ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Γυφτοί ξυλοκοπούν κατοικούς στην Κερκυρά-Τι έχει να πεί ο ''αντιρατσιστής'' κ.Δημητράς;

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:30 το απόγευμα της Δευτέρας στο χωριό Αϊ Γιάννης, του Δήμου Παρελίων, της Κέρκυρας, μεταξύ κατοίκων του οικισμού και αθιγγάνων, που διαμένουν σε γειτονικό καταυλισμό.

Όταν ένας ιδιοκτήτης mini market επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο, μπροστά από το κατάστημά του, λίγο έλειψε να τον χτυπήσει ένα διερχόμενο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περνούσε από το σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ο σαστισμένος άνδρας έβρισε τον οδηγό του οχήματος, στο οποίο επέβαιναν αθίγγανοι, με αποτέλεσμα τρεις εξ’ αυτών να κατέβουν και να τον ξυλοκοπήσουν.

Βλέποντας το περιστατικό, οι θαμώνες παρακείμενου καφενείου «ρίχτηκαν στη μάχη», προκειμένου να προστατεύσουν τον συντοπίτη τους.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άλλοι 15 αθίγγανοι, οι οποίοι κρατώντας σιδηρολοστούς, ξυλοφόρτωσαν τους χωριανούς, ενώ έκαναν «γυαλιά καρφιά» το καφενείο.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν 5 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού. Δύο εξ’ αυτών, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, με τραύματα στο κεφάλι.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού, η Αστυνομία έφτασε στο σημείο… κατόπιν «εορτής», με περισσότερο από 45 λεπτά καθυστέρηση, επειδή, όπως απάντησαν οι αστυνομικοί στις αλλεπάλληλες κλήσεις των χωριανών, έπρεπε να συγκεντρώσουν ισχυρή δύναμη, καθώς στο περιστατικό εμπλέκονταν αθίγγανοι.

Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι του Αϊ Γιάννη, παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ στο σημείο, εκτοξεύοντας απειλές ότι θα κάψουν τον καταυλισμό των αθιγγάνων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, προχώρησαν σε αποκλεισμό της κυκλοφορίας, βάζοντας τραπέζια και καθίσματα στη μέση του δρόμου.

Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα στο νησί, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί σε μεγάλες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου