ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Πρωτιά Πλεύρη στην ευρωβουλή για την λαθρομετανάστευση

Το «ντεμπούτο» του στην Ευρωβουλή, πραγματοποίησε την εβδομάδα που πέρασε ο Ευρωβουλευτής πλέον, του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης. Και αν μη τι άλλο, το πρώτο δείγμα γραφής που έδωσε ήταν αρκούντως πειστικό. Η ερώτησή του αφορούσε τις παρενοχλήσεις των αεροσκαφών της FRONTEX (Ευρωπαϊκή υπηρεσία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης) από τουρκικά αεροσκάφη, αλλά και την ίδια την στάση της Τουρκίας, που προωθεί τους μετανάστες στην χώρα μας και κατ' επέκταση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ερώτηση του Θάνου Πλεύρη, ενώ αναμένουμε και την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
Όπως πολύ καλά έχετε πληροφορηθεί και γνωρίζετε οι μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα από την ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή από χώρες της Ασίας και της Αφρικής (λαθρομετανάστες). Το πρόβλημα αυτό είναι εντονότατο στην Ελλάδα για τον επιπλέον λόγο ότι η Τουρκία δε δέχεται την επαναπροώθηση των μεταναστών και εμποδίζει το έργο της FRONTEX Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όπου η Τουρκία παρεμπόδισε αεροπλάνα της FRONTEX που έκαναν πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά (Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι). Τα τουρκικά ραντάρ ανέφεραν ψευδώς τον ελληνικό εναέριο χώρο ως τουρκικό και ουσιαστικά παρεμπόδιζαν την όλη αποστολή, ενώ από τα παράλια της Μικράς Ασίας καθημερινά το τουρκικό κράτος επιτρέπει και πολλές φορές ενισχύει τη μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη.
Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται η επιτροπή:
1. Γνωρίζετε και πως κρίνετε τις παραβιάσεις της Τουρκίας στον ελληνικό εναέριο χώρο που αποτελεί ευρωπαϊκό έδαφος;
2. Πως κρίνετε την παρεμπόδιση του έργου της FRONTEX για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από τα τουρκικά μαχητικά;
3. Σκοπεύετε να πιέσετε την Τουρκία να δεχθεί την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών και να μην ενισχύει την προώθηση μεταναστών στην Ευρώπη και με ποιον τρόπο;
4. Σκοπεύετε να βοηθήσετε την Ελλάδα και τις άλλες μεσογειακές χώρες στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης και πως;
5. Πιστεύετε ότι οι αντοχές της ΕΕ για απορρόφηση μεταναστευτικού δυναμικού έχουν εξαντληθεί και πως θα αποτρέψετε τα νέα κύματα μετανάστευσης;»
Είναι σαφές ότι οι αγώνες για την προάσπιση του ελληνικού κράτους και του εθνικού του χαρακτήρα, πρέπει να λαμβάνουν χώρα τόσο στην ελληνική βουλή, όσο και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Και στην δεύτερη περίπτωση ίσως είναι ακόμη πιο δύσκολο, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι μόνο οι «ίντριγκες» και τα «παιχνίδια εξουσίας» των δύο κομμάτων, αλλά και τα αντικρουόμενα συμφέροντα των διαφόρων κρατών της υποτιθέμενης «Ένωσης». Και γι' αυτό φωνές σαν του Θάνου Πλεύρη, είναι απαραίτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου