ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ


Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Η επόμενη μέρα

του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ

Συνηθίζεται μετά από εκλογές να μην υπάρχουν ηττημένοι. Όλοι προσπαθούν να δουν τα πράγματα από τη σκοπιά τους, με τρόπο τέτοιο που να εμφανίζουν το κόμμα ή την παράταξή τους ως κερδισμένα. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι συνέβη το ίδιο και σ’ αυτές τις εκλογές.

Η πανωλεθρία της ΝΔ δεν έχει προηγούμενο. Περίπου 1.000.000 ψηφοφόροι την εγκατέλειψαν από τις προηγούμενες ευρωεκλογές! Αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να θριαμβολογεί. Πάνω από 200.000 ψηφοφόροι τού 2004 προτίμησαν τις παραλίες ή άλλα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειώθηκε ανώμαλα μετά την δημοσκοπική ευφορία πριν από λίγους μήνες, χάνοντας πάνω από 15.000 ψηφοφόρους, ενώ και το ΚΚΕ μετράει απώλειες άνω των 150.000 ψηφοφόρων και μία έδρα λιγότερη και είναι απορίας άξιον γιατί δηλώνει ικανοποιημένο και πανηγυρίζει, θυμίζοντας το γνωστό ανέκδοτο που καταλήγει με τη φράση «πανηγυρίζουμε επειδή δεν μας πνίγηκε κάποιος παίκτης αυτή τη φορά»!

Όσον αφορά τους «Οικολόγους» του Τρεμόπουλου, δικαιούνται απλώς να ευγνωμονούν τους δημοσκόπους που τους φούσκωσαν ως επιλογή διαμαρτυρίας εδώ και μήνες. Δυστυχώς δεν προβλήθηκε όσο θα έπρεπε η αντεθνική χυδαιότητα του Τρεμόπουλου στην παρουσία του στο «μακεδονικό αλφαβητάρι», που του κόστισε μεν σε ποσοστά, αλλά δεν του απέτρεψε τελικώς την εκλογή.

Οι μόνοι που δικαιούνται αναμφίβολα να πανηγυρίζουν είναι οι οπαδοί του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, που είδαν το κόμμα τους όχι μόνο να ανεβάζει εντυπωσιακά τα ποσοστά του σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, αλλά και να κερδίζει συνολικά την προτίμηση άνω των 110.000 νέων ψηφοφόρων και διπλασιάζοντας τις έδρες του στο Ευρωκοινοβούλιο! Η τεράστια αυτή επιτυχία ανήκει αναμφίβολα στον πρόεδρό του Γιώργο Καρατζαφέρη, που για άλλη μια φορά μπόρεσε να αφουγκραστεί τον παλμό και την βούληση του εκλογικού σώματος και να την μετουσιώσει σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο αποτέλεσμα. Ανέτρεψε έτσι το γνωστό ρητό ότι «η νίκη έχει πολλούς πατεράδες», δηλώνοντας ότι αυτή η νίκη έχει έναν και μόνο: τον ίδιο!

Νίκη Τζαβέλλα και Θάνος Πλεύρης καλούνται τώρα να παλέψουν για τα εθνικά μας συμφέροντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βαδίζοντας στα χνάρια των προκατόχων τους και γράφοντας νέες σελίδες εθνικής αξιοπρέπειας εκεί που εκπρόσωποι άλλων κομμάτων αποδείχτηκαν από ανεπαρκείς έως μειοδότες.

Αυτές, όμως, οι εκλογές έδειξαν και κάτι ακόμη: Ότι ο λαός είναι πλέον αηδιασμένος από το δίπολο της εξουσίας και τα θλιβερά δεκανίκια του. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο, ότι και μικρότεροι κομματικοί σχηματισμοί απέσπασαν όχι ευκαταφρόνητο αριθμό ψηφοφόρων.

Η ευθύνη είναι πραγματικά πολύ μεγάλη για το Πατριωτικό Κίνημα που δείχνει να εδραιώνεται στη χώρα μας στις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ. Γι’ αυτό και ο πρόεδρός του, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ζήτησε από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το χρέος όλων μας είναι πλέον να μιλήσουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που έκαναν την υπέρβασή τους και εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους στον ΛΑ.Ο.Σ., με τρόπο, έργα και πράξεις τέτοια, που να μη μετανιώσουν ποτέ για την επιλογή τους αυτή. Ο εναγκαλισμός τους με το ελληνικό Πατριωτικό Κίνημα πρέπει να αποβεί ζωογόνος, γόνιμος και παραγωγικός για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Γιατί μόνον έτσι είναι δυνατή η ανατροπή του εθνοκτόνου και αντικοινωνικού σκηνικού που έχουν στήσει στην πατρίδα μας τα ενεργούμενα ξένων κέντρων και επιδιώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου