ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Αναστάτωση στα Σκόπια για την ερώτηση Πλεύρη στην ευρωβουλή

260909-kligkorievitΈντονη ανησυχία έχει δημιουργηθεί στη σκοπιανή κυβέρνηση με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υπ. βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης στην Κομισιόν σχετικά με την υπόθεση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με την παράνομη φυλάκιση του Γκλιγκορίεβιτς από τη σκοπιανή κυβέρνηση, για την συνεχή του δίωξη και για τις απειλές κατά της ζωής του που δέχεται από το σκοπιανό κράτος και παρακράτος. Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ ζήτησε από την Κομισιόν να παρέμβει δραστικά επισημαίνοντας πως ο Γκλιγκορίεβιτς διώκεται από την αστυνομία των Σκοπίων εξαιτίας των επιστημονικών του ερευνών. Βάση των ερευνών του καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το σκοπιανό κρατίδιο καμία σχέση δεν έχει με την όνομα και την ιστορική διάσταση της Μακεδονίας, και σε καμία περίπτωση οι πολίτες του δεν είναι Μακεδόνες. Ο Θάνος Πλεύρης αξίωσε από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του φιλέλληνα αρχαιολόγου και όλων των άλλων ανθρώπων που έχουν διαφορετική αντίληψη σχετικά με το ζήτημα του ονόματος και της Ιστορίας του γειτονικού κράτους.
Η είδηση αυτή προκάλεσε αμηχανία και έντονη ανησυχία στα Σκόπια, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τέτοιες πράξεις εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά πως δημιουργείται μια νέα περίπτωση "Spaska Mitrova' που δημιουργεί ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.


1 σχόλιο:

  1. Πολιτικάντηδες γενίτσαροι, όπως οι Ευ. Βενιζέλος- Α.Λαφαζάνης, που θέλουν να ξαναεκλεγούν για να συνεχίσουν το μισελληνικό τους έργο:
    http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%209/091001%20Benizelos/Benizelos.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή