ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Εμείς δεν ξεχνάμε!

Αυτή είναι η φράση που μπορεί να βγει σαν συμπέρασμα από την εκδήλωση του Patria την Τετάρτη 22 Ιουλίου, που είχε ως θέμα την παρουσίαση του περιοδικού με θέματα από την επική μάχη της ΕΛΔΥΚ το 1974. Ο χώρος κατάμεστος από Έλληνες πατριώτες και ιδίως από νέους ανθρώπους οι οποίοι με προσήλωση άκουσαν τους ήρωες πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ να διηγούνται τα τραγικά αλλά ταυτόχρονα και ηρωικά γεγονότα εκείνων των ημερών. Μάχες τις οποίες περιλαμβάνει το DVD του περιοδικού, ένα πραγματικό ντοκουμέντο, και του οποίου έγινε προβολή στην εκδήλωση. Πρώτος έλαβε τον λόγο ο έκδοτης του Ελεύθερου Κόσμου κ. Δ. Ζαφειρόπουλος ο οποίος τόνισε πως για εμάς το Κυπριακό ζήτημα δεν είναι απλά μια ανάμνηση ή μια ευκαιρία για φτηνές επετείους αλλά ένα επίκαιρο και υπαρκτό εθνικό πρόβλημα του οποίου η λύση είναι απαίτηση της ελληνικής ιστορίας. Στη συνέχεια μίλησαν οι βετεράνοι πολεμιστές κ.κ. Χασάπης, Δούλας και Αργυρόπουλος οι οποίοι με συγκίνηση διηγήθηκαν τα πολεμικά γεγονότα εκείνων των ημερών όπως αυτοί τα έζησαν. Μίλησαν για στιγμές ηρωισμού και αυτοθυσίας των Ελλήνων στρατιωτών, αλλά και για την προδοσία των πολιτικών και δυστυχώς αρκετών ανώτερων αξιωματικών οι οποίοι έναντι της εθνικής τιμής πρόταξαν τις παρασκηνιακές εντολές.
Μίλησαν για την αδιαφορία του ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια, αδιαφορία και απαξίωση στο πρόσωπο των ηρώων της ΕΛΔΥΚ, οι οποίοι όπως τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος δεν έχασαν το 37% της Κύπρου, αλλά κράτησαν ελεύθερο το 63 % της ελληνικής αυτής πατρίδας.
Η συγκίνηση των παρευρισκόμενων κορυφώθηκε όταν έλαβε τον λόγο ο. Διοικητής της μάχης του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ Ταξίαρχος ε.α κ. Σταυρουλόπουλος. Ένας λεβέντης αξιωματικός, ένας ήρωας της πατρίδας ο οποίος είναι ξεχασμένος από το κράτος των διεφθαρμένων πολιτικάντηδων, διότι εκτέλεσε τη διαταγή που του έδωσε η τιμή του και η πίστη του στην Ελλάδα. Πολέμησε τους Τούρκους αντί να το βάλει στα πόδια όπως έκαναν άλλοι, οι οποίοι έλαβαν τιμές και αξιώματα από την ελληνική δημοκρατία για την προδοσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου