ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Ντόρα δώστα όλα!

Η υπουργός μας των Εξωτερικών, δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι θεωρεί υπηκόους της άπαντες τους διαβιούντες στην ελληνική επικράτεια. Επίσης, δίνει την εντύπωση ότι πιστεύει πως όλοι οι Έλληνες σκέπτονται σαν αυτήν. Φαίνεται επίσης να πιστεύει ότι δεν θα μας ενοχλήσει η εικόνα ενός αεροσκάφους με τα διακριτικά των Σκοπίων και την ευδιάκριτη λέξη «Makedonia» στην άτρακτό του, ελλιμενισμένο ανάμεσα στα αεροσκάφη των άλλων ηγετών των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ, στο διεθνή αερολιμένα της Κέρκυρας. Παρά την πάγια διαταγή προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, να μην επιτρέπεται ο ελλιμενισμός αεροσκαφών με τα παραπάνω διακριτικά.
Όλα, ακόμα και τα εθνικά μας συμφέροντα, στο βωμό των δημοσίων σχέσεων της πολύφερνης νύφης της «φιλελεύθερης» παράταξης. Που αδημονεί να δεχθεί όλους τους ξένους ηγέτες ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, στην Κέρκυρα. Πρέπει να είναι όλοι εκεί και δη οι εκλεκτοί των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Κάτι σημαντικό που διέφυγε από πολλούς: η ανακοίνωση της κατ' εξαίρεσης χορήγησης αδείας προσγείωσης στην Κέρκυρα στο αεροσκάφος του επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας, Αντόνιο Μιλοσόσκι, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ελληνικού ΥΠΕΞ, λίγη ώρα μετά από προγραμματισμένη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Η κ. Μπακογιάννη δεν κρύβει τις προθέσεις της. Η συνεχής ευθυγράμμισή της με τις επιταγές των Αμερικανών και του διεθνούς παράγοντα γενικότερα, είτε πρόκειται για τη συναίνεση και στήριξή της στο εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν, είτε πρόκειται για την αντιπυραυλική ασπίδα των Αμερικανών, είτε πρόκειται για την υπονόμευση των ελληνορωσικών και ελληνοκινεζικών σχέσεων και γενικότερα η απόλυτη ταύτισή της με τα αμερικανικά συμφέροντα, προκαλούν και στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον της. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στη συνάντησή της στην Κωνσταντινούπολη με τον τότε Τούρκο ΥΠΕΞ Αλί Μπαμπατσάν και εν μέσω στρατιωτικών προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο, δεν μπήκε καν στον κόπο να του θέσει το θέμα των συνεχών υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ζει στον κόσμο της και δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες απορούν με τη στάση της και αναρωτιούνται για πάρα πολλά πράγματα. Κυρίως, για το ποια είναι η κρυφή της ατζέντα και ποιες είναι στην πραγματικότητα οι πολιτικές της προτεραιότητες (εκτός από την άλωση της ηγεσίας της ΝΔ και το γιουρούσι στην εξουσία). Πάνω απ' όλα όμως, ο κόσμος απορεί για αυτό που εκλαμβάνεται ως παθητική στάση της Ντόρας Μπακογιάννη στις τουρκικές προκλήσεις. Για να μην ξεχάσουμε και το χάσμα που τη χώριζε από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, τον ηγέτη του ΟΧΙ...
Η νεοφιλελεύθερη και νεοταξική ατζέντα της Ντόρας, βγάζει μάτι από χιλιόμετρο, όπως και η απρόσκοπτη ταύτισή της με τους ισχυρούς. Οι τακτικές συνεργασίες με τον Αμερικανό πρέσβη και οι συνεχείς και προκλητικές αβάντες στην εβραϊκή κοινότητα, εν μέσω υπηρεσιακών τηλεγραφημάτων που όλως τυχαίως αργούν να φτάσουν στον προορισμό τους, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Ας μην αναρωτιούνται κάποιοι στα ΜΜΕ για τα υψηλά ποσοστά του ΛΑΟΣ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου