ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

60 χρόνια από τον Γράμμο

του Χρήστου Χαρίτου
μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.


Συμπληρώνονται 60 χρόνια από την νίκη του Ελληνικού στρατού επί του ΔΣΕ στον Γράμμο. Με την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στο ύψωμα Κάμενικ στον Γράμμο, στις 29 Αυγούστου 1949, έληξε επισήμως ο ανταρτοπόλεμος. Δεν θα σταθώ εδώ στο χρονικό αυτού του πολέμου. Ούτε στις εγκληματικές πράξεις του ΚΚΕ, που προτίμησε να σκοτώσει τους χωροφύλακες στο Λιτόχωρο, αντί να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν στις 31 Μαρτίου 1946. Αν η κομμουνιστική Αριστερά είχε επιλέξει την ομαλή συμμετοχή στον κοινοβουλευτικό βίο της χώρας, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και για αυτή και για την Ελλάδα.

Διότι η Ελλάς εξήλθε στο πλευρό των νικητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και αντί να διεκδικήσουμε τα ιστορικά δικαιώματα του Ελληνισμού σε Κύπρο και Βόρειο Ήπειρο, ως οφείλαμε, έπρεπε να κυνηγάμε τους αντάρτες του Μάρκου και του Ζαχαριάδη. Όπως και έπρεπε να βρούμε τα 28.000 Ελληνόπουλα που είχε στείλει ο ΔΣΕ στις «σοσιαλιστικές δημοκρατίες», για να τα γυρίσουμε πίσω στις μητέρες τους.

«Η Δεξιά δεν σκοτώθηκε στον Γράμμο για την ελευθερία διακινήσεως κεφαλαίων. Σκοτώθηκε για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος και την ελληνικότητα της Μακεδονίας» είχε δηλώσει στην παρουσίαση του βιβλίο μου στην Αθήνα ο καλός φίλος Ηλίας Πολατίδης, βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Πόσο δίκιο έχει! Τελικά, 60 χρόνια από τον Γράμμο, τι έχει απομείνει από την ιδεολογία της Δεξιάς; Ο πατριωτισμός, η έμφυτη υπεράσπιση του Ελληνικού πολιτισμού και της ελευθερίας, η αντιμετώπιση της κοινωνίας ως ένα «εθνικό σώμα», η υπερηφάνεια της ιστορικής της διαδρομής, η θέληση να πολεμήσει για τις ιδέες της, που βρίσκονται όλα αυτά σήμερα; Γιατί, και από ποιους, εγκαταλείφθηκαν αυτές οι αξίες;

Αν παρακολουθήσει κανείς τον πολιτικό διάλογο στην Ελλάδα, θα ανακαλύψει ότι κανείς δεν μιλάει στο «όνομα της Δεξιάς», κανείς δεν τοποθετείται ως δεξιός. Στην Ελλάδα είναι όλοι από κεντρώοι έως ... ακροαριστεροί! Όλη η κομματική ιεραρχία της Νέας Δημοκρατίας αυτοσυστήνεται «φιλελεύθερη». Αν πεις κάποιον από αυτούς «δεξιό» θα σε μηνύσει για «εξύβριση»! Οι δεξιοί στην ΝΔ έχουν τον ρόλο του υποζυγίου, κοινώς γαϊδούρια. Κουβαλάνε στις πλάτες τους τις φιλοδοξίες των ακολούθων του Καραμανλή και του Μητσοτάκη. Και όταν ξυπνήσει κάποιος δεξιός και ψηφίσει τον ΛΑ.Ο.Σ., τότε εγκαλείται διότι εγκατέλειψε την «παράταξη». Παράταξη που θυμούνται μόνο όταν χάνουν ψήφους.

Πριν λίγο καιρό ήμουν στο Κανάλι 10 με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Κωστόπουλο. Όταν τον ρώτησα γιατί η ΝΔ μείωσε την θητεία από 12 μήνες σε 9, μου απήντησε ότι «αυτό ήταν κοινωνικό αίτημα»! Όταν του ανέφερα ότι αυτά τα ωραία τα λέει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, μου είπε να μην ανησυχώ, διότι «δεν υπάρχει περίπτωση πολέμου με την Τουρκία»! Ε, τότε του λέω, να καταργήσουμε τον στρατό στο σύνολό του, όχι να περιορισθούμε στην μείωση της θητείας. Το αναφέρω, για να δείξω ως ένα ελάχιστο παράδειγμα, την ιδεολογική αποσύνθεση της ΝΔ σε όλα τα επίπεδα.

Η Ελληνική Δεξιά πριν 60 χρόνια είχε την πίστη και την θέληση να υψώσει την Ελληνική σημαία στον Γράμμο. Μάτωσε για αυτό, άφησε εκατοντάδες νεκρούς στις αφιλόξενες πλαγιές του. Το έθνος όμως ήταν πάνω απ’ όλα. Σήμερα θα πρέπει να βρούμε ξανά αυτή την πίστη και αυτή την θέληση. Η Ελληνική Δεξιά πρέπει να επανιδρυθεί, με πυξίδα τις ιδεολογικές και ιστορικές της παρακαταθήκες. Όπως λέει ο μεγάλος δεξιός διανοούμενος Alain de Benoist «το να μένεις πιστός στις προδομένες ιδέες, σημαίνει να μένεις πιστός στην θέση εκείνων που πρόδωσαν».



Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 29ης Αυγούστου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος

Πηγη: Ελληνικες γραμμες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου