ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Για να μην νομίζει το ΚΚΕ ότι μας κοροιδεύει

"Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες!". Αυτός ήταν ο τίτλος του παρακάτω κειμένου, το οποίο εκδόθηκε μερικές μόνο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, εν μέσω έντασης στον Άγιο Παντελεήμονα, μέρος του οποίου σας παραθέτουμε:
«Τις τελευταίες ημέρες εντείνεται η τρομοκρατική επιχείρηση κατά των μεταναστών με πρόσχημα την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Καθημερινά γίνονται χιλιάδες αστυνομικοί έλεγχοι σε μετανάστες, συλλήψεις, προσαγωγές, ξυλοδαρμοί, εισβολές σε σπίτια, δημόσιοι εξευτελισμοί, καταστροφή εγγράφων, προσβολές ακόμα και σε ζητήματα που έχουν σχέση με την θρησκευτική πίστη του καθένα.
Ένταση της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, έχει ανοίξει ακόμη περισσότερο την όρεξη της εργοδοσίας, που εντείνει την εργοδοτική τρομοκρατία, την καταπίεση και εκμετάλλευση, καθώς και την δράση των διαφόρων ρατσιστικών ομάδων και συμμοριών.
Η Κομματική οργάνωση Αθήνας, καταγγέλλει στους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους την κρατική βία και τρομοκρατία, κάθε ενέργεια που προσβάλλει την προσωπικότητα και την θρησκευτική πίστη του καθένα.»
Τάδε έφη ΚΚΕ! Το κόμμα του λαού ... λοιπόν, για μια ακόμη φορά, τίθεται απέναντι από το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι εδώ και πολλούς μήνες παλεύουν για να μπορέσουν να επανακτήσουν τις ανθρώπινες συνθήκες ζωής, τις οποίες κάποτε είχαν, πριν αρχίσει η επέλαση των μεταναστών, που μετέτρεψε την γειτονιά τους σε ένα άθλιο τριτοκοσμικό πεδίο δράσης μαστρωπών, εμπόρων ναρκωτικών και λοιπών συναφών επαγγελμάτων. Για να μην αναφερθούμε στα προβλήματα υγιείνης που στην περιοχή πλέον έχουν τον ρόλο μιας ωρολογιακής βόμβας.
Από ότι φαίνεται λοιπόν το ΚΚΕ, το οποίο κάποιοι «νεοεισελθέντες» στον χώρο του εθνικού προβληματισμού, μέσω περιοδικών και φρασεολογίας προσπαθούν να προσδιορίσουν ως «φωνή αντίστασης στην παγκοσμιοποίηση» χρησιμοποιεί ίδια και απαράλλακτη την φρασεολογία του μέσου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτό το κείμενο, που παραθέσαμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επίσημη ανακοίνωση του κόμματος (ναι ένα είναι το κόμμα), λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Ας μιλήσει το ΚΚΕ
«Να δυναμώσει ο αγώνας για την νομιμοποίηση όλων των αλλοδαπών εργατών που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ε.Ε.» Έτσι ακριβώς τελειώνει η ανακοίνωση που μας ήλθε από το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.
Και τόσο απλά θα πρέπει και εμείς να τελειώνουμε με οποιεσδήποτε συμπάθειες - φλέρτ διαφόρων με το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχεια, το απομεινάρι κάποιων σάπιων ολοκληρωτικών μηχανισμών του παρελθόντος. Και αν στην Ελλάδα είναι ακόμη τρίτο κόμμα, αυτό δεν είναι παρά αποτέλεσμα πελατειακών μηχανισμών, που στήθηκαν με βάση «οικονομικές ενισχύσεις» του κόμματος από πρώην Σοβιετικές χώρες.
Μπορεί κάποιοι να μας κατηγορήσουν για «αντικομμουνισμό» και «αντικομμουνιστικά συμβόλαια». Πώς μπορείς να σκοτώσεις όμως κάτι νεκρό; Κάτι που πια δεν παράγει ούτε πολιτική, ούτε σκέψη. Που βρίσκεται απέναντι από το σύνολο της κοινωνίας; Γιατί αυτό ακριβώς κάνει το ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και αγωνιζόμενο για αυτή, όπως το ίδιο λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου