ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ηλίας Πολατίδης: Η λαθρομετανάστευση υποθηκεύει το μέλλον του Έθνους μας

300909-syn-polatidisΟ Ηλίας Πολατίδης, αποτελεί έναν από τους πλέον συνεπείς ιδεολογικά και πολιτικά εργάτες και εκπροσώπους των πατριωτών στη Βουλή. Οι μάχες που έδωσε τα τελευταία χρόνια, είναι αμέτρητες, ενώ η κοινοβουλευτική παρουσία του των δύο ετών, παρά τη σεμνότητα που τον διακρίνει, έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αντικείμενο επαίνων. Ο κ. Πολατίδης, τηρεί μια σθεναρή στάση υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων και παράλληλα, φροντίζει να δίνει τη μάχη για τη βελτίωση των υποδομών της ιδιαίτερης πατρίδας του, του νομού Σερρών. Όσο για το διακύβευμα των εκλογών, είναι σαφής: «Το πρόσχημα των εκλογών είναι και πάλι η άθλια κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας, αλλά φοβούμαι πως γίνεται και μία προσπάθεια να εξασφαλισθεί μία, ασφαλώς υποχωρητική και μειοδοτική, συναίνεση όλων των κομμάτων και στα εθνικά θέματα».

συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο

Κύριε Πολατίδη, σχεδόν δύο χρόνια στο Κοινοβούλιο. Πώς αποτιμάτε τόσο την δική σας όσο και την πορεία του ΛΑΟΣ;
Θα ξεκινήσω από την πορεία του κόμματος. Ο ΛΑΟΣ απετέλεσε αυτά τα δύο χρόνια τη μοναδική αλλά και ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι σε μία πραγματικά και πανθομολογουμένως τραγική έως εγκληματική διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ. Και αυτό διότι ο ΛΑΟΣ έχει ιδεολογία, κοσμοθεωρία θα έλεγα ευρύτερα, η οποία έχει στέρεες βάσεις. Είναι ο μόνος που προάσπισε και έδωσε μάχες (και ευτυχώς για τον τόπο πολλές τις κέρδισε) για τα εθνικά μας δίκαια αλλά και για τα δίκαια του απελπισμένου πλέον οικονομικά και εξαθλιωμένου από την άγρια εκμετάλλευση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου Έλληνα πολίτη. Έδωσε μάχες και ανάγκασε πλέον όλα τα άλλα κόμματα να παραδεχθούν ότι υπάρχει πρόβλημα λαθρομετανάστευσης στην χώρα μας το οποίο υποθηκεύει το βιολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό μέλλον του Έθνους μας. Στην αντίπερα πλευρά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίστηκαν στην εθνική μειοδοσία και στο ποιος θα ληστεύσει περισσότερο φορολογικά τον ελληνικό λαό, θα δώσει περισσότερα στο παρασιτικό κεφάλαιο και θα αφήσει περισσότερους Έλληνες (αγρότες, εμπόρους, επαγγελματίες, εργαζομένους κ.λπ.) ανέργους. Για το ΚΚΕ δεν συζητώ. Έχει μείνει σε μία άλλη εποχή και δεν έχει προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, ξεπέρασε κάθε όριο προσπάθειας διαλύσεως της εθνικής μας κοινωνίας, υποστηρίζοντας όλα τα προστάγματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης. Αυτές, λοιπόν, ήταν οι διαφορές του ΛΑΟΣ και η συνεισφορά του στο Κοινοβούλιο. Όσο για τη δική μου πορεία, θα έλεγα ότι κινήθηκα στα ανωτέρω πλαίσια προσπαθώντας να κάνω το καθήκον μου, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του ΛΑΟΣ, απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Η σθεναρή υπεράσπιση των ιδεών που προωθούν το εθνικό και κοινωνικό καλό αλλά και το ζεστό σφίξιμο του χεριού μου από το απλό κόσμο, είναι η ανταμοιβή μου.

Είσαστε και πάλι υποψήφιος βουλευτής στις Σέρρες. Γιατί να σας προτιμήσουν οι ψηφοφόροι; Ποια είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τον κόσμο στη Μακεδονία;
Δυστυχώς στο σημερινό κοινοβουλευτισμό, ο τύπος του πολιτικού που προτιμάται (ή μάλλον που έχουν μάθει κάποιοι αμερικανοτραφείς διαφημιστές στον κόσμο να προτιμά) είναι ο τύπος του πολιτικού που κάνει ρουσφέτια και ο τύπος του «ωραίου», πλουσίου και γκλαμουράτου τηλεανθρώπου. Εγώ δεν είμαι τίποτε από αυτά. Είχα την τιμή από τον σερραϊκό λαό να με βγάλει πρώτο σε σταυρούς στις Σέρρες το 2004 και να με εκλέξει πάλι πρώτο το 2007. Πιστεύω ότι ο συνεπής, γνήσιος και ουσιαστικός πολιτικός και πατριωτικός λόγος που έχω εκφέρει, είναι το μεγάλο μου πλεονέκτημα. Ως νεοεκλεγείς βουλευτής της περιφερείας μου έδωσα μάχες γι' αυτήν στην κατάρτιση νομοσχεδίων, πέτυχα τροποποιήσεις για τα συμφέροντά της, άσκησα οξύ κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα κακώς κείμενα του νομού και ήμουν ο πρώτος Σερραίος βουλευτής απ' όλα τα κόμματα σε ομιλίες στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου και στις Επιτροπές του. Θεωρώ ως την μεγαλύτερη επιτυχία μου για τα συμφέροντα του νομού ότι μέσω παρεμβάσεών μου στο ΥΠΕΧΩΔΕ και της κινητοποιήσεως όλης της κοινοβουλευτικής ομάδος και της ηγεσίας του ΛΑΟΣ (αφού προηγήθηκαν άκαρπες προσπάθειες για συνεννόηση με τους τοπικούς βουλευτές) ήρθη η αδικία που υπήρχε στο Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο για την κατάταξη της πόλεως των Σερρών. Από την κατηγορία των Λοιπών Αστικών Πόλων μεταφέρθηκε στους Δευτερεύοντες Αστικούς Πόλους, γεγονός που έχει τεράστια σημασία για τις υποδομές που θα υλοποιηθούν στο νομό τα επόμενα 15 χρόνια. Στις κρίσιμες επερχόμενες εκλογές ζητώ και πάλι να μου δώσουν τη δύν300909-polatidis-1αμη να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια.
Τώρα, όσον αφορά στα κύρια προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο στην Μακεδονία, νομίζω ότι αυτά είναι γνωστά. Εκτός από το φλέγον θέμα του ιερού ονόματος της Μακεδονίας που πονά και πληγώνει όλους τους Μακεδόνες και που είναι έτοιμα όλα, μα όλα, τα κόμματα να παραδώσουν στα Σκόπια, υπάρχει το θέμα της κατάρρευσης της οικονομίας της. Ο αγροτικός τομέας, ένας τομέας που έδινε ζωή στην Μακεδονία αλλά και σε όλη την Ελλάδα, πλέον δεν υπάρχει! Τα κατάφεραν οι φωστήρες κυβερνώντες μας με την οικονομική πολιτική των ανοικτών θυρών στα εισαγόμενα χειρίστης ποιότητας και ακριβότερης τελικά τιμής, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, αγροτικά προϊόντα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους κλάδους, θύματα και αυτοί της υποταγής της κυβέρνησης στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα της ΕΕ. Μεταποίηση και εμπόριο σχεδόν δεν υφίστανται στη Μακεδονία. Η ανεργία είναι από τις μεγαλύτερες των επί μέρους περιφερειών στην ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μέσο εισόδημα, οι νομοί της Μακεδονίας κατατάσσονται μεταξύ των φτωχότερων στη χώρα μας. Ο ΛΑΟΣ, όπως απέδειξε, θα παλέψει και πάλι για το ιερό όνομά της και για την οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη.

Η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι από τις πλέον «επικίνδυνες» με θέματα εκτός φυσικά της οικονομίας και εθνικά, σε κρίσιμο σταυροδρόμι, με εξελίξεις στο σκοπιανό, στο κυπριακό και άλλα. Πώς θα λειτουργήσετε σαν ΛΑΟΣ, για να αποτρέψετε αρνητικές εξελίξεις;
Έχετε απόλυτο δίκιο! Το πρόσχημα των εκλογών είναι και πάλι η άθλια κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας, αλλά φοβούμαι πως γίνεται και μία προσπάθεια να εξασφαλισθεί μία, ασφαλώς υποχωρητική και μειοδοτική, συναίνεση όλων των κομμάτων και στα εθνικά θέματα! Η αντεθνική και διεθνιστική τους τάση, στάση και προσήλωση είναι σαφής και δεδηλωμένη με τις εκάστοτε πολιτικές τους αποφάσεις, που ευτυχώς έχουν καταγραφεί και γι' αυτό ο λαός θα τα καταδικάσει. Ενδοτικότητα απέναντι στις ποικίλες προκλήσεις της Τουρκίας. Ουσιαστικό μοίρασμα του Αιγαίου.
Οι Τούρκοι πετούν πλέον ανενόχλητα έξω από την Αθήνα και αμφισβητούν ελληνικότατους εθνικούς χώρους (Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ίμια κ.λπ.). Έχουν πατήσει γερά και κυριολεκτικά αλωνίζουν με τους πράκτορές τους στην Θράκη και εμείς (Κωστάκης και Γιωργάκης δηλαδή) καταθέτουμε στεφάνια στο σφαγέα του Ελληνισμού, Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι ακόμη σαφές ότι προωθούν ένα νέο προδοτικό σχέδιο Ανάν για την Κύπρο (άλλωστε είχαν δεχθεί και το παλιό) και οριστικοποιούν το χάσιμο της μισής Μεγαλονήσου μας. Για το σκοπιανό δεν το συζητώ. Θέλουν να το τελειώσουν όπως-όπως. Θέλουν να το ξεφορτωθούν, γιατί σύμφωνα με τη διεθνιστική λογική τους, το θέμα είναι αναχρονιστικό! Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Η Βόρειος Ήπειρος συστηματικά αφελληνίζεται χρόνια τώρα με την ανοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σύντομα θα έχουμε σοβαρό ζήτημα με το λεγόμενο «τσάμικο» και αυτοί αντί να τρίξουν τα δόντια στην Αλβανία, θέλουν να τους βάλουν στην ΕΕ! Ως ΛΑΟΣ, ανέφερα παραπάνω τη μέχρι τώρα αταλάντευτη θέση μας στα εθνικά μας δίκαια, στις επιβουλές της εθνικής μας ανεξαρτησίας και κάναμε ουσιαστικές προτάσεις. Δεν μας άκουσαν. Υπόσχομαι ότι στο τέλος, με την βοήθεια του κάθε αγνού Έλληνα Πατριώτη, θα το κάνουν!

300909-polatidis-2Ποιο θεωρείτε το σημαντικότερο επίτευγμα του ΛΑΟΣ στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο;
Ήταν πολλά και σε όλα τα επίπεδα, όπως προείπα. Θεωρώ όμως τρία πιο σημαντικά τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, θα έπρεπε να βάλουν σε σκέψεις τους «γκρινιάρηδες» του πατριωτικού χώρου.
α)Εάν δεν υπήρχε ο ΛΑΟΣ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, τα παιδιά μας θα διδάσκονταν τώρα τα γνωστά κατάπτυστα του ρεπουσείου βιβλίου.
β) Κινητοποιήθηκε και πάλι ο «υπνωτισμένος» από τους διεθνιστές πολιτικάντηδες πατριωτισμός των Ελλήνων για το σκοπιανό και αναγκάσθηκε ο πρωθυπουργός να ψελλίσει έστω και ένα «όχι» στους σκοπιανούς και στους Αμερικανούς πάτρωνές τους.
γ) Μετά τις ευρωεκλογές, απενοχοποιήθηκε η λέξη «λαθρομετανάστευση» και όλοι μιλούν πλέον για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων πάνω στο πρόβλημα. Δεν λέω ότι λύθηκαν τα προβλήματα. Λέω όμως ότι μέσω του ΛΑΟΣ ο κόσμος αφυπνίζεται, ενεργοποιείται και θα τους το αποδείξει στις εκλογές. Και ο ΛΑΟΣ με τη σειρά του θα το αποδείξει με την ενισχυμένη παρουσία του στη Βουλή και την επακόλουθη ενισχυμένη πολιτική πίεσή του στην επόμενη κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης κατάφερε και αυτή την προεκλογική περίοδο να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο κόμμα. Εσείς πού προβλέπετε να κινείται το ποσοστό του ΛΑΟΣ; Θα είστε τρίτο κόμμα;
Όσον αφορά στις προβλέψεις μου για τα ποσοστά μας, πιστεύω και ελπίζω ότι θα είναι αρκετά μεγαλύτερα αυτών του 2007. Τώρα, εάν είμαστε και τρίτο κόμμα, αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε σπάσει ακόμη ένα κατεστημένο στην πολιτική σκηνή της Πατρίδος μας. Το εύχομαι για το καλό όλων των Ελλήνων!

Σε μία περίοδο αποϊδεολογικοποίησης της πολιτικής, εσείς προσδιορίζεστε ιδεολογικά και γιατί;
Σας ευχαριστώ για την ερώτηση που μου κάνετε. Τη θεωρώ την πιο σημαντική απ' όλες, τόσο για το κόμμα μου όσο και για μένα προσωπικά. Πράγματι, σε μία εποχή άκρατου υλισμού και ευδαιμονισμού, σε μία εποχή αβάσταχτης ματαιοδοξίας, κενότητος και φρενήρους κυνηγητού του κέρδους, εμείς κρατάμε ορθά ιδεολογικά και πολιτικά λάβαρα. Πιστεύουμε ότι η οικουμένη πρέπει να εξανθρωπισθεί με μεγάλες και υψηλές αξίες και ιδεώδη. Και όπως έλεγε ο μεγάλος πατριώτης διανοούμενος και μαχητής Περικλής Γιαννόπουλος, προορισμός του Έλληνος, που γέννησε τις Ιδεολογίες, τα υψηλά Ιδανικά και την Φιλοσοφία, προσθέτω ταπεινά εγώ, είναι ο εξανθρωπισμός της οικουμένης!..
Ορθό το λάβαρο λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου