ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Μνήμη Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πριν από 2.332 χρόνια, στις 13 Ιουνίου του 323 π.Χ. πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος, Σήμερα, για μιαν ακόμη φορά θα τρίζουν τα κόκαλά του «βλέποντας» και «ακούγοντας» τους Σλάβους των Σκοπίων να ισχυρίζονται ότι είναι «απόγονοί» του! Ο Αλέξανδρος ήταν γιος του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β΄ και της Ολυμπιάδας, κόρης του βασιλιά των Μολοσσών της Ηπείρου Νεοπτόλεμου Α΄.
Ο Φίλιππος Β΄ (γεννήθηκε περίπου το 383 π.Χ. και πέθανε το 336 π.Χ.) είναι μια από τις σημαντικότερες πολιτικές και στρατιωτικές προσωπικότητες της κλασικής αρχαιότητας, ο δημιουργός της μακεδονικής πολιτικής, στρατιωτικής, οικονομικής και πνευματικής ακμής και κυριαρχίας στην Ελλάδα. Είναι ο μόνος που κατόρθωσε να ενώσει τον ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα.
Ο Φίλιππος ανέβηκε στο θρόνο της Μακεδονίας το 360 π.Χ. μετά το θάνατο του Περδίκκα σε μάχη εναντίον του βασιλιά των Ιλλυριών Βάρδυλη, ο οποίος είχε εισβάλει τότε στη Μακεδονία. Δολοφονήθηκε από ένα δυσαρεστημένο αξιωματικό καθώς έμπαινε στο θέατρο των Αιγών (σημερινή Βεργίνα), παλιάς πρωτεύουσας και ιερής πόλης των Μακεδόνων.
Ο Αλέξανδρος (Πέλλα, 23 Ιουλίου 356 π.Χ. Βαβυλώνα 13 Ιουνίου 323 π.Χ.), βασιλιάς της Μακεδονίας (336 π.Χ. -323 π.Χ.), ήταν ο μεγαλύτερος στρατηλάτης της αρχαιότητας. Θεμελίωσε τα ελληνιστικά βασίλεια της Ανατολής και διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό έως τα βάθη της Ασίας.

2 σχόλια:

  1. Αδελφέ μου…
    Κάποτε ο μέγας Αλέξανδρος πήγε στον ναό του όσιρη και ζήτησε να του μιλήσουν οι θεοί.
    Και οι θεοί τον έδηξαν την σημερινή Ελλάδα, και τους σημερινούς έλληνες, είδε την ελληνική γραφή που με καμάρι την ζωγράφιζε επάνω στα νομίσματα του, και με ανδρεία μοίραζε το φώς στους λαούς. Το που κατάντησε στην εποχή μας. Και από τότε ο μέγιστος και ταπεινός Αλέξανδρος μας έσφιξε τα χείλη του, και δεν τολμούσε από ντροπή σε κανέναν να πει το τι του είπαν οι θεοί…και πέθανε από τον μαρασμό του, και την ντροπή για εμάς του ονομαζόμενους έλληνες.
    Της εποχής των ανδρών που παντρεύονται με άντρες, και οι γυναίκες με γυναίκες,
    Και ελεύθεροι σκλάβοι να υπηρετούμε τα σκυλιά τα αγαρηνά,
    Νεκροί έλληνες που περπατάμε επάνω στις ταφόπλακές μας και χτυπάμε παλαμάκια στα αφεντικά μας.

    Πενθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υ.Γ.
    καμια σχέσει δεν έχω με πολιτικά κόματα που είναι μέλοι εβραικών συναγωγών.
    το πολίτευμά μου ειναι ο Ιησους μας ο χριστός.

    ευχαριστώ για την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή