ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Αν αυτό δεν αποτελεί εποικισμό…

Το βαθύ κράτος της Τουρκίας μας έχει κηρύξει τον πόλεμο, στέλνοντας στα παράλιά μας (και όχι μόνο, αρχίσανε τις «μαγκιές» και στον Έβρο) καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες. Η κατάσταση τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου ολοκληρωτικά. Τα δελτία Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των κατά τόπους αστυνομικών αρχών, είναι κάθε φορά και πιο «πλούσια» σε συμβάντα σύλληψης αλλοδαπών, που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας.

Μυτιλήνη
Εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Πετεινός Λέσβου, από πλωτό περιπολικό σκάφος, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος, η οποία ρυμουλκούσε δύο πνευστά κωπήλατα σκάφη, τα οποία βυθίστηκαν, με επιβαίνοντες εξήντα αλλοδαπούς (45 άνδρες, επτά γυναίκες και οκτώ παιδιά), στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης και, κατά δήλωσή τους, στο μηχανοκίνητο σκάφος επέβαινε ο αλλοδαπός διακινητής τους, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα προς αποφυγή της σύλληψης. Άμεσα με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής άρχισαν έρευνες προς εντοπισμό του αναφερόμενου διακινητή με πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και με περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής στη ξηρά, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Επίσης, εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Πετεινός Λέσβου, από πλωτό περιπολικό σκάφος, πνευστό μηχανοκίνητο σκάφος, με επιβαίνοντες τριάντα τέσσερις αλλοδαπούς (24 άνδρες, τέσσερις γυναίκες και έξι παιδιά), στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων και τους δύο αλλοδαπούς διακινητές τους, έναν 29χρονο και έναν 28χρονο.

Αγαθονήσι
Εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Αγαθονησίου, από πλωτό περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος, με επιβαίνοντες τριάντα τέσσερις αλλοδαπούς (21 άνδρες, 11 γυναίκες και δύο παιδιά), στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων και τον 24χρονο αλλοδαπό διακινητή τους. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με το ναυαγοσωστικό σκάφος στο Λιμενικό Φυλάκιο του Αγαθονησίου, ενώ ο 24χρονος διακινητής τους μεταφέρθηκε στην Πάτμο, προκειμένου οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Σάμος
Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί άνδρες, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια με μία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους στην ακτή. Οι ανωτέρω αλλοδαποί πρόκειται να οδηγηθούν στο Γ.Ν. Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Έβρος
Επτά διακινητές και 11 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στις Φέρρες και στο Σουφλί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Κοζάνη
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, άνδρες της υπηρεσίας της εντόπισαν φορτηγό στην Εθνική Οδό Κοζάνης- Λάρισας, στο οποίο επέβαιναν αλλοδαποί. Συνελήφθησαν κατόπιν καταδίωξης οκτώ Αλβανοί λαθρομετανάστες και ο διακινητής συνοδηγός και διέφυγαν δέκα, μεταξύ των οποίων και ο διακινητής- οδηγός.
Οι διακινητές που συνελήφθησαν θα διωχθούν σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις για... πλημμέλημα και θα αφεθούν... ελεύθεροι (για να μας κουβαλήσουν και άλλους)!!! Και όταν δικαστούν, δεν θα πάνε μέσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου