ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο ΙΚΑ Ασπροπύργου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο Ι.Κ.Α. Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα κατέθεσε στην Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας την παρακάτω ερώτηση:
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Δυτικά Νέα» (11/6/09) που δημοσιεύει επιστολή της Επιτροπής Εργαζομένων στο ΙΚΑ Ασπροπύργου, η κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω κατάστημα είναι άθλια, λόγω της αδυναμίας του προσωπικού να ανταποκριθεί στο πλήθος των ελεγκτικών κυρίως υποχρεώσεων της υπηρεσίας, λόγω της ιδιομορφίας της συγκεκριμένης περιοχής (μεγάλη έκταση, πολλές επιχειρήσεις, αχαρτογράφητες περιοχές, ανύπαρκτοι δρόμοι και διευθύνσεις).
Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, «…στο τμήμα οικοδομών, οι υπάλληλοι αδυνατούν να προβούν σε επιτόπιους ελέγχους, ενώ δέχονται και απειλές από εργοδότες …, χωρίς να τους παρέχεται αστυνομική ή άλλη προστασία…Για τον έλεγχο των επιχειρήσεων, υπηρετούν στο τμήμα 5 υπάλληλοι και για τις οικοδομές 2…».
Ερωτάται η κα. Υπουργός:
1. Ποιος ο λόγος που δεν στελεχώνεται με επαρκή αριθμό προσωπικού το ΙΚΑ Ασπροπύργου, παρά τις έντονες και επανειλημμένες διαμαρτυρίες των υπαλλήλων του και της Υποδιευθύντριας;
2. Πότε θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Υπηρεσίας που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για το Δημόσιο και την ταλαιπωρία των συναλλασσομένων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου