ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Κυβέρνηση καιροσκόπων

Μια απίστευτη (όσο και βρώμικη) παρτίδα πόκερ βρισκόταν χθες σε εξέλιξη, λίγο πριν την άφιξη του αγαπημένου της Νέας Τάξης υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων Α. Μιλοσόσκι στην Κέρκυρα, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ. Θα έρθει με το Learjet, που όμως «χάλασε», θα έρθει οδικώς, θα έρθει με αεροπλάνο των τοπικών αερογραμμών, που όμως φέρει τα προσβλητικά για εμάς διακριτικά, Macedonian Airlines... Διαρροές, μπρος-πίσω, σκέπουλα, αναγνώριση του εδάφους και μέτρηση αντιδράσεων, από μια κυβέρνηση καιροσκόπων, ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Τους «γαλάζιους» τους κοροϊδεύει ακόμα και ο Ανδρέας Λοβέρδος, πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ (ως υφυπουργός στο θέμα των Σκοπίων έχει τη φωλιά του λερωμένη με κάτι «ανθρωπιστικές επισκέψεις» από τα Σκόπια επί «πράσινων» κυβερνήσεων), ο οποίος δήλωσε: «Καμώματα ανεκδιήγητης κυβέρνησης: από εκεί όπου ο κ. πρωθυπουργός στις Βρυξέλες και η κυρία υπουργός Εξωτερικών στο Reuters, δήλωναν πως ό,τι έπραξαν σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων στην Κέρκυρα, είναι σύνηθες και φυσιολογικό και πως υπερβολικοί ήμασταν εμείς που ασκούσαμε κριτική, τώρα κάνουν διαρροές στα κανάλια και στον Τύπο, περί ψευτοπαληκαρισμών στους οποίους επιδόθηκαν κρυφίως (!!!), μήπως αλιεύσουν κάτι θετικό για αυτούς στην κοινή γνώμη. Έχουμε μια κυβέρνηση χωρίς άποψη, χωρίς στρατηγική, χωρίς τακτική και χωρίς συναίσθηση ευθύνης για την εξωτερική μας πολιτική».
Δυστυχώς, έτσι είναι... Έφτασαν μάλιστα οι της κυβέρνησης στο σημείο να καρατομήσουν μια ανώτερη υπάλληλο της ΥΠΑ, η οποία απλά εκτέλεσε εντολές, στην προσπάθειά τους να βρουν ένα εξιλαστήριο θύμα. Και για όσους τυχόν αναρωτηθούν γιατί μιλάμε γενικότερα για κυβέρνηση, τους υπενθυμίζουμε ότι την απόφαση της «θυγατέρας» κάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με σχετικές δηλώσεις του. Επίσης, ουδείς υπουργός ή βουλευτής της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε δημόσια ή έστω «μεγαλόφωνα», αλλά αρκέστηκαν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη, μιλώντας off the record με δημοσιογράφους. Ακόμα και οι εκλεγόμενοι στην Μακεδονία. Τόσο πολιτικό θάρρος...
Και μπορεί η Σύνοδος του ΟΑΣΕ να είναι άλλη μια υπόθεση που η κυβέρνηση κατάφερε με τους χειρισμούς της να μετατρέψει σε επικοινωνιακό μπούμερανγκ, όμως αυτό είναι το έλασσον. Το μείζον είναι αυτό που διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ: «Προσγείωση αεροσκάφους των Σκοπίων με χαρακτηριστικά "Δημοκρατία της Μακεδονίας", κινείται στα όρια της de jure αναγνώρισης». Ακριβώς. Η στάση της κυβέρνησης, ακυρώνει, δε, το βέτο που η ίδια άσκησε στο Βουκουρέστι, υπό την πίεση της κοινής γνώμης της χώρας μας και δημιουργεί ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο.
Όσο για τα περί μικροψυχίας που ανέφερε ο Μακεδόνας στην καταγωγή κατά τα άλλα πρωθυπουργός στην επίμαχη συνέντευξή του (κάτι έχει με τις συνεντεύξεις αυτός ο τύπος, θυμηθείτε τη ΔΕΘ...), του τα επιστρέφουμε. Ο πατριωτισμός σήμερα σε όλη την Ευρώπη, δεν λογίζεται μικροψυχία, όπως μπορεί να του ψιθυρίζει ο Λούλης στο αυτί. Είναι μεγάλο πολιτικό ρεύμα που διογκώνεται και αποκτά πλειοψηφικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Καραμανλής δικαιούται να ρίξει στα Τάρταρα την ανίκανη κυβέρνησή του, που έχει γίνει ο περίγελος της Ευρώπης, δεν δικαιούται να κάνει όμως το ίδιο με τη χώρα. Όπως και να έχει, η Ιστορία δεν θα τον συγχωρήσει για τα πεπραγμένα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου