ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ υποκινούν την απεργία των Αιγυπτίων αλιεργατών



Η καινούργια πελατεία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των Αιγυπτίων αλιεργατών.

Το ΚΚΕ διαλύει τον εθνικό ιστό και στέλνει την ελληνική εργατική τάξη στην ανεργία.

Συμπληρώνει δύο εβδομάδες η απεργία των Αιγυπτίων αλιεργατών, που έχουν μπλοκάρει το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας της Θεσσαλονίκης, φέροντας σε μεγάλη δυσχέρεια τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο των Βαλκανίων.

Στην Μηχανιώνα ζουν σήμερα 200 Αιγύπτιοι που ήλθαν το 1984 με τις διακρατικές συμφωνίες για τους εποχιακούς εργάτες, με την προϋπόθεση να μείνουν μόνο 8 μήνες. Όμως με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι Αιγύπτιοι έχουν πάρει παράνομα πράσινη κάρτα, στερώντας έτσι δουλειά από τους Έλληνες εργάτες. Οι συλλογικές συμβάσεις μιλούν για 18μηνη εργασία και 800 ευρώ τον μήνα. Όμως οι ίδιοι ζητούν να παίρνουν 1500 ευρώ και να δουλεύουν 8ωρο. Κάτι φυσικά που είναι κόντρα στις συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει, αλλά και την φύση της ίδιας της δουλειάς που απαιτεί 12ωρα και 18ωρα.

Για να καταλάβετε τι προπαγάνδα υπάρχει για το θέμα αντιγράφουμε από το άρθρο του «Επίκαιρο» με τίτλο: «Η απεργία των Αιγυπτίων αλιεργατών στην Μηχανιώνα, ένα παράδειγμα για όλους τους εργάτες στην Ελλάδα». «Η εργασία στις μηχανότρατες είναι δύσκολη. Οι βάρδιες είναι συνήθως 24ωρες και οι αλιεργάτες περνάνε εβδομάδες ή και μήνες πάνω στα αλιευτικά, δουλεύοντας σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες». Και συνεχίζει παρακάτω: «Από τον Οκτώβριο η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ) προχώρησε σε μείωση των μισθών των αλιεργατών κατά 60% περίπου, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, ενώ για πρώτη φορά οι εργάτες δεν πληρώθηκαν το δώρο Χριστουγέννων».

Καταρχήν, είναι γνωστή η μέθοδος να παρουσιάζονται οι μετανάστες ως κακόμοιροι και οι Έλληνες ως ρατσιστές και ανάλγητοι. Δεύτερον, κανένας δεν ανάγκασε τους Αιγύπτιους εργάτες να επιλέξουν αυτήν την εργασία. Μόνοι τους διάλεξαν να δουλέψουν ως αλιεργάτες. Ψέμα είναι επίσης τα περί μείωσης κατά 60% του μισθού. Οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες έχουν υπογράψει συλλογικές συμβάσεις και μάλιστα με συμμετοχή αντιπροσώπου της Αιγυπτιακής πρεσβείας. Και ως γνωστόν, οι μισθοί σε συλλογικές συμβάσεις ούτε αυξάνονται, ούτε μειώνονται κατά το δοκούν. Σε αντίθετη περίπτωση, πρώτη από όλους θα είχε διαμαρτυρηθεί η Αιγυπτιακή πρεσβεία ως προστάτης της εν Ελλάδι Αιγυπτιακής κοινότητας. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά υπάρχει και το παράλογο των αιτημάτων τους, που δείχνει ότι κάποιοι τους υποκινούν. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους σταλινικούς εργατοπατέρες του ΠΑΜΕ και τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που μην βρίσκοντας απήχηση στην ελληνική εργατική τάξη, προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες Μανωλάδες σε όλη την επικράτεια για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους.

Έτσι οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες έκλεισαν την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας εμποδίζοντας τους Έλληνες αλιείς να ψαρέψουνε. Αποτέλεσμα ήταν να μην κινείται τίποτα στην αγορά, καθότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ζει από την αλιεία. Όμως οι Έλληνες κάτοικοι δεν έμειναν με δεμένα τα χέρια. Έτσι λίγες μέρες μετά, οργανώθηκε μία συγκέντρωση των κατοίκων ενάντια στην απεργία των Αιγυπτίων. Σε αυτήν την συγκέντρωση συμμετείχαν όλοι οι κάτοικοι, πλην του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί οι διαμαρτυρόμενοι είναι άνθρωποι οικογενειάρχες που δεν αντέδρασαν υπό την αιγίδα κάποιου κόμματος ή συγκεκριμένου φορέα. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και δεν έχουν κανένα φυλετικό πρόβλημα με τους Αιγυπτίους. Όμως κουράστηκαν να ανέχονται την ανεργία και την ανασφάλεια και βροντοφώναξαν «Ως εδώ!» Έτσι προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την ιχθυόσκαλα και την γη τους από τους ξένους εργάτες και τους κόκκινους νταβατζήδες τους, εμποδίζοντας την προσέλευση των τελευταίων στην Μηχανιώνα. Ενώ έφεραν Έλληνες αλιεργάτες, και όχι ξένους όπως διαδόθηκε, για να τους αντικαταστήσουν.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν άρεσε στο Indymedia, τους γνωστούς παρακρατικούς του Σόρος. Στην ιστοσελίδα τους έγραφαν για «φασίστες» και «φασιστική συμπεριφορά», συνδέοντας το γεγονός με την υπόθεση του Αλβανού μαθητή που ήθελε να σηκώσει την σημαία. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μια ιστοσελίδα που πολεμάει οτιδήποτε το Ελληνικό η εθνικό. Όμως τι έχουν να πουν το ΠΑΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται ότι σκίζονται για την ελληνική εργατική τάξη; Αυτοί στηρίζουν μια πολυπολυτισμική κοινωνία, παρόλο που ο Μαρξ θεωρούσε ότι ο λόγος εισαγωγής ξένων εργατών είναι η συνέχιση της δουλείας. Με αυτήν την φιλοσοφία μετατρέπονται σε Δούρειους Ίππους του πολυεθνικού κεφαλαίου που εποφθαλμιά την αλιεία της Ελλάδος και θέλει εργάτες ανθρωπομάζες, με μειωμένες αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα.

Τέλος υπάρχει μια ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς, σε τέτοιο σημείο που κανείς εκπρόσωπος των κατοίκων δεν τολμά να δώσει συνέντευξη στον Τύπο. Και αυτό παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των αλιεργατών. Κάτι πολύ φυσιολογικό για την Αριστερά, που αφού δεν κατάφερε να παραδώσει την Μακεδονία στους Σλάβους του Τίτο, αποφάσισε να την παραδώσει στις φυλές της Ασίας και της Αφρικής.

Βέβαια στην απόφαση του Πρωτοδικείου απαντά με κάτι παλαιολιθικά και εθνοδιαλυτικά συνθήματα του τύπου «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» στο οποίο η απάντηση μας είναι «Νόμος είναι το δίκιο της Πατρίδος». Όμως καιρός είναι να αφυπνιστούν οι Έλληνες ενάντια στην καινούργια Άλωση της πατρίδας μας, και να δημιουργηθεί ένα Εθνικιστικό συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια τόσο σε νεοφιλελεύθερους, όσο και στους κόκκινους νταβατζήδες της εργατικής τάξης.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 16ης Ιανουαρίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου