ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Παραχώρηση στο Δήμο Ασπροπύργου της πρώην Βάσης του ΝΑΤΟ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση της πρώην Βάσης του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Συγκεκριμένα κατέθεσε στους Υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Εθνικής Άμυνας την παρακάτω ερώτηση:
Σύμφωνα με ομόφωνο Ψήφισμα του Δήμου Ασπροπύργου (αρ. πρωτ. 15249/7-5-09), ο Δήμος απαιτεί να παραχωρηθεί στην Αυτοδιοίκηση, ο χώρος της πρώην Βάσης του ΝΑΤΟ στην οποία υπάρχει σχέδιο να ανεγερθεί και να λειτουργήσει το νέο Σκοπευτήριο της Αττικής, ενόψει της επικείμενης παύσης λειτουργίας του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, Πολυκέντρο Πολιτισμού- Αναψυχής, Ανοιχτό Θέατρο, Εθνικό Προπονητικό Κέντρο καθώς και η Σχολή του Πυροσβεστικού Σώματος.
Δεδομένης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης καθώς και της εν γένει διαχρονικής υποβάθμισης της περιοχής του Ασπροπύργου, είναι προφανής η ανάγκη της αξιοποίησης μέρους της πρώην Βάσης, αφενός για τις ανάγκες των παραγωγικών σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας, αφετέρου για οποιαδήποτε άλλη χρήση όπως οι ανωτέρω, που θα είναι χρήσιμες και ωφέλιμες για την ανάπτυξη της πόλης.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Υπάρχει πολιτική βούληση για παραχώρηση της πρώην Βάσης του ΝΑΤΟ στον Δήμο Ασπροπύργου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανωτέρω εγκριθείσες χρήσεις, και αν όχι γιατί;
2. Ποια χρήση θα έχει ο χώρος σε περίπτωση που δεν παραχωρηθεί στον Δήμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου