ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Οι ευρωεκλογές

του Χρήστου Χαρίτου
μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.


Οι ευρωεκλογές έχουν την σημασία τους για όλο το πολιτικό σύστημα. Η Ν.Δ. θέλει να διαχειρισθεί την ήττα της με διαφορά μικρότερη των 3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ως κυβέρνηση μειοψηφίας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ θέλει την μεγαλύτερη, το δυνατόν, νίκη, αν και ο κ. Παπανδρέου επιζητά δημοσίως «νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά». Η Αριστερά κινείται συνολικά σε ποσοστά του 12-14%, χωρίς περαιτέρω δυναμική, ενώ το ξεφούσκωμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εγγύηση για την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Οι Οικολόγοι εμφανίζουν δυναμική, αν και οι θέσεις τους στα εθνικά θέματα είναι παρόμοιες με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργούν ως μαξιλαράκι αποσυμπιέσεως του συστήματος.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός διεκδικεί με αξιώσεις την εκλογή 2 ευρωβουλευτών, παγιώνεται συνεχώς ως η εθνική αντιπολίτευση απέναντι στο πολιτικό κατεστημένο και αμφισβητεί στην πράξη την δυνατότητα σχηματισμού μονοκομματικής κυβερνήσεως στις επόμενες εκλογές, πιέζοντας συνεχώς από τα δεξιά την Ν.Δ. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι σημαντικό να δούμε την πολιτική καταγραφή του ΛΑ.Ο.Σ. στις 7 Ιουνίου, ως πρόκριμα μελλοντικών εξελίξεων.

Και σε αυτές τις εκλογές τα μεγάλα διακυβεύματα παραμένουν εκτός συζητήσεως. Τα προβλήματα της οικονομίας και το πώς θα μειωθεί ο αντιπαραγωγικός δημόσιος τομέας, η κατάρρευση της δημοσίας τάξεως, τι μέτρα θα λάβουμε κατά της λαθρομεταναστεύσεως, πως θα αναβαθμίσουμε τα πανεπιστήμια από τις αγκυλώσεις της Αριστεράς, όλα είναι εκτός της πολιτικής αντιπαραθέσεως. Η οποία επικεντρώνεται σε επουσιώδη θέματα, αν η κ. Γιαννάκου και ο κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές.

Για άλλη μία φορά ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει μεταξύ συνθημάτων και επικοινωνιακών τεχνικών. Αντί να συζητάμε το αν θα πρέπει η Τουρκία να γίνει μέλος της Ε.Ε., την σημασία και τον ρόλο του εθνικού κράτους στην Ε.Ε., συζητάμε αν το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» του κ. Παπανδρέου είναι ακραίο, ή αν τα παπαγαλάκια στο τηλεοπτικό μήνυμα της Ν.Δ. είναι ευρηματικά. Λες και απασχολούν κανένα Έλληνα αυτές οι πομφόλυγες.

Οι παθογένειες και τα προβλήματα της πατρίδος μας όμως περιμένουν λύσεις, ρήξεις και ανατροπές. Και αυτές μπορεί να τις εγγυηθεί μόνο ο πατριωτικός χώρος. Και μόνο προς αυτή την κατεύθυνση ο ΛΑ.Ο.Σ. θα κερδίζει συνεχώς σε αξιοπιστία, κτίζοντας το εκλογικό του σώμα με ιδεολογική και πολιτική συνέπεια. Είμαστε η λύση απέναντι στα αδιέξοδα του πολιτικού κατεστημένου.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 30ης Μαΐου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου