ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν άλλαξα εγώ στρατόπεδο, αλλά ο πρωθυπουργός Συνέντευξη του Μπάμπη Καραθάνου στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα»

Ο Μπάμπης Καραθάνος, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Μετά από μια μακρά περίοδο στη ΝΔ, προσχωρήσατε στον ΛΑΟΣ και μάλιστα θα είστε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Β’ Αθηνών. Γιατί αλλάξατε στρατόπεδο;

Ανδρώθηκα πολιτικά στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την δεκαετία του ’80. Όταν εντάχθηκα στο «στρατόπεδο» αυτό, η ΝΔ δεν θύμιζε τίποτε από αυτά που είναι – ή μάλλον που δεν είναι – σήμερα. Ήταν ένα δεξιό κόμμα που αγωνιζόταν για τα εθνικά ιδεώδη με έντιμους πατριώτες στις τάξεις του.

Το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά απλώθηκαν σε όλες τις δομές και τους θεσμούς του ελληνικού κράτους. Μόνον ένα κόμμα εξουσίας θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση. Γι’ αυτό, αλλά και λόγω προσωπικής φιλίας από το 1984, εμπιστεύτηκα τον Καραμανλή και συντάχθηκα μαζί του, πολιτευόμενος δύο φορές στην Β’ Αθηνών. Δυστυχώς, η ΝΔ αρνήθηκε να κάνει τις απαραίτητες τομές που διεκήρυττε ο πρωθυπουργός, και ευθυγραμμίστηκε με όλες τις νεοταξικές ντιρεκτίβες, εγκαταλείποντας εκείνη το «στρατόπεδο» και εξαλείφοντας κάθε ίχνος ιδεολογίας και πατριωτισμού από την ατζέντα της.

Αντιθέτως, ο Γ.Καρατζαφέρης, τον οποίον γνώριζα από τους κοινούς μας αγώνες για τα εθνικά δίκαια, εξέφραζε τις απόψεις μου – την αγάπη μου για την πατρίδα, αν θέλετε - πολύ περισσότερο. Θεωρώ, λοιπόν, ότι, αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου, δεν άλλαξα στρατόπεδο, αλλά ότι η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός εγκατέλειψαν το στρατόπεδο.

Έχετε διακριθεί σε αγώνες υπέρ των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, απ’ όπου και κατάγεστε. Ως βουλευτής, τι πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να προσφέρετε στον τόπο καταγωγής σας;

Το βορειοηπειρωτικό είναι ένα ζήτημα τεράστιο, το οποίο ελάχιστος κόσμος γνωρίζει. Στόχος μου είναι, κατ’ αρχάς, να αναδείξω το θέμα. Να επικοινωνήσω στον πολιτικό κόσμο ότι στην Αλβανία, κτυπά δυνατά η ελληνική καρδιά. Ύστερα, θα επιδιώξω να υιοθετηθεί διακομματικά ένα σχέδιο ανάπτυξης της Βορείου Ηπείρου και στήριξης των Ελλήνων στις πατρογονικές τους εστίες με παροχή σοβαρών κινήτρων.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την οικονομική εξάρτηση της Αλβανίας από εμάς και να απαιτήσουμε τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, από την Κρυσταλλοπηγή μέχρι την Αυλώνα και από την Χειμάρρα ως την Μοσχόπολη. Δεν μπορεί στις μέρες μας να υπάρχει κόμμα μέσα στην αλβανική βουλή που να διεκδικεί τα δικαιώματα των Τσάμηδων από την Ελλάδα κι εμείς εδώ να χαϊδεύουμε τ’ αυτιά των εκάστοτε κυβερνώντων της Αλβανίας, την ώρα που οι συμπατριώτες μας χάνουν τις περιουσίες τους από τους εγκαθέτους καταπατητές του αλβανικού κράτους.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως όλα δείχνουν, είναι προ των πυλών της εξουσίας. Δεδομένης της ατζέντας του ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα, πως θα μπορέσει ο ΛΑΟΣ να μπλοκάρει τις όποιες δυσμενείς εξελίξεις;

Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει παρά να συνεχίσει όπως ξεκίνησε. Να αφυπνίζει δηλαδή τους πολίτες και να ισχυροποιείται – θα το δείτε αυτό άλλωστε και στις ερχόμενες εκλογές. Να ορθώσει ένα μέτωπο εθνικής αντιπολιτεύσεως και να ασκήσει αυτό που πολύ ωραία διετύπωσε στο συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ. ο κ. Καρατζαφέρης, ως πατριωτικό παρεμβατισμό. Έτσι μπόρεσε μέχρι τώρα, κατά την γνώμη μου, να εκβιάσει ουσιαστικά τις αποφάσεις της κυβερνήσεως σε αρκετά καίρια ζητήματα, όπως το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, τη χαλάρωση της υποτέλειας από τις Η.Π.Α. με τις συνεργασίες με την Ρωσία, αλλά και το πλήγμα που επέφερε στην νεοταξική ατζέντα η κατάργηση του βιβλίου της Ρεπούση. Αυτά που δεν μπορούσε να αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία από μόνη της ως κυβέρνηση τα επέβαλε ο ΛΑ.Ο.Σ. με την παρουσία του και μόνο στο κοινοβούλιο και πολύ περισσότερο στην κοινωνία.

Η λαθρομετανάστευση απειλεί τον εθνικό μας κορμό. Τι μέτρα πιστεύετε ότι πρέπει να ληφθούν;

Πρέπει, κατ’ αρχάς να φυλάξουμε τα σύνορά μας καλύτερα. Από ‘κει και πέρα, επειδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε τεράστια κύματα μεταναστών από την Ασία, πρέπει να απαιτήσουμε από την Ε.Ε. να συνδράμει τα μέγιστα μέσω του FRONTEX ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Είμαστε πύλη της Ευρώπης και ως τέτοια πρέπει να υποστηριχθούμε.

Πρέπει όμως να καθορισθεί επιτέλους και ο αριθμός που η χώρα μας μπορεί να αντέξει. Πόσους χρειαζόμαστε, με ποια χαρακτηριστικά και από πού. Όσοι δεν πληρούν βασικές προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν την δυνατότητά τους να ενταχθούν στην κοινωνία μας, πρέπει είτε να απελαύνονται είτε να διασπείρονται στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθ’ ότι η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών σε σχέση με τις υπόλοιπες κοινοτικές χώρες.

Η Αθήνα βρίσκεται έρμαιο στις διαθέσεις εξτρεμιστικών ομάδων της Άκρας Αριστεράς, ενώ η εγκληματικότητα αυξάνεται διαρκώς. Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την αντιμετώπιση των δύο αυτών φαινομένων;

Πέραν της αποτελεσματικότερης καταστολής η οποία αφορά την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό, αλλά και τους κανόνες λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, υπάρχουν δύο μεγάλα αγκάθια που πρέπει να αντιμετωπισθούν.

Το ένα λέγεται άσυλο. Ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί σε μία χώρα που γιορτάζει 35 χρόνια δημοκρατίας πρέπει να υπάρχει ακαδημαϊκό άσυλο. Ποιων δικαιωμάτων χαίρουν, αλήθεια, οι φοιτητές εντός του Πανεπιστημίου, που δεν τα έχουν όλοι οι πολίτες έξω από αυτό; Το άσυλο δεν μας χρειάζεται πια.

Το άλλο αγκάθι είναι οι διαδηλώσεις, απ’ όπου ξεκινούν οι περισσότερες ταραχές. Το Σύνταγμα ορθώς επιτρέπει τις διαδηλώσεις, προβλέπει όμως και την απαγόρευσή τους, όταν απειλούν την κοινωνικοοικονομική ζωής μίας περιοχής. Δυστυχώς, είμαστε η μόνη προηγμένη χώρα, όπου δεν υπάρχει νόμος που να πλαισιώνει το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι. Ακόμη και σήμερα βασιζόμαστε σε υπουργικά διατάγματα της επταετίας, όπου δεν γίνονταν ουσιαστικά διαδηλώσεις. Χρειάζεται ένας νόμος που θα υποχρεώνει κατ’ αρχάς τους διαδηλωτές να ενημερώνουν τις αρχές, να έχουν υπεύθυνο για τον νόμο, να περιφρουρούν τις κινητοποιήσεις τους και να λογοδοτούν αστικά και ποινικά όταν γίνονται ταραχές.


Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 13ης Σεπτεμβρίου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα.

Πηγη: Ελληνικες γραμμες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου