ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Δεξί Εξτρέμ

του Παναγιώτη Δούμα


Σκίτσο του Παναγιώτη Δούμα.

* Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν θα μπορούσε καλύτερα από τον Δημήτρη να μετουσιώσει σε πνευματικό και ηθικό όφελος την στέρηση της ελευθερίας του. Αυτό θα φανεί σύντομα σε πείσμα κάποιων...

* Όταν μιλάμε για διαδικασίες δύο ταχυτήτων σε όλες τις λειτουργίες και τους θεσμούς του κράτους δεν υπερβάλλουμε. Από την μία, κανένας αστυνομικός, δικαστικός λειτουργός, δημοσιογράφος ή «αλαλάζων» πολιτικός δεν θέλει καν να αναρωτηθεί, πώς κάποιος αναγνωρίζεται από μάρτυρες και την ίδια ώρα παραπέμπεται με τον κουκουλονόμο.

* Το διαδικτυακό κανάλι TVXS θα μετονομασθεί σε TVXSEX και θα προβάλλει δύο έργα σεξ την ημέρα. Κι αυτό γιατί επιτέλους ο κ. Κούλογλου επιστρέφει στην ΕΡΤ και μάλιστα στο Δ.Σ.

* Από την άλλη, για την κατάληψη της ΕΡΤ από «αυθόρμητα εξεγερμένους νέους» στις 16/12/08 και την αγαστή συνεργασία των τεχνικών του καναλιού (βλ. μοντάζ και την φωνή του πρωθυπουργού για ηχητικό χαλί) στην τηλεοπτική προβολή της καταλήψεως, ουδείς αναγνωρίζεται εκ των δραστών και των συνεργών τους. Ο μόνος που την πλήρωσε είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΡΤ. Αυτό, ουσιαστικά, απαντά σε ερώτηση του Μάκη Βορίδη, ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος...

* Η κα Δραγώνα δεν δικαιούται να είναι στην θέση που τοποθετήθηκε. Όχι γιατί ο βασικός τίτλος σπουδών της από το Deree δεν αξίζει. Πιθανότατα, έχει και μεγαλύτερη από ένα πτυχίο δημοσίου ιδρύματος. Όχι γιατί το μεταπτυχιακό της είναι για τον κουβά. Όχι γιατί είναι επισήμως καταδικασμένη ο μόνος αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών που φέρει, το διδακτορικό της, να συνοδεύεται από την φράση «η ενδιαφερόμενη στερείται βασικού τίτλου σπουδών». Αλλά, γιατί το σινάφι της είναι που εδώ και χρόνια έχει κάνει την Αθήνα κόλαση για να μην αναγνωριστούν τίτλοι σαν τον δικό της ως ομότιμοι.

* Μπαλ-μασκέ διοργανώνει η Σχολή Ευελπίδων ανήμερα της επετείου της τραγωδίας των Ιμίων. Θα ντυθούν όλοι ... ήρωες!

* Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική, μία συγκεκριμένη κατηγορία γραφικών τύπων με ζάλιζαν για την ανάγκη συσπειρώσεως των πατριωτών. Με αποκαλούσαν, μάλιστα, διχαστικό! Τώρα που ο χώρος συσπειρώνεται για πρώτη φορά γύρω από τον προφυλακισμένο Δημήτρη Παπαγεωργίου, αυτοί αποφάσισαν να απέχουν. Ευτυχώς!


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 30ης Ιανουαρίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου