ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ. ΤΣΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΟΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ









«Οι νέοι ενδιαφέρονται για την πολιτική αλλά όχι για τους πολιτικούς»


«ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ»

Η Νεολαία του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, διοργανώνει αυτό το τριήμερο, σήμερα και το Σαββατοκύριακο, την καθιερωμένη πλέον ετήσια πανελλαδική κατασκήνωση. Η κατασκήνωση θα λάβει χώρα στην Αγία Άννα της Βορείου Ευβοίας, όπου περιλαμβάνονται πολλοί χώροι άθλησης και διασκέδασης έχοντας φυσικά τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής από τα καταλύματα. Θα διοργανωθούν πάρτι, events αλλά και αθλητικές δραστηριότητες - τουρνουά από τη Νεολαία.
Ο υπεύθυνος νεολαίας Λάρισας του ΛΑΟΣ, Δημήτρης Τσιάρας, μιλά στην «Κ» για το στόχο της κατασκήνωσης αλλά και το προφίλ του νεολαίου του κόμματός του.

Ποιος είναι ο στόχος της κατασκήνωσης;
Στόχος της κατασκήνωσής μας είναι να αναπτυχθεί και να ωριμάσει η αλληλεγγύη και η κοινή συμπόρευση μεταξύ των νέων ανθρώπων του κινήματός μας, αλλά και να συζητήσουμε για όλα τα θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά.

Υπάρχει ανταπόκριση;
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαιτέρως θετική. Η κατασκήνωση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες είναι διπλάσιοι από την προηγούμενη. Θα συμμετέχουν νέοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ποιο είναι το προφίλ του νεολαίου του ΛΑΟΣ;
Ο νέος του ΛΑ.Ο.Σ είναι πατριώτης και κοινωνιστής. Είμαστε όλοι παιδιά μικρομεσαίων οικογενειών, βιοπαλαιστές που μαχόμαστε για την Εθνική μας υπερηφάνεια αλλά και για την κοινωνική αλληλεγγύη που είναι απαραίτητο να υπάρχουν στην πατρίδα μας. Εμείς δεν είμαστε τυχοδιώκτες και τσιράκια του συστήματος, αλλά αντιστεκόμαστε στην παγκοσμιοποίηση που έρχεται να αλώσει την παραδοσιακή ζωή στην Ελλάδα.


Τι σημαίνει για εσάς να είστε υπεύθυνος της νεολαίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός σας;
Είμαι περήφανος αφενός που ο πρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης επέλεξε να είμαι υπεύθυνος Νεολαίας στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Λάρισας και αφετέρου που οι νέοι άνθρωποι κυρίως (αλλά και άλλοι) με εξέλεξαν μέλος στην Κεντρική Επιτροπή, στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου. Το ρίσκο που πήρα είναι μεγάλο, οι προσωπικές θυσίες κι αυτές σημαντικές αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

Ενδιαφέρονται οι νέοι σήμερα για την πολιτική;
Η απάντηση είναι διπλή. Οι νέοι σήμερα ενδιαφέρονται για την πολιτική αλλά δεν ενδιαφέρονται για τους πολιτικούς. Νοιάζονται για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη ζωή τους αλλά είναι απογοητευμένοι από τα πολιτικά πρόσωπα που είναι τα ίδια εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια.

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα της νεολαίας σήμερα; Τι προτείνετε;
Τα προβλήματα των νέων σήμερα δυστυχώς είναι πάρα πολλά. Η ανεργία, η αδικία για τον φτωχό, η καταπάτηση των Εθνικών μας κεκτημένων, η μάστιγα των ναρκωτικών και η οικολογική καταστροφή του πλανήτη έχουν πλήξει καίρια τη ζωή μας. Εμείς προτείνουμε ριζική ρήξη και ανατροπή του σάπιου κατεστημένου. Πιστεύουμε στον πατριωτικό παρεμβατισμό και ζητάμε μια νέα δομή του κράτους που θα σέβεται τους Έλληνες και θα κλείσει την τεράστια ψαλίδα που υπάρχει μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου