών;
2. Με ποιον τρόπο ενεργοποιήθηκε η αρωγή της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας προς τους πληγέντες Δήμους και Κοινότητες;
3. Θα προχωρήσει η Πολιτεία στην οικονομική στήριξη των επαγγελματιών αλιέων που αποδεδειγμένα υπέστησαν ζημίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου