ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Τρίτος Πόλος

του Χρήστου Χαρίτου
μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.

Οι ευρωεκλογές είχαν πολλαπλά μηνύματα σε διάφορες κατευθύνσεις. Πρώτον, ηττήθηκε προσωπικώς ο κ. Καραμανλής και όχι μόνο η Ν.Δ. Ο πρωθυπουργός είχε αναγορευθεί ως το δυνατό όπλο της Ν.Δ., προβλήθηκε στην τηλεοπτική εκστρατεία ως «η λύση απέναντι στον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ» και ηττήθηκε με 4,4%. Δεύτερον, ο ΛΑ.Ο.Σ. όχι μόνο έλαβε 7,2%, νικώντας κατά κράτος τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έλαβε +100.000 ψήφους περισσότερους από τις βουλευτικές εκλογές του 2007, το μόνο κόμμα που το πέτυχε αυτό, όντας πλέον τρίτο κόμμα σε 22 νομούς της Ελλάδος! Μεταξύ των οποίων και η Α’ Πειραιώς (8.400 ψήφους ο ΛΑ.Ο.Σ., 8.100 το ΚΚΕ, 5.000 ο ΣΥΡΙΖΑ).

Τρίτον, τα αποτελέσματα ανασυνθέτουν την ευρύτερη Δεξιά. Στις εκλογές του 2007 η αναλογία ψηφοφόρων Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. ήταν 11:1, σήμερα έγινε 5:1. Αυτό αποδεικνύει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ., μεταξύ άλλων, γίνεται συνεχώς ο φυσικός χώρος υποδοχής των δεξιών ψηφοφόρων. Τέταρτον, ο λαός έδειξε με την ψήφο του ότι τον ενδιαφέρει να τεθεί στον δημόσιο διάλογο και να δοθεί λύση στην λαθρομετανάστευση, την δημόσια τάξη και την εγκληματικότητα. Όπως είπε ο Μάκης Βορίδης «όποιος αγνοεί την κοινωνική πραγματικότητα υφίσταται τις συνέπειες». Πέμπτον, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τον κόπο του, καθώς πλήρωσε τον εξτρεμισμό των «νέων Δεκεμβριανών» και την ανοχή που δείχνει σε κάθε συμπεριφορά που προέρχεται από το αριστερό περιθώριο. Οι ακροαριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ανανεώσεως του αριστερού λόγου.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. μετατρέπεται πλέον σε ένα διακριτό Τρίτο Πόλο απέναντι στον δικομματισμό και με την δυναμική που επιδεικνύει εμποδίζει την συγκρότηση κυβερνητικής πλειοψηφίας στις επόμενες εκλογές, τουλάχιστον όσον αφορά την Ν.Δ. Η ύπαρξη κεντροδεξιάς κυβερνήσεως στις επόμενες εκλογές περνάει μέσα από τον ΛΑΟ.Σ. και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Αυτό σημαίνει ότι η ιδεολογική και πολιτική ατζέντα του ΛΑ.Ο.Σ. στα εσωτερικά θέματα, την οικονομία και στην εξωτερική πολιτική μπαίνει στην συζήτηση και την δημόσια διαβούλευση. Με ότι αυτό σημαίνει στην πράξη.

Και εδώ φυσικά πρέπει να γίνει ειδική μνεία στον Γιώργο Καρατζαφέρη, που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να αναπτύξει ένα πατριωτικό κίνημα και να φέρει τις εθνικές ιδέες στο προσκήνιο της κοινωνίας, ανατρέποντας τις αριστερές μυθοπλασίες δεκαετιών. Και όπως είπε στις δηλώσεις του, «ανεβαίνουν τα ποσοστά, ανεβαίνουν και οι ευθύνες». Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει τις δεσμεύσεις του δικομματισμού και τις αγκυλώσεις της Αριστεράς. Είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να συνταιριάσει το εθνικό με το κοινωνικό, τον πατριωτισμό με την κοινωνική αλληλεγγύη.

Συνεχίζουμε με γνώμονα την υπεράσπιση του έθνους και του δημοσίου συμφέροντος. Είμαστε η λύση απέναντι στα αδιέξοδα του παλαιοκομματισμού, της οικογενειοκρατίας, της ήσσονος προσπάθειας, του αφελληνισμού. Το 2007 ήταν μία καλή αρχή. Σήμερα πετύχαμε τα καλύτερα εκλογικά μας ποσοστά έως τις επόμενες εκλογές. Αύριο ξημερώνει μία καινούρια ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου