ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

«Μαύρη τρύπα» στον Δήμο Θεσσαλονίκης

του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σhttp://www.blogger.com/img/blank.gifτερείται φορολογικής ενημερότητας! Το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ (!) από το ταμείο του είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί η σχετική νομική διαδικασία, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων και την στέρηση φορολογικής ενημερότητας για ελλείμματα άνω των 150.000 ευρώ.

Και αντί η Διοίκηση του Δήμου να κρυφτεί από ντροπή και να προσπαθήσει να συμμαζέψει τ’ ασυμμάζευτα ψάχνοντας να βρει έναν τρόπο να αποφύγει αυτή την κύρωση που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στον Δήμο, αλλά κυρίως πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία του, φτάνει στο σημείο να κομπορρημονεί θρασύτατα και να εγκαλεί όσους της ασκούν κριτική. Με περίσσιο θράσος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, έφτασε στο σημείο να πει ότι «κανονικά θα έπρεπε να μας ευχαριστείτε και να μας δίνετε συγχαρητήρια, επειδή επισπεύσαμε αυτήν την διαδικασία, η οποία καθυστερούσε νομικά για ευνόητους λόγους».

Προφανώς, ο κ. δήμαρχος υπονοεί ότι οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης καθυστερούσαν την εξέλιξη της νομικής διαδικασίας και την άσκηση ποινικών διώξεων, προκειμένου να φτάσουμε στο 2010, που είναι έτος εκλογών. Τι τρομερό, αλήθεια, υπονοούμενο σε βάρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, από τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, που προσπαθεί να την εμπλέξει σε κομματικές σκοπιμότητες και υστεροβουλίες! Με απανωτές, μάλιστα, επιστολές του προς την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ουσιαστικά εξανάγκασε τους δικαστικούς λειτουργούς να δράσουν βεβιασμένα και επέτυχε την εσπευσμένη άσκηση των διώξεων εναντίον των φερομένων ως ενόχων του σκανδάλου.

Τώρα, το ποιός παίζει με τους θεσμούς, το ποιός τους χρησιμοποιεί για την εξυπηρέτηση των πολιτικών σκοπιμοτήτων του και το ποιός διακυβεύει το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι πράγματα που πρέπει να κρίνουν και να τιμωρήσουν με την ψήφο τους οι δημότες της Θεσσαλονίκης. Φτάνει πια!

Το να αποποιείται ο κ. Παπαγεωργόπουλος τις ποινικές ευθύνες του στο σκάνδαλο είναι κατανοητό και εν πάση περιπτώσει είναι κάτι που θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Το να αποποιείται όμως των πολιτικών ευθυνών του, είναι κάτι που δεν τον τιμά καθόλου...
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 9ης Ιουλίου 2009 της εφημερίδας Στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου