ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

«Ο ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζει μία κοινωνική δυναμική» Χρήστος Χαρίτος Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ. Α’ Πειραιώς


Ο Χρήστος Χαρίτος είναι πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α’ Πειραιώς & Νήσων (Α’ επιλαχών βουλευτής), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ριζοσπαστική Δεξιά: η απάντηση στην νεοταξική Αριστερά» από τις εκδόσεις Πελασγός, το οποίο παρουσίασε στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιώς στις 30 Μαρτίου. Στην Αίγινα μίλησε πρόσφατα στην ημερίδα που διοργάνωσε η Τ.Ε. Αιγίνης της Ν.Δ. για τα θέματα παιδείας, μαζί με τον τέως υφυπουργό κ. Καλό.

Είναι τέταρτη γενεά Πειραιώτης, οικονομολόγος (Μ.Β.Α.), πρόεδρος της ΠΕΦΟ «Ελλήνων Επιστημόνων», μέλος του «Πειραϊκού Συνδέσμου» και του «Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς» της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

• Κύριε Χαρίτο ποιο μήνυμα έστειλαν οι ευρωεκλογές σε εσάς και τον ΛΑ.Ο.Σ;
Νομίζω τρία πράγματα πρέπει να επισημάνουμε: πρώτον, ότι ηττήθηκε προσωπικώς ο κ. Καραμανλής και όχι μόνο η Ν.Δ., καθώς όλη η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. επικεντρώθηκε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Όπως έχω πει πολλές φορές, μετά την ΔΕΘ του 2008, ο κ. Καραμανλής είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος της χώρας μας.

Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κέρδισε τις εκλογές, αλλά υπολείπεται πολύ του να κερδίσει την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία και την κοινωνική αποδοχή. Τρίτον, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. έλαβαν 100.000 ψήφους παραπάνω από τις βουλευτικές εκλογές, βγήκαμε τρίτο κόμμα σε 22 νομούς της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και η Α’ Πειραιώς. Στην Αίγινα φθάσαμε τους 532 ψήφους (8,3%).

Όλα συνηγορούν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζει μία κοινωνική δυναμική που συνδυάζει τον πατριωτισμό με την κοινωνική αλληλεγγύη. Όπως είπε ο Γ. Καρατζαφέρης το βράδυ των εκλογών «τα υψηλά ποσοστά σημαίνουν μεγαλύτερες ευθύνες».

• Κύριε Χαρίτο πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει σήμερα διαχωρισμός δεξιάς-αριστεράς, ότι τα ιδεολογικά τείχη έπεσαν. Εσείς γνωρίζουμε ότι εκφράζετε ιδεολογικά μία «πατριωτική Δεξιά», κάτι το οποίο αναλύετε και στο βιβλίο σας. Τελικά, τι ισχύει;

Αν δείτε τις έρευνες που κάνουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, θα δείτε ότι η πλειοψηφία των πολιτών αυτό-τοποθετείται στον άξονα δεξιάς-αριστεράς. Άρα, οι ιδεολογικές γραμμές είναι υπαρκτές. Αυτό που συνέβη όμως είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτικών συνωστίζονται σε ένα φαντασιακό «μεσαίο χώρο», διότι αυτό επιτάσσουν οι επικοινωνιολόγοι για να κάνουν ευκολότερη την εργασία τους.

Η πολιτική σήμερα υποτάσσεται σε μία άνευρη εικόνα, χωρίς ιδεολογικές αναφορές, υποβιβάζοντας την πολιτική σε μία απλή διαχειριστική άσκηση. Αλλά η πολιτική είναι μία βαθύτατα αξιακή επιλογή, διότι αφορά την οργάνωση και το μέλλον του συλλογικού βίου μας. Το έλλειμμα της πολιτικής σήμερα εστιάζεται στην έλλειψη ταυτότητος, στην θεωρία των «κομμάτων super-market», όπου ο καθένας ψωνίζει ότι θέλει, αρκεί να μην ενοχλεί τον άλλο. Έτσι όμως τα κόμματα χάνουν την ταυτότητά τους, προσπαθώντας να ξεγελάσουν τους πολίτες. Αυτό για εμένα είναι ηθικά ανέντιμο και πολιτικά αναποτελεσματικό. Ο πολιτικός οφείλει να έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσωπο. Να μην κρύβεται στο πλήθος.

Εγώ αγωνίζομαι για μία Δεξιά με εθνική συνείδηση και ιστορικές ρίζες. Μία Δεξιά που συνταιριάζει τον πατριωτισμό με τον σεβασμό στις προσωπικές επιλογές του πολίτη. Η Ελλάς είναι η μόνη χώρα στην οποία η Δεξιά είναι ιδεολογικώς ανύπαρκτη, πολιτικώς ανάπηρη και ιστορικώς απούσα. Το βιβλίο μου θέλει να είναι ένα μανιφέστο ιδεολογικής αφυπνίσεως και πολιτικής αναγεννήσεως. Το γεγονός ότι η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έχει κάνει 2 αναφορές στο βιβλίο μου μέσα σε 1,5 μήνα δείχνει ότι η Δεξιά έχει ιδεολογία, αρκεί να το θέλει.

• Για την Αίγινα τι βλέπετε;

Τα αυτονόητα. Ότι πρέπει να δρομολογήσουμε λύσεις για το πρόβλημα του νερού και την αποχέτευση, για την προστασία του φιστικιού, για τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών μονάδων και των λιμενικών εγκαταστάσεων. Την αναβάθμιση του θρησκευτικού και του αρχαιολογικού τουρισμού. Μην έχετε καμμία αυταπάτη. Η κεντρική εξουσία κοιμάται, χθες και σήμερα.

Θα πρέπει οι ίδιοι οι Αιγινίτες να πιέσουν πρόσωπα και καταστάσεις. Να τρέξουν και να λογοδοτήσουν οι 6 βουλευτές της Α’ Πειραιώς για τα προβλήματα που μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά, χωρίς να δίδονται λύσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση να ξέρετε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις. Και να μας κρίνετε και εμάς αυστηρά, αλλά πιο αυστηρά να κρίνετε τα δύο κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια, κλέβοντας τις ψήφους και τις ελπίδες σας.

• Στις πρόσφατες εκλογές ήρθατε 2ος στην Α’ Πειραιώς με τον ΛΑ.Ο.Σ. Ελπίζετε να εκλεγείτε βουλευτής στις προσεχείς εκλογές;

Εγώ αγωνίζομαι για τις ιδέες και τις αξίες μου, πιστεύω με συνέπεια και σοβαρότητα. Δεν πολιτεύομαι με μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ούτε με στρογγυλευμένο άχρωμο λόγο. Πιστεύω στην ιδεολογική αναγέννηση της Ελληνικής Δεξιάς σε πατριωτική κατεύθυνση, στην κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία όμως δεν θα εδράζεται σε ένα διεφθαρμένο κρατικοδίαιτο σύστημα, στην υπεράσπιση των εθνικών αξιών του Ελληνικού πολιτισμού. Οι ψηφοφόροι και οι φίλοι του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α’ Πειραιώς και την Αίγινα ας κάνουν τις επιλογές τους, όπως αυτοί κρίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου